BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

AlemC85
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la AlemC85 » 08 sep 2013, 18:53

boli me briga za te navodne sukobe, jer utorak igramo utakmicu koja nas može lansirati na SP, i zato neka sva s.ranja ostave po strani i nek se posvete utakmici, i neka igraju najbolje što znaju, ovo je šansa generacije, i ako imaju imalo mozga, poginut će za pobjedu, inače će biti svega ako propuste ovu šansu.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 08 sep 2013, 19:10

Ako se malo pogleda sa Slovacke strane:

Ovo nisam primjetio prije pobjede Slovacke ali mi i Slovacka (ne Grcka) smo jedine ekipe u grupi koji mogu svoju sudbinu odlucit za prvo mjesto u grupi. Njihova motivacija u utorak ce biti ogromna i valja to savladat poslje onakve sugave igre. I fizicki a mozda jos vise psihicki.

U jednom smislu smo u potpuno istoj situaciji kao Slovaci: I mi i oni imamo jos 3 utakmice, a i njima i nama treba 9 bodova iz ove tri utakmice da budemo 100% sigurni na prvo mjesto.. Jest da smo mi u boljoj situaciji sto se tice Grcke i ako oni upropaste svoje bodove, ali dzaba nam to ako Slovaci i Grcku pobjede. Ako popusimo sada u utorak, onda se nadat na nerijeseno izmedu Grcke i Slovacke do neba. Ako izgubimo sada i neko dobije 3 boda u toj utakmici, onda se mozemo pozdravit sa Brazilom. Zalosno ako se dovedemo u takvu situaciju.

Ne znam covjece... :( :cry: Slovaci su sa ovom pobjedom dobili ukus za pobjede i sad vjeruju u sebe. A kako su nasi sugavo igrali, nisu dali ogroman razlog za optimizam. Cim sam pogledo koje su nam sljedece utakmice poslje one pobjede protiv Latvije i kada sam vidio da nam je prva utakmica protiv Slovaka kuci i druga vani a ne obrnuto, znao sam da nam to nikakva prednost nije bila, vec suprotno.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 sep 2013, 19:22

Ma ovo je Susic namjerno uradio.Znao je da ako izgubimo u Zenici da ce se Slovaci dici i da cemo ih tamo uzet na pritisak i napad.Taktika velikog majstora.Izgubi da bi pobjedio.Bolje nego Stimcova ako se budemo branili dat cemo im 5 komada.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 sep 2013, 19:24

ZgemboAdislic je napisao/la:Ako se malo pogleda sa Slovacke strane:

Ovo nisam primjetio prije pobjede Slovacke ali mi i Slovacka (ne Grcka) smo jedine ekipe u grupi koji mogu svoju sudbinu odlucit za prvo mjesto u grupi. Njihova motivacija u utorak ce biti ogromna i valja to savladat poslje onakve sugave igre. I fizicki a mozda jos vise psihicki.

U jednom smislu smo u potpuno istoj situaciji kao Slovaci: I mi i oni imamo jos 3 utakmice, a i njima i nama treba 9 bodova iz ove tri utakmice da budemo 100% sigurni na prvo mjesto.. Jest da smo mi u boljoj situaciji sto se tice Grcke i ako oni upropaste svoje bodove, ali dzaba nam to ako Slovaci i Grcku pobjede. Ako popusimo sada u utorak, onda se nadat na nerijeseno izmedu Grcke i Slovacke do neba. Ako izgubimo sada i neko dobije 3 boda u toj utakmici, onda se mozemo pozdravit sa Brazilom. Zalosno ako se dovedemo u takvu situaciju.

Ne znam covjece... :( :cry: Slovaci su sa ovom pobjedom dobili ukus za pobjede i sad vjeruju u sebe. A kako su nasi sugavo igrali, nisu dali ogroman razlog za optimizam. Cim sam pogledo koje su nam sljedece utakmice poslje one pobjede protiv Latvije i kada sam vidio da nam je prva utakmica protiv Slovaka kuci i druga vani a ne obrnuto, znao sam da nam to nikakva prednost nije bila, vec suprotno.
Netacno, Slovacka nikako ne moze do prvog mjesta, jer ce im faliti bod za to. Ako pobjede nas u utorak i Grcku u Grckoj, samo ce nama izaci u susret , onda su nam dovoljne pobjede protiv Litvanije i Lihtenstajna za prvo mjesto i imacemo 22 boda. Ako pobjede nas, a izgube od Grcke, onda su Grci prvi, a mi u baraz, Slovacka kuci. Oni maksimalno sa svim pobjedama do kraja mogu doci do 21 bod.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 08 sep 2013, 19:40

emir79 je napisao/la:

Netacno, Slovacka nikako ne moze do prvog mjesta, jer ce im faliti bod za to. Ako pobjede nas u utorak i Grcku u Grckoj, samo ce nama izaci u susret , onda su nam dovoljne pobjede protiv Litvanije i Lihtenstajna za prvo mjesto i imacemo 22 boda. Ako pobjede nas, a izgube od Grcke, onda su Grci prvi, a mi u baraz, Slovacka kuci. Oni maksimalno sa svim pobjedama do kraja mogu doci do 21 bod.

