Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Mora se Unitedu negdje vratiti dosta peha iz prethodnih utakmica doma. Možda to bude već večeras. Newcastle je ekipa koja se dosta pati u gostima
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
Bogami, pokida Dorgu po desnoj strani danas. Top
- LenyYoro15
- Kontakt:
Neka smo dočekali da i Amorim nekoga iznenadi sa formacijom i sastavom.
Dorgu na desnom krilu je baš iznenađenje. Uz to njegova ponajbolja utakmica u dresu Uniteda.
Bore se, trče. To i jeste jedini način da se dobije utakmica u ovom sastavu. Valjda nekako odbrane prednost.
Cunha me oduševljava. Ima nešto Rooneyevsko u sebi.
Dorgu na desnom krilu je baš iznenađenje. Uz to njegova ponajbolja utakmica u dresu Uniteda.
Bore se, trče. To i jeste jedini način da se dobije utakmica u ovom sastavu. Valjda nekako odbrane prednost.
Cunha me oduševljava. Ima nešto Rooneyevsko u sebi.
Pobjeda, teška ko olovo, ali slatka. Dorgu, beton danas, možda i najbolja partija u našem dresu, Da pohvalim jednog top momka danas koji je često bio predmetom kritika (opravdanih), a to je Manuel Ugarte. Često smo ga kritikovali zbog shit show igara, ali večeras je defanzivni dio odradio kao buldog. Ostali, dobri.
Za trenera par kritika - 80 i neka minuta - ti vadiš Shawa i Martineza i ubacuješ djecu. Glupa zajebancija, serviraš liscima iz Newcastlea golobradu odbrambenu liniju koja nikad u životu zajedno nije igrala. Mogli su ovi zamijenjeni izdržati još tih 10 minuta. Glupo. Drugo, Yoro malo mora na hlađenje. Potpuno je bio van utakmice, čim je ušao, probili ga dva-tri puta. Izmjena koja nas je zamalo koštala. Mora ovo vidjeti.
Uglavnom, tri boda top, ali ne sviđa mi se što smo se postavili kao da je Barca sa Ronaldinhom i Ronaldom s druge strane. Niti su oni toliko dobri, niti smo mi toliko loši.
Za trenera par kritika - 80 i neka minuta - ti vadiš Shawa i Martineza i ubacuješ djecu. Glupa zajebancija, serviraš liscima iz Newcastlea golobradu odbrambenu liniju koja nikad u životu zajedno nije igrala. Mogli su ovi zamijenjeni izdržati još tih 10 minuta. Glupo. Drugo, Yoro malo mora na hlađenje. Potpuno je bio van utakmice, čim je ušao, probili ga dva-tri puta. Izmjena koja nas je zamalo koštala. Mora ovo vidjeti.
Uglavnom, tri boda top, ali ne sviđa mi se što smo se postavili kao da je Barca sa Ronaldinhom i Ronaldom s druge strane. Niti su oni toliko dobri, niti smo mi toliko loši.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Malo podcjenjuješ činjenicu da smo igrali bez 7 igrača koji bi 100% igrali da su tu 
Look on my works, ye Mighty, and despair!
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away.
Samo malo podcjenjivanja...VivaLaStella je napisao/la: ↑27 dec 2025, 19:41Malo podcjenjuješ činjenicu da smo igrali bez 7 igrača koji bi 100% igrali da su tu![]()
- LenyYoro15
- Kontakt:
Večeras je opasna utakmica. Svi su već upisali bodove ne gledajući kontekst u kojem se igra.
Wolvesi su bili blizu toga da uzmu bod Arsenalu i Liverpoolu u zadnja dva gostovanja. inače igraju mnogo bolje u gostima i nevjerovatno je da imaju samo 2 boda.
Da smo u punom sastavu, vjerovatno ne bi bilo dileme. Ovako se jedva može sastaviti 11 igrača. Odsustvo Mounta će biti veliki problem. Opet ćemo vjerovatno gledati 4-2-3-1 i teško je reći ko će uopšte igrati na poziciji desetke. Ključno je da se ne primi gol.
