FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 10 dec 2016, 00:15

Sema ima godina, half je half. On kao i ja pamti i polutke, osmicu i desetku, pa i zadnjeg veznog i libera.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 10 dec 2016, 00:19

znači vukotić :mrgreen:

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 10 dec 2016, 00:22

Zelen si a navijas za zelju. moras biti plav inace si modar .ja kontao da cuvamo ova pojacanja od pustanja u eter

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 10 dec 2016, 00:24

Zajec libero.dzemo mustedanagic half

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 10 dec 2016, 00:24

ako si htio čuvat nisi trebao ni pisati

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 10 dec 2016, 00:26

:bih: :bih:

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 10 dec 2016, 00:35

Malo se zezam ali vjerujte da od ovih buducih sto zeljo ima vec kontakte uspostavljene brzo su se maleni kone i zrinjevci pojavili da nam to pokvare zato ja malo tajnov al

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 10 dec 2016, 00:40

Malo se zezam ali vjerujte da od ovih buducih sto zeljo ima vec kontakte uspostavljene brzo su se maleni kone i zrinjevci pojavili da nam to pokvare zato ja malo tajnov al

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 10 dec 2016, 10:12

Super ide kupovina desetogodisnjih. Nagurat cemo do 200 hiljadu posto. Jesu li Cenan i Slavko bili u Turskoj, zna li nam se definitivno baza za pripreme.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 dec 2016, 11:46

TikTak je napisao/la:Super ide kupovina desetogodisnjih. Nagurat cemo do 200 hiljadu posto. Jesu li Cenan i Slavko bili u Turskoj, zna li nam se definitivno baza za pripreme.
Vjerovatno ko prosle godine u antaliji, onaj hotel sto izgleda ko kremlin :mrgreen:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 dec 2016, 11:53

Slavko Petrović, trener Željezničara, nakon svake utakmice dijeli ocjene plavim igračima. One se kreću od 5 do 10, a prema njegovom sudu, dvojica najboljih u protekloj polusezoni bili su Miroslav Stevanović, sa prosječnom ocjenom 7,2, te Darko Marković sa 6,9.

U potrazi za stoperom

Međutim, Željo bi mogao ostati bez obojice, s obzirom na to da Stevanoviću ističe ugovor na kraju sezone, a Marković pregovara o novim uslovima. Crnogorac je, naime, na Grbavicu stigao na probu, pa je igrao za jako male uslove, ali uz dogovor da će pregovarati o boljim, ukoliko se nametne stručnom štabu. Uspio je u tome, a prema ocjenama Petrovića, promovisao se u jednog od najboljih igrača kluba.

- Ti razgovori su trebali već biti gotovi. Nadam se da će ubrzo biti završeni, kaže nam Petrović, dodajući kako se vode pregovori i oko produženja ugovora sa Stevanovićem.
- On ima ugovor do 30. juna 2017. i za nas je jedan od najbitnijih igrača. Prezadovoljni smo s njim i volio bih da ostane. Da napravi još jedan iskorak sa Željom i ode u neki ozbiljan evropski klub. Ne treba srljati, jer kroz igre u Želji može ponovo postati reprezentativac, smatra trener plavog tima, koji je i sam iznenađen odlukom kapitena Aleksandra Kosorića o sporazumnom raskidu.

- Za sve nas je to bilo iznenađenje, ali kada jedan igrač pokušava riješiti životnu egzistenciju, onda mu ne treba stajati na putu, dodaje Petrović, koji je sada u potrazi za stoperom.

- Zapisao sam 12 ili 13 imena koja se kroz medije spominju kao novi igrači Želje. Kada bi sve to bila istina, onda bismo se prošetali kroz ligu. Međutim, na Grbavicu dolaze svega dvojica ili trojica, jedan od njih je stoper, a potreban nam je i lijevi bočni. Tražimo igrače koji su slobodni, a ne pod ugovorom. Vodimo razgovore sa potencijalnim pojačanjima i sve što mogu reći jeste da se radi o strancima.

Petrović dodaje da čita sve i svašta kada je u pitanju prelazni rok u Želji...

- Nevjerovatno je šta se sve pominje. Zakarić je svaki prelazni rok na korak do Grbavice, a pola Slobode je već preselilo kod nas. Ne znam je li igrači time dižu sami sebi cijenu, ili to neko namjerno radi da destabilizuje igrače koji su trenutno tu?!, pita se Željin trener, koji nam je potvrdio da postoji i ponuda za Kerima Memiju i to iz Turske.

- Jedinu zvaničnu ponudu klub je dobio za Memiju. Ukoliko budemo zadovoljni obeštećenjem, dopustit ćemo mu odlazak.

Petrović nam je otkrio kako će Željo sa posudbe iz Čelika vratiti Dinu Hasanovića, koji je ostavio dobar dojam igrajući za zenički sastav, ali da će posuditi zato Dženisa Beganovića.

