Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Galion
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Galion » 16 jul 2017, 00:14

Jeftha je napisao/la:
shminka je napisao/la:Marin je Bošnjak katoličke vjeroispovjesti, nema Pavić nikakve veze s njim xD
Da, ni ja ne kontam kakve veze Cilic ima sa nekim tamo Dalmatincem.
Samo sanjajte o toj izmišljenoj pripadnosti, čuj bošnjak katoličke vjeroispovijesti :lolno:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 jul 2017, 00:51

bodi123 je napisao/la:Akumulirana istrošenost je njegov najveći problem. Vidno je potreban klasični reset, pauza i odmor, zagazio je u 4. deceniju a ni jedan teniser u tim godinama ne može igrati onakve sezone kao što je on igrao 2015.

Vratit će se Novak sigurno, naravno vjerovatno više nikad neće imati onaj nerealni nivo koji je imao prije dvije godine, ali će bit konkurentan za GS titule, mora.
Slazem se :thumbup: .Ne znam u cemu je problem uopste pa ste iznenadjeni sto je Djokovic pao ? Pa nije zar neko mislio da ce covjek dominirati jos 5 godina i osvajati po minimalno 3 GS godisnje :damn: :lol:

Pa svi veliki teniseri su imali svoj period dominacije, recimo Roger je imao 2006 brutalnu kad je uzeo 3GS, Djokovic 2011 i 2015. I dalje smatram da je on najbolje igrao 2011 godine. Normalno da ne moze zadrzati taj nivo godinama, ne moze to niko.

Novak je najveci sportas na prostoru bivse Jugoslavije svih vremena, i ja to nemam nikakvih problema navesti. Ali i tenis kao i svaki sport napreduje, mijenja se, dosta je drugaciji nego prije desetak godina recimo, od podloga pa nadalje. I to tako i treba. Sam Roger je rekao da je on sada bolji igrac nego sto je bio prije deset godina, i to je sigurno tako iako nije uspjesan sada kao tad. Ali to govori o sportu, napreduje svaki igrac, zahtjevniji je fizicki i to je to. Mnogi igraci sada i pametnije igraju, prilagodili su se. Tako je i s nogometom, pa i s kosarkom.
27.10.2020

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 jul 2017, 01:45

Fun fact: Još nikad niko nije pobjedio Marina Čilića u finalu jednog GSa

:bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 jul 2017, 02:03

bodi123 je napisao/la:Fun fact: Još nikad niko nije pobjedio Marina Čilića u finalu jednog GSa

De Bodi spavaj,ne sikiraj se previse :mrgreen:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 16 jul 2017, 02:15

Galion je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:
shminka je napisao/la:Marin je Bošnjak katoličke vjeroispovjesti, nema Pavić nikakve veze s njim xD
Da, ni ja ne kontam kakve veze Cilic ima sa nekim tamo Dalmatincem.
Samo sanjajte o toj izmišljenoj pripadnosti, čuj bošnjak katoličke vjeroispovijesti :lolno:
Jah, eto nemam pametnijih stvari za sanjati. :mrgreen:

U sustini, nek se svako smatra cime god hoce. :kafa:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 16 jul 2017, 02:18

darker10 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Fun fact: Još nikad niko nije pobjedio Marina Čilića u finalu jednog GSa

ma sikira me jedino hoće li Marin znat kao šampion održati govor poslije meča, pošto su peglatori ovi britanci, utušit će ga pitanjima
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 16 jul 2017, 02:22

bodi123 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:

ma sikira me jedino hoće li Marin znat kao šampion održati govor poslije meča, pošto su peglatori ovi britanci, utušit će ga pitanjima
Ma reci ce da se nije imao vremena rekuperati i pobjeci sto brze.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 jul 2017, 02:44

Federer u svakom mecu ove godine je dosao bar do mec lopte, i protiv Donskoya i protiv Haasa je imao mec loptu. Znaci u 2017. Federer ima 33-0 prema statistickom parametru "dolazak do mec lopte" :mrgreen:

I jos je uzeo Halle i dosao do finala Wimbledona bez izgubljenog seta sto nikad do sad u karijeri nije uradio (naravno niko nije ni prije njega), jos ako uzme sutra 3:0, kakav ce to rekord da bude.

Nestvarno nestvarna sezona je ova koju igra Roger ulazeci u 36. godinu zivota. Kakva definicija dominacije, istrajnosti, sampionskog mentaliteta, umjetnosti, elegancije, itd itd najboljeg koji je krocio teniskim terenima.