Nadam se da će Cunha nastaviti sa formom koju ima u zadnje vrijeme. Možda je ovo utakmica u kojoj će Šeško konačno da pročepi i donese neku razliku.
Wolvesi su bili blizu toga da uzmu bod Arsenalu i Liverpoolu u zadnja dva gostovanja. inače igraju mnogo bolje u gostima i nevjerovatno je da imaju samo 2 boda.
Da smo u punom sastavu, vjerovatno ne bi bilo dileme. Ovako se jedva može sastaviti 11 igrača. Odsustvo Mounta će biti veliki problem. Opet ćemo vjerovatno gledati 4-2-3-1 i teško je reći ko će uopšte igrati na poziciji desetke. Ključno je da se ne primi gol.
Nadam se da će Cunha nastaviti sa formom koju ima u zadnje vrijeme. Možda je ovo utakmica u kojoj će Šeško konačno da pročepi i donese neku razliku.
-
johntravolta123
- Kontakt:
Uzasna tekma
Nadam se pobjedi
Nadam se pobjedi
Ma **** se Amorime. 11 poraza ljudi imaju zaredom, naravno na nama očekivano prekinu niz. Izmjena Zirkzee, kakav god da je, za defanzivnog veznog na poluvremenu je za zatvora. Svakako si osakaćen gore, pa daj da to još podebljamo. I ovog Šeška treba našamarati dobro, imao je lopti, imao je šansi. Morao je makar jedan ili dva komada večeras uvaliti. Baš bezveze prosuta dva boda.
- LenyYoro15
- Kontakt:
Amorima sam otpisao nakon Evertona.
Samo se odlaže neizbježno.
Jednostavno mora dobiti otkaz. Da barem traži vezne igrače da mu dovedu, pa da možeš reći eto nisu ga ispoštovali vlasnici. Naprotiv, frajer kaže da je OK što ima do ljeta.
Narcisoidni južnjak koji nema nijednu jednu karakteristiku potrebnu da vodi ovaj klub.
Samo se odlaže neizbježno.
Jednostavno mora dobiti otkaz. Da barem traži vezne igrače da mu dovedu, pa da možeš reći eto nisu ga ispoštovali vlasnici. Naprotiv, frajer kaže da je OK što ima do ljeta.
Narcisoidni južnjak koji nema nijednu jednu karakteristiku potrebnu da vodi ovaj klub.
- VivaLaStella
- Kontakt:
bezze kmečite, neće lik dobit otkaz, niti će se išta promijeniti i ako ga dobije.
Eto magično ćemo proigrati, Šeško će zabijati 3 gola po utakmici i dug od 2 milijarde funti će također magično nestati. Nećemo prodavati igrače za 50% onoga što smo za njih platili, i moći ćemo kao kao Liverpool trošiti pola milijarde za jedan prelazni rok. Ali sve to samo ako Amorimu damo otkaz
Fulio si poentu, da ne širim daljeVivaLaStella je napisao/la: ↑03 jan 2026, 10:02![]()
bezze kmečite, neće lik dobit otkaz, niti će se išta promijeniti i ako ga dobije.
Eto magično ćemo proigrati, Šeško će zabijati 3 gola po utakmici i dug od 2 milijarde funti će također magično nestati. Nećemo prodavati igrače za 50% onoga što smo za njih platili, i moći ćemo kao kao Liverpool trošiti pola milijarde za jedan prelazni rok. Ali sve to samo ako Amorimu damo otkaz![]()
- VivaLaStella
- Kontakt:
Koju poentu? odgovorio sam ovom što svaki drugi dan kmeči o otkazu kao da će to nešto promijeniti.al... je napisao/la: ↑03 jan 2026, 22:35Fulio si poentu, da ne širim daljeVivaLaStella je napisao/la: ↑03 jan 2026, 10:02![]()
Eto magično ćemo proigrati, Šeško će zabijati 3 gola po utakmici i dug od 2 milijarde funti će također magično nestati. Nećemo prodavati igrače za 50% onoga što smo za njih platili, i moći ćemo kao kao Liverpool trošiti pola milijarde za jedan prelazni rok. Ali sve to samo ako Amorimu damo otkaz![]()
Pametan čovjek bi skontao nakon 10 smijenjenih trenera da ni 11. neće ništa značajno promijeniti, a ne copy-pastat ono što dječurlija sa Reddita laprda. Čuj "nema karakteristike da bude trener Uniteda".
