Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

Marley
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Marley » 11 okt 2014, 11:08

calcio je napisao/la:
let3 je napisao/la:mi cemo se boriti sa Izraelom za to trece mjesto,a i to je upitno hocemo li uspjeti...zapamti ti ovo slobodno ;)

Belgija i Vels se odvojili vec u samom startu, odoše ljudi na Euro, ne cekaju levate da ih stignu
Pobjedili Andoru i odvojili se. Strasno odvajanje. ;)
Mi smo kiksali protiv Kipra ali tek je to pocelo, gubice i ostali bodove. Nema u nasoj grupi ekipe koja moze svakoga pobjediti kao sto je to nekad radila Spanija ili kao sto radi Njemacka. Gubice svi bodove u toku kvalifikacija. Ako ne izgubimo od Belgije mozemo realno i do prvog mjesta.
Tebi je glavni argument kojim opravdavas to sto iz dvije utakmice protiv realno slabijih reprezentacija od nas imamo 1 bod da ce i ostali gubiti bodove ? Stvarno ? :clap:

Zbog cega si tako samouvjeren ? Ja sam skeptican, jer sam se odmah sjetio nase grupe sa Grckom gdje smo jedva nekako ostali prvi zbog gol razlike. Sta kad se Welsu vrate glavni igraci, treba da prije svake utakamice molim Boga da kiksaju, da uspjeh nase reprezentacije zavisi od utakmica drugih reprezentacija. Neka hvala, vise volim reprezentaciju koja konce drzi u svojim rukama, a to se nikad nece desiti dok je vodi Safet Susic.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 11:43

barca_87 je napisao/la:pape nastavlja sa nekim smijesnim postavkama ,sad mu je furka nabacat sto vise veznih igraca istog profila a krila nigdje ,sto je nasa glavna odlika bila prije ,susic mali je visak u veznom redu ,u ove dvije utakmice sve je nesto nazor islo ,igraci se sudaraju u sredini ,pjanic se izguubio na mjestu misketa ,al to je nas pape mourinho , jednog pjanica uspio napraviti gotovo beskorisnim za reprezentaciju
umjesto da izvede 4 2 3 1 formaciju ko protiv argentine on izmislja formacije u zadnjih nekoliko utakmica

slika
ovo je ekstra formacija samo ovdje protiv arg nisu lijepo stavili pjanica i hajrovica ,njih dvojica samo trebaju da zamjene mjesta i ova je ekstra formacija a ja bi medunjanina probo na mjestu misketa
OBJASNIO :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

HamburgCity
Kontakt:

Post Postao/la HamburgCity » 11 okt 2014, 11:45

Begović- 9 (sve odbranijo)
Šunjić- 9 (sve lopte pokupijo, pomagao i Mujdzi desno i Luliću ljevo a igrao za dvojicu s obzirom ko je bio pored njega)
Medunjanin- 9 (majstorski, kreator 80 % akcija prema naprijed, evo nam nove 10ke)
Bešić- 9 (defanzivno 10 ka, ofanzivno malo lošije, par slabih dodavanja)
Dzeko- 8,5 (ne pamtim kad je više pretrčao)
Pjanić- 8,5 (2 pokušaja, 2 dobra slobodnjaka, treba ga vratiti na duplu šesticu pored Bešića)
Mujdza- 8 (u defanzivi bez greške, prema naprijed na zalost tanko)
Lulić- 7,5 (u prvom jedan od najlošijih. 5-6 loših pasova u drugom dosta dobar sa obzirom da je 90 min sam pokrivo svoju stranu)
Ibišević- 6,5 (tanak tehničar da bi se mogao izvlačiti van 16erca ili po stranama da stvara opasnost, još jedna zrtva taktike i stim nazalost višak na terenu)
Sušić- 6 (smeto Medi i Miretu, prepusti mu Vedo loptu nakon odbrane Medinog šuta a on ni blizu lopti...tele igra bez krila samo da bi njemu mjesto napravijo)
Hadzić- 4,5 ( ko misli, da je ovo solidno bilo, neka pogledat protivnika! Spašavali ga Šunjić i Bešić, ispado kod svih prekida, amaterski faul za zuti, ako bude igrao protiv Belgije bit če protjeran iz Bosne, bolje mu je da ne zaigra)

