Prosjek godina na ovom podforumu je ispod 18 garantujem.
Onaj se tamo fata za neke postove koji su ocita sprdancija i/ili ironija.Drugi skroz zaboravio sta je pisao nekad( ali ozbiljno pisao) pa sad se sjebaje kad mu neko izvuče postove, a ti što to rade tj izvlace tudje postove stare godinama su daleko najluđi
@edine
Vidi, ovdje je ocigledno problem kako ko gleda na stvari.Meni je tvoje razmisljanje, kad uzmem u obzir tvoje stavove, logicno.
Moje je razmisljanje, bar sto se Nadala tiče, da je HC sa pocetka godine odradio na 70-75% i da teoretski i nije moglo više jer je neko ko zivi od meceva, od samopouzdanja i neko ko je vremenom sve bolji.Vec ogromni napredak se primjetio početkom šljake, i to kad izbacimo faktor podloge.Znaci u intenzitetu tenisa.Na RG-u je to doslo do nekog trenutnog vrhunca.Pa nije ni bodi daleko kad je rekao da je Nadal tehnicki najjaci sto je i pokazao na travi.Jbg protivo nakog servera koji ima onakav dan, na mrezi je bio Beker, na servisu Karlovic, a prilikom razmjena neka verzija samog Nadala.Mnogo je tu dobrih stvari bilo.Jbg, ne moze se saginjati na ravne i niske loptice, slajsevi mu prave problem i tako ce ostati do kraja zivota.
Kako i kojim metodama je Federer odigrao onako kvalitetan AO zaista ne znam.Necu to ni komentarisati, kapu mu skidam i to je to.
Ja vjerujem da su puno vece šanse da Nadal osvoji US/sljedeci AO, nego da nema više uspjeha na HC-u kao sto ti rece.Pa sve i da je bio na svojih 100% pricas o covjeku koji je prije 6 mjeseci bio u finalu HC slema i izgubio ga u 5 setova, i tako hladno si rekao
"to je to što se tice nadalovih uspjeha na hcu i travi".Znaci sve da je bio na 100% ne bi smio to izjaviti, a kamoli kad i budala iz aviona vidi da moze puno bolje.Za travu se i sam slazem, ali razlika izmedju trave i hc-a, bar po pitanju onog sto Nadalu odgovara, je drastična.
Što se podloge na US-u tiče.Jeste ona brza ali takakv HC je trenutno i samom Nadalu najdrazi.Dovoljno brzo da profitira sa svojim ofanzivnim rijesenjima,a opet ne toliko brza da se ne moze braniti.Uz sve to odskok je dosta dobar po Nadala.
Znaš i sam kakav ce Nadal uci na americku turneju sa mjesec i nesto odmora i pripreme, a vec dovoljno tenisa od pocetka godine koji mu je potreban za neke stvari.