Imali smo trenere svjetske klase koji su failali, dok su neznalice poput Pellegrinija i Mancinija uzimali titule EPL sa Cityem. Dok je istovremeno jedan Ancelotti flopao sa Evertonom. Pametnom ne treba puno da skonta, da ti ne može ni Bog na klupi pomoći ako klub nije pravilno organizovan.
Pušite klasičnu medijsku propagandu koja se od starta nameračila i na Amorima, United i ovaj rebuild koji radimo. Kako to da smo trpili sve trenere dosad, ali baš ovaj ne zaslužuje da se istrpi? Kako možete reći da ne traži veznjake kad se povezujemo aktivno sa 4 veznjaka od kojih trojica vrijede 100+ miliona?
Evo neki dan objavljuju "leaked" whatsapp prepisku između Vivella i uprave koja datira iz perioda kad smo remizirali sa Fulhamom (haha, a procurilo tek sad), gdje se Vivell kao žali kako je Amorimova taktika krš. Neko će stvarno vjerovati da Vivell sa upravom komunicira preko WhatsAppa, meni je samo pokazatelj koliko mediji aktivno sabotiraju United.
I to me najviše boli što većina fan baze puši te gluposti, ne mogu da vidim drugi način zašto bi se "head coach" krivio za nedostatak transfera ili taktiku u utakmici gdje nam fali 8 standardnih igrača
Ne kontaš šta sam htio reći - mislim da je Ruben dobro rješenje. Mlad, nadaren, ima interesantan pristup. Ima stil od kojeg ne odstupa (ne smatram to lošim, dapače). Ali, ja i svoje rođeno dijete zalijepim kada uradi naopako, a on je u par utakmica baš dao materijala za kritiku - izmjene koje ne bi dijete napravilo (def. vezni za napadača u momentu kad ti treba gol), promjene formacija koje od UTD agresora na terenu u prvom poluvremenu, napravi momčad koja se u drugom poluvremenu nabije u svojih 16 i moli boga da ne primi gol. Takve stvari. I to me nervira. Ovo protiv Wolvesa šta je radio je bilo za šamara.
Inače, gotivim njegov stil, sviđa mi se kako je pospremio trule jabuke do sada. To je za sada čista petica. Promjena - ni pod razno. Uostalom, ako je išta do sada promijenio je napad i golman. Daj da vidim te wingbackove koje on traži i par veznjaka koji odgovaraju njegovom stilu igre pa da onda sudimo, ovako je - slažem se - bezveze. On još uvijek vodi tim koji 70% nije njegov izbor.
Inače, gotivim njegov stil, sviđa mi se kako je pospremio trule jabuke do sada. To je za sada čista petica. Promjena - ni pod razno. Uostalom, ako je išta do sada promijenio je napad i golman. Daj da vidim te wingbackove koje on traži i par veznjaka koji odgovaraju njegovom stilu igre pa da onda sudimo, ovako je - slažem se - bezveze. On još uvijek vodi tim koji 70% nije njegov izbor.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Kažem opet, komentar nije ni bio namijenjen tebi nego ovom Yoru što prosipa floskule sa društvenih mreža i traži otkaze poslije svakog poraza.
Btw, klupa za današnju utakmicu

I Dorgu na mjestu 10ke
Btw, klupa za današnju utakmicu

I Dorgu na mjestu 10ke
Promjena Amorima ni slučajno. Popravio je napad, otjerao plačipičke (Garnacho, Rashford, Sancho...), ostalo je da uredi odbranu i sredinu po svom ukusu. Ipak radi sa ekipom koju je neko drugi stvarao od početka, napad je jedino posložio kako on želi. Formacija 3-4-3 kad su svi igrači tu je odlična za napad, odbrana se treba popraviti, osim golmana, Lamens kad je došao malo su bolji, plus on brani sve što se mora odbraniti a i često i spasi teške lopte.
