FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 13:52

kontinen je napisao/la:e cuj simeunovica dovesti haha ne drogiraj se
Pa zasto, sve predispozicije se poklapaju, ne kazem da ga moraju dovesti posto poto, ali sve se poklapa, slobodan, pozicija koju trazimo, igrao u Radniku, bili zainteresovani prije par godina za njega itd., a tek su mu 24.g

Sjetimo se da je tip igraca kao i Stevanovic, brz, prodoran to sto je igrao za komsije okacite macku o rep, sve u svemu "zanimljiv" je kako god da okrenes ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 dec 2016, 13:54

Hrasno1921 je napisao/la:
kontinen je napisao/la:e cuj simeunovica dovesti haha ne drogiraj se
Pa zasto, sve predispozicije se poklapaju, ne kazem da ga moraju dovesti posto poto, ali sve se poklapa, slobodan, pozicija koju trazimo, igrao u Radniku, bili zainteresovani prije par godina za njega itd., a tek su mu 24.g

Sjetimo se da je tip igraca kao i Stevanovic, brz, prodoran to sto je igrao za komsije okacite macku o rep, sve u svemu "zanimljiv" je kako god da okrenes ...
Nije se naigro u zrinjskom, pa u sarajevu pa u radniku, bezveze igrac koji je bljesno jednu polusezonu u zrinjskom i to je to, ispodprosjecan cak i za ovu ligu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 13:56

Ja ga se sjecam kao super igraca dok je igrao u Zrinjskom, kasnije se negdje izgubio, ali ako smo u "zivot" vracali Lendrica, Stevanovica i dr. mozda bi mogli i njega, ali eto, moja pretpostavka samo, da se mahalati o igracima ako nista ...
1921'

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 dec 2016, 14:05

Hrasno1921 je napisao/la:Ja ga se sjecam kao super igraca dok je igrao u Zrinjskom, kasnije se negdje izgubio, ali ako smo u "zivot" vracali Lendrica, Stevanovica i dr. mozda bi mogli i njega, ali eto, moja pretpostavka samo, da se mahalati o igracima ako nista ...
Nemoj samo previše mahalati, ne ide te dobro.
Ne možeš porediti 'vraćenje u život' igrače koji su prekucali ligu i igrače koji su bili reprezentativci sa igračem koji se nije snašao ni kod kona ni u Zrinjskom.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 14:08

Ne kontam kakve sad konstrukcije slazete i kakve vas paranoje hvataju, normalna komunikacija i neko barem mora iskociti iz kolosijeka, dzaba sve ...
1921'

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 10 dec 2016, 14:09

Bolje Vranješa da vraćamo u život

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 dec 2016, 14:10

Hrasno1921 je napisao/la:Ne kontam kakve sad konstrukcije slazete i kakve vas paranoje hvataju, normalna komunikacija i neko barem mora iskociti iz kolosijeka, dzaba sve ...
Pa evo, ti prvi iskačeš jer pišeš post gdje opisuješ forumaše i njihov princip rada.

Drugo, ne vidim zašto nas paranoja hvata ako se ne slažemo sa tim vraćanjem u život ispodprosječnog igrača lige?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 14:21

Ne mogu da se sjetim iznosa ni jednog ni drugog transfera, ali svakako da smo prvo mogli vise a zatim se i vise "ugraditi", ovo je ocit dokaz da oni koji su osuli drvlje i kamenje po Zubanu nisu upravu za mnoge stvari.
1921'

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 10 dec 2016, 14:38

Ma kakav Simeunovic. Mozda prije 2 godine bi ga i smatrao nekim pojacanjem, ovako bi bilo bolje da smo Lazica ostavili (nista losiji od njega). Za krilo je, po meni, Zakaric prvi izbor. Smijesno mi je sto se pale pojedinci na izjavu da ce prvo traziti ino angazman, to je sasvim logican potez. I ostali to rade, samo ne kazu na taj nacin. Poslije njega, moze Veselinovic. Syebo sam se kad sam vidio koliko godina ima, sve kontam moze jos jedan iskusan igrac :lol:

Ali stoper mora biti prioritet.

@kontinen

Kojeg Vranjesa ?
19091921

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 10 dec 2016, 14:47

Bilo kojeg

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 10 dec 2016, 15:16

aleksandar_veliki je napisao/la:Meni je normalno da lgraci prvo traze ino angazman. Bilo bi mi nenormalno da nije tako. Njihov igracki vijek je kratak i normalno je da prvo traze gdje ce vise zaraditi. Neki sam info dobio, ne znam koliko je tacan da je Zeljo navodno dobio love za dio zemljista ispred sjeverne tribine? Ako ko zna je li tacno i o kojoj sumi se priblizno radi.
Valjda je to eksproprijacija. Mislim nemam info nikakav, ali bi trebalo da je naknada za juznu longitudinalu koja ide preko zemljista koje pripada klubu. Ako na to mislis.
19091921

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 15:19

Jedna cinjenica je jasna, mi ako zelimo iskorak u Evropi, a non stop pricamo o tome iz godine u godinu, i sam Slavko je rekao iskorak za dvije do tri godine a taj iskorak znaci i dominacija u ligi poput Maribora ili Dinama, mi jednostavno moramo dovoditi igrace kalibra Stojan Vranjes, Ognjen Vranjes, Semir Stilic, Sejad Salihovic itd. ili igrace iz Afrike i Juzne Amerike koji ce biti macak u vreci dok se ne pokazu, ali bez toga sa ovakvim igracima iskoraka i vecih uspjeha u Evropi jednostavno nema, i normalno to sve iziskuje veca finansijska ulaganja u igracki kadar, ali za to hvala bogu imamo bogatog covjeka na celu kluba pa ocekujem da se i on pokaze po tom pitanju (ironicno ako zna mozda se i pokaze po tom pitanju nekada).

Ne kontam kako ne skontaju da pokusaju sa kojim igracem preko neke menadzerske agencije, igracima iz Afrike npr. dovesti ga na probu, plaiti mu karte, smjestaj dok se ne pokaze, dati mu hiljadu dvije platu, slicna prica kao sa Diallibom.
Pa pogledajmo ekipe u Evropa Ligi, ekipe poput Zorje, Astane, Gabale, Astre, Karabaga i dr. prevagu im cine upravo igraci iz Juzne Amerike i Afrike, kod nekih i Brazilci, normalno da ih treba platiti ali se vraca skoro pa troduplo, sema je jednostvna samo je treba primijeniti

@Aco, vratis se malo unazad, pisao sam o tome ljetos jos, klub je dobio obestecenje za eksproparciju zemljista zbog izgradnje juzne longitudinale i taj novac je legao u septembru jos, i koliko sam upoznat sredstva su "utpljena" u redovne rashode.
1921'

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 10 dec 2016, 15:37

@Aco eksproprijacija zemljista zavisi od lokacije gdje se otkupljuje zemlja. Cijena kvadrata je trenutno u opstini 400KM za lokaciju gdje je stadion. To je neki minimum ako ne i vise. Jer tu ide dogovor izmedju dvije strane.

Nedavno su mom prijatelju na Panjinoj kuli dalo 100KM po m2 samo da prodje cesta kroz njegovu zemlju.

U novom gradu je opstina prosle godine kod televizije platila 500KM po m2

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 10 dec 2016, 15:47

Ne treba nas zanimati priča oko toga, ima ko će brinuti, ne znam zašto se to uopšte i pokrenulo, osim ako se ne želi skrenuti na nešto drugo

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 15:49

aleksandar_veliki je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Jedna cinjenica je jasna, mi ako zelimo iskorak u Evropi, a non stop pricamo o tome iz godine u godinu, i sam Slavko je rekao iskorak za dvije do tri godine a taj iskorak znaci i dominacija u ligi poput Maribora ili Dinama, mi jednostavno moramo dovoditi igrace kalibra Stojan Vranjes, Ognjen Vranjes, Semir Stilic, Sejad Salihovic itd. ili igrace iz Afrike i Juzne Amerike koji ce biti macak u vreci dok se ne pokazu, ali bez toga sa ovakvim igracima iskoraka i vecih uspjeha u Evropi jednostavno nema, i normalno to sve iziskuje veca finansijska ulaganja u igracki kadar, ali za to hvala bogu imamo bogatog covjeka na celu kluba pa ocekujem da se i on pokaze po tom pitanju (ironicno ako zna mozda se i pokaze po tom pitanju nekada).

Ne kontam kako ne skontaju da pokusaju sa kojim igracem preko neke menadzerske agencije, igracima iz Afrike npr. dovesti ga na probu, plaiti mu karte, smjestaj dok se ne pokaze, dati mu hiljadu dvije platu, slicna prica kao sa Diallibom.
Pa pogledajmo ekipe u Evropa Ligi, ekipe poput Zorje, Astane, Gabale, Astre, Karabaga i dr. prevagu im cine upravo igraci iz Juzne Amerike i Afrike, kod nekih i Brazilci, normalno da ih treba platiti ali se vraca skoro pa troduplo, sema je jednostvna samo je treba primijeniti

