FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Fighter1926
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Fighter1926 » 22 avg 2019, 14:40

Ne, 4-5-1
Sa mnogo prodornijim krilima i znalcem iza Vujaklije koji mu moze podmetnuti loptu, a i ubacivati se kao drugi spic...
U zivotu je vazno biti BORAC!!!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 22 avg 2019, 16:21

A ovo za smjenu Krunica,to bi mi cak bilo smijesno,sad kad smo 4-ti na tabeli,i to kao povratnik u Ligu,sa 60% novih igraca.....da ne zivim u Banjaluci..ali posto zivim,nije mi smijesno nimalo,cak mislim i da se samo cekaju dva vezana neuspjeha....ovdje sa podjednakim ushicenjem smjenama trenera pristupaju i Uprava i navijaci,tako da mislim da se nece Kruna dugo zgrijati ovdje.

Cupo Vranjes je nakon pet kola imao vise bodova nego Krunic (9),nakon remija sa Sarajevom u sestom kolu,imao je 10,i u opstoj histeriji je otjeran ("nema igre" "lagan raspored")....dovedena ona alkoholicarska karikatura Milinkovic,koji je sa pomocnikom Loncarom uzimao 15 000 maraka mjesecno ovdje....sta je napravio,bolje da se ne vracam :roll: zato mislim da ni Kruna nece dugo,jer on nece imati tih 10 bodova nakon 6 kola,najvjerovatnije....Dovoljno je da nakon Zrinjskog remizira sa solidnim Celikom,i to bi bilo to...Nema kod nas strpljenja..U nekim stvarima smo gospoda,ali po tom pitanju smo najveca seoska zadruga...I navijaci i Uprava.

Svoj stav sam davno iznio...Krunica nije trebalo dovoditi...Tacnije,potpuno mi je suludo bilo otjerati Vojvodica,koji je sve ciljeve ispunio,i dovesti Krunica,koji se i nije nesto pokazao u Krupi,na svom trenerskom debiju u PLBH,gdje je dobio otkaz..Ali kad si vec presjekao,i doveo ga..Vidio nesto u njemu,ko zna sta.....Pa istrpi ga onda,mater mu hebem...Kaze se triput mjeri,jednom sjeci..Ali kod nas je stalno obrnuto

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 22 avg 2019, 20:48

Slazem se sa svim ali Vojvoda je imao prvu ligu RS a ne mozes porediti tu ligu sa PL,u prvoj ligi je bilo za ocekivati da sve to uspije,tj da se izbori za povratak plus sto se ne bi snasao mnogo bolje u PL od Krunica,nije on taj kalibar.

Vujaklija kao sami spic bi mozda i bio korisan jer za neku poziciju iza nije
" "!
1926

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 22 avg 2019, 20:56

Vojvodic nije dosao u Ligi RS,nego u PL BH...Pisao sam ranije o tome...
U moru tih suludih smjena,ova Vojvodiceva je mozda i najnejasnija od svih...Dodje covjek u bas teskom trenutku,kad smo ispali u onu Ligu za opstanak nakon 0-3 u Bjeljini,poraza kuci od Krupe,i ne znam ni ja cega sve jos....Utegne to sve,osvoji bod,prvo na Tusnju,pa pred punim Bilinim Poljem...U Banjaluci pobjedi skoro sve ubjedljivo....Izbori opstanak....Proseta se i kroz LIgu RS,i nakon jedno deset uzastopnih pobjeda,kad je malo trebao i on uzivati u ovoj euforiji nakon 50 utakmica pred 100 gledalaca-"Cao Vojvoda-dodji juce"!

Ali i za njegovu smjenu je bila vecina navijaca...razloga se uvijek nadje da se podrzi tjeranje "kupovala mu uprava sve utakmice" i sl...

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 22 avg 2019, 22:19

Otrovent hvala na odgovoru.
Prema tvome napisanom samo je taj pavlovic pored kovacevica napravio iskorak jer ruku na srce odlazak u kozaru i krupu i nije neki napredak jer su ti klubovi ista liga kao taj zeljeznicar.
Posto za kovacevica znam gdje je i sta je trenutno pogledao sam na transfermarktu podatke za pavlovica i on je prosle godine igrao u drugoj slovackoj ligi a bio je redovan u reprezentaciji srbije u mladjim kategorijama.
Sta hocu da kazem, da nije tolika produkcija kvalitetnih igraca iz skola fudbala kako se misli a pogotovo da neke velike pare klub ili sk.fudbala naplate odlaskom te djece. Ti si nabrojao 5,6 igraca i ne vjerujem da ste 100000 dobili za sve njih ukupno.
U svakom slucaju neka vam je sa srecom.

