Sve sto Bosna propusti u Lisabonu, okrenut ce se protiv nje u Zenici, sve sto Bosna ne dopusti u Lisabonu ( p )okrenut ce je prema Africi.
U baraz nismo stigli preko jakih, Spanije i Turske ( u 4 tekme samo 1 bod ) nego tako sto smo na vrijeme prikupljali bodove protiv ostalih.
Sada nema -ostalih, postoji samo prejaki Portugal. Ako se u Lisabonu pristupi tako -da postoji samo jedna utakmica ( sto ce Ciro, vjerovatno i uciniti ) bodovi bi se mogli -prikupiti na vrijeme, bas kao i u kvalifikacijama.
Kad smo ( prije Cire ) trazili svoju sansu za plasman protiv Danske, a potom i protiv Srbije, oba puta smo ostvarili losiji rezultat u uzvratnom mecu, dakle u drugoj utakmici.
U ovim kvalifikacijama, BiH je protiv svih protivnika u skupini postigla bolji rezultat u prvoj nego u drugoj utakmici.
Izuzetak su mecevi protiv Turske.
Koliko Bosni odgovara da stvari rjesava u drugoj utakmici, makar se ona igrala i u Zenici?
Da je u Zenici morala dobiti Tursku, da li bi sada bila u barazu?
Prije Cire, Bosna je bila momcad velikih kikseva sa jalovom racunicom uspjeha -u zadnji cas. Sa Cirom nema prosipanja bodova, a baraz je dostignut prije -zadnjeg casa, ali ostaje pitanje -da li je Bosna ekipa kojoj vise odgovara prva utakmica, i da li je Bosna ekipa koja u uzvratnoj utakmici moze nadoknaditi -minus protiv neke jake selekcije.
Vjerovatno je nas kljucni susret u kvalifikacijama bio onaj u Belgiji. Tu se je postiglo ono sto je kasnije trebalo, " samo " ocuvati.
Bosna lakse postize nego sto dostize.
Nama mnogi portugalski igraci -serviraju price o uzvratnoj partiji u Zenici ( snijeg, zima, publika...) kao da necemo ni igrati u Lisabonu.
Postoji samo jedna stvar da se -oslonimo na Zenicu, na uzvratni mec, a to je zadnja nada.
Prije te zadnje nade, ide se u Afriku, i to iz Lisabona!
Nemoguca misija? Ko misli da mozemo dobiti u Zenici, nek zna da mozemo dobiti i u Lisabonu, a ko misli da ne mozemo dobiti tamo, nek ni ne igra ( ne gleda ) u zenici.
Portugal je gigant, i Ciro ce ih respektovati, i biti oprezan, ali vjerovatno, nadati se je, i " drzak ".
Bosna zna kako je voditi u Spaniji do 98 minute, zna kako je dobiti prvo poluvrijeme u Turskoj, zna kako je u Belgiji zabiti 4, ....i to je to.
Sto god da bude, ne ljutimo se na nase " ambasadore " , samo neka trce, i neka se bore...i neka pokazu na -stadionu svjetlosti - da Bosna i Hercegovina -ima svoje sinove, kojih ima zato sto Bosne ima.
Bosna i Hercegovina - Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Bosna i Hercegovina - Portugal
Jedan odličan post sa jednog drugog foruma. Mislim da je ubo u sridu.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Mi u cjelim kvalifikacijama nismo imali problema sa sudija.
Razlog svoj posao gledati a i jos jedna stvar.
Drugacije je kad neki bradati totalni anonimus kao trener Blaz Sliskovic sijedne na klupu.
A posve druga prica kad ti na klupi sjedi covjek kome je malo falilo da i u finalu svjetskog prvenstva u Francuskoj zaigra.Sto znaci autoritet.A sudija ce biti onakav kakvi mi budemo.
