FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Harrison
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Harrison » 08 jul 2009, 17:02

geronimo je napisao/la:Pa djesi Hari :roll: od tebe ni habera vec dugo. ;)
Tu sam ja i kad se ne javljam, nekad jednostavno nemam volje da ista pisem kada citam svakakve nebuloze.
Ovo me je sve razocaralo oko Riberija, ne mogu da vjerujem da igraca drzite na silu u svom klubu, mislim da vam to nije pametno i da sada kod vas Ribery nec biti ni u pola dobar kao prosle godine, prodat cete ga svakako, ali ovo sto se mogli uzeti za njega je maksimum i nikad vam niko nece ponuditi ovoliko za Riberya.
Svapska posla...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 08 jul 2009, 20:11

Harrison je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Pa djesi Hari :roll: od tebe ni habera vec dugo. ;)
Tu sam ja i kad se ne javljam, nekad jednostavno nemam volje da ista pisem kada citam svakakve nebuloze.
Ovo me je sve razocaralo oko Riberija, ne mogu da vjerujem da igraca drzite na silu u svom klubu, mislim da vam to nije pametno i da sada kod vas Ribery nec biti ni u pola dobar kao prosle godine, prodat cete ga svakako, ali ovo sto se mogli uzeti za njega je maksimum i nikad vam niko nece ponuditi ovoliko za Riberya.
Svapska posla...
reci to Bekenbaueru nemoj nama :P :lol:
Volim te Zeljo!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jul 2009, 00:06

Pozz drugovi...

I svašta se dešavalo ovih 10-tak dana. Bio sam na par dana out i onda se prijavio na novi forum i vidio da ljudi imaju ogromne komplekse, a još ima jedan korisnik koji ima tamo 1500 postova i ovdje 1500 i meni priča kako ja spamam. I tako sam opet došao na kratko 2-3 dana pa odoh ako Bog da u susjednu zemlju na 7 dana da vidimo šta se tamo dešava.

Kako god....

Saga oko Ribery-a je završena, tako da on ostaje u Bayernu. Ima ugovor na još 2 godine, i nećemo ga moći prodati za neku dobru cifru dogodine. Možda je čak i bilo bolje da smo ga prodali. Također sve bi bilo tako dobro i cool da on potpiše neki novi ugovor kao što je svojevremeno radio Fernando "El Nino" Torres da bi se Atl.Madrid obogatio na njemu. Kako god neka on samo igra srcem i sve će biti okey, i za njega i za nas.

Čitam ovo o Luciu, i ne mogu da vjerujem da samo dolaskom Van Gaal može nastati ovakav kaos. Pa zar je moguće da ne cijene Lucia za sve ove godine, i dobre utakmice koje je dao Bayernu. Taman mu je 31 godina, za stopera najbolje godine, gdje ima ogromno iskustvo. Čovjek jednostavno treba da igra. Pričaju o nakvom talentu koji je tako dobar da će harati ligom. To su naravno nebuloze kao što je i Lell tako dobar.

Dalje, oko golmana ništa novo, i Luis Van gaal je stavio trenutno na treningu u 1 ekipu Butt kao prvoga golmana. Kraft je isto dobar golman, ali Rensing zaslužuje još jednu priliku iako mi je kritičan pravo. Previše je bilo tereta na tom momku, moramo ga razumiti.

Onaj novi Nizozemac što je došao je solida ali ništa više od toga. Na treningu ga je stavljao na lijevi bek a Lahm je igrao napokon na svojoj prirodnoj poziciji tj. desnom beku.

Naravno ono što se odmah vidjelo je patriotski odnos Van Gaala. Stavio Van Bommela u 1 tim a u rezervi Tymoschcuka, ali rezervni tim je pobjedio i to ono lagano.

Pranjić je dobar, samo se nadam da će naći za njega odgovarajuću poziciju.

Ono što me semta najviše je trenutna situacija oko igrača. Imamo 26 igrača ali Luis kaže da hoće da ima 22 i ko 2 juniora. Kako stoje stvari na spisku za igrače koji napuštaju sigurno Bayern su Borowski i ponuda od 6 miliona eura od Aston Ville, Sosa, Hamit Altintop, fenomenalan igrač ali ozljede su svoje učinili i ovaj mu ne želi dati još neku šansu. Tu je svakako i Lell i Ottl.

Sve u svemu mislim da ćemo osvojiti LP, ali naravno u Europi nećemo ama baš ništa učiniti, nadam se makar prolazu u Top 8, ali i to je teško sa ovakvom ekipom. Uloženo je 58 miliona eura i opet se stoji na 0. Gomez se mora dokazati, očekujem od njega sjajnu sezonu i preko 25 golova. Van Bommela na klupi jer nema veze.

I još nešto, oko Bosingwe nije još ništa riješeno, samo se nadam da će dođi, jer onakav igrač može da igra u bilo kojoj ekipi na ovome svijetu. E tako to je bilo neki kratki uvid o Bavarcima.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 jul 2009, 01:32

Mislim da se ovaj Rz88 zbunio. Prvo je napisao da ćemo osvojiti LP, a da ćemo u Europi igrati najviše do 1/8 finala.

Nekako će u napadu biti najzanimljivije. Jedva čekam da vidim koja će dva igrača biti prvi napadači Bayerna u narednoj sezoni. Ribery ostaje i to je dobra vijest, a ovi što kažu da nećemo sljedeće sezone uzeti za njega lovu, i nemoramo nek produži još sa nama i neka tu završi karijeru ako hoće. Golman još ostaje nepoznanica, a moje mišljenje je da Rensing treba biti prvi izbor. Koliko je godina momak sjedio na klupi čekajući da se Kahn oprosti i da konačno počne braniti i onda dođe But i uzme mu to mjesto.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 jul 2009, 09:52

Joj naseg mentaliteta :roll:
jedan je insan napis´o da trebamo golmana i odma-nama svi se povedose za njim.
Pored tolikih problema traziti dodatni i to tamo gdje ga nema :roll: nije potrebno.
Jaka odbrana cini golmana jakim.
Jedino mi nije cudno sto Rensinga vezete za Kana. Pacer jedan, pacer drugi.
Matori je imao srece sto je ispred sebe imao beton-odbranu, a vidjelo se kakav je kada nema te odbrane(Brazil)
Sad ce se neki buniti pa nabrajati titan, macka...(bilo je i onih koji su mu dobacivali banane) Jah, imao je i Piplica intervencija na kojim bi mu pozavidio i cuveni Lav, pa opet je pacer posto je znao primiti i sa p´o centra.
Dobar je Butko, medju trojicom u BL i neka ga jos godinu, dvije. Njemu Leman nebi skinuo onaj penal ;)
Nas problem je veza!
Jos prosle sezone se znalo kako dobiti Bayern-zaustaviti Riberija.
Imao sam osjecaj da su njegovi cuvari imali jedan-jedini zadatak a to je da ga zaustave i uopste se nisu kocentrirali na utakmicu.Njega zaustaviti i dobijas utakmicu. Ko ce drugi dati loptu Klozi i Toniju? Lam? ne moze ni on i u odbrani i organizovati napad 90 minuta. Jadno je bilo gledati Tonija na 20 ili 25 metara od gola kako pokusava nesto s loptom :roll:
Kada su vec znali da ce zadrzati Tonija i dovesti Olica, zasto morase i Gomeza.
Za tih 30 miliona su mogli birati veznjaka :evil:
Hoce da igraju brzi fudbal?-ok, ne moraju plaho traziti, eno im C.Eduarda.
Da se ja pitam on bi meni preko puta Riberija ali bi im cesto mijenjao strane. Salihovic bi takodje pasao.
Altintopa da kutarisu?-budale! Njega bi u sredinu da uradi sto uradi Miske prethodne sezone u Volfsburgu.
Jedino vrijedno pojacanje im je onaj Timoscuk, al´ dzabe kada ce kod Hala u pocetnoj igrati "zemo"
Ostalo prosijati i to krupnim sitom pa neka ispadne 5, 6 il 7 igraca.
Ono sto su doveli, kojekakve pranjice, olice, harte..., sve g.ovnj.ivom motkom rastjerat´ :evil:
Kobejagi hoce malog celzijevca :roll: Kada su za viska igraca dali 30 mogu i za potrebnog dati 20 barem bi bila jaka ekipa.
Ali, ali, tu je Ullinator-serator da zasere :twisted:
Joj Uli, stici ce te kalaja i samo me tahte na tvome ulazu za vjecna lovista mogu sprijeciti :evil:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 09 jul 2009, 12:44

Nadam se kume da nisi gore rekao da je Kahn los bio golman ili da je Rensing slican njemu,mislim da je to veoma glupo pomisliti a ne napisati .Sad imaju bolji tim ,boljeg trenera ,vise opcija i sigurno ce biti mnogo bolje nego prosle sezone .Zna Louis sta radi .!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 jul 2009, 14:55

Audi Cup u Allianz Areni u Münchenu sportski je vrhunac proslave stogodišnjice koji će posebno obradovati ljubitelje fudbala.
AUDI AG pozvao je klubove FC Bayern München, AC Milan, Manchester United i Atlético Boca Juniors da zaigraju na Audi Kupu, dvodnevnom nogometnom turniru koji će se održavati 29. i 30. jula.

Turnir će otvoriti utakmica kluba Boca Juniors protiv kluba Manchester United, te kluba FC Bayern München protiv AC Milan. Prije nego što će se pobjednici boriti za osvajanje naslova u finalu, u četvrtak će gubitnici iz prve dvije utakmice igrati za treće mjesto.

AUDI AG ima dugu i uspješnu tradiciju kao pokrovitelj nogometa. Zajedno s mnogim obožavateljima, veselimo se uzbudljivom turniru na kojem će nastupati velika igraća imena najviše klase, kaže Peter Schwarzenbauer, član Upravnog odbora AUDI AG, odgovoran za Marketing i prodaju.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 jul 2009, 16:07

secer je napisao/la: Jaka odbrana cini golmana jakim.
Jedino mi nije cudno sto Rensinga vezete za Kana. Pacer jedan, pacer drugi.
:o :o
Secerbegovicu reci da se salis. Jedno je ako ti je antipatican (nikakvo cudo :D ) a drugo, reci za Kahna (titana, macku, kinga, ili ako hoces orangutana :lol: ) da je pacer :shock: ...nemam rijeci.
Oli je imao pacerskih pogresaka koliko i Piplica uzuzetnih intervencija, ne puno, s obzirom duzinu karijere. ;)
Kahn je 15-tak godina imao po utakmici 3-4 neodbranjive sto je njegove ekipe (KSC, FCB, Elf) vadilo iz govana, sto veze nema sa jakom odbranom.
A to sto su neke njegove greske ostale toliko upecatljive, nije neko cudo...hej gdje ce on to sebi dozvoliti. :?
Nekad su protivnicki navijaci bili previse surovi, pa su znali po sljeper banana bacati u Kahnovom pravcu, tad' mu bezbeli malo koncetracija padne. Valjalo je ono izdrzati godinama moj brale, pa nije ni cudo sto je pored rijetkih pogresaka, znao praviti kojekakve ekscese...tipa sad cu se Herlichu napiti krvi :lol: ili cu Herzoga istresti iz gaca ili nekakvi kung-fu ataci.

P.S. Jelde da si znao da cu se ja javiti. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 09 jul 2009, 17:14

omerbavarac je napisao/la:Audi Cup u Allianz Areni u Münchenu sportski je vrhunac proslave stogodišnjice koji će posebno obradovati ljubitelje fudbala.
AUDI AG pozvao je klubove FC Bayern München, AC Milan, Manchester United i Atlético Boca Juniors da zaigraju na Audi Kupu, dvodnevnom nogometnom turniru koji će se održavati 29. i 30. jula.

Turnir će otvoriti utakmica kluba Boca Juniors protiv kluba Manchester United, te kluba FC Bayern München protiv AC Milan. Prije nego što će se pobjednici boriti za osvajanje naslova u finalu, u četvrtak će gubitnici iz prve dvije utakmice igrati za treće mjesto.

AUDI AG ima dugu i uspješnu tradiciju kao pokrovitelj nogometa. Zajedno s mnogim obožavateljima, veselimo se uzbudljivom turniru na kojem će nastupati velika igraća imena najviše klase, kaže Peter Schwarzenbauer, član Upravnog odbora AUDI AG, odgovoran za Marketing i prodaju.
nema Reala nema od tog kupa nista :lol: :lol: :lol:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 jul 2009, 17:15

Posto si ti u pitanju necu prigovarati
Jedno moram
Znao je Kopke zasto Kana zamijeniti Lemanom.
Kan je bio vrhunski golman ali je imao tih situacija..hm..
Znaci, papilon, ne kazem da je los, suprotno, mislim da je bio dobar ;)
ps
pu, ubaci se dzemo medju nas :)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 09 jul 2009, 17:23

secer je napisao/la:Posto si ti u pitanju necu prigovarati
Jedno moram
Znao je Kopke zasto Kana zamijeniti Lemanom.
Kan je bio vrhunski golman ali je imao tih situacija..hm..
Znaci, papilon, ne kazem da je los, suprotno, mislim da je bio dobar ;)
ps
pu, ubaci se dzemo medju nas :)
hahaha nisam namjerno :mrgreen: :mrgreen:

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 09 jul 2009, 17:39

biće na dsf-u u petak 19.45 h prijateljska utakmica Red Bull Salzburg vs FCB.
odlicna stvar da pogledam kako je Van Gal poslozio kockice a da usput vidimo i Vladavića u svom novom timu!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 jul 2009, 18:53

@James.
Jbg James ne moze ni real igrati na svim turnirima, ako se nevaram igraju na Peace kupu, nekako uskoro, zato ne sekiraj se bice fajde od ovog turnira...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jul 2009, 22:12

da zbunio sam se mislio sam na titulu. Kahn je bio najbolji golman u svoje vrijeme i sigurno je među 3 najbolja svih vremena, ko zna možda je i najbolji svih vremena. On je bio sve za Bayern, otišao on , otišao i Bayern.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 09 jul 2009, 22:21

sto se tice kana, mogao bi konkurirati za najodvratnijeg golmana. ako vec ne drzi poziciju broj jedan. na stranu njegove nogometne kvalitete

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 09 jul 2009, 22:29

bh hrvat je napisao/la:sto se tice kana, mogao bi konkurirati za najodvratnijeg golmana. ako vec ne drzi poziciju broj jedan. na stranu njegove nogometne kvalitete
upravo tako...najodvratnija golmanska faca ikad :mrgreen:

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 09 jul 2009, 22:35

Rz88 je napisao/la:da zbunio sam se mislio sam na titulu. Kahn je bio najbolji golman u svoje vrijeme i sigurno je među 3 najbolja svih vremena, ko zna možda je i najbolji svih vremena. On je bio sve za Bayern, otišao on , otišao i Bayern.
ma kahn je bio fantastican golman imao je svoju eru od jedno 3 godine kada je bio najbolji ali nije među najboljim golmanima svijet , znaci nije među 5 najboljih golmana svijeta svih vremena!
U ime Gospodara...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jul 2009, 22:55

Ti to očigledno tako želiš. Kahn je među najboljima svih vremena, i koliko je samo priznanja dobio a ne moram pisati o tome šta se desilo kada se opraštao. Nisam to ja izmislio već fifa i uefa....ccc.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jul 2009, 23:02

Sto se tice Riberya, rekao sam ja prije mozda sedam dana da ce ga ludi Uli drzati na klupi ako mu bude sa svojim izajva isao na onu stvar.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BrnJeeH
Kontakt:

Post Postao/la BrnJeeH » 09 jul 2009, 23:19

bh hrvat je napisao/la:sto se tice kana, mogao bi konkurirati za najodvratnijeg golmana. ako vec ne drzi poziciju broj jedan. na stranu njegove nogometne kvalitete
sio' Casillas jes lip' jeebemu sve :D

mores ga bacati na njega po tri cetiri puta na dan :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.