BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 07 maj 2011, 17:01

Sa kojom laganicom posmatram ovaj poraz ---- neprocjenljivo 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 maj 2011, 17:31

HzBvB je napisao/la:Sa kojom laganicom posmatram ovaj poraz ---- neprocjenljivo 8-)
Valjda će se ouzbiljiti protiv Frankfurta i poslati ga u cvajtu, tako da naš imenjak iz M'gladbacha dođe barem do baraža. :P Pišonja najbolji, a da Silva je bio katastrofalan u oba pravca. :roll: Mog'o nam je sudija barem ovaj penal na Pišonji svirat u sudijskoj nadoknadi. :lol: Maksimalno opuštena tekma, čak su i navijači Werdera pjevali Deutsche Meister BVB!!!! :lol: Švapske pivopije!! :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 maj 2011, 17:50

Hare_BvB je napisao/la:
čak su i navijači Werdera pjevali Deutsche Meister BVB!!!! :lol: Švapske pivopije!! :lol:

Normalno da ce pjevati kad smo im pustili da pobjede...odavno nismo bili manje zainteresovani...ali zato smo dogovorili s njima 6 bodova sljedece sezone :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 maj 2011, 21:47

adnan24 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Da kojim slucajem Sahin igra ocajno lose, mislis da bi mu klub izlazio u susret i stavlj'o ga u tim!? Bi malo morgen. Sto bi sada Sahin izlazio u susret? Ne treba biti licemjer. Kada Sahin nije bio dovoljno dobar za klub, tada nije igr'o, klub mu je onda ukaz'o povjerenje, a on je na to uzvartio dobrim igrama koje su Dortmund odvele do senzacionalne titule. Na kraju ce i zaradit na njemu. Ta cifra nije velika, al' tu cifru su dogovorile obe strane. Po meni, iz kluba moze otici cista obraza (osim ako nije slinio o neizmjernoj ljubavi prema klubu).

Da povezem sa onim sto sam ja pisao...znaci ako bi on produzio ugovor cisto da zamaze oci ovim klubovima sto ga traze on bi Dortmundu izasao u susret ali on bukvalno nista ne bi izgubio tim potezom. Ostao bi jos pola godine u BvB-u,igrao bi ligu prvaka sto mu je bio cilj dugo godina(kako on sam kaze). Za to vrijeme bi se jos dokazao i sigurno ni jedan klub koji ga sad trazi ne bi izgubio interesovanje za njega.Mozda jedino ako ne bi uspio zadrzati ovosezonsku formu ali ako je tako onda mu je i bolje da ne ide u neki od "vecih" klubova.

S druge strane BvB je napravila igraca od njega i to sto je on odigrao jednu ekstra sezonu nije dovoljno da ode cista obraza ako se uzmu okolnosti jer kako sam i pisao jos pola godine u Dortmundu njemu ne mogu skoditi a BvB-u bi se to visestruko isplatilo...kako igracki tako i financijski .
U nekom idealnom slijedu dogadjaja, uz natprosjecnu dobronamjernost i privrzenost, ovo bi moglo dobro zavrsiti po tvojoj zamisli,... Ali, ali, ali,.. Zasto bi Sahin toliko rizikov'o!? Da li je on toliko dobronamjerna i privrzena osoba svome sadasnjem klubu!? Ako je odgovor potvrdan, onda je to iznimna rijetkost u svijetu novca, slave i moci.

Samo interesovanje Real Madrida stvara dosta ozbiljan psiholski problem kod svakog fudbalera koji igra za neki 'manji' klub,... Samo interesovanje navodi na razmisljanje, a sto se vise zamisljas u boljem, sve ti je teze biti u losijem. Dzeku je slomilo sto ga uprava Volfsburga nije pustila u Milan, pa je pruz'o znatno slabije partije nego je to bilo slucaj dok Milan nije pokaz'o konkretnu zainteresovanost.

Ne treba podcjenjivati rukovodstvo Real Madrida, nisu ni oni tolike ( :mrgreen: ) budale. Iako se ponasaju rasipnicki, sigurno gledaju da igraca plate sto je manje moguce. Nije Sahin tako veliko ime da se na takav nacin moze igrati sa tako velikim klubom. Siguran sam da mu taj providni zajeb ne bi pros'o. Momentalno bi odustali od njega i potrazili drugo rjesenje. Njima je u interesu da sastave idealan tim prije pocetka sezone, a ne da se krpe kao BH ligasi :mrgreen: .

