BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

skripta
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la skripta » 10 sep 2014, 00:35

Neutral je napisao/la:Stoperi katastrofalni, Asmir pogriješio s njima kod prvog gola.

Pjanić imao par odličnih poteza, no nestao je jer je igrao na potpuno neprirodnoj poziciji (Sušić dominator), Vršajveć dobar u prvom, najgori u drugom poluvremenu. Prcić prespor za moderan fudbal (mlad je, ima potencijal), Tino se trudio ali vidi se limitiranost u igri. Lulić očajan, Vedo zabio iz dvije prilike jedan gol, Džeko stopostotan u promašajima, Hajrović nevidljiv, Haris se trudio, Mume dobar.

Katastrofalan početak kvalifikacija. Uspjeli smo izgubiti od reprezentacije koju je Hrvatska neku noć trebala dobiti sa 7:0 (Hrvatska se večeras patila sa Maltom sve dok nisu dobili crveni).
A što je Svršajević loš u drugom ? Razlog jednostavan jer je trener Kipra vidio gdje mu prijeti opasnost i to je zatvorio, nije do Svršajevića uopće..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2014, 00:37

slika

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 10 sep 2014, 00:41

evo neki moj komentar(nisam pogledao niti jedan video gola ili bilo čega), sad sam sa Bilinog Polja, tako da sigurno nisam dobro vidio kao vi na TV-u, ali neko moje viđenje:

Begović - meni se čini da je on kriv za prvi gol, zakasnio je izaći i to je to.. kod drugog nije mogao ništa, bez panike u odbrani, ali daleko ispod nivoa na kom smo ga navikli gledati :thumbdown:
Šunjić i Bičakčić - šta da kažem, igrali smo odbranu sa praktično 2 defanzivca, od kojih sam ja, pa usudit ću se reći brži. Nevjerovatno tromi i nesigurni, ovaj štoperski duo je samoubistvo ako ga nastavimo i dalje koristit. :thumbdown: :thumbdown:
Lulić - eh ovako, pratim repku dosta godina, i pratim je sigurno od dolaska Lulića, ja sada vas pitam: da li se možete sjetiti dobre utakmice istoga u dresu reprezentacije? Jer ja ne mogu, tako mi Allaha ne mogu. Nameće mi se upitnik, pa je li ovo igrač jednog od boljih klubova u Seriji A? Usudio bih se reći, da ovakav igrač igra za neki drugi klub, ala Hajduk, da li bi bio uopšte pozvan? :thumbdown: :puke:
Vršajević - koliko god ga vi pljuvali, momak se trudio, izgarao, ubacivao.. ipak, očito je da nema kvalitete, odnosno ima, ali ne baš u tolikoj mjeri kolika nama treba za tu poziciju. Avdija, svaka čast na borbi :thumbup:
Bešić - borbeno, s mudima, uzima loptu od štopera prevodi, okreće igrače, šutira.. šteta za prečku. Ima ga svugdje :thumbup:
Sušić - ja ne znam šta je on igrao? ja ga nisam primjetio, odnosno jesam malo u prvom neke kombinacije sa Lulićem, nit smrdi nit miriše.. ipak više smrdi :thumbdown:
Prcić - ja, iskreno, ne znam šta ovaj čovjek igra, pratim fudbal koliko toliko, al je meni ovaj čovjek totalni anonimus? meni se čini da je čovjek izgubljen između pozicija, nit je dobar defanzivac, nit je lucidan za neki pas, nit je trkač nit šta... ja bih ga opisao, ono kad uzmete na PES-u igrača da ga napucate, i smanjite mu sve ocjene na jedno 20, pa u koji god duel uđe - izgubi loptu, svaki šut traljav i slično. Užasno! :thumbdown: :puke:
Pjanić - pičqica. pičqetina. i na ovo ne mislim toliko za penal, koliko za čitavu igru. čovjek nije niti jednom uzeo loptu da prevede s naše polovine i kreira nešto. smiješno, totalno me razočarao :thumbdown: :puke: :puke:
Ibišević - Vedo, standardno. svaki put kad primi loptu, a da se ne nalazi u radijusu od 6 metara od gola, on pada, ostane mu lopta... ali Vedo je čovjek neupitnog karaktera, i čovjek koji je donio toliko puno toga za ovu reprezentaciju, da ja ne smijem išta mu prigovoriti...mnogo puta me razočarao, da bi sljedeći put me natjerao da se pokajem zašto sam na to pomislio. :thumbup:
Džeko - nije dobio lopte. Kapitenski užasno odradio, u zadnjim minutama gura golmana i igrača, okej, znam i ja sam bio nervozan, a kamoli on, al zar kapiten nije smiren čovjek, igrač u kog trebaš da gledaš u zadnjim minutama šta da radiš, a ne da gura... kao što rekoh, nije dobio lopte, pa ću tako okriviti Pjanića za njegovu lošu igru, ali eto i njemu neprolazna ocjena :thumbdown:
Medunjanin - naš najbolji igrač! igrač s najvećim mudima na terenu, Hare uđe u 60-nekoj minuti, i istog momenta uzme loptu u svoje noge, šutira, kreira razigrava, nema straha, ja sam uvjeren da je on, i samo on imao muda i mentalne snage da pogodi onaj penal u 90-oj minuti. samo on! muda do poda, Hare zmaju! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hajrović - nemam pojma, iskreno.. meni se činilo da se tresao od straha, nije znao gdje goni. :thumbdown:

