Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaetanoScirea
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaetanoScirea » 10 apr 2012, 22:58

Pripitomit će Conte Teveza, samo nek' on dođe, koliko god Tevez bio lud, Conte je luđi od njega. :mrgreen:

Milan pobjedi, nije bitno kako, ali su pobjedili, iskreno ja sam očekivao kiks u jedan od ova dva susreta, to se i desilo već u subotu, bilo mi je svejedno hoće li pobjediti večeras ili ne, možda je bolje i za nas da su dobili jer sutra sigurno neće biti opuštanja.

Conte je danas na press konferenciji fino rekao, mi uvijek idemo na pobjedu i tako će da bude sutra. U posljednja 4 susreta smo igrali pod moranjem, protiv Fiorentine, intera, Napolija, Palerma i odgovorili smo na najbolji mogući način s 4 pobjede bez primljenog gola, vjerujem da će tako biti i sutra. Ova ekipa Juventusa je navikla na pritisak, a očigledno taj pritisak ne predstavlja nikakvu barijeru našim igračima.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 10 apr 2012, 23:21

Reja: "Juventus će biti prvak na kraju"
evo malo spekulacija :)
Raiola: after Bouy and Pogba, is ready to bring in Turin, De Jong and Robben!
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 apr 2012, 23:43

Sutra samo hrabro :), šta ovo u Laziu nema Konka i Radu-a, znaci preko bokova je nasa sansa, nadam se da će Licht odigrati dobro protiv bivšeg kluba. Lazio zna biti nezgodan, ali kad pogledas moguću sredini terena sve su to igrači dobri destruktivci tako da će Reja sigurno pokušati praviti pritisak na sredinu terena, mozda cak i flaster na Pirla.

Ali svakako ako sutra bude pobjeda onda su još veće šanse za skudeto, a kad vidimo da Milan igra slabije kući nego na strani, a i igra koju su večeras prikazali mogli bi oni prosuti neke bodove u naredne dvije utakmice (Bologna i Genoa), ali što je najbitnije sve je u našim rukama, i ti kiksevi mogu samo olakšati posao.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 10 apr 2012, 23:54

Naša prednost bi trebala biti neuigranost odbrane Lazia, kao i njihova katastrofalna igra u gostima u posljednja dva mjeseca. Reja će izveti uglavnom fizički jak tim sa par destruktivaca (Brighi, Matuzalem), Rocchi će igrati u napadu, ali nije to onaj Rocchi od prije par sezone, on ne bi trebao biti neka opasnost, a poprilično imaju sporu i tromu ekipu.

Isto tako, djelujemo svježije i odmornije od njih, a u posljednje vrijeme protivnike meljemo u drugom poluvremenu, vjerujem da će tako biti i sutra uz 38 hiljada naših navijača.

slika

E ovaj mi je nekako najljepši od svih dosad, samo zbog ove rečenice na kragni. 8-) :mrgreen:
Volim te, Željo!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 apr 2012, 01:28

Najava za sutra:

[youtube][/youtube]

@GaetanoScirea

Auuu ovi dresovi su 8-) , najbolji od svih što sam do sad vidio, ali ipak nike je to, tako da će teško biti ovakvi :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 11 apr 2012, 01:39

I lazio sutra ima nekoliko izostanaka sto sigurno nece puno umanjiti njihove kvalitete. Iako igraju na principu toplo -hladno mogu biti veoma opasni. Kako se vidi po sastavu igrat ce dosta defansivno i na kontra¸napade sa isturenim Tomasom R...
Vrceras ne igraju:Dias, Klose, Radu, Stankevicius, Konko

dilajla
Kontakt:

Post Postao/la dilajla » 11 apr 2012, 01:44

dzenan01 je napisao/la:
dilajla je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Sedorf i Nesta :smajlikojiudaraglavomodzid:

Nadam se da u ljetnom prelaznom roku nećemo dovoditi igrače koji imaju više od 25 godina. Izuzetak mogu biti samo vrhunske klase tipa Tevez.
E golemo. Vi bi u ovakav sistem igre doveli Teveza. Juve igra više nego odlično i ono što ih odlikuje to je timska igra. Tip igrača poput Teveza bi bio ravan samoubistvu.
Zbog toga i imamo "svega" 14 remija i to većinom protiv slabijih ekipa. Svaku utakmicu koju je Vučinić odigrao kako treba - dobili smo , a Tevez je mnogo bolja verzija Vučinića. Činjenica je da se današnji fudbal zasniva na igračima koji jednim potezom stvaraju višak igrača, što je i bilo najveća boljka Juventusa ove sezone .
S njim u timu ne bi imali 14 remija nego bi tu stajao koji poraz.
U uigranu mašinu koja nema puno "extra zvijezda" dovesti umišljenog bezmozgonju koji igra za sebe je glupost neviđena. Iz Manchestera ga je sebičnost "otjerala" i iz ovog drugog će, a u Juventusu ne bi prenoćio 10 dana. Juventusu da se upotpuni treba jedan Falcao ili ala Falcao, koji igra za ekipu a i rješava utakmice i tu je kraj priče.

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 11 apr 2012, 01:50

Ukoliko gledamo samo Serie A, Juventusu ne treba niko, jer smo najbolji i sa ovim igračim kadrom što pokazuju i rezultati, a za nešto više u CL ipak je potrebno par boljih igrača.
Viking je napisao/la:I lazio sutra ima nekoliko izostanaka sto sigurno nece puno umanjiti njihove kvalitete. Iako igraju na principu toplo -hladno mogu biti veoma opasni. Kako se vidi po sastavu igrat ce dosta defansivno i na kontra¸napade sa isturenim Tomasom R...
Vrceras ne igraju:Dias, Klose, Radu, Stankevicius, Konko
Posustali su oni na fizičkom planu, djeluju umorno, sutra će vjerovatno igrati neku odbranu sa 3 štopera, a nemaju dovoljno brze igrače da nam zaprijete iz kontri, mislim kad smo tim sa najboljom kontrom u Serie A ostavili na 0 šuteva u okvir gola, zašto ne bi i Lazio!?

Mirno i strpljivo od početka, kao u posljednje 3 utakmice i kako utakmica bude odmicala ubrzavati igru i slomiti ih, a ako zagusti ubaciti Alexa da to riješi. 8-) :mrgreen:
Volim te, Željo!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 11 apr 2012, 01:53

Slazem se da Tevez nije igrac za nas, treba nam neko njegovih kvaliteta ali ni priblizno njegove osobnosti. I meni su ti dresovi najbolji volio bih da budu takvi ili mozda crna podloga a bijela slova svejedno.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 11 apr 2012, 02:01

Posustali su oni na fizičkom planu, djeluju umorno, sutra će vjerovatno igrati neku odbranu sa 3 štopera, a nemaju dovoljno brze igrače da nam zaprijete iz kontri, mislim kad smo tim sa najboljom kontrom u Serie A ostavili na 0 šuteva u okvir gola, zašto ne bi i Lazio!?

Mirno i strpljivo od početka, kao u posljednje 3 utakmice i kako utakmica bude odmicala ubrzavati igru i slomiti ih, a ako zagusti ubaciti Alexa da to riješi.
Oni ce se braniti od prve do posljednje minute to je bar svima jasno. Znam da nemaju kapaciteta da se nose sa "velesilom" kakav je Juve. Nas tempo malo ko moze pratiti, pogotovo kada smo domacini...