Sa druge strane, Sahin zeli iskoristiti priliku koja mu se ukazala i otici u 'tim snova'. Takva prilika ti se ukazuje jednom u zivotu osim ako nisi Mesi, Iniesta, Ronaldo, Figo, Zidan,.. Realu treba jedan takav igrac i oni ce ga naci. Sahin zeli na vrijeme zauzeti svoje mjesto u Madridu da sutra ne bi uletio neko drugi.

Probaj se staviti u njegovu poziciju. Zamisli da si sef u nekoj maloj firmi gdje ti je sve lijepo, imas 1500 KM platu i neku zgoljavu sekretaricu :mrgreen: . Vlasnik firme ti je dao priliku, ti si mu se oduzio jer si firmi donjeo veliki profit i osigur'o velike poslove. Dobijas ponudu da budes sef u velikoj firmi, nude ti platu od 5000 KM, postajes popularan i uticajan, imas prezgodnu pohotnu sekretaricu :mrgreen: . Sadasnji direktor te moli da ostanes jos godinu dana, a ti si svjestan da ce direktor druge firme mozda naci novo rjesenje za to vrijeme, te da mozda vise nikada neces dobiti takvu priliku, o kojoj sanjas cijeli zivot. Sta bi ti uradio? 999 ljudi bi otislo u drugu firmu, a 1 demonstrir'o natprosjecnu ljudskost/ludost :mrgreen: .

Nije Sahin kriv sto ga je uprava Dortmunda pogresno procjenila. Zasto bi on ispast'o zbog njihove greske!? Pa ne bi ni oni ispastali radi njega da igra lose, poslali bi ga na klupu ili na tribine. Interes ljudi, interes.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klare

Post Postao/la Klare » 07 maj 2011, 23:27

Meni je sasvim dovoljno da jedan stari lisac, kakav je Valencia, cijeni moje postove. Trebam li reći da se skoro, ma ne skoro, uvijek složim oko onoga što i on napiše :D Toliko iskustva u njegovim postovima, ko drugačije od njega misli, mnogo je naivan :mrgreen:
Fino je opisao Sahinovu situaciju. Jednom u životu se dobija ponuda Reala, to je teško odbiti, ma šta da vam pričam, pročitajte post iznad :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 maj 2011, 00:19

Klare je napisao/la:Meni je sasvim dovoljno da jedan stari lisac, kakav je Valencia, cijeni moje postove. Trebam li reći da se skoro, ma ne skoro, uvijek složim oko onoga što i on napiše :D Toliko iskustva u njegovim postovima, ko drugačije od njega misli, mnogo je naivan :mrgreen:
Fino je opisao Sahinovu situaciju. Jednom u životu se dobija ponuda Reala, to je teško odbiti, ma šta da vam pričam, pročitajte post iznad :D
Gdje ima sirotinje/mladosti - tu ima romantike :mrgreen: . Malo ko ostane romantican nakon sto ga 'pregaze' pare, moc i slava. Lakse se skinuti sa droge i alkohola nego sa para, slave i moci. Covjek najinteligentnija pa samim tim i najkvarnija zivotinja u zivotinjskom carstvu.

Nase drage 'Dortmundovce' je malo obuzela romantika, ali proci ce ih,... :mrgreen: ,...

Al' da sacekamo, mozda je Sahin 1 od 1000 :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 maj 2011, 00:27

@valencia

Sve se ja slazem s tobom ali jednostavno ja se nekako jos nadam da ce on ipak ostati(bar jos malo) pa onda ovako sam sebi pokusavam naci neke solucije u kojima ce svi biti zadovoljni :D
Valencia je napisao/la:Nije Sahin kriv sto ga je uprava Dortmunda pogresno procjenila. Zasto bi on ispast'o zbog njihove greske!? Pa ne bi ni oni ispastali radi njega da igra lose, poslali bi ga na klupu ili na tribine. Interes ljudi, interes.

A ne kontam zasto ga je losa procijenila...zbog toga sto je postao ovako dobar?
Uprava je itekako dobro njega procijenila od samog pocetka...dobio je priliku dok je bio veoma mlad,mislim da je cak i najmladji igrac u historiji BvB-a koji je zaigrao u jednom mecu Bundeslige...kasnije i kad je imao jedan los period poslan je na posudbu jer ga nisu htjeli prodati...ono sto je on danas postao je velika zasluga kluba i ljudi u njemu...nije on sam od sebe postao "igrac"...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 maj 2011, 03:46

Valencia je napisao/la:Covjek najinteligentnija pa samim tim i najkvarnija zivotinja u zivotinjskom carstvu.
Vale, Vale, stari lave, sviđa mi se ova. :mrgreen:
Valencia je napisao/la:Nase drage 'Dortmundovce' je malo obuzela romantika, ali proci ce ih,... :mrgreen: ,...
Ka'ka romantika, sad je ono najgore! :mrgreen: Potrebno je opravdat ovosezonsku dominaciju u narednoj sezoni. :lol:

Sahin je bio k'o usran bez papira na proslavi titule ispred ST-a, i meni je već tada bilo jasno da su šanse za njegov ostanak minimalne..

U ponedjeljak je najavljena pres-konferencija na kojoj će Sahinov transfer u Real biti i službeno potvrđen. :(
Izvor je ruhrnachrichten.de

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 maj 2011, 14:27

Nuri Sahin je presao u REAL MADRID TRANSFER JE GOTOV I 100 % SIGURAN .... Ne mogu da vjerujem u soku sam pisat cu kad se smirim i dodjem sebi dabogda noge polomio obadvije hebem mu sve zivo i mrtvo dabogda nikad ne vidio vise titule nikakve dabogda ih BARCA kantala svake godine ispo je cigan i to najveci i najgori .... Ojjj boze ode nam najbolji moguci igrac cccc koji je to cigan od cojka moj boze moj ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 maj 2011, 14:36

Stidim se za ovu sliku na avataru koji je gurbet samo ispao puuuu dabogda ne znao sta je trofej i uvjeren sam da je napravio veliku gresku koja bi ga karijere mogla kostati ... Jer tamo ce bit jedan od mnogih a ovdje je bio BOG ALLAH ! Samo zabijo je nama navijacama i to dobro do jaja nam je zabio ovo boli vise nego ne znam sta ovo bas boli ... ooooooooooj
BvB Echte Liebe !!!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 08 maj 2011, 15:01

Damir_BvB je napisao/la:Stidim se za ovu sliku na avataru koji je gurbet samo ispao puuuu dabogda ne znao sta je trofej i uvjeren sam da je napravio veliku gresku koja bi ga karijere mogla kostati ... Jer tamo ce bit jedan od mnogih a ovdje je bio BOG ALLAH ! Samo zabijo je nama navijacama i to dobro do jaja nam je zabio ovo boli vise nego ne znam sta ovo bas boli ... ooooooooooj
nema vama mjesta jos uvijek u top 5 timova Europe, ako ovako olako i sami igraci "bjeze" iz tima ili uprava olako potpisuje ugovore sa perspektivnim igracima, sad za sad mi licite na Sevillu koja nije uspijela pola ekipe da sacuva nakon svakog uspijeha, Juve na 7. mjestu uspije da zadrzi glavne igrace a vi prvaci pa... moraju se mjenjati stvari kod klauzula ugovora, pa na silu na silu zadrzat ono sto valja
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 maj 2011, 15:07

slika

STIDI SE CIGANE CIJI GRB DRZIS CIJI TAJ GRB TI JE DAO SVE SVE STO IMAS TOM GRBU ZAHVALI I LJUDIMA KOJI VOLE TAJ GRB A TI SI NAM PLJUNO U PO FACE

slika

Kome pravi ove srce kome nama navijacima kojima je sad pljuno u po face jer je otiso samo radi kesa, Dortmund je od njeg napravio igraca i dao mu slavu i sve zivo mu je dao i za koju god bi i traku dobio bio bi najbolji igrac kluba svih vremena da je ostao najomiljeniji igrac svih vremena ali ne bolje je zaradjivat 4 mio i sjedit na klupi i da te ne gotivi ni publika ni niko nego imat 3 mio i bit hadzija dabogda mu ramos slomio obje noge na treningu ili bolesni pepe...

Ne mogu se pomirit sa ovim ne mogu ne mogu mislim bi je bvb 100 god bez sahina bit ce i narednih jasno je to meni niko nije ne zamjenjiv sve mi je jasno ali igrac koji je najvjerniji ovom klubu trebao bit ispao je najveci ne prijatelj za hebenih 10 do 12 mio on ode pa dabogda mu pare za lijekove trebale kako ce propatit za ovo sto je milione razocarao uh ni svjestan nije .... Toliko lijepih pristojnih rjesenja je bilo a on je na najgori nacin ovo sve odradio prije tacno 2 sedmice je izjavio : MOJI NAVIJACI ZNAJU KAKO SAM SE ODLUCIO . A sad ode u REAL. Uprava mi je malo ispala po glupa ovdje ne radi klauzule vec radi cinjenice sto nisu dali sve od sebe da ga zadrze daj mu kapitensku daj mu 3 mio godisnje i daj mu premije pa valjda ce ispast cojk i prihvatit to sve. Na ovakav nacin NIKAD NIKAD NIKAD necemo moc postat nekakav VELIK klub s tim velik mislim na ELITU top 7 klubova evrope.. Jer prodaja najboljeg veznog igraca citave lige i najboljeg igraca tima e jbg ba nidje veze bgm... Svaka cast Gundoganu gotivim ga ali trebat ce malom minimalno 2 sezone da bude na nivou SAHINA minimalno 2 godine a mi i nemamo bas vremena za cekat puno smo mi vremena izgubili cekajuci 9 godina nas nigdje nije bilo i sad kad trebamo da pravim male iskorake mi pravimo korake unazad... Ne svidja mi se ovo nikako ali u jednu ruku mi je drago jer DEDEA su otjerali i kad su ga otjerali tad sam jos rekao ovo ce nam se vratit gdje nas najvise boli i tako je bilo ima to pise u par postova unazad ... ne znam jos ne mogu vjerovat ovo jbte ko da mi je neko iz porodice umro nedaj ti boze et takav mi je heben osjecaj... Imao sam nade da mozemo postati polahko neko i nesto ali one su sve potopljene ovo je jedan od tuznijih dana za BvB jer ovaj tranfer ce napravit mnogo problema kako medju igracima tako ce se i na rezultate odrazit jer bili su prava klapa pravi jarani i onaj koji je trebo predvodit tu klapu koji je trebo druge odgovarat od tog da idu iz kluba on ode dabogda pogino u avionu do madrida dabogda ga u madridu prozvali teroristom muslimanskim hebem mu sve mu hebem cigansko...

I ovom prilikom bi gospodinu WATZKEU Hebo po citave familije i sve zivo i mrto sto voli a mamu bi mu posebno pozdravio zato jer je prije par mjeseci u doppelpassu rekao : ICH KANN IHNEN VERSICHERN DAS NURI SAHIN DIE NACHSTEN 2 ODER 3 JAHRE DAS BvB TRIKOT tragen wird... ( MOGU VAM OBECATI DA CE NURI SAHIN NAREDNE 2 DO 3 GODINE SIGURNO NOSITI BvB DRES ) Hvala ti WATZKE ZA SVE sto si uradio i napravio za BvB. Ali ovo ti ne mogu nikad oprostit... Samo bi jos nesto napomenuo Kada je Klopp otjero Petrica doveo Zidana svi su mu hebali mater ali imali smo bolje rezultate, kada je Klopp otjero Freia doveo Barriosa svi su mu hebali mater a imali smo jos bplje rezultate cak i titulu, i da napomenem u tadasnjem sastavu i Petric i Frei su bili ne zamjenjivi. Nadam se da ce i sad da bude isti slucaj ako nista barem necu gledat gurbeta kako fula penale **** mu korjen izadajnicki ... SAHINE ZELIM TI SVE NAJGGORE U TVOJOJ KARIJERI OD SRCA KAKO PRIVATNO TAKO I PROFESIONALNO DABOPGDA NIKAD NE DOBIO DIJETE DABOGDA NIKAD NE PODIGO NI JEDAN PEHAR I DABOGDA POTROSIO SVE MADRIDSKE EURE ZA LIJEKOVE NOGE KOJU CE TI ABD NEKO SLOMIT NA 13 MJESTA CIGANE !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 maj 2011, 15:27

Arsenal zeli Gotzea :( super toooooooooooooooooooo bozeeee tooooo oooooooooooooooj
BvB Echte Liebe !!!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 08 maj 2011, 15:45

Damir_BvB je napisao/la:Arsenal zeli Gotzea :( super toooooooooooooooooooo bozeeee tooooo oooooooooooooooj
Pa to sam ja i očekivao. Dortmund će sada prodati sve svoje najbolje igrače i fino se obrukat u Ligi prvaka kao Wolfsburg prije godinu-dvije... :cry:
Čelik Zenica 1945

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 maj 2011, 15:50

Počelo je osipanje šampionske ekipe pa šta rade iz uprave Dortmunda ne mogu da vjerujem hoće li uspjeti zadržati ostale igrače.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 08 maj 2011, 16:01

Saurman je napisao/la:Počelo je osipanje šampionske ekipe pa šta rade iz uprave Dortmunda ne mogu da vjerujem hoće li uspjeti zadržati ostale igrače.
Prodat će najbolje i ode sve u pm :x
Čelik Zenica 1945

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 08 maj 2011, 16:11

Saurman je napisao/la:Počelo je osipanje šampionske ekipe pa šta rade iz uprave Dortmunda ne mogu da vjerujem hoće li uspjeti zadržati ostale igrače.
Kao i svaki drugi klub u Njemačkoj,jedino je Bayern ozbiljan klub koji može zadržati svoje najbolje igrače....

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 08 maj 2011, 16:39

Ja se samo iskreno nadam da ce uspjeti dovesti koliko toliko dobre zamjene za ove igrace koji im odu ,a siguran sam da Sahin nije jedini .Volio bi da Dortmund bude jak kao i ove godine ,i zbog zanimljivosti bundeslige kao i zbog dobrih nastupa u ligi sampiona ,a vjerujem da ovakav Dortmund moze puno uraditi ,e sad je pitanje sta ce ostati od ovog Dortmunda .

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 maj 2011, 16:59

Damire, smiri doživljaj, ružno je čitati ove psovke. ;) Ni meni nije svejedno zbog njegove odluke, pogotovo zbog patetike koju je prosipao tokom svih ovih godina u Dortmundu. Njemu na dušu. Uprava mu je ponudila novi poboljšan ugovor, ali on je jednostavno nije mogao ostati imun na ''zov divljine''. :oops:

Otkad su očekivanja postala tako visoka, čuj top 7 u Europi sa budžetom od 40-ak milki. :o :lol: Ko je od vas sanjao da ćemo uzeti titulu pred početak sezone??? Niko!!!! A sad bi da ''preko noći'' budemo važan faktor i u LP. :roll: Polahko drugovi, polahko. Lagano spustit loptu na zemlju, kao što je ovaj strašni tim ljudi s Kloppom na čelu i činio tokom ove sezone i onda se sigurno nećemo razočarati. Ekipa se stabilozavala u zadnje tri sezone, kako rezultatski, tako i finansijski, možda je ova titula malo prerano i došla, ja sam očekivao da ćemo je uzeti kroz 2-3 godine, a plod toga je i mnogo veće breme tereta koje ja sada palo na pleća ove mlade i ''nove'' Borussie. Naravo, ''poklonu'' se ne gleda u zube, ali moramo biti realni i racionalni, čvrsto stajati na zemlji i postaviti objektivne ciljeve u skladu s našim mogućnostima. Glavni cilj je stabilizovti ovu mladu klapu u samom vrhu BuLi u naredne 2-3 sezone ( podrazumjeva top 4 i plasmane u LP), i za nekih 4-5 godina, uz ovakvu predanost i stručnost rukovodliaca i trenera, možemo očekivati da BVB bude važan faktor i u Europi. Klub je još u dugovima i sigurno je da Watzke & Co. neće ulaziti u rizčne finansijske igrarije dok klub u potpunosti ne sanira dugovonja. ;)

Male su šanse da iko više napusti BVB ovog ljeta (odnosi se na ''ključne'' igrače), eventualno Subotić, ali ako do tog dođe, ''masTna'' naplata nam ne gine. :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 08 maj 2011, 17:17

Ja nikako ne mogu da povjerujem da ce nas napustiti Sahin. Sve kontam ovo neka zajebancija, dogovor sa Ruhrnachrichten da objave da je sve zavrseno s Realom a sutra nas Sahin sve iznenadi i objavi da ostaje. Da je neko drugi u pitanju povjerovao bih, al da nam Sahin ovo uradi. Sahin koji je dijete Dortmunda, da ovako zabije noz u leđa klubu, nikako da to zamislim. Cekam sutrasnju konferenciju, ne vjerujem nikome.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.