P.S@malacarsijabl velis graficki ili u prevodu treba ponekom i nacrtati nebili skontao
Drugacije je kad neki bradati totalni anonimus kao trener Blaz Sliskovic sijedne na klupu.
A posve druga prica kad ti na klupi sjedi covjek kome je malo falilo da i u finalu svjetskog prvenstva u Francuskoj zaigra.Sto znaci autoritet.A sudija ce biti onakav kakvi mi budemo.
P.S@malacarsijabl velis graficki ili u prevodu treba ponekom i nacrtati nebili skontao
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 nov 2009, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- malacarsijabl
- Kontakt:
Odakle si ovo kopiro
[/quote]
Upitaj Wolverine i Kristiana il se vrati na jedno 50-60 stranicu foruma
Upitaj Wolverine i Kristiana il se vrati na jedno 50-60 stranicu foruma
Nebih ja rekao da nismo imali problema sa sudijama. U prvoj utakmici u Mursiji, skotski sudac je poklonio nepostojeci penal Spancima i onda im priznao gol iz ofsajda. Takoder protiv Spanije u Zenici, sudija nije sankcionisao spanske igrace koji su 3-4 puta igrali s rukom.harishp je napisao/la:Mi u cjelim kvalifikacijama nismo imali problema sa sudija.
A posve druga prica kad ti na klupi sjedi covjek kome je malo falilo da i u finalu svjetskog prvenstva u Francuskoj zaigra.Sto znaci autoritet.A sudija ce biti onakvi kakvi mi budemo.
Sve u svemo, trebamo biti oprezni jel nas sudci sigurno nece "milovati" protiv Portugala!
- malacarsijabl
- Kontakt:
[/quote]
jasta,pa vidis ovo "manijaka"
jasta,pa vidis ovo "manijaka"
- Principatus
- Kontakt:
Posto je vec kasno a ja u zadnje vrijeme suvise ignorisem univerzitet, samo kratko. 
@malacarsijabl hvala, dito.
@mirza to covjeku stvarno svaka cast.
@alucard bitna pitanja postavljas, gledao sam ja danas utakmice portugalaca, ali nazalost samo isjecke. Svi spominju onih 0:0 protiv Albanije gdje je albanski goalman bio super, ali kada su pobijedili 2:1 i primili goal od Albanaca, to mi je nekako bitnije. Tada prije Belgije sam rekao, ako im moze Estonija uvaliti, mozemo i mi, mislim ovdje slicno. Protiv Danske primise 3, jednog odmah poslije portugalskog goala, i zavrsi 3:2, a jedan su Portugalci dali iz jedanaesterca. Oni se veoma oslonjaju na svoju odbranu, boli ih Bosingwa. Ali mozda je neko stvarno pogledao citave utakmice.
@vanbasten
Taj tip kojega citiras, je to veoma dobro sastavio u rijeci, istog sam misljenja. Svi pricaju o utakmici u Zenici, kako tamo mozemo ovo i ono, kako u Portugalu mozemo i izgubiti sa malom razlikom ili nerjeseno. To su i Portugalci primjetili i misle da se mi oslonjamo na utakmicu u Zenici. Mozda samo taktika sa strane Cire etc. da se osjecaju sigurnim u Portugalu.
@malacarsijabl hvala, dito.
@mirza to covjeku stvarno svaka cast.
@alucard bitna pitanja postavljas, gledao sam ja danas utakmice portugalaca, ali nazalost samo isjecke. Svi spominju onih 0:0 protiv Albanije gdje je albanski goalman bio super, ali kada su pobijedili 2:1 i primili goal od Albanaca, to mi je nekako bitnije. Tada prije Belgije sam rekao, ako im moze Estonija uvaliti, mozemo i mi, mislim ovdje slicno. Protiv Danske primise 3, jednog odmah poslije portugalskog goala, i zavrsi 3:2, a jedan su Portugalci dali iz jedanaesterca. Oni se veoma oslonjaju na svoju odbranu, boli ih Bosingwa. Ali mozda je neko stvarno pogledao citave utakmice.