@Aco, vratis se malo unazad, pisao sam o tome ljetos jos, klub je dobio obestecenje za eksproparciju zemljista zbog izgradnje juzne longitudinale i taj novac je legao u septembru jos, i koliko sam upoznat sredstva su "utpljena" u redovne rashode.
Kada smo bili poslom u Bakuu na Evropskom prvenstvu za kadete bio sam u Gabali. Znas ti kakav je to sportski centar. Nevjerovatan. Slazem se da se moraju dovoditi bolji igraci koji kostaju, no vratit ce se. Da se niko ne uvrijedi, pricat o iskoraku, a dovoditi stopera i bocnog bilo kojeg "manjeg" kluba iz BiH i Srbije je samo bacanje prasine u oci. Za ovu lovu, danas sjedio u nekom drustvu i prica oko toga krenula, no jedni kazu dobila se fina cifra, drugi da nije jos leglo i da ce biti simbolicno. Kontam ima bliskih klubu i mogli bi znati.
Znam, mogu misliti, oni ipak imaju milione od nafte ne sikiram se ja za njih ...
Princip koji bi klub trebao primijeniti jeste samo sto se tice transfera, Afrikanca poput Diallibe dovedes za 0KM a na kraju ga prodas za 300.000 eura, jeste da je dug i neizvjestan proces ali svakako isplativ.

Prica oko love za zemlju trebala je biti gotova jos prosle godine, Zeljo zadnji dobiva lovu i to prije svega zahvaljujuci promjeni u rukovodtsvu kluba koje su se desile prosle godine, i bas u tom periodu su se te stvari trebale rjesavati, medjutim neke stvari su se kasno uradile.
Pa prije kluba novac od toga dobili su vlasnici objekata (one auopraonice, restoran, Plavo Oko itd.) a zatim i Sportsko Drustvo, o tome sam razglabao ljetos jos i sa irfom cini mi se, mijenjali su se neki zakonski akti i po tome dio zemlje pored pomocnog terena (onaj gdje je betonski zid) naknadnim upisom postao je drzavno vlasnistvo, a ostatak je ostao u privatnom vlasnistvu kluba.
Po nekim procjenama klub je trebao dobiti oko 380.000 KM, a na kraju je ta cifra bila oko 200.000 KM, naravno niko ne moze 100% znati tacan iznos a li po nekim procjenama to je tu negdje otprilike, jer uporedjujuci iznos koji je dobilo SD. za svoju zemlju onda je iznos koji je trebao dobiti klub negdje izmedju 180.000 i 250.000 KM ...
Svakako da nije "simbolicna" cifra, ista stvar i sa navedenim objektima u privatnom vlasnistvu za one barake maltene od nazovi prostora dobivali su izmedju 60.000 i 150.000 KM.
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 15:51

kontinen je napisao/la:Ne treba nas zanimati priča oko toga, ima ko će brinuti, ne znam zašto se to uopšte i pokrenulo, osim ako se ne želi skrenuti na nešto drugo
Cuj ne treba nas zanimati :crazy:

Sta je zabranjeno o tome pricati, pisati? ne svidja se nekome ili sta? opusti se, normalno diskutujemo ... :kafa:
1921'

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 10 dec 2016, 16:13

kontinen je napisao/la:Ne treba nas zanimati priča oko toga, ima ko će brinuti, ne znam zašto se to uopšte i pokrenulo, osim ako se ne želi skrenuti na nešto drugo
Iskreno plaho me ni ne zanima. Beze se prica jutros razvezla na kafi pa mi pade na pamet. Kontam ovdje ima ljudi koji znaju i zato potegnu. Bicu glavni ujutro na kafi ako dobijem kakav info :). Znas kako to hoda.
Mozes li provjeriti broj stranaca u Zelji i ko ima nase drzavljanstvo kad dodjes kuci ? Nesto me to bas zanima pa zelim biti 100% siguran.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 10 dec 2016, 16:24

Iskreno plaho me ni ne zanima. Beze se prica jutros razvezla na kafi pa mi pade na pamet. Kontam ovdje ima ljudi koji znaju i zato potegnu. Bicu glavni ujutro na kafi ako dobijem kakav info :). Znas kako to hoda.
@Aco eksproprijacija zemljista zavisi od lokacije gdje se otkupljuje zemlja. Cijena kvadrata je trenutno u opstini 400KM za lokaciju gdje je stadion. To je neki minimum ako ne i vise. Jer tu ide dogovor izmedju dvije strane.

Sad ako se moze saznati koja je to kvadratura mozes doci do cijene koliko je to placeno.

1921fcz
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921fcz » 10 dec 2016, 16:37

LjoZee je napisao/la:
Mozes li provjeriti broj stranaca u Zelji i ko ima nase drzavljanstvo kad dodjes kuci ? Nesto me to bas zanima pa zelim biti 100% siguran.
Matteo BOCCACCINI - Italija
Siniša STEVANOVIĆ - Srbija
Jovan BLAGOJEVIĆ - Srbija
Uglješa RADINOVIĆ - Srbija
Darko MARKOVIĆ- Crna Gora
Sandi KRIŽMAN - Hrvatska
Ivan LENDRIĆ - Hrvatska

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 10 dec 2016, 16:42

Ugljesa SRB/BIH, po statusu BIH
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mamonelafo, Merhaba i 39 gostiju.