Vezano za temu, zasto comor ne igra?

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 23 avg 2019, 00:51

Schlager je napisao/la:Svoj stav sam davno iznio...Krunica nije trebalo dovoditi...Tacnije,potpuno mi je suludo bilo otjerati Vojvodica,koji je sve ciljeve ispunio,i dovesti Krunica,koji se i nije nesto pokazao u Krupi,na svom trenerskom debiju u PLBH,gdje je dobio otkaz..Ali kad si vec presjekao,i doveo ga..Vidio nesto u njemu,ko zna sta.....Pa istrpi ga onda,mater mu hebem...Kaze se triput mjeri,jednom sjeci..Ali kod nas je stalno obrnuto
Krunic je vjerovatno dosao u nekom talu za ova 2 igraca sa Predgradja. Cekaj, Markovic i Bosancic, 2 najveca Zeljina talenta, najbolji strijelac i najbolji igrac, pod ugovorima i da dodju u Borac bez obestecenja? Ja bar nisam cuo da je Borac platio nesto Zelji. To je vjerovatno nesto bilo djuture sa Krunicem neki dogovor, a Vojvodic je bio kolateralna steta.

Ako grijesim neka me neko ispravi. Nisam upucen u ovo, sa strane mi ovako djeluje. Da je Borac uzeo Krunica samo zbog ova dva momka, a sad ako otjeraju Krunica, igraci ostaju jer su pod ugovorom.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Otrovent
Kontakt:

Post Postao/la Otrovent » 23 avg 2019, 08:48

Tristan je napisao/la:
Schlager je napisao/la:Svoj stav sam davno iznio...Krunica nije trebalo dovoditi...Tacnije,potpuno mi je suludo bilo otjerati Vojvodica,koji je sve ciljeve ispunio,i dovesti Krunica,koji se i nije nesto pokazao u Krupi,na svom trenerskom debiju u PLBH,gdje je dobio otkaz..Ali kad si vec presjekao,i doveo ga..Vidio nesto u njemu,ko zna sta.....Pa istrpi ga onda,mater mu hebem...Kaze se triput mjeri,jednom sjeci..Ali kod nas je stalno obrnuto
Krunic je vjerovatno dosao u nekom talu za ova 2 igraca sa Predgradja. Cekaj, Markovic i Bosancic, 2 najveca Zeljina talenta, najbolji strijelac i najbolji igrac, pod ugovorima i da dodju u Borac bez obestecenja? Ja bar nisam cuo da je Borac platio nesto Zelji. To je vjerovatno nesto bilo djuture sa Krunicem neki dogovor, a Vojvodic je bio kolateralna steta.

Ako grijesim neka me neko ispravi. Nisam upucen u ovo, sa strane mi ovako djeluje. Da je Borac uzeo Krunica samo zbog ova dva momka, a sad ako otjeraju Krunica, igraci ostaju jer su pod ugovorom.
Sigurno da njihov dolazak ima veze s Krunićem. Ali da se sve vrti oko ta dva transfera, naprosto je smiješno. Krunić bi bio trener Borca i da oni nisu došli. U klub je ušao još zimus kao šef omladinske škole, ali vjerovatno s planom da preuzme prvi tim. Uostalom, nisu Marković i Bosančić došli zajedno, nego u razmaku. Bosančićev dolazak je iz nekih razloga koje ne znam visio o koncu. Osim toga, zasad samo Bosančić ima pristojnu minutažu, ali daleko od toga da mu je mjesto u prvom timu zagarantovano. Nema on status Danilovića. O Markoviću i da ne pričam, koji je realno trebao dobiti malo više šanse, ako se uzme u obzir kako nam igraju najveća pojačanja. I na kraju, uz Danilovića to su jedina dva igrača ispod 21 godine u timu. A koliko igrača ispod 21 godine mora biti u zapisniku?