Teško je igrati u Želji

- Hasanoviću ističe ugovor na kraju sezone i želimo ga vidjeti u Želji, kako bismo znali hoćemo li produžiti ugovor. Otvorio se prostor za njega odlaskom Šećerovića i mislim da će se uklopiti. Ići će s nama na pripreme i sve je do njega. Što se tiče Beganovića, njemu treba minutaža i tražit ćemo mu klub u kojem će igrati, objašnjava trener tima sa Grbavice, koji od Željinog igrača želi stvoriti pobjednike.

- Treba nam više pobjednika na terenu. Mnogi kvalitetni igrači nisu mogli izdržati pritisak igranja za Želju, jer jako je teško funkcionisati kada ti je svaka utakmica moranje. Treba to izdržati i zato tražimo igrače koji to mogu. Nije lako nositi dres Želje, dodaje Petrović, koji će narednih nekoliko dana provesti na radnom odmoru.

- Moram se malo posvetiti i porodici, uz smiješak nam je kazao trener Željezničara Slavko Petrović.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 dec 2016, 11:54

Petrović dodaje da čita sve i svašta kada je u pitanju prelazni rok u Želji...

- Nevjerovatno je šta se sve pominje. Zakarić je svaki prelazni rok na korak do Grbavice, a pola Slobode je već preselilo kod nas. Ne znam je li igrači time dižu sami sebi cijenu, ili to neko namjerno radi da destabilizuje igrače koji su trenutno tu?!, pita se Željin trener,
Slavko je potvrdio ono sto smo mi ovdje pisali prije nekoliko dana, pojedini igraci iz lige sami sebi dizu cijenu povezujuci se sa nasim klubom, trebali bi ubuduce zvanicno to i demantovat i ne dopustati to da se radi. Svak ko odigra solidnu polusezonu moze reci : cuo sam da je Zeljo zainteresovan za mene :stop:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 10 dec 2016, 11:57

Meni je glupost demantovati, uvijek će se neki igraci povezivati i sad to raditi je meni smiješno, to niko ne radi jbg klub se na to ne treba obazirati, a u moru sportskih portala uvijek će biti neki članak koji nekog igrača povezuje sa željom ;)

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 10 dec 2016, 12:00

Nećemo sad svakog demantovati, pa trebali bi svaki dan po 3-4 puta pisati

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 10 dec 2016, 12:42

aleksandar_veliki je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:Meni je glupost demantovati, uvijek će se neki igraci povezivati i sad to raditi je meni smiješno, to niko ne radi jbg klub se na to ne treba obazirati, a u moru sportskih portala uvijek će biti neki članak koji nekog igrača povezuje sa željom ;)
Slazem se potpuno. Veliki inostrani klubovi bi onda morali imati armiju zaposlenih u sektoru zvanom demant. Niko novinarima ne moze zabraniti da spekulisu, nekad xe pogoditi, nekada nece. Stvari svugdje u svijetu funkcionisu na taj nacin, ne znam zasto bismo mi bili izuzetak.
Ma uvijek će nagađanja biti jbg da portali objavljuju samo gotove transfera onda su ko zvanične klubova, ovako pokušavate pogodit, nekad se i pregovara i kontaktira neki igrač pa špekulacije možda ima i temelje neke, ali tako je svugdje pogotovo kad su prelazni rokovi toga ima na bacanje, čak ss.ba i slabo ima tih špekulacije :D

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 10 dec 2016, 12:46

Citam trenutno Oslobodjenje i Petrovic kaze da ce doci trojica. Zakaric i igraci Slobode obicni gluposti. Memija ima ponudu ako bude dobro obestecenje pustit ce ga. Beganovic ide na posudbu. Hasanovic se vraca. Suditi intervju dolaze stranci. Poslije Cuka i vedeta,sad ce doci igraci iz Srbije.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 dec 2016, 12:49

Pametan potez za Beganovica. Hasanovic po meni je isti kao Secerovic,a Memiju treba prodati jer on vec dugo stoji u mjestu. Imamo Sinisu koji je u nekim momentima dosta bolji od njega.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 dec 2016, 12:51

aleksandar_veliki je napisao/la:Koliko trenutno ima Zeljo stranaca? Sinisa, Blagojevic, Markovic, Krizman, Lendric? Jesam li zaboravio koga?
Radinovic.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 10 dec 2016, 12:51

aleksandar_veliki je napisao/la:Koliko trenutno ima Zeljo stranaca? Sinisa, Blagojevic, Markovic, Krizman, Lendric? Jesam li zaboravio koga?
Talijan

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 dec 2016, 12:53

zeljoooooooooo je napisao/la:Zna li neko koliko procenata od transfera nama ide od eventualne Riadove prodaje?
nazalost za razliku od Hadziahmetovica, u Rijadov tranfer se nismo ugradili. Ali imat cemo onaj postotak za solidarnost. trebali bi imati minimalno 3,5%.- do 4% obzirom da je otisao od nas sa 21 godinom, a ta solidarnost se isplacuje klubovima za koje je igrac igrao do 23 godine starosti.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: almaron, amypitar, Ejnur, Hrasno15, JavierBosnia, kontra i 53 gosta.