Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ted Mosby
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Ted Mosby » 05 jun 2011, 00:22

U nedjelju će još jednom Rafael Nadal i Roger Federer, kao i toliko puta dosad, igrati finale jednog Grand Slam turnira. Ovom prilikom je u pitanju završni meč Roland Garrosa...

Nadal će tom prilikom tražiti šesti trijumf na pariškoj zemlji, te bi se u tom slučaju izjednačio s legendarnim Šveđaninom Björnom Borgom koji je šest puta bio najbolji u Parizu. No, vidjet ćemo što o svemu tome misli Roger Federer.

U Parizu se nalaze i dva nekadašnja američka teniska asa, Andre Agassi i Jim Courier, koji su tijekom karijere pobjeđivali u Parizu. Njih dvojica, u glas, tvrde da je favorot za pobjedu Nadal.

- Mislim da je Nadal favorit. Razlog je taj jer mislim da je Rafa više opušten prije tog meča, a takav je zbog dosadašnjih duela s Federerom. Tu Nadal ima veliku prednost, a i ovo je, na kraju krajeva, njegova podloga - rekao je Agassi i dodao:

- No, svaki ogled njih dvojice je pravi teniski, ali i sportski praznik. Stvorili su strašan rivalitet, jedan od najvećih u povijesti sporta.

Courier se složio:

- Tipujem na Nadala. Ovo je njegov turnir i njegova podloga.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 jun 2011, 00:29

Još od Real-Barca prve polufinalne nisam s ovolikom pažnjom čekao nešta :mrgreen:
Još samo 14 i po sati :lol:
Očekujem strašan meč :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jun 2011, 00:35

LBJ MVP je napisao/la:Još od Real-Barca prve polufinalne nisam s ovolikom pažnjom čekao nešta :mrgreen:
a šta udari kiša ,i onda čekaš još 14 i po sati :lol: :lol: da vidiš dominaciju Rafe (jel tako Edo :mrgreen: )
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 05 jun 2011, 00:36

NADAL - FEDERER HEAD TO HEAD: 16-8!!!! :shock:

Nadal za Federeru je Marica za Bosnu...
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 jun 2011, 00:36

legenda reala je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Još od Real-Barca prve polufinalne nisam s ovolikom pažnjom čekao nešta :mrgreen:
a šta udari kiša ,i onda čekaš još 14 i po sati :lol: :lol: da vidiš dominaciju Rafe (jel tako Edo :mrgreen: )
Rafa jedino može dominirat u tvojim mislima :lol:
Sutra će to Roger gospodski da odradi i pokaže ko je najveći :D
P.S.Ne sluti mi nke kiše i ostala sranja :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 00:42

Nadal kaže da mu kiša ne odgovara, najviše voli sunčano vrijeme i suh teren, voli kad loptica više odskače.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 05 jun 2011, 01:34

@kladionicar
@retro je ukratko napisao oMusteru, a ja bih dodao i podatak o nesreći na Floridi '89.Nakon pobjede u polufinalu turniru Key Biscayne nad Yaniccom Noahom (otac košarkaša Chicago Bulsa ), pijani vozač ga je udairio autom i nije odigrao finale protiv tadašnjeg broja 1 Ivana Lendla.Narednih par mjeseci je proveo u kolicima da bi se tenisu vratio tek u proljećr '90.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 05 jun 2011, 10:58

U koliko pichkica pobjedi imamo novog BR.1 :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 05 jun 2011, 11:11

U diskusiji sa Magicom sam konstatov'o da Djokovic u ovoj godini igra najbolji tenis ikada,.. Al' sam takodjer rek'o da ovako mora igrati u kontinuitetu da bi ga mogli porediti sa Nadalom i Federerom. Djokovic pobjedjuje uglavnom kada je na vrhunskom nivou, kada je znatno iznad protivnika (Nadala i Federera), al' gubi kada je podjednak ili slabiji igrac na terenu. To je ta mentalna snaga i pobjednicki mentalitet koji kod Djokovica nije izrazen kao kod njegova dva najveca rivala. Tome treba dodati njegov temperament od kojeg ima vise stete nego koristi.

Moram priznati da sam bio ubjedjen da ce pobjediti Federera cija je igra razvaljena od kada se pojavio Nadal. Svi znamo za njegov los bekend, sa kojim je u vecini slucajeva pobjedjiv'o sam sebe. Al' sam takodjer naglasio da je ovo prvi put da je Djokovic favorit na jednom GS turniru, te da ce se to mozda odraziti na njegov ionako labav karakter. Jos se tome treba pridodati ova medijska pompa oko njegovog pobjednickog niza, kao i prilika da po prvi put dodje na prvo mjesto na ATP ljestvici. Sve je to doprinjelo tome da na pocetku meca bude dosta nervozan, iako za to nije bilo nikakvog razloga. Veliki Nadal nikada nije bio nervozan kada je bio u top formi. To je razlika izmedju njega i Djokovica. Poslije je poceo odlicno igrati i konstantno je maltretir'o Federerov bekend. Da je bolje reagov'o na one kratke i traljave lopte iz bekenda, u Federera bi se sigurno uvukla nervoza, pa bi sve vise poceo sumnjati u svoj i onako los bekend. Al' ne, Djokovic je u tom setu pobjedio sam sebe. Katastrofalno je odigr'o dva poena kod rezultata 5:4 u 'taj brejku'. To je prelomilo I prvi I drugi set. U drugom je Nole demonstrir'o potpunu psihicku rastrojenost. Srlj'o iz poena u poen. Nadjacav'o se sa raspolozenim Federerom, umjesto da je nastavio sa forsiranjem njegovog bekenda. U trecem setu se Federer malo opustio i tako Djokovica vratio u zivot. Na pocetku cetvrtog seta Federer je fantasticno servir'o, stvarno nije dav'o previse sanse Novaku. Al' je opet Djokovic im'o puno vise prilika u zavrsnici, izmedju ostalog i servis za set. Al' je odigro lose i tako upotpunio los dan. Federer je apsolutno zasluzeno pobjedio.