@vanbasten
Taj tip kojega citiras, je to veoma dobro sastavio u rijeci, istog sam misljenja. Svi pricaju o utakmici u Zenici, kako tamo mozemo ovo i ono, kako u Portugalu mozemo i izgubiti sa malom razlikom ili nerjeseno. To su i Portugalci primjetili i misle da se mi oslonjamo na utakmicu u Zenici. Mozda samo taktika sa strane Cire etc. da se osjecaju sigurnim u Portugalu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Lokomotiv Jaroslavl
- Kontakt:
NoName je napisao/la:Za dobrim konjem se prašina diže....Može našu reprezentaciju da voli ko hoće, isto tako može da je i nevoli ali je činjenica da smo mi dobacili do baraža, što je za jednu malu zemlju kao što je naša, koju su ugnjetavali raznorazni agresori i otimači, ogroman uspjeh. Ovi što kupuju portugalske šalove i podržavaju Portugal samo dokazuju da prate reprezentaciju, što je već značajan napredak.
Filozofija mase je uvijek bila takva da se nešto dokazuje. Tako ovi mali miševi dokazuju da su ko' fol protiv BiH a za Portugal ali će ipak u subotu da skrate izlazak, bit će ko nešto bolesni, sakrit će se u svoje mišje rupe i, ma koliko im razum bio protiv toga, srcem navijati za svoju jedinu pravu domovinu. A aBd kad se plasiramo, mnoga djeca, koja će za par godina biti ti isti ultrasi ili lešinari, će na utakmice svojih klubova ići sa edinovim, vedadovim ili zvjezdanovim dresom i sakupljati sličice istih.
Makar mi, koji iskreno te jasno i glasno navijamo za BiH moramo ostati jedinstveni i kulturni. Nemojte da makar i verbalno potvrđujemo da smo ono za što nas oni smatraju. Sada treba pokazati karakter kakav pokazuju naši zmajevi.
Manje od tri dana.
potpisujem!!
- velez_mostar
- Kontakt:
Vidim zapoceli smo lijepo pisati po forumima ,to je za pohvalu ...i nadam se da cemo ubuduce totalno ignorirati ove sa cirilicom.Alucard je napisao/la:Nisam pratio Portugal u kvalifikacijama (ah ko bi ih pratio i ko je znao da će na kraju proći ispred Švedske, te da će FIFA udariti šamar malim reprezentacijama postavljajući nosioce za baraž) ali vjerujem da ovdje ima članova koji su gledali neke njihove utakmice (član velez_mostar svaka čast na komentaru)
Zanima me par stvari iako su ove knockout utakmice sasvim nešto drugo no opet da pitam...
-Kako je u dosadašnjim kvalifikacionim mečevima Portugal započinjao utakmice? Je li odmah od prvog zvižduka krenu oštro i rade pritisak na protivnički gol (daju do znanja da su gazde) ili krenu smireno "hladne glave" u vidu da ima dovoljno vremena i da se utakmica igra 90 minuta?
-Kojom igrom im je Albanija uspjela uzeti bod u gostima i kod kuće do 87. minute? Jesu li Albanci igrali klasični bunker ili su krenuli otvoreno? Je li Portugal dominirao u ove dvije utakmice (imao puno velikih šansi) ali samo nisu imali realizaciju, ili su to bili tvrdi mečevi bez nekih većih šansi? Je li Albanija imala svojih velikih prilika tj. jesu li uopšte mogli izraditi njihovu odbranu? Isto važi i za utakmice protiv Mađarske.
-Kako se njihova reprezentacija ponaša u slučaju primljenog gola tj. kada protivnik povede? Jel ih uhvati panika (iako čisto sumnjam s obzirom na kvalitet njihovih pojedinaca) ili im to i nije neki preveliki problem jer brzo preokrenu rezultat?