Idemo po 19. za inat hejterima koji su rekli da nikad nece uzeti ni 18., kad je njega probio vise nema granice, a to znaju svi :urnebes:

Uzivancija nedjeljno popodne slijedi :cool:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 jul 2017, 07:20

Epidaurus je napisao/la:Jbg, bitno je vama pljuvat Nadala i Djokovica na sve moguce nacine. Nadal drogeras i steroidas, Nole pi.cka, simulira povrede itd. Samo je Federer svetinja i bezgresan.
Mozda je i svetinja i bezgresan, al je emotivac, dusa draga
slika

Gleaj ovih, ko da igra protiv Kokinakisa :bow:
slika

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jul 2017, 09:20

Nikakve kompilacije postova i slično ne dolaze u obzir. Već sam rekao da bilo kakva prozivanja zbog ranijih postova ovdje neće proći i da nemaju smisla.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 jul 2017, 11:05

ajmo marineeee

dosta više dinosaurusa!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 jul 2017, 11:46

A znas koji je fakt jos vise funny: Nebitno sta se danas desi i 18 i 19 > 15 :lol: :lol:

Evo i Garbine kaze da hoce da plese sa Rogerom! :njanjanja:
Natjerase je Englezi da odgovori iako je prvobitno odbila, jako smijesna scena tamo premotajte na 1:24
Mirka ce da pjeni! :rol:

Kako slatke samo rupice na licu kad se smije! Jako sarmantna uvijek bila, sestra Garbi! :beba: :beba:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 16 jul 2017, 11:48

Unofficialpage je napisao/la:Nikakve kompilacije postova i slično ne dolaze u obzir. Već sam rekao da bilo kakva prozivanja zbog ranijih postova ovdje neće proći i da nemaju smisla.
Druže, treba znati pojesti sva go*na koja pose*eš. Nisi trebao brisati postove jer ja to više radim zbog njih dvojice, da već jednom nauče da ne ide baš sve tako kako oni misle i da nikada ne treba nikog omaložavati, minimizirati uspjehe dok svog "konja" treba uzdizati iznad svih ostalih. Prvenstveno je ona kompilacija Wimbledonskih provala RafeGarossa i bodija bila dobra za njih dvojicu, a tek onda da i ostali vide s kim imaju posla.
Poštujem tebe i tvoj stav i definitivno imaš pravo, činjenica je da svako ima pravo pisat šta hoće, ali daj malo realnosti, malo staloženosti i pribranosti.
Još mi ovaj kaže da će mi PP poslati i izbriše je prije nego što je dostavljena.

Na stranu smiješne fanove Nadala, danas je veliki dan jer Roger ima priliku da krene na fakultet. Idemooooooooooooo :opaopa:
You'll never walk alone.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 jul 2017, 11:50

Effenberg je napisao/la:

A znas koji je fakt jos vise funny: Nebitno sta se danas desi i 18 i 19 > 15 :lol: :lol:

Evo i Garbine kaze da hoce da plese sa Rogerom! :njanjanja:
Natjerase je Englezi da odgovori iako je prvobitno odbila, jako smijesna scena tamo premotajte na 1:24
Mirka ce da pjeni! :rol:

Kako slatke samo rupice na licu kad se smije! Jako sarmantna uvijek bila, sestra Garbi! :beba: :beba:
:tokralju: :tokralju: Sada mi je još više draga. :ljepota: :ljepota:
Ma čim gotivi babuku odmah mora biti dobra teniserka. :mrgreen: :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jul 2017, 11:53

Believe je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Nikakve kompilacije postova i slično ne dolaze u obzir. Već sam rekao da bilo kakva prozivanja zbog ranijih postova ovdje neće proći i da nemaju smisla.
Druže, treba znati pojesti sva go*na koja pose*eš. Nisi trebao brisati postove jer ja to više radim zbog njih dvojice, da već jednom nauče da ne ide baš sve tako kako oni misle i da nikada ne treba nikog omaložavati, minimizirati uspjehe dok svog "konja" treba uzdizati iznad svih ostalih. Prvenstveno je ona kompilacija Wimbledonskih provala RafeGarossa i bodija bila dobra za njih dvojicu, a tek onda da i ostali vide s kim imaju posla.
Poštujem tebe i tvoj stav i definitivno imaš pravo, činjenica je da svako ima pravo pisat šta hoće, ali daj malo realnosti, malo staloženosti i pribranosti.
Još mi ovaj kaže da će mi PP poslati i izbriše je prije nego što je dostavljena.

Na stranu smiješne fanove Nadala, danas je veliki dan jer Roger ima priliku da krene na fakultet. Idemooooooooooooo :opaopa:
Svi smo davali neke prognoze koje se nisu ostvarile, što bi se reklo lupali smo gluposti. Ono što smo rekli prije nekoliko mjeseci danas ne važi, tako da nema smisla prozivati bilo koga na osnovu nekih izjava, ovo je forum gdje svi samo iznosimo svoje mišljenje.

Tako je, idemo po taj 19. GS pa tamo krajem augusta po cvaju, da zaokružimo, ružan ovaj broj 19, ljepše je kad je 20. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 jul 2017, 11:56

@arelinho

Previse je iskrena nekada. Kazala je i za Marina, citiram: "I like Cilic a lot, seriously."
Najjace mi ono par sekundi suti i onda samo ispadne iz usta: Roger! :D

A ko da odoli Babuki i eleganciji!