Federer je odigr'o kvalitetan mec, sigurno svoj najbolji u Parizu. Ovo je igra iz njegovih najboljih dana. Njegov bekend je bio nesto bolji nego inace. Forhend je bio naprosto savrsen, senzacionalan,... Osjetilo se da u razmjeni udaraca iz forhenda Djokovic nema nikakve sanse. Servis je odlicno funkucionis'o. Lijepo je vidjeti ovakvog Federera, u kojem se primjeti onaj naboj iz vremena kada je dominir'o tenisom.

Nadal je podig'o formu i odigr'o jedan kvalitetan mec protiv Mareja. Iako to nije njegov najbolji tenis, pokaz'o je da za razliku od Djokovica ne mora igrati najbolje da bi dos'o do pobjede. Od Mareja nista novo.

Prilicno sam siguran da ce Nadal osvojiti RG. Jednostavno, kompletniji je igrac, sigurno ga nece savladati pritisak kao Djokovica. Federer je pobjedio Djokovica, to je jedna velika pobjeda, al' ne vjerujem da moze vezati dvi velike pobjede na jednom turniru. Nesto slicno kao sto sam pis'o za Soderlinga uoci meca sa Nadalom. Nadal ce konstantno forsirati njegov bekend i ako mu Nadal unese nesigurnost u taj udarac, u sta vjerujem, njegova igra ce se srusiti kao kula od karata. Bilo bi dobro ako bi Federer osvojio jedan ili dva seta i tako mec ucinio zanimljivijim. Nadal ce na kraju slaviti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jun 2011, 11:13

Ovo ti je Teniski El Classico Nadal v Federer 8-) draga su mi oba tenisera tako da mi svejedno ko ce pobjediti .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

novo_ime
Kontakt:

Post Postao/la novo_ime » 05 jun 2011, 11:15

draga su mi oba,al mi nije svejedno danas ko ce pobijediti..treba mi pobjeda svicarca:)

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 05 jun 2011, 12:10

Danas će sve zavisiti od federerovog prvog servisa i bekenda.Ako mu to dvoje bude išlo od ruke,uzeće nadala,pa ne znam ti i da se igra i na 5 dobivenih setova ;)

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 12:12

U koliko je mec,hocel' biti prenos na eurosportu ?
Dum spiro spero
A.A.A.B

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 05 jun 2011, 12:13

Mythbusters je napisao/la:U koliko je mec,hocel' biti prenos na eurosportu ?
Mec pocinje u 15:00 uz prenos na Eurosportu. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jun 2011, 12:34

Iako bi svim srcem zelio obrnuto, mislim da ce Nadal danas pobijediti, razloga je mnogo....

Na stranu dobra igra Federera u polufinalu, na stranu sto Federer igra bolji turnir dosad, na stranu sto je proveo vise sati na terenu, sto je izgubio samo 1 set, sto Nadal nije u top formi i opet vecu sansu dajem Nadalu! Zato sto ga je dobio 4 puta ovdje, zato sto iako nije u formi dobija meceve i to lagano, zato sto ce forsirati Rogerovu slabu tacku, ali opet sve zavisi od Federerovog bekenda i prvog servisa, no Nadal je favorit!

Strah me ove kise... Evo grmi kod mene :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 05 jun 2011, 12:51

Rože igra super tenis na ovom Grand Slam-u...imam osjećaj da će uzeti ovo ..i to sa 3-0.Naravno,to je samo osjećaj :D
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Sanchez_8
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez_8 » 05 jun 2011, 13:25

IMa da bude nadalu sanas vamos - tamos :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jun 2011, 14:31

Servis i samo servis....to je jedino rjesenje i recept za pobjedu...

Roger je pokazao najvise na ovome turniru i zasluzio je da ga osvoji. S druge strane, Rafa i nije bio bas ubjedljiv u pojedinim mecevima, ali to je veliki sampion koji pobjeđuje i kada ne igra najbolje. Iskreno se nadam da Roger nije sve potrosio u mecu sa Đokovićem i da je tu ostalo jos kvalitetnih poteza i mentalne snage za danasnji duel...

