FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Igrao je jedno vrijeme i u Slobodi pa se žalio što ga upravo Husref koristi na neprirodnoj poziciji.
Neka njega na stoperu, naravno ako potpiše.
Neka njega na stoperu, naravno ako potpiše.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- plavousrcu
- Kontakt:
Treba se izboriti za poziciju. Bocca i Bogi imaju startnu prednost. Mi od Kostica napravismo Maldinija iz najboljih dana. Ne treba podcjenjivati ni nase trenutne stopere.Monci je napisao/la:Kostić? Da li je nadogradnja postojećeg roastera štopera? Jeste. Da li je idealan, ili ono što sam očekivao? Nije. Donijeće sigurno određenu dozu stabilnosti u zadnju liniju, i za našu ligu će to biti nadam se dovoljno. Za neke dodatne iskorake nisam siguran da je kalibar, kao i još neki igrači u prvih 11 ili 16, ili 20 igrača
Pa slažem se. Ako ne bude standardan to znači da postojeća dvojica moraju dići svoj nivo igre od jeseni, i mi smo u svakom slučaju unaprijedili svoju zadnju liniju...dakle štoperska pozicija sigurno unaprijeđena...
Jel moguce da ima neko ko misli da djelmic ne bi bio ogromno pojacanje ? 
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Djelmic bi bio najvece pojacanje u ovom prelaznom roku. On ima zelju i sutra bi se vratio,ali i sam je rekao da ga niko nije zvao. Da hoce otici prokleti Krizman pa mozda ga nazovu tad.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Znaci nema nista od tog da dodje kod nas. Nece mu oni dati nikad papire. Isti slucaj sa Stojanovicem. Bolje da nekog drugog nadjemo. Trosimo vrijeme na njih,a nema koristi.
Naravno da je lakse se dogovoriti nego vucarati po sudovima. Ali te njihove Uprave znaju da ce oni ako dobiju papire odmah preci u Zelju. Znamo za ove neke izjave Vlade u zadnje vrijeme gdje spominje Zelju. Vjeruj 90% ce oni ostati u tim klubovima jer nisu ludi da pojacavaju konkurenciju. Zrinjski ce prije onog Stojanovica poslati u Olimpik na posudbi nego mu dati papire da one u Zelju i ako je njihov treci bek.
Upravo tako. Da sam u nekom klubu ne bih ni ja to dozvolio. Malo je cudno sto Slavko trazi takve igrace. Bolje vidjeti ove sto su slobodni. Nema ih puno,ali sta znam valjda ce ispasti neko.
Koliko sam shvatio on ima ugovor do ljeta. Isto kao Stevanovic. Mogu oni njega ostaviti u klubu,a da mu ne plate nista do ljeta ili da ih preda na sud. Mozda ce imati nezadovoljnog igraca,ali realno boli njih neka stvar za to jer imaju druge stopere.
Koliko sam shvatio on ima ugovor do ljeta. Isto kao Stevanovic. Mogu oni njega ostaviti u klubu,a da mu ne plate nista do ljeta ili da ih preda na sud. Mozda ce imati nezadovoljnog igraca,ali realno boli njih neka stvar za to jer imaju druge stopere.
- amazon
- Kontakt:
Ja sam cuo da od Kostica nema nista odavno, cak sam pisao hrasnom, al vidjet cemo. Samo mi nije jasno sto se vodi tolika saga oko njega kao da je Ramos jbt. Kosoric pet puta bolji stoper od njega. Treba dovesti nekog drugog stopera, bio je u opticaju neki crnac ko zna da li je to tacno i sta se krije iza toga. 
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Nije isto ostaviti ga i da te tuzi, dobit će i plate koje mu duguju i još onda i ove dalje dok ne dobije konačni raskid, sve će mu moram platiti 
Kao i 90% ugovora u nasoj ligi vjerovatno se ide na raskid gdje on oprašta dugovanja
Kao i 90% ugovora u nasoj ligi vjerovatno se ide na raskid gdje on oprašta dugovanja
Brate,on da je zelio da ih tuzi tuzio bi ih u decembru kad se zavrsila polusezona. On dok ode na taj sud i dok se to sve izdesava pocinje drugi dio i on ostade bez kluba,a nema kud. Njemu se ne ide iz Slobode i to je vise nego ocigledno. Probat naci lijevog beka i stopera koji odmah mogu potpisati tj. koji su bez kluba.