Pogledaj ima ona dosta intervjua i previse je spontana, pa sjecam se kad su je pitali prije 2 godine nakon pobjede protiv Radwanske u 1/2finalu, sta misli ko ce pobijediti 2. SF izmedju Serene i Marije, kaze kraljica pa mislim da je h2h ono kao 22:1, pa eto... :rol: :rol:

Ili kad su je pitali na RG sad jel joj smetalo kad je Kiki vikala Forza poslije svakog poena, kaze pa cula sam da prica 25 jezika tako da...

Kraljica! :kralj:
Ja jos ne mogu da vjerujem da je osvojila Wimbledon!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 jul 2017, 12:05

Mlada je Garbine, još nije naučila lagati. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 jul 2017, 12:07

Effenberg je napisao/la:@arelinho

Previse je iskrena nekada. Kazala je i za Marina, citiram: "I like Cilic a lot, seriously."
Najjace mi ono par sekundi suti i onda samo ispadne iz usta: Roger! :D

A ko da odoli Babuki i eleganciji!

Pogledaj ima ona dosta intervjua i previse je spontana, pa sjecam se kad su je pitali prije 2 godine nakon pobjede protiv Radwanske u 1/2finalu, sta misli ko ce pobijediti 2. SF izmedju Serene i Marije, kaze kraljica pa mislim da je h2h ono kao 22:1, pa eto... :rol: :rol:

Ili kad su je pitali na RG sad jel joj smetalo kad je Kiki vikala Forza poslije svakog poena, kaze pa cula sam da prica 25 jezika tako da...

Kraljica! :kralj:
Ja jos ne mogu da vjerujem da je osvojila Wimbledon!
Slažem se sa svim. :thumbup:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 jul 2017, 12:17

Prosjek godina na ovom podforumu je ispod 18 garantujem.
Onaj se tamo fata za neke postove koji su ocita sprdancija i/ili ironija.Drugi skroz zaboravio sta je pisao nekad( ali ozbiljno pisao) pa sad se sjebaje kad mu neko izvuče postove, a ti što to rade tj izvlace tudje postove stare godinama su daleko najluđi :mrgreen:

@edine
Vidi, ovdje je ocigledno problem kako ko gleda na stvari.Meni je tvoje razmisljanje, kad uzmem u obzir tvoje stavove, logicno.
Moje je razmisljanje, bar sto se Nadala tiče, da je HC sa pocetka godine odradio na 70-75% i da teoretski i nije moglo više jer je neko ko zivi od meceva, od samopouzdanja i neko ko je vremenom sve bolji.Vec ogromni napredak se primjetio početkom šljake, i to kad izbacimo faktor podloge.Znaci u intenzitetu tenisa.Na RG-u je to doslo do nekog trenutnog vrhunca.Pa nije ni bodi daleko kad je rekao da je Nadal tehnicki najjaci sto je i pokazao na travi.Jbg protivo nakog servera koji ima onakav dan, na mrezi je bio Beker, na servisu Karlovic, a prilikom razmjena neka verzija samog Nadala.Mnogo je tu dobrih stvari bilo.Jbg, ne moze se saginjati na ravne i niske loptice, slajsevi mu prave problem i tako ce ostati do kraja zivota.
Kako i kojim metodama je Federer odigrao onako kvalitetan AO zaista ne znam.Necu to ni komentarisati, kapu mu skidam i to je to. :o :tokralju:

Ja vjerujem da su puno vece šanse da Nadal osvoji US/sljedeci AO, nego da nema više uspjeha na HC-u kao sto ti rece.Pa sve i da je bio na svojih 100% pricas o covjeku koji je prije 6 mjeseci bio u finalu HC slema i izgubio ga u 5 setova, i tako hladno si rekao "to je to što se tice nadalovih uspjeha na hcu i travi".Znaci sve da je bio na 100% ne bi smio to izjaviti, a kamoli kad i budala iz aviona vidi da moze puno bolje.Za travu se i sam slazem, ali razlika izmedju trave i hc-a, bar po pitanju onog sto Nadalu odgovara, je drastična.

Što se podloge na US-u tiče.Jeste ona brza ali takakv HC je trenutno i samom Nadalu najdrazi.Dovoljno brzo da profitira sa svojim ofanzivnim rijesenjima,a opet ne toliko brza da se ne moze braniti.Uz sve to odskok je dosta dobar po Nadala.
Znaš i sam kakav ce Nadal uci na americku turneju sa mjesec i nesto odmora i pripreme, a vec dovoljno tenisa od pocetka godine koji mu je potreban za neke stvari.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2017, 12:23

Garbine rekla voljela bi plesati i sa nadalom na RG. Pa je morala plesati sa novakom... Dakle na ić...

Zanimljivo zadnjih 5 godina u finalu igra igrač na ić. Novak 2013, 2014, 2015. Raonić 2016. Čilić 2017. Išlo je poraz pa 2 pobjede pa poraz. Dakle ove i naredne godine osvaja igrač na ić..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.