Sta ako mi kiksamo sada ponovo u utorak pa zatim ponovo kiksamo u posljednjem kolu protiv Litvanije , a oni sve dobiju do kraja? I nemoj reci da je nemoguc ovaj scenarij. Ne letite pred rudu. Ostaje da vidimo sta ce se desiti, sve je mogcu pa cak i da grcka sada kiksa i dobijemo slovacku, i isli bi 99% kao prvoplasirana ekipa.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 sep 2013, 19:45

Pa Slovaci ne mogu biti prvi jer :
Ako dobiju nas idu na +15,ako dobiju Grke na +18 i Latviju +21.
S druge strane mi ako izgubimo od njih ostajemo na 16,onda idemo sa pobjedom protiv Lihtenstajna na +19 i protiv Latvije na +22.
Grci mogu izgubiti od Slovacke i dobit obe tekme i opet ce kao i mi imat 22 boda te Slovaci ispadaju.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 sep 2013, 19:47

Otelo je napisao/la:Pa Slovaci ne mogu biti prvi jer :
S druge strane mi ako izgubimo od njih ostajemo na 16,onda idemo sa pobjedom protiv Lihtenstajna na +19 i protiv Latvije na +22.
Grci mogu izgubiti od Slovacke i dobit obe tekme i opet ce kao i mi imat 22 boda te Slovaci ispadaju.
Litvanije.

Al' računaj da tu utakmicu možemo izgubit' ili odigrat' neriješeno, to je njegova računica.

PeteDunham
Kontakt:

Post Postao/la PeteDunham » 08 sep 2013, 19:49

Drago mi je što se Mujdža oporavio i što će igrati u Žilini. Njegov povratak donijeće mnogo više sigurnosti u odbrani, kao i dosta doprinosa u ofanzivi.
Ne znam zašto, ali imam osjećaj da bi Zahirović (iako to nije njegova pozicija) bolji bio u odbrani u tandemu sa Spahom nego Bičakčić, nemam ništa protiv Bičakčića ali u ovakvim teškim utakmicama treba nam lav kao što je Zahirović. Misketa na klupu, čuvati ga kao đokera, Hajrović obavezno u prvih 11 ako ne onda nek ga uvede na početku drugog poluvremena da čovjek ima vremena nešto da pokaže pa ni Messi ni Ronaldo za deset minuta na terenu ne mogu nešto specijalno uraditi. Fudbaleri, nek vam primjer budu košarkaši i njihov današnji pristup igri i pobjeda će doći ;)
Živim za Želju, volim Juve i simpatišem Čelzi...
Ne ulazim u rasprave, jer ljudi svakako čuju samo ono što njima odgovara!

There is only one captain - ALESSANDRO DEL PIERO!

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 08 sep 2013, 19:54

emir79 je napisao/la:

U pravu si. Pogresno sam vidio. Ne mogu sami sebi osigurat sudbinu, ali opet uopste nije nemoguce da zavrse prvi. Imaju sad 12 bodova. Ako pobjede njihove ostale tri utakmice imace 21. I usput i nama i Grcima po tri boda ukradu. Mi i Grci imamo sada 16. Ako se podrazumjeva da i nas i Grke pobjedu onda i nama i Grcima ostanu po dvije utakmice da stignemo Slovake sa njihovih 21 od nasih 16. Ali moraju da pobjede sve tri njihove.

I to je ono sto me najvise brine: To sto je njima ovo sve ili nista utakmica, a nama nije - u glavnom barem ne ko i njima. To sto nama cak i ako izgubimo ostaje vise scenarija gdje mozemo opet zavrsit prvi u grupi. I to sto ce Slovaci sigurno uci u ovu utakmicu sa "sve ili nista" mentalitetom puni samopouzdanja poslje njihove pobjede na nasem terenu, a ja se brinem da ce ono nase sto je setalo po stadionu u Zenici i paslo travu prije dva dana imati u glavi da ipak nije sve gotovo ako izgube. I vidjet cete ako izgubimo. Isto vece biti ce clanci koji kritikuju Papeta i igrace a onda odma sljedece jutro ce biti "Nije nista gotovo" i slicni clanci.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 sep 2013, 19:57

Brate gledam maloprije intervju Papeta na sportu poslje dnevnika lik izgubljen koda je zaljepio trip velicine kutije cigara na celo. Trzni se Pape i natjeraj ih da poginu prekosutra
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 sep 2013, 20:01

DukeOfWellington je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Pa Slovaci ne mogu biti prvi jer :
Litvanije.

Al' računaj da tu utakmicu možemo izgubit' ili odigrat' neriješeno, to je njegova računica.
Vazda sam ih mijesao.Ma mozemo i biti treci na kraju lako :roll:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 sep 2013, 20:05

Idemo na pobjedu i ne razmisljati o tim cenim scenarijima.