to je to od mene za večeras, možda isfrustriran, pa neke teške riječi, ali tako je... ipak, ja sam uvjeren da je ovaj poraz donio samo dobro, i siguran sam da do kraja grupe ćemo imati samo jedan poraz, i to od belgije u belgiji... ;)

P.S. Pjanke brže bolje vrati tu 10-ku, jedan je Debeli! ;) :tokralju: :tokralju:
Zadnja izmjena: kokuz, dana/u 10 sep 2014, 00:43, ukupno mijenjano 1 put.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 10 sep 2014, 00:41

Ovo samo mi mozemo I niko vise.
Izgubit od kipra,sramota.
Ja nevjerujem ovoj ekipi I ponavljam mjesecima,tesko nama kad miske ode.
Pjanu sam uvijek volio,ali nikad on nece biti misketov nivo.
Nema ko razigrat,nema ko probit,podvalit. Nagledacemo se mi ocaja od ove ekipe jos.
Oni su ocajni protiv lihtestsjna bili.
Pitanje hocemo li u baraz uspijet,sto tuga nad tugama.
Lulic kod 2 gola,iza dzeke stoji,a igra beka.
Ali nece mi biti jasno po 1000 put,koji on **** **** igra lijevo,kad je desnjsak,svaku akciju usere,stajanjem pa okretanjem na drugu nogu.
Treba nam prodor ,jer igra sa 2 spica.
Tino I avdija,nemam rijeci za ta dva igraca.
Skidam kapu besicu I vedi,ostslo sramota.
Najveci krivac je pape,jer on se zajebaje sa ovakvim projektom.
Covjek ko led,pa konju trgni se,pokazi **** emociju.
Dusa me boli od koga mi zijanismo,ova ekipa,nema ni dusu,ni trenera,ni lidera....spaha I miske,nek ste I'm pokazali,kakve smo kite bez vas dvojice.
Sad se svega vam vratite,**** nam I wels I belgija majku,imacemo 0 bodova iz 3 kola,s tim da ce nas belgija deklasirat prognoziram 4-5 razlike.
Vracajte se ako boga znate.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 10 sep 2014, 00:44

ma kakvi igrači, da su nam igrali Messi i Ronaldo mi bi isto vako odigrali, problem je u trenerskom magu koji ovu ekipu razjebaje na svaki mogući način, ne mogu ti igrači biti dobri u svojim klubovima, a kad dođu u repku da nemaju pojma.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 sep 2014, 00:44