Naišao sam na jedan komentar gdje jedan njihov navijač kaže da oni stalno igraju sa samo jednim špicem? Ovo mi je stvarno novost (kažem dugo nisam pratio Portugal) jer oni komotno mogu igrati i 4-3-3.
Ja mislim da će naši dati svoje najbolje igre samo ako odmah u startu izbace iz glava kompleks niže vrijednosti. Bojim se da će odmah na startu utakmice u slučaju njihove ofanzive naše uhvatiti trema i da će taj spomenuti kompleks doći do izražaja što bi bilo pogubno jer u tim situacijama naši se totalno rasipaju. Ipak s druge strane Ćiro je pravi lijek za taj problem i vjerujem da će ih pravo nasavjetovati i da će oni biti potpuno spremni da im se upravo takvo nešto nebi dogodilo. Strah je opasna stvar![]()
Sudije se bojim kao nikada do sada. Taj nam sigurno neće pomoći ali što nas može za*ebati za uzvrat to je strašno! Daj Bože da sve bude fer i korektno jer u tom slučaju biti ćemo pošteđeni gubljenja živaca, al´ što sudija zna nekada biti neprijatelj.....uh![]()
pozdrav
Pohvala momku iznad,koji je statisticki obradio sve portugalske igrace ,a sto se tice ovoga koji je ukazao na nepravdu Portugalskog Saveza ,i to sto nam naplacuju karte po vecoj cijeni ,bukvalno sam ostao zapanjen time da je poslao pismo ,i da je skrenuo paznju na to...SVAKA CAST MOMAK!!
E;sad da se osvrnem na post na koji repliciram ,veoma lijepo napisano ,pitanja na koja odgovore niko u potpunosti ne zna ,ali moze se okvirno znati kako ce igrati protiv nas ..pa da probam analizirait.
Portugal je ekipa koja gaji nogomet kratkih pasova ,od noge do noge ,i trude se sto vise drzati loptu u svom posjedu ,vole puno kombinirati ,a ako tome dodamo da im vecina igraca igra na najvisem nivou u trkackom smislu ,ne treba ni sumnjati da mogu priustiti sebi taj liksuz ,jer je poznato da danasnji ,moderni nogomet zahtjeva puno trke i dinamike.
To je ekipa koja sve svoje utakmice pocinje napadacki ,nema prevelik respekt prema protivniku ,i znaju cime raspolazu...igra im se bazira na tome da stiscu obruc oko protivnickog gola ,daleko od toga da srljaju ,ali pametnim pasovima dolaze do 20-30 metara od protivnickog gola ,sto je jako opasno ,jer imaju igrace koji sa distance mogu unistiti.
Slican stil igre imaju kao Spanci ,s tim da stoje malo sire od njih ,i vole da rade individualno ,sto se moze jako kazniti.
Sto se tice kvalifikacionog ciklusa ,pogledao sam sve utakmice ,i vjeruj da su u svim bili jako dominantni ,puno bolji na terenu ,puno vise prilika stvarali ,ali nisu imali dobru zavrsnicu ,kao da im fali jedan dobar finisher.
Igraju formaciju 4-3-3,sa 2 krilna napadaca ,jednim spicem ,jednim veznim napadacki orjentiranim ,centralnim veznim ,i defanzivnim veznim ,bekovi im se puno ubacuju na protivnicku polu i kombiniraju sa krilnim napadacima ,i to je njihova prava snaga ,nakon cega usljedi ostar centarsut u kazneni prostor ,svjesni su da nemaju visinu ,pa i ne pokusavaju slati neke svijece ,a i napade ne zapocinju dubinskim loptama..