- amazon
- Kontakt:
Ja vjerujem u naseg sportskog direktora. 
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Ovo je Zeljo ko hoce dim da povuce taj ne mrzi Zelju hej hej hej.Nemoj da istok betoniram kasikom za kafu Remze mi moje.
FK Željezničar
Kone izgleda blizu dogovora sa Ordagićem, a momak je veliki Željovac. Volio bih ga vidjeti u našem dresu, više nego bilo kojeg drugog igrača, iako nam sad nije prioritet dovođenje igrača na toj poziciji. Imao je neki usmeni dogovor sa Slobodom, ali još ništa nije potpisano, a čitao sam i izjavu da neće napustiti Slobodu ako ne dobiju obeštećenje. Koliko ima istine, vidjet ćemo..
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪
FKŽ 1921 🔵⚪
Po meni jedan od rijetkih igrača za kojeg bi i neko mini obestecenje pametno bilo platit, ali očigledno nije u planovima 
Patrick Gerhardt Nyemaamazon je napisao/la: bio je u opticaju neki crnac ko zna da li je to tacno i sta se krije iza toga.
- plavousrcu
- Kontakt:
Treba iskoristiti zategnute odnose Kostica i Slobode i ponudit im 10.000. On se odrekne dugova i nema zavrzlame po komisijama. Zadovoljni oni, mi doveli stopera kojeg zelimo.Quinlan je napisao/la:Po meni jedan od rijetkih igrača za kojeg bi i neko mini obestecenje pametno bilo platit, ali očigledno nije u planovima
- Neandertalac
- Kontakt:
Da se do kraja izjasni oko M. Stevanović, Križmana, "pojačanja", ugovora, transfer politike.
Krenimo redom.
Miroslav, kada je dolazio kod nas: bivši reprezentativac i igrač koji je nastupao za klub iz samog vrha svjetskog fudbala čija je trenutna forma i fizička sprema bila na najnižem mogućnost nivou. Potpisuje na 1.5 za platu 3.5 milje neto. Iako je njegova forma bila nikakva, šetao se po posudbima i klubovima a skoro da i nije igrao, njegov cv pokazuje da je Klub ovde ušao u jedan minimalan rizik, dobivši igrača koji potencijalno za kratko vrijeme može prekucati našu ligu gdje se nerijetko lopta šuta, bukvalno na "krompirištima".
Takođe, i sam Miroslav po meni, prihvatio je itekako korektne uslove, kao i njegova forma, kada je bio top imao je vrhunska primanja a sada kada je na dnu primanja će biti adekvatna.
U isto vrijeme za klub potpisuju neki igrači koji imaju dupla njegova primanja i jače iako su i sami po formi bili u sličnoj situaciji.
Vrlo brzo se na terenu vide neke stvari. Miroslav u fizički nikakvoj formi koju vraća za par kola i postaje važan, neizostavan faktor za naš tim. Polusezona gdje smo podbacili, iz više razloga ali za priču vrlo važna činjenica da je Miro u tom trenutku bio među našim najboljim igračima. U nekim stvarima i par dimenzija više u odnosu na ostale; odgovornost u igri, pouzdan, fudbalski školovan, sportista od glave do pete.
Kreće novi prelazni rok u kojem dolazi veliki broj igrača sa "upitnim kvalitetama", nikakvom formom. I svi oni skoro dobijaju veća primanja od njega, čak i troduplo.
Po meni, tu smo izgubili Miroslava. Degradirati takvog igrača i napraviti takav amaterski disbalans primanja i vrednovanja u timu nije greška niti jednog igrača već onoga ko je dogovarao uslove ispred FK Željezničar.
Šta se dalje dešava. Većina tih nazovi pojačanja biva totalni promašaj, gube se veliki novci na raskide ugovora a ekipa izrešetan lošom atmosferom i turbulencijama bilježi neke od najgorih rezultata u istoriji.
Opet po meni greška transfer politike gdje se Neznanjem pravila greška za greškom u procjenama, igračkim i trenerskim a sve to je nabilo jedan neviđeni pritisak na samu ekipu.
Pred sami kraj transfer roka stižu Marković i Križman.
Dva igrača koji na papiru nemaju blistave karijere i koji su u upitnih formi a pogotovo fizičkoj spremi. Čitaj Križman, koji dobija, pazi sada, skoro duplu Mirinu platu.
Još jedna greška u koracima!
Miroslavu se po nekim navodima nudi novi ugovor po kojem bi imao platu 5 milja. Opet po meni degradiranje i loša procjena. Nema ovakvih igrača za 5000 km!
Za kratko vrijeme Miro je postao najbolji igrač tima a skoro i cijele lige, pravi pro koji zna šta hoće i daje sve os sebw na terenu a naš tim iako raštimane orkestar, imao je jednu svijetlu tačku.
Za kraj. Iako i sami znate kako klub mora biti ispred svega, smatram kako je u ovom slučaju krivica itekako naša i kako smo loše procijenili i loše odreagovali.
Nismo Mi vratili Miru u život nego smo mu dali šansu nadajući se da će pokazati bar djelić svog znanja a on sam je svojim radom i profesionalnim odnosom, vratio nam ukazano povjerenje postajući jedan od najboljih koje smo gledali u plavom dresu. Malo prohodati u njegovim cipelama i pogledati stvari iz njegovog ugla pa donositi sud i zaključke šta treba.
- Pristao sam na malu platu jer sam bio u lošoj formi i hvala vam na ukazanom povjerenju. Davao sam sve od sebe na terenu i van njega kao vrhunski pro i Uzor svima ostalima. Bio sam najbolji igrač kluba i nosio tim u velikoj većini utakmica. Ne želim da pristanem na Vaše uslove koje nudite, ne zadovoljavaju me trenutno po formi i svemu ostalom jer ste igračima po cw i formi lošijim od mene davali duplo, a u isto vrijeme od mene ima više igrač koji odbija trenirati. Šta god klub odluči, ja ću se ponijeti sa poštovanjem i kao profesionalac.
Ugrubo, vjerujem da ovako razmišlja.
Moje mišljenje;
Miroslave, hvala ti za sve i bila mi je čast gledati te kako igraš a posebno bih pohvalio tvoje ponašanje van terena koje mora služiti ostalima za primjer, pogotovo mladim igračima. Sve najbolje i sretno, što se mene tiče vrata su ti uvijek otvorena.
Križman, idiot koji ne zaslužuje da igra u našem dresu!
Krenimo redom.
Miroslav, kada je dolazio kod nas: bivši reprezentativac i igrač koji je nastupao za klub iz samog vrha svjetskog fudbala čija je trenutna forma i fizička sprema bila na najnižem mogućnost nivou. Potpisuje na 1.5 za platu 3.5 milje neto. Iako je njegova forma bila nikakva, šetao se po posudbima i klubovima a skoro da i nije igrao, njegov cv pokazuje da je Klub ovde ušao u jedan minimalan rizik, dobivši igrača koji potencijalno za kratko vrijeme može prekucati našu ligu gdje se nerijetko lopta šuta, bukvalno na "krompirištima".
Takođe, i sam Miroslav po meni, prihvatio je itekako korektne uslove, kao i njegova forma, kada je bio top imao je vrhunska primanja a sada kada je na dnu primanja će biti adekvatna.
U isto vrijeme za klub potpisuju neki igrači koji imaju dupla njegova primanja i jače iako su i sami po formi bili u sličnoj situaciji.
Vrlo brzo se na terenu vide neke stvari. Miroslav u fizički nikakvoj formi koju vraća za par kola i postaje važan, neizostavan faktor za naš tim. Polusezona gdje smo podbacili, iz više razloga ali za priču vrlo važna činjenica da je Miro u tom trenutku bio među našim najboljim igračima. U nekim stvarima i par dimenzija više u odnosu na ostale; odgovornost u igri, pouzdan, fudbalski školovan, sportista od glave do pete.
Kreće novi prelazni rok u kojem dolazi veliki broj igrača sa "upitnim kvalitetama", nikakvom formom. I svi oni skoro dobijaju veća primanja od njega, čak i troduplo.
Po meni, tu smo izgubili Miroslava. Degradirati takvog igrača i napraviti takav amaterski disbalans primanja i vrednovanja u timu nije greška niti jednog igrača već onoga ko je dogovarao uslove ispred FK Željezničar.
Šta se dalje dešava. Većina tih nazovi pojačanja biva totalni promašaj, gube se veliki novci na raskide ugovora a ekipa izrešetan lošom atmosferom i turbulencijama bilježi neke od najgorih rezultata u istoriji.
Opet po meni greška transfer politike gdje se Neznanjem pravila greška za greškom u procjenama, igračkim i trenerskim a sve to je nabilo jedan neviđeni pritisak na samu ekipu.
Dva igrača koji na papiru nemaju blistave karijere i koji su u upitnih formi a pogotovo fizičkoj spremi. Čitaj Križman, koji dobija, pazi sada, skoro duplu Mirinu platu.
Miroslavu se po nekim navodima nudi novi ugovor po kojem bi imao platu 5 milja. Opet po meni degradiranje i loša procjena. Nema ovakvih igrača za 5000 km!
Za kratko vrijeme Miro je postao najbolji igrač tima a skoro i cijele lige, pravi pro koji zna šta hoće i daje sve os sebw na terenu a naš tim iako raštimane orkestar, imao je jednu svijetlu tačku.
Za kraj. Iako i sami znate kako klub mora biti ispred svega, smatram kako je u ovom slučaju krivica itekako naša i kako smo loše procijenili i loše odreagovali.
Nismo Mi vratili Miru u život nego smo mu dali šansu nadajući se da će pokazati bar djelić svog znanja a on sam je svojim radom i profesionalnim odnosom, vratio nam ukazano povjerenje postajući jedan od najboljih koje smo gledali u plavom dresu. Malo prohodati u njegovim cipelama i pogledati stvari iz njegovog ugla pa donositi sud i zaključke šta treba.
- Pristao sam na malu platu jer sam bio u lošoj formi i hvala vam na ukazanom povjerenju. Davao sam sve od sebe na terenu i van njega kao vrhunski pro i Uzor svima ostalima. Bio sam najbolji igrač kluba i nosio tim u velikoj većini utakmica. Ne želim da pristanem na Vaše uslove koje nudite, ne zadovoljavaju me trenutno po formi i svemu ostalom jer ste igračima po cw i formi lošijim od mene davali duplo, a u isto vrijeme od mene ima više igrač koji odbija trenirati. Šta god klub odluči, ja ću se ponijeti sa poštovanjem i kao profesionalac.
Moje mišljenje;
Miroslave, hvala ti za sve i bila mi je čast gledati te kako igraš a posebno bih pohvalio tvoje ponašanje van terena koje mora služiti ostalima za primjer, pogotovo mladim igračima. Sve najbolje i sretno, što se mene tiče vrata su ti uvijek otvorena.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Super klub za njeg, imat ce prostora za igruDženis Beganović na posudbi u Metallegheu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- plavousrcu
- Kontakt:
Stevanovica i Krizmana ne treba stavljati u istu recenicu. Nije posteno profesionalca bilo kako porediti sa ovim amaterom. Kaznit cemo Krizmana sa 500 maraka i sve ce se zaboraviti, a sutra ako Stanic uradi nesto slicno mjesec dana ce se napadati i stvarat ce se atmosfera linca.Neandertalac je napisao/la:Da se do kraja izjasni oko M. Stevanović, Križmana, "pojačanja", ugovora, transfer politike.
Krenimo redom.
Moje mišljenje;
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 15 jan 2017, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.