Effenberg je napisao/la:Ma ja u pravu si Faraonu. Samo se obrnu zemlje koje su naprijed ili nazad radi koeffa ali opet ces ispadat ako si levat. Mi nazadujemo kolektivno i to je ono sto mene zabrinjava mada ja sam si obecao da se necu sa sabanima bakcati ali ovo je kriminalno vise. Prije si bar imao tu i tamo jakog Zelju ili FKS (Newcastle/Cluj) pa se dodje nekad pred zadnju stepenicu al nema ni tog vise ma ni na vidiku.
Al haj sad sve to fol je sto smo huligani postali i to najveci u Evropi uz Poljake i Siptare. Redovno o nama pisu u tom kontekstu a sve manje u sportskom. Nasi odu u Skotske Engleske Svabije dlaka im ne fali nama dodju ovdje isti ti u zabit razbijaju im glave. Ma yebat nas, mi smo stvoreni da nas yebu i exploatisu nama treba tako kad smo mazohisti neka nova imperija ko Austrougarska ili Osmanlije da si vazal da se nista ne pitas da ti krce sume i sve a ti jos mislis da ti dobro cine. Hebeni glupavi podanicki mentalitet nespreman na vlastitu odgovornost.
U svim segmemtima, sport je tu samo jedna manja stavka.
Pa tako nekako, mi bi sve al' da qurcem ne mrdnemo. Sport je ogledalo države kao i milion drugih stvari, nije ovaj AIK kvalitetniji zato što su jednostavno nadareniji za fudbal od nas, nego zato što je Švedska uređena u svemu pa tako i u fudbalu, za razliku od nas. I ove države poput Finske ili Latvije što su po klupskim uspjesima možda i lošije od nas, nisu lošije samo tako nego ih jednostavno ne zanima ganjanje lopte po travi i ako nekad odluče da i u tom segmentu napreduju, sasvim sigurno će nas prestići vrlo brzo, bitna im je volja i oni će to odraditi, dok mi imamo volju za sve, od fudbala, košarke, rukometa, tenisa, vaterpola, badmintona, hokeja, bejzbola, al' kad treba raditi, e jok to

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"