Krilni napadaci puno rade i u sredini ,izvlace bocne igrace koji ih cuvaju kako bi bekovima napravili prazan prostor ..sve u svemu nisu nimalo naivni ,ako cemo estetski vjerujem kako su medju 5 reprezentacija u svijetu ,jednostavno ih je ljepota gledati ...ali dobro znamo da to nije recept za uspjeh,
Sto se tice Albanije ,vjeruj mi da su se branili svim i svacim ,da su jedva izlazili na kraj ,i u domenu naucne fantastike je kako su izasli kao neporazeni sa stadiona..a ,radili su u formaciji 4-5-1 ,krilne napadace su uvijek pritiskali veznim igracima ,a zadnja linija je uvijek ostajala u svojoj formi ,nije se puno lepezala ,razvlacila ,i na taj nacin su izbjegavali ,koliko su mogli,neke odbijene lopte na sut ,i td..
Sto se tice nacina na koji igraju kad prime gol,tu sam primjetio da se unervoze ,ali se nose s tim ,igraju jos snaznije ,jos vise pritiskaju ,i ne dozvoljavaju puno posjeda lopte protivniku pod cijenu kartona..jer je cinjenica da ih 8 ide naprijed ..recimo Dance su ,kad su izgubili ,bukvalno pojeli..u svim aspektima igre...ali par suteva ,losa reakcija golmana ,i to je to.
Po meni njihova najveca mana je to sto ne znaju kalkulirati ,ne znaju igrati takticki ,kao npr Italija ,koja i kad najlosije igra na kraju ostvari dobar rezultat...isto tako konstitucije njihovih igraca u sredini terena ,sve su to mali igraci ,ne toliko snazni ,u skok igri cemo mi ,recimo ,biti jako dominantniji...i tu vidim priliku ,vjerujem kako ce Ciro puno paznje na treninzima posvetiti prekidima ,skok igri..kao i mobilnost pri istim,i da na taj nacin mozemo postici gol.
Pri izvlacenju sam pomislio "samo ne Portugal ili Francuska",i zapade nas to ,a isao sam na to da mi tesko izlazimo na kraj sa velikim brojem kratkih pasova ,da ne volimo igrati protiv tehnicki jakih igraca ,ali sada pomalo postajem optimista iz razloga sto Bosingwa ,i Ronaldo ne igraju ,pa to su 2 igraca oko kojih se vrti njihova igra ,Bosingwa cak zapocinje akcije ,povuce je do tog dijela terena ,da je kasnije lako igrati..sada je ta desna strana puno laksa za cuvati ,i optimista sam...pogotovo ako uzmemo u obzir da cemo puno prekrsaja praviti ,tu je Ronaldo najjaci..ovako je to druga prica mada i Deco ,i Simao ,a i Nani znaju opaliti ,ali ne kao najbolji igrac svijeta.
Ne mogu ni zamisliti sta Ciro konta ,kakve su mu misli ,ideje ..pa to je strasno ,tu se i najmanja greska skupo placa...milion je dilema ,koga staviti ,ko moze odraditi dobro to ,i to ,pogotovo jer nemamo igrace za sve pozicije pa moramo eksperimentisati ...ne znam ,samo znam da ce se nasi momci boriti ,i to je sve sto od njih treba da ocekujemo...pozdrav svima!
Netrebamo dizati pretjeranu euforiju ali ni pretjeranu paniku! Nas mentalitet je takav da poslje par dobrih rezultata mislimo da mozemo svakoga dobiti a poslje par losih rezultata govorimo kako smo slabi i ne vredimo nista! Na kraju krajeva, igraci su ti koji najbolje znaju kako treba igrati protiv Portugala i imam apsolutno povjerenje u njima kao i u nasem selektoru! Nece nas razocarani, uvjeren sam u to!
Pazite ovo
Supić pao u bazen
Nemanja Supić, u šetnji hotelskim kompleksom imao je slabu procjenu prilikom šetnje. Učinilo mu se da ide pješačkom zonom, a ustvari je zagazio ubazern.