staragarda je napisao/la:cuj susic sam da podnese ostavku :urnebes: :urnebes: ...pa jbt,neki bas ko da su sa marsa pali il ne znaju gdje mi zivimo....2 IGRACA IZ J.E.B.E.N.O.G SPLITSKOG HAJDUKA SU STARTERI REPKE KOJA JE BILA NA SP :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: ...pape,hvala ti...a sad nastavi da nas deres u d.u.p.e onako kolektivno a usput pogledaj da nema slucajno jos neki igrac za repku iz recimo osijeka,zadra,dragovoljca,lokomotive....al nam frajer j.e.b.e nanu naninu...to je za romana :urnebes: :urnebes: ...il sto bi reko bosnjo kockaste glave...dobro je samo nek ne puca :D ...jedino u Bosni i Hercegovini je moguce da selektor jednog nacionalnog tima prilagodzava repku igracima iz bratove menadzerske firme....de da ovo prijavimo...mozda je za ginisa,jbt :urnebes: :urnebes:
Da te dopunim, 2 igraca iz Hajduka u prvoj postavi, a na klupi sjede igraci iz Deportiva, Werdera, Hoffenhaima, Freiburga...
Mozes misliti koje je to ponizenje za ove igrace bilo Susic im se smije u facu, i njima i nama...mogu misliti kako se Salihovic osjecao koji nije dobio ni 5 sekundi u jednoj ovakvoj utakmici...Zao mi pojedinih igraca.

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 10 sep 2014, 00:45

kokuz je napisao/la:
Begović - meni se čini da je on kriv za prvi gol, zakasnio je izaći i to je to.. kod drugog nije mogao ništa, bez panike u odbrani, ali daleko ispod nivoa na kom smo ga navikli gledati :thumbdown:
Za prvi gol ti je kriv Avdija Vrsajevic jer je cekao i sklonio se frajeru da centrira, da si ti ziv i zdrav, a poslije njega stoperski tandem.

Begovic ne moze biti kriv, jer i da je ostao na liniji, frajer bi mu ga zakucao. Pozdrav
FliX je napisao/la:
ren_hz je napisao/la:Apsolutno nijedan igrac nije kriv !
Ja koje kriv?
Ubleha i nestrucnjak s klupe
Zadnja izmjena: ren_hz, dana/u 10 sep 2014, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 10 sep 2014, 00:46

MetanorisBack je napisao/la:
rammstein je napisao/la:a tek majstorije Prcića, covjeka koji prijeti da nece igrati za repku :mrgreen: :mrgreen: :urnebes: pa nemoj vise, idi za francusku igraj , izbaci Pogbu iz pprvih 11 :plac:

Hajde ti mu reci,pravi se selekcija najboljih po tvom strucnjaku,jesil toliko mutav da ga nastavljas branit'?

Prcića je ubio pozicijom,stavi ga iza napadača ili pored Bešića na Pjanketovo staro mjesto dominirat' će.
kakavog mog strucnjaka?
pa safet je veceras izveo pola HNL-a nabijem ga na ku.ac :D

ja govoorim o toliko prizivanom prciću, koliko su ga hvalili ja sam mislio da ce pojesti i loptu i kiprane i sudiju i sjever bilinog polja :D a on "NJEEE" sto bi rekao damir nikšić :mrgreen:
pusti te price zavaljen na poziciji, u nas cim neko lose odigra "zavaljen na poziciji"
i protiv lithenstajna je bio TRUBA a to su amateri...
nemoj vise da dominira Allaha ti ko u ove ddvije utakmice illi odoh i ja obuce kopacke pa da dominiram sa izgubljenim loptama i duelima i kriminalnim praćenjem igre

safet je idiot a ovaj prcic promasaj od igraca, vec sad je to jasno ;)

SAMO SE NADAM DA CE SE NA ZIMU PRODATI VRŠAJEVIC, SUSIC I HADZIC (SUŠIĆ MALI JE DOBAR IGRAC OVA DVOJICA SU KARINE) PA DA GLEDAM REPKU U KOJOJ IGRAJU IGRACI IZ LIGA 5 A NE OVE DOHVATACE LOPTI

skripta
Kontakt:

Post Postao/la skripta » 10 sep 2014, 00:47

barbarez je napisao/la:Ovo samo mi mozemo I niko vise.
Izgubit od kipra,sramota.
Ja nevjerujem ovoj ekipi I ponavljam mjesecima,tesko nama kad miske ode.
Pjanu sam uvijek volio,ali nikad on nece biti misketov nivo.
Nema ko razigrat,nema ko probit,podvalit. Nagledacemo se mi ocaja od ove ekipe jos.
Oni su ocajni protiv lihtestsjna bili.
Pitanje hocemo li u baraz uspijet,sto tuga nad tugama.
Lulic kod 2 gola,iza dzeke stoji,a igra beka.
Ali nece mi biti jasno po 1000 put,koji on **** **** igra lijevo,kad je desnjsak,svaku akciju usere,stajanjem pa okretanjem na drugu nogu.
Treba nam prodor ,jer igra sa 2 spica.
Tino I avdija,nemam rijeci za ta dva igraca.
Skidam kapu besicu I vedi,ostslo sramota.
Najveci krivac je pape,jer on se zajebaje sa ovakvim projektom.
Covjek ko led,pa konju trgni se,pokazi **** emociju.
Dusa me boli od koga mi zijanismo,ova ekipa,nema ni dusu,ni trenera,ni lidera....spaha I miske,nek ste I'm pokazali,kakve smo kite bez vas dvojice.
Sad se svega vam vratite,**** nam I wels I belgija majku,imacemo 0 bodova iz 3 kola,s tim da ce nas belgija deklasirat prognoziram 4-5 razlike.
Vracajte se ako boga znate.
Misimović probit ima 210kg, jao stručnjaka :roll: :urnebes:
Otjerati Sušića i sve će ici lakše..ali vračati Misimovića da razigrava mislim :stop: :urnebes:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 10 sep 2014, 00:50

ren_hz je napisao/la: Za prvi gol ti je kriv Avdija Vrsajevic jer je cekao i sklonio se frajeru da centrira, da si ti ziv i zdrav, a poslije njega stoperski tandem.

Begovic ne moze biti kriv, jer i da je ostao na liniji, frajer bi mu ga zakucao. Pozdrav
kažem ti da uopšte nisam pogledao snimku niti jednog gola, ja iz ugla kojeg sam gledao, izgledalo je da je begović krenuo boksati loptu, a da mu se napadač ubacio, i došao do lopte prije njega..

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 10 sep 2014, 00:53

kokuz je napisao/la:
ren_hz je napisao/la: Za prvi gol ti je kriv Avdija Vrsajevic jer je cekao i sklonio se frajeru da centrira, da si ti ziv i zdrav, a poslije njega stoperski tandem.

kažem ti da uopšte nisam pogledao snimku niti jednog gola, ja iz ugla kojeg sam gledao, izgledalo je da je begović krenuo boksati loptu, a da mu se napadač ubacio, i došao do lopte prije njega..
Pa jeste, bilo je tako.
S tim da se taj centarsut nije smio ni dogoditi.

Kad se vec dogodio, nakon sto se Avdija sklonio, bilo je kasno za Begovica, primio bi ga sta god da je uradio.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 10 sep 2014, 00:57

kokuz je napisao/la:evo neki moj komentar(nisam pogledao niti jedan video gola ili bilo čega), sad sam sa Bilinog Polja, tako da sigurno nisam dobro vidio kao vi na TV-u, ali neko moje viđenje:
Me's cini da se vecina nas ovdje slazemo, gledali uzivo ili putem malih ekrana
Zenga je napisao/la:Negdje oko 5,5 je prosjecna ocijena....

Begovic 5 - Dobro iscupao slobodnjak, no tanka intervencija 1-1. Nije kriv za drugi gol
Lulic 4,5 - Covjek nastavlja sa puno slabijim partijama za repku nego u klubu, ima puno veci potencijal
Sunjic 4 - Cijela odbrana kriva za 1-1, onako ni juniori na livadi ne primaju golove
Bicakcic - 4 isto kao Sunjic, dodajmo jos da nisu bili opasni sa prekida u protivnickom 16ercu
Vrasjevic - 5 Odlicnih 10min, asistencija. Nakon toga sve slabiji i slabiji, "back to business", "njegov" gol 1-1
Besic - 6,5 Probao koliko je mogao, trudio se, stvorio odlicnu sansu, pogodio precku, fin sut iz daleka. Bravo!
Prcic - 4 Nista nije pokazao protiv Liht, pa tako ni veceras. Nije jos zreo za prvih 11
Susic - 4 kao i Prcic
Pjanic - 3,5 Krunisao je uzasan nastup slabim prekidima, i jos slabijim penalom, ocajan.
Ibisevic - 6 Zabio gol, trudio se, no utopio se u sivilo
Dzeko - 5,5 Plus za penal, imao nekih 5 prilika, bezze gura protivnickog golmana a ovaj jedva docekao da legne, uzme koji min

---

Medunjanin - 6 Unjeo svjezinu, izborio opasan slobodnjak
Hajrovic - 4 Lik nije dirnuo lopte, totalno izgubljen, zrtva taktike (?):

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2014, 00:59

kokuz je napisao/la:evo neki moj komentar( sad sam sa Bilinog Polja)
Po meni za prvi gol je kriv Vršajević jer nije zatvorio čovjeka na centaršutu čak je imao vremena da se namjesti i nabaci pokraj njega dok je ovaj branio dodavanje,a zatim u petercu dva naša štopera između kojih ulazi igrač Kipra :thumbdown:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 sep 2014, 01:00

jeste Begovic mogao i mora bolje kod prvog gola, ali istina je da je Vrsajevic potpuno otvorio liku lijevu nogu da centrira uz liniju, jednostavno pustio ga da nabaci
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 sep 2014, 01:01

Najgori pojedinac meca je Pape zbog svojih taktickih pogresaka. Sljedeci je Pjanic, horor utakmica. Imao je i prije slicnih i mislio sam da ne moze gore ali me je demantirao. Vrsajevic, Susic i slicni su najmanje krivi jer oni objektivno nemaju kvalitet a plus u taktickom hororu su jedino mogli odigrati prave uloge kao sto su ucinili i zgrozili nas navijace.

Nadao sam se pobjedi od 2-3 razlike i imao sam nadu u selektora ali nakon ovog vidim da covjek jednostavno nema pojma ili ima druge planove za koje mi ne znamo.

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 10 sep 2014, 01:03

kokuz je napisao/la:

Kako god, ona dvojica su morala sprijeciti tog igraca da to ucini ali su samo njemo posmatrali. Naravno Begovic je ocekivao da ce barem jedan od dvojice odraditi svoj dio posla, ali nisu. Da je jedan od njih dvojice bio uz igraca, dovoljno bi ga omeli da Beg pokupi ili boksuje loptu. Begovic sta god da je u onoj situaciji uradio bio bi gol. Begovic je jedino kriv sto nije bio nostradamus pa nije znao da Sunjic i Bicakcic nece nista uciniti pa da na vrijeme izleti i postavi se na pravo mjesto.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 01:03

Grijesite u startu, zato sto ocjenjujete igrace.

Kako igrat sa formacijom 2-6-2

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 10 sep 2014, 01:03

zgembo89 je napisao/la:
kokuz je napisao/la:evo neki moj komentar( sad sam sa Bilinog Polja)
Po meni za prvi gol je kriv Vršajević jer nije zatvorio čovjeka na centaršutu čak je imao vremena da se namjesti i nabaci pokraj njega dok je ovaj branio dodavanje,a zatim u petercu dva naša štopera između kojih ulazi igrač Kipra :thumbdown:
Ma ne samo po tebi, nego po svima koji se razumiju u fudbal. Kao prvo, protivnicki igrac je lose primio bezopasnu loptu i time dao dodatno vremena Vrsajevicu, no posto Avdija uopste nije bek niti zna igrati tu poziciju, on ne zna zatvoriti prostor niti se zna postaviti. Garantujem da ni jedan bek (npr. Mujdza,Kolasinac) nebi ovako ispao, a takodjer garantujem da se ista stvar mogla desiti i Lulicu i Salihovicu, jer jednostavno nisu bekovi.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 10 sep 2014, 01:05

Suma sumarum večerašnje tekme je ta da se na kraju samo mogu citirati nadrealisti i jedna poznata scena:
[youtube][/youtube]
Zato smo sad DOWN! :silent:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 10 sep 2014, 01:06

@ren_hz @zgembo89
sad sam pogledao i sigurno da je vršajević morao bolje ovdje napasti loptu, ali gdje je begović krenuo? u praznu, ja bih rekao da je pogrešno procijenio let lopte, da je bega bio na svom nivou, na kakvom smo ga navikli gledat, ovo ne bi bio gol, uvjeren sam... ovo je gol begovića, koliko i vršajevića i dvojice drvenih marija u šesneastercu :puke:

@Zenga, to je to.. kao da sam ja pisao taj tvoj post...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 10 gostiju.