Sušić- 0 (poveo niske igrače, pa se iznenadio kako su protivnici narasli i nije ih smjeo uvesti, koji clown...nije nezadovoljan bodom protiv cirkus ekipe :-)

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Using Tapatalk

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 11:48

calcio je napisao/la: Pobjedili Andoru i odvojili se. Strasno odvajanje. ;)
Mi smo kiksali protiv Kipra ali tek je to pocelo, gubice i ostali bodove. Nema u nasoj grupi ekipe koja moze svakoga pobjediti kao sto je to nekad radila Spanija ili kao sto radi Njemacka. Gubice svi bodove u toku kvalifikacija. Ako ne izgubimo od Belgije mozemo realno i do prvog mjesta.
Belgija moze glatko sve pobjediti ako budu motivisani svih 10 utakmica odnosno ako davno ne obezbjede to prvo mjesto. Mi i Wales smo podjednaki jedino sto su oni imali bolji raspored odnosno nisu ljudi kiksli zasad. Nazalost ocekujem pobjedu Walesa protiv Kipra i njihov skok na 7 bodova a mi ostajemo na 1 ili nekim cudom 2 boda iz tri utakmice.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 11 okt 2014, 11:51

revan je napisao/la:Za Safeta je ovo zadovoljavajući učinak. Sramota. Ćiro nam jedva usadio da moramo pobjeđivati autsajdere ako želimo da se kvalificiramo. Sušić nas je vratio u dobra stara vremena kad smo prosipali bodove protiv Moldavije i sličnih reprezentacija. Ne mogu vjerovati da nakon ovakvog starta kvalifikacija neko može da ga brani.

I ovi što prizivaju Osima, Barbareza i slične, uz dužno poštovanje, ali dosta je naša reprezentacija bila poligon za stjecanje iskustva novopečenim trenerima ili onim koji se nisu makli iz domaće lige. Treba nam provjeren stručnjak, koji će moći izvuči maksimum iz ovih momaka. Kada se gore navedeni dokažu po klubovima, treba im otvoriti vrata nacionalne selekcije. Reprezentacija je kulminacija karijere, ne njen temelj. Imamo već jednog nedokazanog na klupi i kida nam živce svaku utakmicu.
Kraj priče.. :!: :salut:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 11 okt 2014, 11:52

O Belgiji ne treba ni pricati, protiv izraela , koji je bolji od Velsa, bod je ko kuca sa ovakvom igrom i ekipom.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2014, 11:52

calcio je napisao/la: Pobjedili Andoru i odvojili se. Strasno odvajanje. ;)
A mi to kao necemo izgubiti od Belgije? :lol:

Nadam se da uzivas u posljednjim danima sa tvojim idolom Safetom na klupi, od ponedjeljka je bivsi. :wave:
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 11 okt 2014, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 okt 2014, 11:53

vels nije mjerilo nicega....buranija ekipa koju mi nismo uspjeli dobit iako im je falilo 5 prvotimaca...dovoljno je rec da im je ragbi prvi sport u drzavi i tek onda vidis koliko smo mi kiksali u prva 2 meca... .vidjet cemo od cega smo u ponedeljak protiv ozbiljne repke....strah me debakla iako bi to otjeralo kockastu glavu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 11:54

revan je napisao/la: Jarane, većina ga je ovdje podržavala dok je slagao ekipu kako treba i dok su bili rezultati kako treba. Od utakmice sa SAD-om, on se iz nekog razloga totalno pogubio. Prvo tvrdoglavo igra bez zadnjeg veznog pola kvalifikacija i ugrozi nam plasman tako. Individualna kvaliteta i Izetova bomba nas spasiše sramote proti Slovačke. Selektor Slovaka ga strpao u džep kao Bešić Balea. Malo se primirio u prijateljskim utakmicama pred SP. Postavio normalnu taktiku i izveo normalan sastav. Ovdje su ga ljudi pohvalili zbog toga. Mislili smo da je konačno naučio i došao pameti... Od Argentine smo izgubili ali je igra bila ok. Nije nas sreća pomazila, podlegli dojmu, prepali se. Može se svariti taj poraz. I onda famozna Nigerija i kao u kvalifikacijama, samo što sada nemamo lijevog bočnog umjesto zadnjeg veznog i višak u veznom redu da adžino može igrati. I tako je nastavio u ovim kvalifikacijama, razultat ćega je jedan bod iz dvije utakmice protiv ekipa gdje su nam bodovi trebali biti zagarantirani po svim parametrima. Nakon toga nas je doveo u situaciju da se moramo vaditi na Belgiji sam papirnatom odbranom i neučinkovitim napadom. Odbrana je takva kakva jeste zbog povreda. Mogao je zvati bolje igrače da to popuni koliko toliko, ali neće jer je tvrdoglav k'o mazga. Napad je isključivo žrtva njegove taktike.