Srecom da je ekonom Kečo imao rezervnu opremu i brzo presvukao Supića.
Supić pao u bazen
Nemanja Supić, u šetnji hotelskim kompleksom imao je slabu procjenu prilikom šetnje. Učinilo mu se da ide pješačkom zonom, a ustvari je zagazio ubazern.
Srecom da je ekonom Kečo imao rezervnu opremu i brzo presvukao Supića.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)
Odlicno,znaci imamo spremne ekonome ,sa takvim ekonomima Portugal nam nista ne moze. 
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
I meni ova prica nasih i Cire ide malo na zivce da bi bili zadovoljni s minimalnim porazom, pa zasto odmah o tome razmisljati? Pa nebrojeno puta se dosad pokazalo da ne znamo i nemamo iskustva igrati na rezultat, nismo svjetska velesila pa da mozemo biti toliko optimisticni da ce nam famozno BP objezbjedit Afriku, pa i oni su nebrojeno puta igrali takve utakmice i to im nece predstavljati nikakav problem, Spanija je to demonstirala najbolje, a i Turska također, tako da prica sa Zenicom ne pije bas previse vode, nego u Portugal odigrat kao onu prvu u Mursiji sa Spanijom ili Turskom pa sta bude..Evo da napravim malu komparaciju pa da vidim po cemu su oni toliko favoriti krenucu od njihovog najboljeg igraca poslije Ronalda jer on je klasa za sebe i nece igrati..
Deco - Misimovic - Deco jeste veliko ime u svijetu fudbala, al da budemo realni od stare slave se ne zivi, on vise nije u formi u kojoj je bio nekad, tako je Mismimovic definitivno ispred njega
Nani - on je krilni napadač, a mi taj profil bas u repki nemamo, ako uzmemo Pjanica na toj poziciji onda je on po trenutnoj formi definitivno ispred njega, pa mozda i Ibricic...
Simao - on je defitnitvno najjopasniji igrac po nasu odbranu, također krilni napadač al igra dobro i nazad, on je na zalasku karijerem, jel mislite da je Salihovic puno losiji od njega kad igra na svojoj standardnoj poziciji?
Liedson inače Brazilac prihvatio Portugalsko drzavljanstvo, Meireles jel neko čuo za njih prije nego je ovaj spisak objavljen, mozda jeste al njihovo ime sigurno nije odjeknulo Evropom kao Dzekino i Vedino, definitvno smo tu ispred njih..Almeidu necu ni komentarisati jer on kako je dosao u Bundesligu vjecna je rezerva sto samo po sebi govori u odnosu na nase
I za kraj ostavio sam onaj nas najjslabiji dio, a njihov najjaci ODBRANA. Ruku na srce Spahic, Nadarevic, Berberovic nisu ni blizu Carvallu, Pepeu, Perreiri..tu su oni definitvno ispred nas...
Znaci kad sve remizimiramo na kraju, ne igraju dva najbolja igraca Ronaldo i Bosingwa nece igrati, također nema vise ni Nune Gomesa, ovo sto je ostalo od njih su samo velika "isluzena" imena i njihov autoritet koji uzivaju u svijetu fudbala kao reprezntacija. Dakle krajnje je vrijeme da srusimo jednom tu psihicku barijeru i pobjedimo nekog "velikana" u ovom sportu i plasiramo na neko veliko takmicenje. Danska, SCG nisu svjestke velesile al nismo uspjeli, Portugal po svom imenu jeste vrijeme je da im skinemo skalp idemo u Afriku.
Deco - Misimovic - Deco jeste veliko ime u svijetu fudbala, al da budemo realni od stare slave se ne zivi, on vise nije u formi u kojoj je bio nekad, tako je Mismimovic definitivno ispred njega
Nani - on je krilni napadač, a mi taj profil bas u repki nemamo, ako uzmemo Pjanica na toj poziciji onda je on po trenutnoj formi definitivno ispred njega, pa mozda i Ibricic...
