12.06.2015. / BiH - Izrael
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael
Einstein, Spielberg, Albright, Michel Douglas i ona senka iz serije lzn su jevreji. Protiv njihove vjere nemam nista, sto ih ne volim je zbog desavanja u palestini. Rade ono sto se njima radilo vijekovima, ljudi ih primili i sad ih ubijaju.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- Principatus
- Kontakt:
Dobar post. Tesko je to objasniti populistima i onima sa nekoliko razreda osnovne.dinoze je napisao/la:Mi Bosanci i Hercegovci u nasoj drzavi nikada nismo imali problema za Jevrejima i tako treba da ostane. Sta vise poznati bosanski jevreji su puno uradili za ovo drzavu, sjetimo se samo Emerika Bluma ili Isaka Samokovlije, Mose Pijade. Jevreji u BiH sa su vrijedni clanovi nase zajednice kroz decenije. Sramota je uzvikivati tako nesto kao ubij zidova, tako nesto uopste nerpripada bosanskoj kulturi.
Trebamo gledati svoj interes a nezanimati se sa tudze konflikte.
A ja sam za to da se vratimo na pravu temu.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Mi se u ovoj tekmi nemozemo previse cuvati, moramo stisnuti jaja i napasti kao sto su oni nas napali tamo.
Osigurati se sa dobrom odbranom i jednim defezivnim veznim a ovi naprijed da rade malo vise i za odbranu, pokusati dati gol u prvom poluvremenu. Nadam se da ce Pjanic konacno nesto napraviti za igru prema naprijed.
Volio bi vidjeti Vrancica, Milicevica i Mahmutovica u ovoj utakmici za igru prema naprijed. Zvao bi i Martica i M. Susica za igru prema nazad. Pa neka selektor ocijeni ko je u formi za ovu utakmcu, radije zovnuti vise igraca na pripreme.
Osigurati se sa dobrom odbranom i jednim defezivnim veznim a ovi naprijed da rade malo vise i za odbranu, pokusati dati gol u prvom poluvremenu. Nadam se da ce Pjanic konacno nesto napraviti za igru prema naprijed.
Volio bi vidjeti Vrancica, Milicevica i Mahmutovica u ovoj utakmici za igru prema naprijed. Zvao bi i Martica i M. Susica za igru prema nazad. Pa neka selektor ocijeni ko je u formi za ovu utakmcu, radije zovnuti vise igraca na pripreme.
Bilo bi super kad bi i mi pobjedili 3:0 ili vise.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Principatus
- Kontakt:
Problem je u tome da necemo moci mnogo eksperimentisati i sastavljati neku novu selekciju pred Izrael. Mozda na jednoj poziciji, maksimum dvije sto je vec previse.
----------------------Begovic------------------
--Mujdza----Vranjes---Spahic--Kolasinac--
------------------Besic--Salihovic*----------------
----Hajrovic--------Pjanic--------------Lulic---
----------------------Dzeko-----------------------
*Vrancic