Svjesni su Pape i igraci u kakvu su nas situaciju doveli, popravni u utorak.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 08 sep 2013, 20:06

PeteDunham je napisao/la: Ne znam zašto, ali imam osjećaj da bi Zahirović (iako to nije njegova pozicija) bolji bio u odbrani u tandemu sa Spahom nego Bičakčić,
Ja od Bicakcica nikad nisam gledo utakmicu prije ovoga ljeta, a slusao sam kako ga svako hvali. Od tada sam gledo 5 njegovih utakmica: Dvije za repku i tri za klub. U tih 450 minuta nista nije uradio da me uvjeri da ce nam on biti neki zesci igracina za nas i sidro u nasoj odbrani tokom sljedecih 10 godina kao Spaha. U svakoj utakmici mu nivo igre zestoko pao u drugom poluvremenu, i kada je Spaha izaso protiv SADa, bio je totalni kolaps nase odbrane pod njegovim "vodstvom". Jos uvjek je mlad, ali da je Vranjes zdrav, stavio bi njega prije Bicakcica za sekundu.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 sep 2013, 20:08

Ma, treci ne mozemo bit realno. Ako i izgubimo u utorak, o nama ovisi, a Papetova run&gun taktika prolazi protiv ekipa kao sto su Litvanija i Lihtenstajn, tako da smo sigurno drugi. Ali, yebes baraz, fazon je osvojiti grupu i k'o gospoda na prvenstvo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 sep 2013, 20:08

ZgemboAdislic je napisao/la:
U pravu si. Pogresno sam vidio. Ne mogu sami sebi osigurat sudbinu, ali opet uopste nije nemoguce da zavrse prvi. Imaju sad 12 bodova. Ako pobjede njihove ostale tri utakmice imace 21. I usput i nama i Grcima po tri boda ukradu. Mi i Grci imamo sada 16. Ako se podrazumjeva da i nas i Grke pobjedu onda i nama i Grcima ostanu po dvije utakmice da stignemo Slovake sa njihovih 21 od nasih 16. Ali moraju da pobjede sve tri njihove.

I to je ono sto me najvise brine: To sto je njima ovo sve ili nista utakmica, a nama nije - u glavnom barem ne ko i njima. To sto nama cak i ako izgubimo ostaje vise scenarija gdje mozemo opet zavrsit prvi u grupi. I to sto ce Slovaci sigurno uci u ovu utakmicu sa "sve ili nista" mentalitetom puni samopouzdanja poslje njihove pobjede na nasem terenu, a ja se brinem da ce ono nase sto je setalo po stadionu u Zenici i paslo travu prije dva dana imati u glavi da ipak nije sve gotovo ako izgube. I vidjet cete ako izgubimo. Isto vece biti ce clanci koji kritikuju Papeta i igrace a onda odma sljedece jutro ce biti "Nije nista gotovo" i slicni clanci.
Ma u ovoj grupi je sve moguce, bice ovdje svega i svacega. Samo se nadam da cemo u utorak vratiti bodove izgbljene iz Zenice, onda nam je svejedno sta ce Grci i Slovaci raditi, iako bi volio da u tom slucaju Slovaci dignu Grke , za svaki slucaj :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 sep 2013, 20:08

ZgemboAdislic je napisao/la:
PeteDunham je napisao/la: Ne znam zašto, ali imam osjećaj da bi Zahirović (iako to nije njegova pozicija) bolji bio u odbrani u tandemu sa Spahom nego Bičakčić,
Ja od Bicakcica nikad nisam gledo utakmicu prije ovoga ljeta, a slusao sam kako ga svako hvali. Od tada sam gledo 5 njegovih utakmica: Dvije za repku i tri za klub. U tih 450 minuta nista nije uradio da me uvjeri da ce nam on biti neki zesci igracina za nas i sidro u nasoj odbrani tokom sljedecih 10 godina kao Spaha. U svakoj utakmici mu nivo igre zestoko pao u drugom poluvremenu, i kada je Spaha izaso protiv SADa, bio je totalni kolaps nase odbrane pod njegovim "vodstvom". Jos uvjek je mlad, ali da je Vranjes zdrav, stavio bi njega prije Bicakcica za sekundu.
Kako nam samo fale Vranjes i Zukanovic to je strasno, sreca pa se barem Mujdza vraca.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 sep 2013, 20:09

slika

To je to, idemo po pobjeduuu 8-) 8-)

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 08 sep 2013, 20:15

Sheyi je napisao/la:slika

To je to, idemo po pobjeduuu 8-) 8-)
DJedovic umjesot Misimovica Teletovic umjesto ibisevica

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 sep 2013, 20:16

Nije problem kvalitet jer smo kvalitetniji od Slovaka. Problem je zalaganje. Pa Dzeko,Ibisevic,Misimovic,Pjanic i Medunjanin nisu pretrcali 5 km. Od 15te minute su setali po terenu. Sa zalaganjem kao peotiv Latvije u gostim zavalili bi im tricu. Dajte ljudi ne pisite nebuloze ko je trebao igrati a ko ne. Samo zalaganje
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.