Nisam napisao da je zaslužio da pogine jer ima dijabetis, već svako ko sjedne za volan a nesposoban je da vozi. E sad, jel se on pripremio dovoljno za vožnju, koliko je sam kriv, ne znam. Vjerovatno sam pogriješio s tom rečenicom.dscile je napisao/la:
Ne znam da li je mogao zaustaviti auto, skrenuti na neko prosirenje, ali sam imao drugare koji su imali dijabetes i takve epizode da ne znaju gdje se nalaze u tom trenutku i da ne mogu stojati iako su bukvalno prije minut bili sasvim normalni. Kako ce bolest nekoga udariti zavisi od covjeka do covjeka. Eto @alan napisa njegovo iskustvo sa covjekom koji je dozivio srcani u voznji i zatim podletio pod kamion, a ja znam covjeka koji je isto tako u sred voznje dozivio srcani ali je uspio skrenuti sa puta i zaustaviti se.
A sto se mene tice, cim si napisao da zasluzuje da pogine jer je sjeo u auto znajuci da ima dijabetes, ti si sebe svrstao u taj kos. Taj isti dijabetes imaju stotine miliona u svijetu, a vjerovatno i stotine hiljada u BiH. Njima je koliko znam dozvoljeno da voze, a takve nesrece se mogu desiti svakome.
To sve pisem hipoteticki u slucaju da ovom ne nadju npr. alkohol u krvi. Ako je vozio pijan, sam je kriv i to nikako ne opravdavam.
U svakom slučaju nisam krenuo pisati na temu jel taj čovjek kriv ili nije, već o licemjernosti ljudi i njihovim reakcijama koje bi bile dosta drugačije da je ubio nekoga, a pogotovu na kulturu linča koja je ovdje sve popularnija.