Iako je za mene Bicakcic pored Spahica najbolji stoper, Vranjes bi ovdje mogao biti korisniji jer cemo ici u ofanzivu, a Izrael ce ici na kontre. Kao sto sam pisao, Pjanic ce biti ta 10ka. Stilica ovdje bacati u vatru, rizicno. Ova postava nam treba iz jednog dosta prostog razloga: Ova selekcija igraca iz lige 5 je individualno vec mnogo jaca od Izraelaca. Naprimjer Salihovic ne igra mnogo, ali ima toliko iskustva i znanja iz godina igranja u Bundesligi. Zamisao je jednostavna, uzeti ih na snagu. Desno krilo nam je ovdje slaba tacka, jer Hajrovic niti ima iskustva niti igra mnogo upravo, moze imati jak dan ili slab.
Mogla bi se uraditi ova rokada, ali to je samo masta i toga nece biti:
---Mujdza----Vranjes---Spahic--Kolasinac--
------------------Besic--Vrancic----------------
--------Lulic--------Pjanic---------Salihovic---
*Vrancic
Iako je za mene Bicakcic pored Spahica najbolji stoper, Vranjes bi ovdje mogao biti korisniji jer cemo ici u ofanzivu, a Izrael ce ici na kontre. Kao sto sam pisao, Pjanic ce biti ta 10ka. Stilica ovdje bacati u vatru, rizicno. Ova postava nam treba iz jednog dosta prostog razloga: Ova selekcija igraca iz lige 5 je individualno vec mnogo jaca od Izraelaca. Naprimjer Salihovic ne igra mnogo, ali ima toliko iskustva i znanja iz godina igranja u Bundesligi. Zamisao je jednostavna, uzeti ih na snagu. Desno krilo nam je ovdje slaba tacka, jer Hajrovic niti ima iskustva niti igra mnogo upravo, moze imati jak dan ili slab.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Drago mi je da vidim da ima dosta više normalnije raje, kojoj je bitan sport i sportski rezultat voljene reprezentacije. Nadam se da će tako biti i na samoj utakmici, ne dopustiti kretenskoj manjini da zasere sve ovo pozitivno što smo napravili zadnjih par godina, gdje su naši navijači postali prepoznatljiv brend kada je u pitanju pjesma, navijanje, bezrezervna podrška svojoj reprezentaciji ali i respektovanje protivnika. Samo tako nastaviti, pokazati da nismo crna rupa kao ostatak Balkana, bar po tom pitanju.
Principatus je napisao/la:Problem je u tome da necemo moci mnogo eksperimentisati i sastavljati neku novu selekciju pred Izrael. Mozda na jednoj poziciji, maksimum dvije sto je vec previse.
*Vrancic
Nadam se da ce Kolasinac makar 3 utakmice u prvoj Bundesligi odigrati do tada inace bi bilo rizicno ga staviti
Ulazis u politicke sfere, narocito to u zagradi... mediji su cudo, ali vratimo se temi..Sveti je napisao/la:Vecina recimo ne zna, da je jevrejska grupacija amerike bila najglasnija kad je u pitanju Rat na nasim prostorima, sto medijskim prostorom sto doniranim sredstvima (to sto nam je aljo bio "precjenik" pa mahnuo sve nisu oni krivi). I Jos skontas da u samoj drzavi i glavnom gradu imas sugradjane te vjeroispovijesti, i opet bi neko da skandira
Mislim i ja da ce biti uglavnom korektno navijanje.. mozda neki ispad sa zastavom, ali sve u duhu regularnosti utakmice. Mozda se i omakne koji put mater cif'utska.. al sve je to u zaru navijanja