Rafa je favorit. Prvo sto je neprevazidjen na sljaci, a drugo sto ne lezi Rogeru nikako...i prvenstveno radi toga je u prednosti. Taj neki negativan omjer za Rogera je veliko breme, htio to neko priznati ili ne i to ga je cesto usporavalo u njihovim duelima. Medjutim, Rogerova igra na ovome turniru je pokazala da niko sa sigurnoscu ne moze reci da ce ga pobjediti. Ukoliko ponovi priblizan mec kao sa Novakom, moze ocekivati najbolje....samo se bojim toga pritiska, jer sada svi i ocekuju da Roger zavrsi sto je zapoceo - da osvoji ovaj turnir i sigurno je da nece bas moci biti toliko opusten kao tokom turnira, ipak je ovo veliko finale i gdje se samo pobjeda racuna.

Servis - ne dozvoliti Nadalu prevelik broj break lopti, jer je on tu neumoljiv, a isto tako sigurno da ce biti sansi da i Roger na servis Nadala napravi nesto. Tako da, apsolutno je kljuc u servisu Rogera, slicno kao i protiv Novaka - limitirati ga na mali broj break lopti i drzati svoj servis. Nadal je tokom turnira pravio dosta UE, pa i sama duza razmjena udaraca u tome smislu nije prednost za Rafu, sto je otprilike bilo njegovo glavno oruzje u duelima sa Rogerom i ocekujem da ce Roger imati dosta break prilika. Vazno ce bit otvaranje također i psiholoska prednost u tom smislu. Roger je u boljoj formi sigurno i sa potrebnim samopouzdanjem moze ovo uzeti, Servis ga slusa, igra fenomenalno i sa crte, pa i backhand je proradio :lol: ...jedino me brine taj pritisak koji ce imat - ipak je ovo finale, ne moze biti toliko opusten sto je bilo kljucno za njega u dosadasnjem dijelu turnira...

Mislim, nemoguce je nesto konkretno prognozirat na osnovu dosad prikazanog. U finalu sve zavisi od raspolozenja, srece i ostalih faktora koji idu uz to, sve se moze promjeniti i pasti u vodu, ali ako je neki pokazatelj dosad vidjeno - ocekuje nas strasno finale.

GO ROGER :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2011, 14:40

Iako sam uplatio na Federera (3:1 u setovima), sve mi ovdje miriše na pobjedu Nadala. Prvo, nekako mi je teško povjerovati da će Fedexa služiti servis kao u prethodnom meču protiv Đokovića. S druge strane, Nadal nema breme obaranja rekorda kao Đoković, pa neće biti nervozan (ne znam da l' je ikad) kao Novak. To mu sigurno daje veliku prednost spram Švicarca koji proživljava drugu mladost (mada ne možemo reći da je Roger za staro gvožđe). Sigurno da je pokazao najviše na turniru, uostalom, pobijedio je jednog od favorita - Đokovića, dok je Nadal imao buran početak, te je visio o niti protiv Isnera.

Servis će sigurno igrati važnu ulogu, ako ne i presudnu. Rafa će, kao i obično, forsirati Fedov backhand i s pravom se nadati da će tako tjerati Feda u grešku (kratke loptice koje će Nadal iskoristiti). Također, ne moramo ni pisati o njihovim prethodnim duelima i tome ko kome koliko (ne)leži. Nadal igra kod kuće, ovdje je poražen samo od Soderlinga, a potrudiće se da tako i ostane nakon današnjeg finala. No, Fedex će tražiti pobjedu i, ako ništa, gledati da se više na ovom forumu ne potencira pobjeda Rafe na Wimbledonu, a sami porazi Fedexa na RG-u. :mrgreen: Dakle, Federer igra i za mir na ovom forumu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jun 2011, 14:56

Za kraj RG-a je ostalo ono najbolje, izmedju dva najbolja tenisera danasnjice. Sa jedne strane Federer igra protiv proklestva RG-a, a sa druge strane Nadal zeli dokazati ko je "kralj šljake" i da mu drugi tesko mogu parirati na RG. Nadal ce igrati svoju igru - ne perfektnu kao prethodnih godina na RG-u, ali ipak na jednom visokom nivou - dok ce Federer sa druge strane morati svesti svoje greske na minimum i morat ce imati bolji servis nego kao sto je bio slucaj u duelu sa Djokovicem - ponavljam opet ne stoji Vam prica o servisu jer je Djokovic imao bolji servis od Federera u setovima koje je RF dobio, jedino je u trecem setu RF imao bolji servis od Djokovica - i naravno morat ce ostati psihicki stabilan i ne smije bezpotrebno poklanjati poene kao sto je bio slucaj protiv Monfilsa, jer protiv Nadala to je ravno samoubistvu.
Federer bi pobjedom na RG-u dobio mnogo toga i skinuo bi "mit" o tome da ne moze pobjediti Nadala u finalu jednog GS - naravno izuzimajuci Wimbeldon.
Ipak mislim da ce Nadal ovo uzeti u cetiri seta i tako osvojiti svoju desetu titulu na GS trunirima, ali niko sretniji od mene ako pogrijesim u prognozi i Federer uzme RG.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.