Simao - on je defitnitvno najjopasniji igrac po nasu odbranu, također krilni napadač al igra dobro i nazad, on je na zalasku karijerem, jel mislite da je Salihovic puno losiji od njega kad igra na svojoj standardnoj poziciji?
Liedson inače Brazilac prihvatio Portugalsko drzavljanstvo, Meireles jel neko čuo za njih prije nego je ovaj spisak objavljen, mozda jeste al njihovo ime sigurno nije odjeknulo Evropom kao Dzekino i Vedino, definitvno smo tu ispred njih..Almeidu necu ni komentarisati jer on kako je dosao u Bundesligu vjecna je rezerva sto samo po sebi govori u odnosu na nase
I za kraj ostavio sam onaj nas najjslabiji dio, a njihov najjaci ODBRANA. Ruku na srce Spahic, Nadarevic, Berberovic nisu ni blizu Carvallu, Pepeu, Perreiri..tu su oni definitvno ispred nas...
Znaci kad sve remizimiramo na kraju, ne igraju dva najbolja igraca Ronaldo i Bosingwa nece igrati, također nema vise ni Nune Gomesa, ovo sto je ostalo od njih su samo velika "isluzena" imena i njihov autoritet koji uzivaju u svijetu fudbala kao reprezntacija. Dakle krajnje je vrijeme da srusimo jednom tu psihicku barijeru i pobjedimo nekog "velikana" u ovom sportu i plasiramo na neko veliko takmicenje. Danska, SCG nisu svjestke velesile al nismo uspjeli, Portugal po svom imenu jeste vrijeme je da im skinemo skalp idemo u Afriku.
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo
A sta je ljudi budno u ovo gluho doba. Logujem se u 4h ujutro i vidim piskaraju po forumu.
Jel vas to vec strah uhvatio?
Kao mene naprimjer?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
hehe kod mene je 5.55.ma i ja uvjek citam imali nesto novo.na poslu,u kuci kod gostiju samo je jedna tema 
evo samo da vam javim što se tiče one pripremne utakmice.....Za begovića ne mogu reći.......nije čovjek lopte uzeo u ruke .....Medunjanin je strašno pojačanje.....tehnički potkovan do bola.....prava holandska škola

"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
što nas ima mašala..........ko ce izdržat jos ova dva **** dana.......osvani suboto molim te vise....am333 je napisao/la:evo samo da vam javim što se tiče one pripremne utakmice.....Za begovića ne mogu reći.......nije čovjek lopte uzeo u ruke .....Medunjanin je strašno pojačanje.....tehnički potkovan do bola.....prava holandska škola![]()
![]()
hroni je napisao/la:što nas ima mašala..........ko ce izdržat jos ova dva **** dana.......osvani suboto molim te vise....am333 je napisao/la:evo samo da vam javim što se tiče one pripremne utakmice.....Za begovića ne mogu reći.......nije čovjek lopte uzeo u ruke .....Medunjanin je strašno pojačanje.....tehnički potkovan do bola.....prava holandska škola![]()
![]()
Ma za poluditi je više....meni samo da sutra svane i ode tata u Lisabon.
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
ej tata blago tebiam333 je napisao/la:hroni je napisao/la:što nas ima mašala..........ko ce izdržat jos ova dva **** dana.......osvani suboto molim te vise....am333 je napisao/la:evo samo da vam javim što se tiče one pripremne utakmice.....Za begovića ne mogu reći.......nije čovjek lopte uzeo u ruke .....Medunjanin je strašno pojačanje.....tehnički potkovan do bola.....prava holandska škola![]()
![]()
Ma za poluditi je više....meni samo da sutra svane i ode tata u Lisabon.![]()
![]()
toliko razmisljanja ja bih ovo ja bih ono....citam povremeno temu tako da ovdje 90 posto ljudi zasluzuju svaku pohvalu.....sto se tice i igre i analiziranja moram i ja da ponudim svoj komentar...mi ako damo gol u prvom poluvremenu, na tome nece ostati sigurno.....zabit cemo jos minimalno jedan jer miske je tu......portugal je velesila (kaze neko meireles ili veloso, igraju ili su igrali obojica u ligi prvaka..jedan u portu drugi u sportingu)....bosingwa kao sto rece ciro bi mogla biti nasa karta za iznenadjenje samo sto covjek ne igra....ja ne vidim razliku izmedju bosingwe i miguela sto se tice odbrane...obojica su ofanzivni izuzetno jako dobrog centarsuta, ali su u odbrani slabiji mnogo.....ako kojim slucajem stavi karvalja i alvesa na stopera a pepe kao zadnjeg veznog sto je neki dan nacrtao, karlos kviroz je sam sebi propisao smrtnu presudu....zasto??zato sto ciro ima trupka i misketa, a na klupi pjanica.....u ovoj varijanti ako stavi ovo gore navedeno onda bi pjanic trebao poceti iz razloga sto bi ih razvukli na sredini terena....medjutim 99 posto je da to nece tako da bude jer ipak koliko god i ovaj kviroz bio prosjecan trener ne moze toliko da se kocka....ronalda mu nema, ok ima opravdanje za neuspjeh ali ako ga dozivi ako dragi Allh da, ja mu ne bih bio u kozi....mada slazem se s vecinom da je ovo jedna isluzena generacija portugala.....nase tri velike prednosti su:ciro, nasa zelja za afrikom,timska igra&duh......mogu i ovi portugalci igrati kolektivno da se mi ne zavravamo...kada voda udje u usi bi ce na horuk a tada smo najjaci.....mi ne smijemo tamo da se u potpunosti otvorimo, jer bi to bila samoubilacka misija.....organizirano cvrsto i sve ovlasti dati misketu u ruke, sto ciro apsloutno zna....deco je sa druge strane stari vuk, lisac ali nema on napadaca da to odradi, da je ronaldo unutra on bi isao u vrh napada sigurno....znaci zalijepit mu rahimica samo da ga povremeno kucka i nervira ga, pa cak i po cijenu kartona....skrpit cemo se nekako neam svercanja, zamisli ne daj Boze d izgubimo dva nula, a tako golovi padnu,subhanalah.....samo organizovano borbeno do kraja, ja sam siguran da spaha safet i jahic mogu to oslidno kontrolirati....morat cemo i mi sigurno preuzimati incijativu jer tesko da i s minimalnim porazom mozemo proci dalje...samo aktivan rezultat ili eventualno 2 1 za njih....ono gdje ja vidim sansu dzeke su visoki stoperi portugala....ako i izgubimo nije neka tragedija, ipak su ovi vrh svjetskog fudbala, krema, ali ne prikazuju to timski..znaci hrabro pa sta bude....nadat se da ce biti fina nedjelja za sve nas...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Što se tiče taktike to je ćirin posao ja znam šta bi ja volio vidjeti na terenu al dobro da sad ne pišem bezveze. Treba uzeti u obzir da je ovo utakmica od 180 minuta i da portugalci fakat prekide slabo riješavaju. Pogledajte na youtube-u utakmice sa danskom i švedskom pa ćete vidjeti o čemu pričam.
Što se mene tiče, ja realno nisam ni računao na ovaj baraž kad je naša grupa izvučena , prema tome lično sam prezadovoljan a dalje šta god bude
“Naša je najveća šansa kad nemamo - nikakve šanse!” (IVICA OSIM)
Što se mene tiče, ja realno nisam ni računao na ovaj baraž kad je naša grupa izvučena , prema tome lično sam prezadovoljan a dalje šta god bude
“Naša je najveća šansa kad nemamo - nikakve šanse!” (IVICA OSIM)
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.