Glory Glory Man United
A jest ga posložio. Mrtvi Šeško ne može u priliku da uđe. Sada Colea da staviš više bi napravio s 50 godina. Bježi j..o ga loptaDaduli je napisao/la: ↑04 jan 2026, 14:26Promjena Amorima ni slučajno. Popravio je napad, otjerao plačipičke (Garnacho, Rashford, Sancho...), ostalo je da uredi odbranu i sredinu po svom ukusu. Ipak radi sa ekipom koju je neko drugi stvarao od početka, napad je jedino posložio kako on želi. Formacija 3-4-3 kad su svi igrači tu je odlična za napad, odbrana se treba popraviti, osim golmana, Lamens kad je došao malo su bolji, plus on brani sve što se mora odbraniti a i često i spasi teške lopte.
Mi nikada odustati necemo...
- LenyYoro15
- Kontakt:
Ovog Šeška treba u januaru već prodat. Bolje igrat bez ikoga u napada nego sa njim. Hojlund je za njega R9.
Ma bolan pogledaj koliko smo golova dali ove a koliko u sezonama poslije Fergusona ranijih godina u 20 kola. Ti meni sad pišeš o Šešku a ne o Brunu, Mbuemu, Diallu... De malo analiziraj i prati fudbal više nego pokoju utakmicu.10.Skoro je napisao/la: ↑04 jan 2026, 15:04A jest ga posložio. Mrtvi Šeško ne može u priliku da uđe. Sada Colea da staviš više bi napravio s 50 godina. Bježi j..o ga loptaDaduli je napisao/la: ↑04 jan 2026, 14:26Promjena Amorima ni slučajno. Popravio je napad, otjerao plačipičke (Garnacho, Rashford, Sancho...), ostalo je da uredi odbranu i sredinu po svom ukusu. Ipak radi sa ekipom koju je neko drugi stvarao od početka, napad je jedino posložio kako on želi. Formacija 3-4-3 kad su svi igrači tu je odlična za napad, odbrana se treba popraviti, osim golmana, Lamens kad je došao malo su bolji, plus on brani sve što se mora odbraniti a i često i spasi teške lopte.
Što se Šeška tiče apsolutno se nije pokazao i do sad je Zirkzee (kakav je da je) pokazao da treba biti prvi izbor
Glory Glory Man United
Ima nešto sto se zove balans. E mi to nemamo. Zabijamo malo vise jer igramo 343 ali je zato odbrana ostavljena na milost i nemilost. Nista tu nije posloženo nažalost.Daduli je napisao/la: ↑04 jan 2026, 16:10Ma bolan pogledaj koliko smo golova dali ove a koliko u sezonama poslije Fergusona ranijih godina u 20 kola. Ti meni sad pišeš o Šešku a ne o Brunu, Mbuemu, Diallu... De malo analiziraj i prati fudbal više nego pokoju utakmicu.10.Skoro je napisao/la: ↑04 jan 2026, 15:04A jest ga posložio. Mrtvi Šeško ne može u priliku da uđe. Sada Colea da staviš više bi napravio s 50 godina. Bježi j..o ga loptaDaduli je napisao/la: ↑04 jan 2026, 14:26Promjena Amorima ni slučajno. Popravio je napad, otjerao plačipičke (Garnacho, Rashford, Sancho...), ostalo je da uredi odbranu i sredinu po svom ukusu. Ipak radi sa ekipom koju je neko drugi stvarao od početka, napad je jedino posložio kako on želi. Formacija 3-4-3 kad su svi igrači tu je odlična za napad, odbrana se treba popraviti, osim golmana, Lamens kad je došao malo su bolji, plus on brani sve što se mora odbraniti a i često i spasi teške lopte.
Što se Šeška tiče apsolutno se nije pokazao i do sad je Zirkzee (kakav je da je) pokazao da treba biti prvi izbor
Mi nikada odustati necemo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.