Uveliko slabiji simptomi i pitanje da li bi bio zarazen
Antivaxx ekipu pod katanac treba
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Uveliko slabiji simptomi i pitanje da li bi bio zarazen
Zar mogu slabiji od trenutnih
U pravu si. Mostar skoro 100 zarazenih danas, skoro se rekordi obaraju, nocas se setao, krcati kafici u zatvorenom prostora, sve omladina. Jest njih briga boli sto ce kuci zaraziti stariju osobu. Djeciji vrtici, osnovna, srednja i fakultet rade, neki se drze pravila, drugi ne. Zalostan je ovaj nesistem ali takva nam je drzava.
Pa zar nije kolega pricao kako je grozno u Australiji zbog tih mjera?Marvin je napisao/la: ↑17 nov 2021, 14:37Problem velikog broja zarazenih nije u malom broju vakcinisanih nego u potpunom odsustvu bilo kakvih mijera suzbijanja.
Kina,kafici,svadbe,utakmice,domovi zdravlja ne sluze nicemu nego u bolnicu salju sve i gore se stvaraju guzve...
Ja imao jacu prehladu prije 20 dana i odem u dom zdravlja da otvorim bolovanje na 2 dana. Nisam stigao ni izgovoriti da je test na koronavirus negativan njih 5 nestadose u oblaku prasine,ona jedna sto je ostala me poce spricati raznim dezinficijensima,gura mi nazalni O2 i gurnu me u neku sobicu...
Alo reko gospodjo trebaju mi doznake samo,"Ma kakve doznake znas li ti sta je kovid" pita me lol
Ne bi rekao da je sad vec stvar o broju vakcinisanih, eno holandija nema navijaca, uvela mjere, austrija pocinje im opet rad od kuce itdadmin je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:06Pa zar nije kolega pricao kako je grozno u Australiji zbog tih mjera?Marvin je napisao/la: ↑17 nov 2021, 14:37Problem velikog broja zarazenih nije u malom broju vakcinisanih nego u potpunom odsustvu bilo kakvih mijera suzbijanja.
Kina,kafici,svadbe,utakmice,domovi zdravlja ne sluze nicemu nego u bolnicu salju sve i gore se stvaraju guzve...
Ja imao jacu prehladu prije 20 dana i odem u dom zdravlja da otvorim bolovanje na 2 dana. Nisam stigao ni izgovoriti da je test na koronavirus negativan njih 5 nestadose u oblaku prasine,ona jedna sto je ostala me poce spricati raznim dezinficijensima,gura mi nazalni O2 i gurnu me u neku sobicu...
Alo reko gospodjo trebaju mi doznake samo,"Ma kakve doznake znas li ti sta je kovid" pita me lol
Brojevi govore potpuno drugacije od ovog sto ti tvrdis. U drzavama u kojima je visok procenat vakcinacije ukinute su sve mjere (osim onih za nevacinisane), rade kina, organizuju se svadbe, pune su tribine na utakmicama i malo je mrtvih od korone.
Znaci, nas problem je direktno u slaboj vakcinaciji.
Ne volim da ti odgovaram jer nisi objektivan ni milimetra. Al evo odgovorit cu ti a ostatak neka cita i pomno analizira tvoj neizbijezni odgovor.admin je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:06Pa zar nije kolega pricao kako je grozno u Australiji zbog tih mjera?Marvin je napisao/la: ↑17 nov 2021, 14:37Problem velikog broja zarazenih nije u malom broju vakcinisanih nego u potpunom odsustvu bilo kakvih mijera suzbijanja.
Brojevi govore potpuno drugacije od ovog sto ti tvrdis. U drzavama u kojima je visok procenat vakcinacije ukinute su sve mjere (osim onih za nevacinisane), rade kina, organizuju se svadbe, pune su tribine na utakmicama i malo je mrtvih od korone.
Vidjećeš šta će biti na planinama.
Ovo nisu mjere da bi se zaustavljao trenutni talas zaraze već tjeranje da se ljudi vakcinišu, jer birat će između plaćanja testova i vakcinacije.
EDIT : Zapravo me boli qrac, neću da imam veze sa ovom temomShategabri je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:56Još jedna alibi odluka.
Moj reufe, djeca nam se smiju.
Kakve veze ima odluka sa vakcinom?Otelo je napisao/la: ↑18 nov 2021, 14:28Odluka kao odluka je dobra. Sve statistike pokazuju da su vakcine smanjile smrtnost.Shategabri je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:56Još jedna alibi odluka.
Sad sto odluka dolazi tek danas, što tek stupa na snagu za mjesec dana i sto smo napravili cirkus sa vakcinama, sa koronom i sa svim je druga stvar i druga priča.
Za Novu godinu vjerujem da ce kantoni nadležnost prebaciti na kafane, dok će kao i kontrolirati nesto na otvorenom, ali nema šanse da budu uspješni u bilo kakvoj kontroli.