Vjerujem u pobjedu 99%, ono 1% ostane da je sve moguce :lol:

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 11 apr 2012, 02:09

Dobro se oni brane, ali baš zbog tog umora, ne mogu biti skoncentrisani tokom čitave utakmice, možda i protiv njih zabijemo prvi gol nakon nekog prekida, što prije zabijemo to bolje za nas, mogao bi sutra Mitra-Matri proraditi nije odavno. :mrgreen:

Sreća naša pa igrači ne razmišljaju tako kao mi navijači, za to trebamo zahvaliti Conteu. :mrgreen:
Volim te, Željo!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 11 apr 2012, 02:32

Ne treba nikoga podcijenjivati, ipak se radi o trecoje ekipi seria a, najvjerovatnije buducem ucesniku LP. Kako god budu igrali, nadam se, njihovom porazu-. Kada ce da bude i ko ce da bude strelac nimalo mi nije vazno. Zelim da vidim ekipu kao protiv Palerma i Napolia, sve ostalo ce doci (golovi). Onakav pristup skoro uvijek daje rezultate, a forma Juventusa je na najvisem nivou.

Party na Juve Areni na celu sa D.J Conteom :lol:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 11 apr 2012, 08:10

Neko spomenu Falcaoa :shock: :o strašan igračina... dobro bi nam došao.

@GaetanoScirea opet ti dresovi nemaju ono što bi aBd trebali imati : još jednu zvijezdu i grb na grudima ;)
Večeras samo oštro i u kost, svidjela mi s e ona izjava : ''Ako Milan izgubi mi moramo pobijediti, ako Milan igras neriješeno mi moramo pobijediti, ako Milan pobijedi mi opet moramo pobijediti''
Nema ''zanošenja domu u krivini'' kod Contea, ništa nije gotovo dok nije gotovo.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 apr 2012, 11:47

haha Falkao, ne usudjujem se ni pomisliti kako bi nam on legao. Rjesenje za sve postojece i ne postojece probleme, ali mali problem je sto je i on ko Dzeko ako ne i skuplji :D jos njega moras platit vise jer nit ima pretjeranu zelju da ide iz tima, nit tim ima pretjeranu zelju da on ide
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 11 apr 2012, 12:15

Falcao je najbolji svjetski špic koji ima šanse da pređe iz trenutnog tima , istina te šanse su male, ali niko ne bi bio sretniji od mene kada bi nam on došao ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 11 apr 2012, 13:24

slika

Gazzetta ipak predviđa 4-3-3 formaciju, dok Sky izvještava kako će se Conte u posljednji čas odlučiti koju će formaciju koristiti i kojih 11 će izvesti na teren.
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 11 apr 2012, 14:27

Da i ja koju prozborim! :mrgreen:

Pisali ste o Nesti i Seedorfu, moje mišljenje je jasno oko toga, kuća vam daleko od Torina.

Vezano za večeras, mišljenja sam, iako više volim 4-3-3, da bi ipak trebali ostaviti formaciju koja igra fantastično zadnjih 5 kola, dakle, 3-5-2.

Ako Conte ipak postavi 4-3-3, volio bih da Matri starta jer mislim da će ovo biti njegova utakmica,ubijeđen sam u to.

Pogledao sam očekivane sastave, Lazio ovo igra na kontre sigurno, zato sam da ostavimo dobitnu formaciju.
Vezni red im je pun destruktivaca, Cana i Diakite su vrlo jaki u duelu,neće biti lahko ni u prekidima.

Očekujem da vidim Vučinića da odigra meč kako treba, odigrao dobro 4-5 mečeva i opet utonuo u zimski san, mora preuzeti odgovornost, ali ne sa onim pristupom i nepotrebnim driblinzima te gubljenju lopte kao na traci.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 11 apr 2012, 14:30

BLIŽI se završnica Serie A, a veliku bitku za naslov prvaka vode Milan i Juventus. Milanezi trenutni imaju dva boda prednosti, ali Juventus ima utakmica manje koju bi danas trebao odigrati na Delle Alpiju protiv Lazija.

No, borba za prvo mjesto na Apeninskom poluotoku čini se nepravedna, jer se Rossoneri, osim s Juventusom, moraju boriti i s brojnim ozljedama koje su ove sezone napale prvotimce momčad sa San Sira. Nevjerojatan je tako kontrast u broju utakmica koje su zbog ozljeda ove sezone propustili nogometaši ove dvije momčadi. Milanovi su nogometaši propustili čak 237 utakmica, Juventusovi tek 33.

Kod Juventusa je najviše zbog ozljede propustio napadač Vincenzo Iaquinta, njih osam, a on više nije nije član torinske momčadi. S druge strane u redovima Milana čak je sedam igrača, mahom iz prve momčadi, propustilo do sada 10 i više susreta.

Propuštene utakmice igrača Juventusa:

Iaquinta (8), Vučinić (5), Barzagli (4), Giaccherini (3), Buffon, Quagliarella, Elia, Chellini, Marrone (po 2), De Ceglie, Krasić, Pepe (po 1)

Propuštene utakmice igrača Milana:

Flamini (32), Gattuso (26), Cassano (21), Pato (20), Boateng (16), Nesta (12), Yepes (11), Aquilani (9), Mexes, Robinho, Merkel, Strasser (po 8), Seedorf, Abate (po 7), Abbiati (6), Thiago Silva, Maxi Lopez (po 5), Ambrosini (4), Ibrahimović, Inzaghi, Amelia, Roma (po 3), Taiwo, Antonini, Bonera, Van Bommel (po 2), Zambrotta, Nocerino, Muntari, Mesbah (po 1)

Skupljač lopti s gađenjem odbio Muntarijev dres

Prisjetimo se, Sulley Muntari je u utorak bio junak Milana u 1:0 pobjedi nad Chievom, no nakon završnog zvižduka doživio je omanju neugodnost. Ganski nogometaš je na putu prema svlačionici skinuo dres i htio ga velikodušno pokloniti malom skupljaču lopti.

No, dječak nije bio nimalo oduševljen. Nakon što mu je Muntari gurnuo majicu u ruke, dječak ju je pokušao vratiti. Muntari je nije htio uzeti natrag, tako da je ostala kod malog skupljača, a sudeći prema tome kako je se silno želio riješiti, lako je moguće da je na kraju završila u kanti za smeće.

KAKO ME NERVIRAJU OVI GLUPI TEKSTOVI KAO ETO JUVE NIJE ZASLUZIO SVOJOM IGROM PRVO MJESTO NEGO ZATO STO MILAN IMA PUNO POVRIJEDENI IGRACA PA JE JUVE SRETNO NA PRVOM MJESTU

KAKO MI SE GADE OVAKVI NOVINARI PU BEM... M....ER :evil: :evil:

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 11 apr 2012, 14:40

Ja novinara i go.vana, ne znaju ni na kojem stadionu igramo.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 11 apr 2012, 14:46

Ma da se razumijemo, večina novinara na našim prostorima je pristrasna tako i ovaj što je pisao članak, očigledno mu je draži Milan pa je naglasio da je utrka nepravedna, mi smo proteklih sezona imali više povreda nego oni, a novinari nikad to nisu naglašavali, uglavnom su svi pričali o lošoj igri.

Ovaj članak najbolje pokazuje šta znači strah od Juventusa i pokazatelj je da smo se vratili. Ovakve priče samo kod naših igrača izazivaju dodatni bijes koji iskaljuju na svojim protivnicima. 8-) :mrgreen:

A što se tiče tog dresa, progovorio je otac tog mališana rekavši kako je malac veliki navijač Milana, ali po pravilima oni ne smiju tražiti ili uzimati dresove od igrača, zato ga je malac i prvobitno htio da vrati, po riječima njegovog oca dres se je uramljen i nalazi se u dječakovoj sobi.

slika

ImmortAlex :!: 8-)
Volim te, Željo!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.