Nemam ja ništa protiv TSS. Nije on uopće loš igrač i ako ode u jaču ligu, može puno napraviti. Ali uz Pjanića i Medunjanina on je višak u prvoj postavi. Igrači se sudaraju na sredini, a nema ko da probije krilo jer Lulić mora biti u defanzivi. Dok je Lulić krenuo naprijed, mi zaigrali...i ostavili rupu nazad, koju Bale umalo nije iskoristio i bi da Bešić nije bio tu da spasi stvar. TSS može biti zamjena Harisu ili Miralemu, ali da sva trojica igraju u vezi je previše. Isto kao da igramo sa deset igrača.

Toliko. Niko ovdje ne voli da reprezentacija gubi ili ne igra dobro, bez obzira što neki u frustracijama valjaju kao navijaju za protivnika, ali trenutni učinak zaslužuje samo kritike.
Auuuuu OBJASNIO lik sve :salut: :salut:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2014, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 11 okt 2014, 11:55

Smijesi nam se najgori strat kvalifikacija u istoriji.
U stvari, vec sada jeste, sudeci po protivnicima od kojih smo , jedva, otkinuli bod.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 11:56

@Goalgetter kud mene citira a post od @Calcia :o :shifty: :D :D

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 11 okt 2014, 11:57

Begovic - dobar kao i uvijek,ono što je bilo do njega odlično uradio,
Sunjic-ovaj momak mi iz utakmice u utakmicu sve više prirasta srcu, borben,gine na terenu,
Hadzic -Pa i nije bio los kako se očekivalo,
Mujdza -Bože daj mu zdravlja,
Lulic -nije los sinoć bio, imao par dobrih i par loših suteva,
Susic -Nije los ali nepotreban, dok je tu Medo, Besa i Pjanic on nema mjesta za prvih jedanaest ali ima potencijala i smatram da zaslužuje da se nađe na spisku od naših 25 najboljih igrača.
Besic -sta god da kažem za ovo dijete bit će malo, Aferim momče,
Medunjanin - ja ne znam da li je on ikad imao lošu utakmicu za reprezentaciju, sinoć jedan od boljih,
Pjanic -dobar Pjanke, samo bi ja njemu i medi zamjenio mjesta.
Dzeko -mnogo bolji u odnosu na kipar
Vedad -drag mi je Vedo ali sinoć nije bila njegova noć,
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 11 okt 2014, 11:58

Protiv Belgije ne smijemo igrati sa 2 napadača ako želimo nećem da se nadamo ! Al' znajući stručnjaka s klupe,ništa od toga... Tino je višak u veznom redu i bolje je stavit Višću koji ima brzinu i čak bolje dribla od Tine... A na onoj turneji smo super izgledali s Lulićem i Višćom,dobro su se slagali na lijevoj strani! Vedad na krilu nema nikakve šanse,i bolje je započeti s Hajrovićem,koji može puno više na krilu nego ono što mu je onaj sinoć pripremio u nekih 10 minuta da igra!

Hadžića stavit na stopera je ludost,Vranješ kakav god je,na ovoj poziciji je bolji daleko,a i u fazi napada dobro skače,nakon prekida može zabiti glavom za razliku od Anela!

slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2014, 12:00

Ajax je napisao/la:@Goalgetter kud mene citira a post od @Calcia :o :shifty: :D :D
Izvini druze :) . Malo se zaebao kod citiranja. Ispravljeno. :thumbup:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2014, 12:02

Ovu bih ja formaciju volio vidjeti protiv Belgije

slika

EDIT: Vidim da je i @Risha postavio istu. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 12:10

Goalgetter je napisao/la:
Ajax je napisao/la:@Goalgetter kud mene citira a post od @Calcia :o :shifty: :D :D
Izvini druze :) . Malo se zaebao kod citiranja. Ispravljeno. :thumbup:
:thumbup: :thumbup:

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Aragon » 11 okt 2014, 12:14

Vandelanoite je napisao/la:Begović - Majstor što je morao odbraniti odbranio je.
Mujdža - Igračina jedan od najboljih tehničara na poziciji desnog beka samo ga jebu povrede.
Šunjić - Da ima brzinu gdje bi mu bio kraj.
Hadžić - Odigrao u skladu sa svojim mogućnostima. zukanović bolji logično.
Lukić - solidan imao par dobrih poteza ali i loših.
Bešić - Najbolji zadnji vezni na svijetu za par godina
Pjanić - Solidan žrtva teleće taktike.
Sušić - Loš nije ništa konkretno napravio da barem hoće pokušati, Hajrović klasa.
Medunjanin - Najbolji tehničar u ekipi.
Džeko - Loš trudio se ali nije to to.
Ibišević - Loš bolji je Đurić trenutno.

Sušić - postava rinaka koja mora biti da bi igrao Tino.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ti si ovo sve mogao napisati i prije utakmice, ocjene po principu koga volim a koga ne. O samom stanju na terenu napisao si gomilu gluposti.

P.S. Sorry, grskom sam citirao tvoj post.
Ova moja konstatacija odnosi se na post ovog Hamburgera.
Zadnja izmjena: Aragon, dana/u 11 okt 2014, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 okt 2014, 12:16

rishaaa je napisao/la:Protiv Belgije ne smijemo igrati sa 2 napadača ako želimo nećem da se nadamo ! Al' znajući stručnjaka s klupe,ništa od toga... Tino je višak u veznom redu i bolje je stavit Višću koji ima brzinu i čak bolje dribla od Tine... A na onoj turneji smo super izgledali s Lulićem i Višćom,dobro su se slagali na lijevoj strani! Vedad na krilu nema nikakve šanse,i bolje je započeti s Hajrovićem,koji može puno više na krilu nego ono što mu je onaj sinoć pripremio u nekih 10 minuta da igra!

Hadžića stavit na stopera je ludost,Vranješ kakav god je,na ovoj poziciji je bolji daleko,a i u fazi napada dobro skače,nakon prekida može zabiti glavom za razliku od Anela!

slika
Kud prije mene stavi tu formaciju i igrace. :x :x Svih 11 sam i ja imao namjeru napisati iste igrace kao i 4-2-3-1 naravno. Jedino imam jednu dilemu ostalih 11 pozicija je ko beton. A ta je na lijevoj strani i pozicija Lulica :hmmmmm: Da Lulic zaigra lijevo krilo gdje je najopasniji i da probamo nezamisljivo na lijevom beku. Mada jos uvijek sam malo blizi toj varijanti Lulic - Visca.

@Unofficialpage
I ti me preteko :roll: :x

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 okt 2014, 12:25

Nije bio problem sto smo mi igrali sa 2 napadaca, nego sto smo igrali bez krila. Da smo od pocetka poceli sa Hajrovicem umjesto Susica dobili bi mnogo toga. Ali je najbitnije da igra Tino, plasman na EP je sekundarno bitan za Susica.

Vjerovatno ce sebi razbijati glavu kako da uposli Vrsajevica protiv Belgije, jer bi mu to mogla biti zadnja utakmica. Mozda kaze da je Mujdza umoran, pa se mora odmoriti. Ili ce Vrsko na mjesto Begovica, a posto je i napadac, mozda zamjeni Ibisevica. Tino moze odigrati i za Pjanica i Besica, kao OM/DM, ova dvojica isto mogu na klupu. A Hadzic, za njega je najlakse, momak je DM, krilo, bek, stoper...Repka je postala sprdnja familije Susic.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 okt 2014, 12:26

Juventinisimo je napisao/la: Sada da vam otkrijem jos jednu stvar u vezi Safeta Susica Papeta...on nece otici...ako i izgubimo od Belgije on nece otici...on nece otici sve dok postoji sansa za EP...a sansa za EP je i trece mjesto i baraz...prema tome...prestanite likovati i nadati se necemu sto se nece desiti u skorije vrijeme... :mrgreen:

Cujemo se poslije Belgijanci... :bih:
Dvije utakmice, jedan bod, sledeca utakmica protiv Belgije. Ako izgubimo, imamo jedan bod iz tri utakmice, dva poraza i jedan X, dakle svako ko zeli dobro ovoj reprezentaciji reci ce STOP, i ne dalje. To bih po meni bio ispravniji vid patriotizma ;) .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.