Ovo je smijesno. Potpuno podrzavam uvodjenje ovih 3G odnosno VTP mjera ali ih se mora uvesti za apsolutno sve objekte. Medjutim nasi politicari to sigurno nece uradit jer bi se time politicki sahranili obzirom da je narod nepismen.
EDIT : Zapravo me boli qrac, neću da imam veze sa ovom temomShategabri je napisao/la: ↑18 nov 2021, 14:31Kakve veze ima odluka sa vakcinom?Otelo je napisao/la: ↑18 nov 2021, 14:28Odluka kao odluka je dobra. Sve statistike pokazuju da su vakcine smanjile smrtnost.Shategabri je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:56Još jedna alibi odluka.
Sad sto odluka dolazi tek danas, što tek stupa na snagu za mjesec dana i sto smo napravili cirkus sa vakcinama, sa koronom i sa svim je druga stvar i druga priča.
Za Novu godinu vjerujem da ce kantoni nadležnost prebaciti na kafane, dok će kao i kontrolirati nesto na otvorenom, ali nema šanse da budu uspješni u bilo kakvoj kontroli.
Primjenjuju tu odluku u Evropi i dešava se da su brojevi zaraženih veliki.
Dakle, odluka kao odluka je alibi kao i mnoge prije.
Nisi riješio prenos zaraze.
Odluka je više u svrhu da se oni kojima je nešto neophodno, a ovako mu ograničiš, odluče na vakcinaciju.
Da se izvrši pritisak i ljudi dovedu u ćorsokak.
Kod nas je sve smiješno, ali bolje je i ovo nego nikako.Epidaurus je napisao/la: ↑18 nov 2021, 14:35Ovo je smijesno. Potpuno podrzavam uvodjenje ovih 3G odnosno VTP mjera ali ih se mora uvesti za apsolutno sve objekte. Medjutim nasi politicari to sigurno nece uradit jer bi se time politicki sahranili obzirom da je narod nepismen.
Marvin je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:56Ne volim da ti odgovaram jer nisi objektivan ni milimetra. Al evo odgovorit cu ti a ostatak neka cita i pomno analizira tvoj neizbijezni odgovor.admin je napisao/la: ↑18 nov 2021, 13:06Pa zar nije kolega pricao kako je grozno u Australiji zbog tih mjera?Marvin je napisao/la: ↑17 nov 2021, 14:37Problem velikog broja zarazenih nije u malom broju vakcinisanih nego u potpunom odsustvu bilo kakvih mijera suzbijanja.
Da, kolega je pricao o mjerama gdje se ne smije **** hamburger pojesti baz maske,vani,u parku,jer mozes biti uhapsen,za sto postoje online videa,da moras fatati selfije i slati na broj koji ti vlada dostavi kako bi dokazao da si tamo gdje je naredjeno da budes. Svakodnevno su masovni protesti i sukobi sa policijom. Zestoka cenzura onog sto ce zavrstiti u medijima lokalnim je bila prisutna na tom kongresu. Raja ima problem da se iseli iz Australije.
To poredis sa zabranom svadbi??? Pa naravno da poredis jer si na netu procitao da je tamo zabrana letova,i stoga ne uklapa se u narativ kojeg preferiras,stoga,ja lazem.
Brojevi?
Nemoj mi pricati o brojevima,ne meni koji imam pogled na ovo iz milion uglova a ne samo "zvanicnih" brojki o kojima pricas sjedeci ispred laptopa ili cega vec.
Kada sam ovde pisao da se prije 10 godina u Londonu pricalo u slabim kapacitetima intezivnih jedinica i da su iste bile preopterecene za vrijeme svinjske gripe to nisi ni pomenuo. A to je jedina stvar koja ti je ostala da pominjes,"rasterececenje zdravstvenog sistema".
Prije 10 godina je moja klinika patila od manjka osoblja,u medjuvremenu je 40% osoblja otislo vani. I ti ces mi pricati o preopterecnosti zdravstvenog sistema?? I kako treba vjerovati onima na celu jer nam zele dobro sa mandatornom vakcinom. Sistem nikada ne bi bio opterecen da oni na celu zele dobro bilo kome drugome osim sebi i onima iznad njih.
Brojevi rastu vrtoglavo i u drzavama sa najvisom stopom vakcinacije. Jel ti jos uvijek imas problem da ukapiras da vakcina ne zaustavlja sirenje virusa? Jel ti to treba reci na nekom drugom jeziku? Dakle,problem je u odsustvu socijalne distance,ne vakcini,jer vakcina ne zaustavlja sirenje ni potencijalne mutacije.
Svakodnevno komuniciramo sa kolegama u Njemackoj gdje kazu da je broj novozarazenih puno veci od prikazanih cifri a koje su rekordne.
Medjutim sta mi svi znamo,ti si procitao na netu da je vakcina rjesenje.
Za one koji vide dalje od nosa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.