Povrijedi nam se Spaha.. hoce li Sunjic umjesto njega?

Po prvi put me nekako i nije strah zbog povrede, jer vjerujem da će Meša pozvati i postaviti nekog spremnog na mjesto Spahe, Šunjić se pokazao kao dobro rješenje.
Kod efendije Safeta ko se povrijedi nema zamjene...
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Kod Safeta bi Anel bio zamjenaSGD53 je napisao/la:Po prvi put me nekako i nije strah zbog povrede, jer vjerujem da će Meša pozvati i postaviti nekog spremnog na mjesto Spahe, Šunjić se pokazao kao dobro rješenje.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Ja sam takodje za Sunjica, ako ne Sunjic onda moze Vranjes. Mada nije iskljuceno ako Kolas buce spreman, da umjesto Spahe i Zuka odigra.SGD53 je napisao/la:Po prvi put me nekako i nije strah zbog povrede, jer vjerujem da će Meša pozvati i postaviti nekog spremnog na mjesto Spahe, Šunjić se pokazao kao dobro rješenje.
-
Evo za politicare i usijaner glave, ovo se tice i nas.
"UEFA izbacuje Srbiju i Hrvatsku"
Proslavljeni srpski fudbaler Ivan Ćurković rekao je da UEFA i FIFA imaju plan da se razračunaju sa huliganizmom na ovim prostorima.
Starsportphoto
Starsportphoto
Ćurković je u intervjuu za „Jutarnji list“ istakao da je vrlo moguća suspenzija nacionalnih timova zbog loših organizacija Fudbalskih saveza.
Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije važi za jednog od najuticajnijih u fudbalu na ovim prostorima, a poznato je da je veliki prijatelj sa prvim čovekom evropskog fudbala Mišelom Platinijem.
„UEFA o Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori ima debeli dosije. Od balkanskih zemalja samo Slovenija nije na piku činovnicima iz Niona. Jer, Slovenija i nije fudbalska nacija, a Makedonija je u tom smislu beznačajna. Sve to i ne čudi kad je kod nas svaka utakmica kao proslava kineske Nove godine“, rekao je Ćurković.
Ćurković je istakao da pirotehnika kao takva i nije toliki problem, već činjenica da niko ne želi da se obračuna sa huliganima i rasizmom.
„UEFA je krenula u disciplinovanje Balkana. Odlučili su da se obračunaju sa pirotehnikom i rasizmom, glavnim neprijateljima fudbala kao igre. Jer, fudbal je najveća štamparija novca, tu se vrte milijarde i naravno da vodeći ljudi europske asocijacije neće dopustiti bakljade, divlje ponašanje i spektakularne vatromete. Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem iz takmičenja pod okrijem UEFA i FIFA. I to na vreme od tri do pet godina. Savezi su nemoćni. Sa izgrednicima može da se obračuna samo država, ako želi naravno“, naglasio je Ćurković.
"UEFA izbacuje Srbiju i Hrvatsku"
Proslavljeni srpski fudbaler Ivan Ćurković rekao je da UEFA i FIFA imaju plan da se razračunaju sa huliganizmom na ovim prostorima.
Starsportphoto
Starsportphoto
Ćurković je u intervjuu za „Jutarnji list“ istakao da je vrlo moguća suspenzija nacionalnih timova zbog loših organizacija Fudbalskih saveza.
Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije važi za jednog od najuticajnijih u fudbalu na ovim prostorima, a poznato je da je veliki prijatelj sa prvim čovekom evropskog fudbala Mišelom Platinijem.
„UEFA o Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori ima debeli dosije. Od balkanskih zemalja samo Slovenija nije na piku činovnicima iz Niona. Jer, Slovenija i nije fudbalska nacija, a Makedonija je u tom smislu beznačajna. Sve to i ne čudi kad je kod nas svaka utakmica kao proslava kineske Nove godine“, rekao je Ćurković.
Ćurković je istakao da pirotehnika kao takva i nije toliki problem, već činjenica da niko ne želi da se obračuna sa huliganima i rasizmom.
„UEFA je krenula u disciplinovanje Balkana. Odlučili su da se obračunaju sa pirotehnikom i rasizmom, glavnim neprijateljima fudbala kao igre. Jer, fudbal je najveća štamparija novca, tu se vrte milijarde i naravno da vodeći ljudi europske asocijacije neće dopustiti bakljade, divlje ponašanje i spektakularne vatromete. Imam dobre informacije i uveravam vas, i Hrvatska i Srbija su pred isključenjem iz takmičenja pod okrijem UEFA i FIFA. I to na vreme od tri do pet godina. Savezi su nemoćni. Sa izgrednicima može da se obračuna samo država, ako želi naravno“, naglasio je Ćurković.
- Motokultivator
- Kontakt:
Nije ih niko primio, u jednom periodu tom teritorijem vladala V.Britanija i zahvaljuci najvise Britaniji pa i Francuskoj su dobili dom tj. drzavuTracy3McGrady je napisao/la:Einstein, Spielberg, Albright, Michel Douglas i ona senka iz serije lzn su jevreji. Protiv njihove vjere nemam nista, sto ih ne volim je zbog desavanja u palestini. Rade ono sto se njima radilo vijekovima, ljudi ih primili i sad ih ubijaju.

You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:
x
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:
x
-
- Kontakt:
E pa na sta smo spali kad se vise plasim ovih levata od jedne vrhunske i provjerene repke...
Hajde Mesa, vrati mi povjerenje, ko Jahvea te molim.

Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Mi treba da se plašimo, igrači ne smiju da se plaše, mi trebamo vjerovati da možemo.pirotehnik je napisao/la:E pa na sta smo spali kad se vise plasim ovih levata od jedne vrhunske i provjerene repke...![]()
Ta uzdignuta glava nas je koštala dosta puta, lako ćemo mi to, možemo mi to. Draže mi je da se plašim da ćemo izgubiti od Izraela 2 mjeseca pa da ih smakljamo nego da mi se ponovi Cipar gdje sam igrao tačan rezultat 4:0 i mislio da ćemo zabiti 5...
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
4:0 za nas. Citiraj me ko hoce.
Evo ja ću.AzRimiRzA je napisao/la:4:0 za nas. Citiraj me ko hoce.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
zar se na ovoj temi jos vodi polemika oko zidova i pm
ljudi saberite se bolan,budemo li sranje napravili,**** ce izaci sa terena i nece se vratiti....u najboljem slucaju isprazni tribine,i nastavljamo,znajuci nas mentalitet,probaju li isprazniti bilino tek tad ide cirkus..
a njih boli ****,lagana trica,i zdravo balije
zvizdati himnoj....ok
bosna bosna neka odjekuje do dalmacije,ok
devedeset minuta im praviti pakao,zvizdanje u kombinaciji sa fanaticnim navijanjem kakvo samo mi znamo napraviti da se cuje do jerusalema,ok
tekbirat,moze i to,ko ga ****,neka se useru malo...
ali nema ubij zidova,paljenja zastava,i neznam vise cega ne...
samo nam treba da sami sebi **** svaku sansu za euro.
ovakav izrael kakav je,laganih 3-0 za nas...
jer nas poraz od njih je bio vise od igre...to znaju i ptice na grani..
ali necemo valjda dozvoliti da sami sebi skocimo u stomak
i meni je zao palestine,i egipta,i sirije,i maura,i cecena,ali sta im mi mozemo...nemozemo sebi pomoc
a i njih nesto nije pretjerano bolio **** za nama 90-tih.dok smo mi umirali od gladi,seici gradili dubai,boli ih taki

ljudi saberite se bolan,budemo li sranje napravili,**** ce izaci sa terena i nece se vratiti....u najboljem slucaju isprazni tribine,i nastavljamo,znajuci nas mentalitet,probaju li isprazniti bilino tek tad ide cirkus..

a njih boli ****,lagana trica,i zdravo balije

zvizdati himnoj....ok
bosna bosna neka odjekuje do dalmacije,ok
devedeset minuta im praviti pakao,zvizdanje u kombinaciji sa fanaticnim navijanjem kakvo samo mi znamo napraviti da se cuje do jerusalema,ok
tekbirat,moze i to,ko ga ****,neka se useru malo...

ali nema ubij zidova,paljenja zastava,i neznam vise cega ne...
samo nam treba da sami sebi **** svaku sansu za euro.
ovakav izrael kakav je,laganih 3-0 za nas...
jer nas poraz od njih je bio vise od igre...to znaju i ptice na grani..

ali necemo valjda dozvoliti da sami sebi skocimo u stomak

i meni je zao palestine,i egipta,i sirije,i maura,i cecena,ali sta im mi mozemo...nemozemo sebi pomoc

a i njih nesto nije pretjerano bolio **** za nama 90-tih.dok smo mi umirali od gladi,seici gradili dubai,boli ih taki

"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- Principatus
- Kontakt:
Mi cemo poraziti Izrael u to ne sumnjam, pitanje da li smo u stanju da ih porazimo visoko.
Principatus je napisao/la:----------------------Begovic------------------
na toj poziciji mogo bi i zukanovic igrat jer je dosta puta u belgiji igro na toj poziciji
to mu inace i jest prirodna pozicija ... jer vrancica odma od prve protiv izraela

salihovic, sav respekt njegovoj karijeri ali trenutno zaista nije za prve
medo ako odigra jos koju utakmicu za deportivo do izreala mislim da ce bit "zadnji vezni " sa besicem.
a besic ce bit malo ofanzivni jer je brz u kreiranju napada
mislim tako bi ih ja postavio sad kako selektor odluci to je da vidimo al u glavnom straha nemam nekog jer je cinjenica da im fale nekoliko vaznih igraca iz prve formacije al vidicemo opet kazem

.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....