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 23 avg 2019, 09:33

3 koliko znam
" "!
1926

Otrovent
Kontakt:

Post Postao/la Otrovent » 23 avg 2019, 09:42

worchester je napisao/la:Otrovent hvala na odgovoru.
Prema tvome napisanom samo je taj pavlovic pored kovacevica napravio iskorak jer ruku na srce odlazak u kozaru i krupu i nije neki napredak jer su ti klubovi ista liga kao taj zeljeznicar.
Posto za kovacevica znam gdje je i sta je trenutno pogledao sam na transfermarktu podatke za pavlovica i on je prosle godine igrao u drugoj slovackoj ligi a bio je redovan u reprezentaciji srbije u mladjim kategorijama.
Sta hocu da kazem, da nije tolika produkcija kvalitetnih igraca iz skola fudbala kako se misli a pogotovo da neke velike pare klub ili sk.fudbala naplate odlaskom te djece. Ti si nabrojao 5,6 igraca i ne vjerujem da ste 100000 dobili za sve njih ukupno.
U svakom slucaju neka vam je sa srecom.

Vezano za temu, zasto comor ne igra?
Nema na čemu!
Pa niko ne tvrdi da je produkcija novih igrača na tom nivou. I teško da će ikada biti. Mislim da će Željezničar u narednih 4-5 godina uspjeti da izbaci nekoliko igrača koji će u najmanju ruku biti solidan nivo PL. Možda im se posreći i nešto više od toga. Mada, iz Prve lige RS biće teško ostvariti velike transfere. Za samo funkcionisanje kluba to i nije toliko bitno. Oni i sa ovim funkcionišu odlično.
Poenta moje priče je da bi Borac sa svojih nekoliko miliona na raspolaganju trebao dobro razmisliti kako se ispravno troše pare i gdje trebaju biti prioriteti. Ako Željezničar ST sa najviše 100 hiljada maraka po sezoni radi ovo, šta bi mogao Borac sa 2-3 ili više miliona ispravno utrošenih para. Bez obzira na to što PL, tj. profesionalni pogon sa sobom nosi puno više troškova (plate prije svega).

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 23 avg 2019, 10:25

Za vise od prve lige nisu,ne moze u PL biti klub koji je samo skola fudbala...Time zauzima mjesto nekom klubu koji bi stvarno igrao i bio profesionalni fudbalski klub. U prvoj ligi RS mogu biti,tu igraju sa svojim omladincima pa kakve reztate sa njima postignu to im je a ovamo jos razvijaju nove igrace,prodaju ih i zaradjuju od toga.Sasvim ok nacin funkcionisanja ali nisu za PL
" "!
1926

Otrovent
Kontakt:

Post Postao/la Otrovent » 23 avg 2019, 10:51

Demi je napisao/la:Za vise od prve lige nisu,ne moze u PL biti klub koji je samo skola fudbala...Time zauzima mjesto nekom klubu koji bi stvarno igrao i bio profesionalni fudbalski klub. U prvoj ligi RS mogu biti,tu igraju sa svojim omladincima pa kakve reztate sa njima postignu to im je a ovamo jos razvijaju nove igrace,prodaju ih i zaradjuju od toga.Sasvim ok nacin funkcionisanja ali nisu za PL
Nisu, naravno. Niti imaju te ambicije.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 23 avg 2019, 21:14

Sutra bez jovanovica, a janicic pod znakom pitanja. Runic isto tako ima povredu, ostali smo bez ijednog stopera! Jedini sigurno spreman je Cosic koji je do sada odigrao samo jednu utakmicu na stoperu i on ce sigurno poceti u sredini odbrane, samo pitanje sa kim u paru. U goroj situaciji pred tezim protivnikom nismo mogli da se nadjemo i to na najkriticnijem mjestu.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 avg 2019, 23:29

Koliko borac ima terena za treniranje? Da li omladinci i prvi tim treniraju na istim terenima ili prvi tim trenira na glavnom? Jesu li tereni za treniranje u vlasnistvu kluba ili grada? Sta je sa ostalim banjaluckim klubovima gdje treniraju omladinci zelje? Gdje im igra prvi tim? Ko trenira na onom terenu u seheru pored muslimanskog groblja?

Otrovent
Kontakt:

Post Postao/la Otrovent » 23 avg 2019, 23:51

vlakanje je napisao/la:Sutra bez jovanovica, a janicic pod znakom pitanja. Runic isto tako ima povredu, ostali smo bez ijednog stopera! Jedini sigurno spreman je Cosic koji je do sada odigrao samo jednu utakmicu na stoperu i on ce sigurno poceti u sredini odbrane, samo pitanje sa kim u paru. U goroj situaciji pred tezim protivnikom nismo mogli da se nadjemo i to na najkriticnijem mjestu.
Možda sa Danilovićem. Prošle sezone je odigrao nekoliko utakmica na toj poziciji.

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 24 avg 2019, 00:27

gruezi je napisao/la:Koliko borac ima terena za treniranje? Da li omladinci i prvi tim treniraju na istim terenima ili prvi tim trenira na glavnom? Jesu li tereni za treniranje u vlasnistvu kluba ili grada? Sta je sa ostalim banjaluckim klubovima gdje treniraju omladinci zelje? Gdje im igra prvi tim? Ko trenira na onom terenu u seheru pored muslimanskog groblja?
Imamo jedan pomocni i glavni s tim da se glavni stedi kad god moze da se ne izgaljva nakon mjesec dana prvenstva.U vlasnistvu grada su,nama dati na koristenje.Ostali uglavnom treniraju na svojim terenima,koristi se nekad i teren u Kasarni Kozara.Na zadnje pitanje-fk Vrbas
" "!
1926

Otrovent
Kontakt:

Post Postao/la Otrovent » 24 avg 2019, 08:43

gruezi je napisao/la:Koliko borac ima terena za treniranje? Da li omladinci i prvi tim treniraju na istim terenima ili prvi tim trenira na glavnom? Jesu li tereni za treniranje u vlasnistvu kluba ili grada? Sta je sa ostalim banjaluckim klubovima gdje treniraju omladinci zelje? Gdje im igra prvi tim? Ko trenira na onom terenu u seheru pored muslimanskog groblja?
Kolega ti je odgovorio za Borac i Vrbas.
Omladinci (juniori, kadeti, pioniri i predpioniri) Željezničar ST treniraju na stadionu na Predgrađu. Tamo je 2015 izgrađen dobar teren sa vještačkom podlogom. Tu treniraju i igraju takođe seniori. Kategorije od 6 do 10 godina treniraju u balonu kod Rebrovačkog mosta koji je napravljen 2007 godine i gdje je OFK Sport Team počeo sa radom. Pored toga se nalazi i jedan manji teren sa prirodnom travom.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 24 avg 2019, 08:51

treba jos dodati da je novi pomocni teren sa plastikom iza sjeverne tribine na raspolaganju svim banjaluckim klubovima a i klubovima iz okoline.
na njemu prvenstvene utakmice igraju 2 nizeligasa, plus prijateljske utakmice preko zime su igrali mnogi i to bez ikakve nadoknade.
dalje, u kasarni kozara ima teren sa prirodnom travom i tamo omladinske kategorije treniraju s vremena na vrijeme a prva ekipa koristi i teren u celincu kada zatreba.

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 24 avg 2019, 14:56

Da,pomocni teren kod gradskog iza sjeverne tribine sa tom vjestackom travom sluzi i za odigravanje prvebstvenih meceva za nase mladje selekcije
" "!
1926

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 24 avg 2019, 19:42

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Jakupović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ.

nikad, ali nikad nismo poceli utakmicu bez ijednog napadaca na terenu!!!

i mala ispravka, jovanovic ipak nema 3kartona... makar nesto dobro.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 24 avg 2019, 21:21

Prosle subote sam napisao da je Vranjesa momentalno trebalo izvesti kad je napao Subica...ali novinari su to razvodnili i podjelili krivicu na njega i na Subica,koji nista nije kriv...a sad kad sam vidio kakao se ponasa kod ovog slobodnjaka,mislim da ga treba i iz kluba potjerat!
Pozicija zicer za desnjaka,on dolazi iza ledja i bahato suta lijevom...mogli smo povesti :roll:

Ovakvo nepostovanje saigraca i kluba,i ovakav egoizam,ja jos nisam vidio!

Taman da na svakoj utakmici po dva gola daje,ja ga ne bih trpio..Ovako se ni jedan Messi ne ponasa.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []