Bosniacum Lilium je napisao/la:Eto rata
Rat će sigurno nas zadesit opet u narednih 20-30 godina. To je neizbježno jer tako svijet funkcionise. Samo budala može mislit da će ovdje bit sve mirno i da smo proslost zakopali duboko iza nas. Amerikanci onolike puske i oružja koja neprestano proizvode moraju nekome prodavati. A historija nam kaže da se svakih 30-40 godina na ovoj teritoriji ratuje. Ono sto mene brine je to da ćemo mi postat Palestina broj dva kad se opet ovdje zarati. Gdje god krenes sve je zatvoreno, mi ćemo kamenjem a ovi preko granice puskama na nas. Nit imamo vojske nit kojeg klinca, ova saka jada sto nas ima može bit ugasena za mjesec dana.
Zato treba bježat iz ove zemlje na zapad sto je moguće ranije, i to najozbiljnije mislim. Ja svoju djecu sigurno ne želim odgajati u ovakvom okruženju i svakog trenutka čekat da neko zapuca na nas, jok. U narednih par godina se definitivno vidim negdje vani, vjerovatno Austrija, žena, djeca, fin plaćen posao i uživaj. **** ovo. Sta treba da mi retardirani idioti Dodik i Bakir kroje sudbinu. Država je truhla, da truhlija ne može bit, neće da može.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase