FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Vjerovatno ce do vikenda otici u Medjugorje. Ovdje se ne moze trenirati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
"Bazične pripreme će se obaviti u Sarajevu, ako vremenski uslovi dozvole, a trajat će 20 dana. Od 31. januara do 12. februara Plavi će boraviti u Antaliji, a nakon povratka iz Turske posljednju fazu priprema ekipa će odraditi u Sarajevu."plavousrcu je napisao/la:Gdje ce se raditi do odlaska u Medjugorje. Ovo vani je ubitacno i vani se ne moze raditi.braco je napisao/la:AK SPORT AGENCYamar92 je napisao/la:http://****/zeljo-i-radnik-ciljaju-istog-igraca/
Ovaj kvazi portal i nije neki izvor, ali da li neko zna sta o ovome?
U prevodu Husarićev igrač pa sad procjeni koliko ima istine u vezi tog članka.
Pretpostavljam da će što prije u toplije krajeve, iako će od srijede/četvrtka nastupit stabilizacija vremena.
Sa drugog foruma:
Pozdrav plavoj raji, nadam se da ne smetam s obzirom da rijetko pišem ovdje.
Informacija je vezana za vas, danas sam u Mostaru saznao iz prve ruke da vam je generalka za proljetni dio upravo kod nas na plastičnoj podlozi. S obzirom da je vaše prvo gostovanje u Krupi na plastici uprave klubova su dogovirile ovu utakmicu. Vjerujem da če te imati odličnu provjeru s obzirom da mi je poznato da če i mi do tad imati respektabilan tim. I evo za kraj od mene želja da uspješno otvorite Proljeće i da se abd za godinu i po ponovo sastanemo ali u premijerligaškoj tekmi.
Živili
Pozdrav plavoj raji, nadam se da ne smetam s obzirom da rijetko pišem ovdje.
Informacija je vezana za vas, danas sam u Mostaru saznao iz prve ruke da vam je generalka za proljetni dio upravo kod nas na plastičnoj podlozi. S obzirom da je vaše prvo gostovanje u Krupi na plastici uprave klubova su dogovirile ovu utakmicu. Vjerujem da če te imati odličnu provjeru s obzirom da mi je poznato da če i mi do tad imati respektabilan tim. I evo za kraj od mene želja da uspješno otvorite Proljeće i da se abd za godinu i po ponovo sastanemo ali u premijerligaškoj tekmi.
Živili
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Na zvanicnoj pise da cemo generalku imati sa nekim srbijanskim prvoligasem. Mozda se nesto u medjuvremenu promijenilo.
- plavousrcu
- Kontakt:
Željezničar je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez kapitena Aleksandra Kosorića, a nešto ranije je suspendovan i Sanel Jahić, pa je trener plavog tima Slavko Petrović ostao na svega tri stopera.
Nedostaje stoper
Jedan od njih je u poodmakloj životnoj dobi (Jadranko Bogičević) i njegovi nastupi trebaju biti dozirani, drugi je junior (Kemal Osmanković), koji gotovo da i nema minutažu i u godini seniorskog staža stagnirao je, iako je pred njim bila blistava karijera.
Treći je Mateo Boccaccini, Italijan, kojem ugovor sa Željom ističe na kraju sezone, s obzirom na to da je na Grbavicu stigao kao posuđen igrač Brescije.
Uprava Želje, tačnije skauting služba plavog tima, dala je sve od sebe da pokuša dovesti barem jednog stopera, ali zimski prelazni rok ne nudi previše opcija, pogotovo jer većina igrača ima ugovore sa svojim timovima.
Tako se govorilo da je Željo zainteresovan za Aleksandra Vukotića iz Krupe, što je on demantovao, a onda se krenulo u razgovore sa Ivanom Kostićem, stoperom Slobode, koji je priznao kontakte. Međutim, Tuzlaci su reagovali, te Kostiću ponudili novi ugovor, koji je on i prihvatio, te je ostao na Tušnju.
To pak ne znači da Željo neće dovesti novog igrača, s obzirom na to da Aldin Čenan, glavni skaut kluba, više voli raditi u tajnosti i daleko od očiju javnosti, a ne sumnjamo da će njegovi prijatelji Boris Živković i Goran Vlaović, koji se nakon sjajnih nogometnih karijera bave menadžerstvom, pronaći najbolje rješenje za plavi tim.
Pominjalo se i nekoliko imena iz Srbije, te Hrvatske, ali konkretnih informacija na ovu temu nije bilo, tako da će javnost, ali i navijači morati sačekati utorak, za kada je zakazana prozivka plavih za narednu sezonu.
Tada će se vjerovatno saznati i dokle su stigli pregovori o produženju sa Miroslavom Stevanovićem, koji ima ugovor do ljeta, a trebala bi se znati i sudbina Kerima Memije, koji ima zvaničnu ponudu jednog turskog kluba.
U međuvremenu, klub je ponudio bolji ugovor Darku Markoviću, Crnogorcu, koji je tokom jeseni, uz Stevanovića, bio najbolji igrač plavih, a bolji ugovor čeka i Sandija Križmana, koji je također ostavio sjajan dojam.
Na prozivci će se, kako smo saznali, pojaviti i Dino Hasanović, koji je polusezonu proveo na posudbi, a koja pak ovaj put čeka Dženisa Beganovića, dok će od novih imena, barem zvanično, prisutni biti Adnan Bobić, te povratnik Zajko Zeba.
- Dolazim na prozivku u Želju, kazao nam je Boccaccini, čije se ime povezivalo sa odlaskom u češki Pribram. Međutim, Italijan je to demantovao.
Evropa prioritet
- To je čista glupost. Ne znam otkud moje ime među igračima koji su stigli tamo, pita se Italijan, koji je spreman za razgovore o ugovoru.
- Imam ugovor sa Željom do kraja sezone i slijedeće sedmice moj agent dolazi u Sarajevo kako bismo razgovarali o mogućnostima produžetka, naravno, ukoliko je Željo zainteresovan. Lično, volio bih ostati na Grbavici ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća, priznaje nam Boccaccini, koji sa Željom želi izboriti nastup u Evropi.
- Evropa je prioritetni cilj, iako mislim da ni utrka za naslov prvaka nije izgubljena. Ići ćemo meč po meč. Međutim, zadovoljni bismo bili i Evropom.
Boccaccini kaže da vjeruje upravi kluba kada je u pitanju pojačavanje konkurencije u timu, te da je njegovo samo da trenira.
- Bogičević i ja smo dobro igrali zajedno u posljednjoj utakmici protiv Čelika i vjerujem da možemo još bolje. Tu je i Osmanković, kojem treba iskustva i mislim da nemamo problema sa stoperima, ali ne znam da li će klub dovoditi nekoga, kaže nam Boccaccini.
Nedostaje stoper
Jedan od njih je u poodmakloj životnoj dobi (Jadranko Bogičević) i njegovi nastupi trebaju biti dozirani, drugi je junior (Kemal Osmanković), koji gotovo da i nema minutažu i u godini seniorskog staža stagnirao je, iako je pred njim bila blistava karijera.
Treći je Mateo Boccaccini, Italijan, kojem ugovor sa Željom ističe na kraju sezone, s obzirom na to da je na Grbavicu stigao kao posuđen igrač Brescije.
Uprava Želje, tačnije skauting služba plavog tima, dala je sve od sebe da pokuša dovesti barem jednog stopera, ali zimski prelazni rok ne nudi previše opcija, pogotovo jer većina igrača ima ugovore sa svojim timovima.
Tako se govorilo da je Željo zainteresovan za Aleksandra Vukotića iz Krupe, što je on demantovao, a onda se krenulo u razgovore sa Ivanom Kostićem, stoperom Slobode, koji je priznao kontakte. Međutim, Tuzlaci su reagovali, te Kostiću ponudili novi ugovor, koji je on i prihvatio, te je ostao na Tušnju.
To pak ne znači da Željo neće dovesti novog igrača, s obzirom na to da Aldin Čenan, glavni skaut kluba, više voli raditi u tajnosti i daleko od očiju javnosti, a ne sumnjamo da će njegovi prijatelji Boris Živković i Goran Vlaović, koji se nakon sjajnih nogometnih karijera bave menadžerstvom, pronaći najbolje rješenje za plavi tim.
Pominjalo se i nekoliko imena iz Srbije, te Hrvatske, ali konkretnih informacija na ovu temu nije bilo, tako da će javnost, ali i navijači morati sačekati utorak, za kada je zakazana prozivka plavih za narednu sezonu.
Tada će se vjerovatno saznati i dokle su stigli pregovori o produženju sa Miroslavom Stevanovićem, koji ima ugovor do ljeta, a trebala bi se znati i sudbina Kerima Memije, koji ima zvaničnu ponudu jednog turskog kluba.
U međuvremenu, klub je ponudio bolji ugovor Darku Markoviću, Crnogorcu, koji je tokom jeseni, uz Stevanovića, bio najbolji igrač plavih, a bolji ugovor čeka i Sandija Križmana, koji je također ostavio sjajan dojam.
Na prozivci će se, kako smo saznali, pojaviti i Dino Hasanović, koji je polusezonu proveo na posudbi, a koja pak ovaj put čeka Dženisa Beganovića, dok će od novih imena, barem zvanično, prisutni biti Adnan Bobić, te povratnik Zajko Zeba.
- Dolazim na prozivku u Želju, kazao nam je Boccaccini, čije se ime povezivalo sa odlaskom u češki Pribram. Međutim, Italijan je to demantovao.
Evropa prioritet
- To je čista glupost. Ne znam otkud moje ime među igračima koji su stigli tamo, pita se Italijan, koji je spreman za razgovore o ugovoru.
- Imam ugovor sa Željom do kraja sezone i slijedeće sedmice moj agent dolazi u Sarajevo kako bismo razgovarali o mogućnostima produžetka, naravno, ukoliko je Željo zainteresovan. Lično, volio bih ostati na Grbavici ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća, priznaje nam Boccaccini, koji sa Željom želi izboriti nastup u Evropi.
- Evropa je prioritetni cilj, iako mislim da ni utrka za naslov prvaka nije izgubljena. Ići ćemo meč po meč. Međutim, zadovoljni bismo bili i Evropom.
Boccaccini kaže da vjeruje upravi kluba kada je u pitanju pojačavanje konkurencije u timu, te da je njegovo samo da trenira.
- Bogičević i ja smo dobro igrali zajedno u posljednjoj utakmici protiv Čelika i vjerujem da možemo još bolje. Tu je i Osmanković, kojem treba iskustva i mislim da nemamo problema sa stoperima, ali ne znam da li će klub dovoditi nekoga, kaže nam Boccaccini.
- amazon
- Kontakt:
Ova je dobra.
Kako je hladno i pitari poplavili od zime

Kako je hladno i pitari poplavili od zime
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Ma nema istine u tome 100% stojanovic nam dolazi sigurno, stose tice stopera , Kostic nece sig produzit sa slobodom , cim dobije papire tu je. Neka nam je sasrecom da sutra zakarica zalijemo svi koji istinski volim zeljuamar92 je napisao/la:http://****/zeljo-i-radnik-ciljaju-istog-igraca/
Ovaj kvazi portal i nije neki izvor, ali da li neko zna sta o ovome?
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
Sumnjivo mi je to za Stojanovica i Kostica. To su dva dodatna stranca u ekipi a Slavko je jasno rekao da ih ne zeli imati vise od 6. Po tome 2 bi morali ici. Bit ce zanimljivo to sve ispratiti.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Neandertalac
- Kontakt:
U ovih desetak dana bit će jasnija slika, taman da imamo o čemu vaziti. Eventualno da bude neki odlazak/prodaja nakon toga ili kakvog kapitalca jeftino.amar92 je napisao/la:Sumnjivo mi je to za Stojanovica i Kostica. To su dva dodatna stranca u ekipi a Slavko je jasno rekao da ih ne zeli imati vise od 6. Po tome 2 bi morali ici. Bit ce zanimljivo to sve ispratiti.
Spremite se, burna sedmica je pred nama
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Orangina85
- Kontakt:
Od Stojanovica vjerovatno nista.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Daj Boze da je to istina.Orangina85 je napisao/la:Od Stojanovica vjerovatno nista.
Kapitalac pred potpisomNeandertalac je napisao/la:U ovih desetak dana bit će jasnija slika, taman da imamo o čemu vaziti. Eventualno da bude neki odlazak/prodaja nakon toga ili kakvog kapitalca jeftino.amar92 je napisao/la:Sumnjivo mi je to za Stojanovica i Kostica. To su dva dodatna stranca u ekipi a Slavko je jasno rekao da ih ne zeli imati vise od 6. Po tome 2 bi morali ici. Bit ce zanimljivo to sve ispratiti.
Spremite se, burna sedmica je pred nama
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
- Hrasno1921
- Kontakt:
Danas bi trebala biti zvanicna objava za Zakarica, odnosno bio bi red, sutra ce svakako biti previse info. te pocetak priprema, izjave igraca, presica, ofo ono tako da bi danasnji tajming bio odlican ...
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Bolje sutra ga predstavit, jedini igraci koje smo predstavljali prije priprema su bili husic, pozder i slicni i vidi kako su zavrsiliHrasno1921 je napisao/la:Danas bi trebala biti zvanicna objava za Zakarica, odnosno bio bi red, sutra ce svakako biti previse info. te pocetak priprema, izjave igraca, presica, ofo ono tako da bi danasnji tajming bio odlican ...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Danas ce Zakaric reci jos 2-3 dana, nije jos odlucio.
Da se sutra pored njega hoce jos jedan novi igrac pojavit bilo bi dobro.
Da se sutra pored njega hoce jos jedan novi igrac pojavit bilo bi dobro.
- Zeljeznicar -
Nije mu jos jasno gdje ce nastaviti karijeru.[emoji23] [emoji23]
Sutra kad dođe na prozivku, pa kaze "Zar vi niste Shalke, ovo su pogresni plavo-bijeli ja sam mislo u Njemacku".
- Zeljeznicar -
Najveca pojacanja za mene su produzenje ugovora sa Mirom, Bokacinijem i omladincima Mujagicem i Zericem i naravno ozbiljnije racunanje na zadnju dvojicu u nastavku sezone
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- Neandertalac
- Kontakt:
Sve je spremno kako i dolikuje najvećem klubu BiH.

Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.