RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Meni je jedino žao što nisam bio u mogućnosti da odem na utakmicu. Čitam
da je bila dopadljiva, u drugim okolnostima, ovu utakmicu ne bih propustio, nema šanse.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
da mi je neko prije tekme ponudio bod kontra Sarajeva, koje je u ovom času jače od nas, prihvatio bih, ali nakon što sam vidio prilike koje smo propustili, i super igru koja je prikazana za naše prilike, onda ću otvoreno reći da sam nezadovoljan i to s pravom...
ipak svaka čast momcima na dobroj igri, vidi se da Ibro polahko stvara kontinuitet.

ipak svaka čast momcima na dobroj igri, vidi se da Ibro polahko stvara kontinuitet.
I da dodam da su nam dresovi pravo lijepi i da je bas bilo lijepo vidjeti malo promjene.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Pa nismo mi zrinjskiN da nas prati 300-400 ljudi ito kad igra PF kupa. Evo ja sa utakmice i bila je fina posjeta oko 3000 ljudi,mozda i vise. Velez fulio 2 100%ne sanse i bio za nijansu bolji,Sarajevo jednu. Navijanje super u nekim trenutcima i citav stadion. Jedina mrlja sudac bjelica( camzi mu jkuma) koji je svirao jedno 800 faula za Sarajevo dok nama nije dosudio cist penal. Je.bo me otac krivo mi koda smo izgubili ali sta je tu je. Forza Velezmiki651 je napisao/la:Tu je to, otprilike 1.500 gledalaca.
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Kao sto irekoh mirise na remi mada ste bili dosta konkretniji danas. Mi smo nesta drzali loptu u nogama ali slabo pi meni. Sudija se jeste gubio ali nije uticao na rezultat koliko je kakio po jednima toliko i po drugima. Po meni imate ekipu za vrha samo je pitanje iskustva i bodova sa gostovanja. Sto se nas tice mislim da cemo biti sve bolji dok se uigramo a vas bih volio vidjeti u evropi. Teren je bio katastrofa i puno losija karika od sudije. Sretno vam u nastavku.
-
- Kontakt:
Bod kući bod na strani sve je isto ko i lani. Jašta.
-
Nista, sta je tu je, atmofera odlicna, pravi i ajveci BH DERBI. Nadam se sada pobjednickom nizu, najmanje 5 utakmica za redom i onda docekati Zelju i Zrinjskog pa sta bude...
Zadnja izmjena: mostar0606, dana/u 17 okt 2013, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Neznam care kako misliš da je teren katastrofa?Možda jest za engleske ali koševski nije nešto bolji vjeruj mi.Osim Zenice mi nemamo u BiH teren da valja, ali ovaj nije baš katastrofa kao što kažeš, ima ih dosta gorih u PL.EXIT je napisao/la:Kao sto irekoh mirise na remi mada ste bili dosta konkretniji danas. Mi smo nesta drzali loptu u nogama ali slabo pi meni. Sudija se jeste gubio ali nije uticao na rezultat koliko je kakio po jednima toliko i po drugima. Po meni imate ekipu za vrha samo je pitanje iskustva i bodova sa gostovanja. Sto se nas tice mislim da cemo biti sve bolji dok se uigramo a vas bih volio vidjeti u evropi. Teren je bio katastrofa i puno losija karika od sudije. Sretno vam u nastavku.
Inače igra danas nije bila najbolja, malo je uticala važnost utakmice, a mako i neznanje igrača.Ponavljam po ko zna koji put, Maletić je samo bezveze doveden, uzeo je pare i što je još gore mjesto Dini.Ne bori se Maletić za dres ni blizu ko Dino i mora na klupu!Fali nam klasični špic i plejmejker, tek tada ćemo imati kompaktnu ekipu.
Neznam meni je teren izgledao pravo los. Recimo vas igrac izvede dobar aut lopta se odbije od grbu u aut. Bilo je dosta solidnih dodavanja po zemlji i jednih i drugih a lopta je skakutala i mjenjala pravac. Sad jeli do kise, i nije da se neslazem za kosevo i ostale terene sem bilinog. Letic je paklen igrac, meni vec sad izgleda najbolji lijevi bek lige, uzecete nadam se dobrih para za njega.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Dobro je,ne kukajte puno.
Jeste da smo pobjedili danas,da bi nakratko išli na prvo mjesto i da bi to bio melem za oči ali šta je tu je.
Trebali smo pobjediti,nismo i idemo dalje.
Ovo za sada,unatoč tim brojnim mrskim remijima,i ne izgleda toliko loše.U gornjem smo dijelu tabele.
Sad treba kvalitet dokazati na terenu jer nam slijedi osjetno lakši raspord nego li je bio u prvih osam kola.
Ovdje moramo čvaknuti dosta bodaova.
Next
Fenjeraš Rudar u gostima.
Pa Zvijezda kući,Travnik u gostima,kući Vitez...
Respekt svakome ali mislim da smo u svim ovim utakmicama favoriti i da ćemo to dokazati na terenu.
Jeste da smo pobjedili danas,da bi nakratko išli na prvo mjesto i da bi to bio melem za oči ali šta je tu je.
Trebali smo pobjediti,nismo i idemo dalje.
Ovo za sada,unatoč tim brojnim mrskim remijima,i ne izgleda toliko loše.U gornjem smo dijelu tabele.
Sad treba kvalitet dokazati na terenu jer nam slijedi osjetno lakši raspord nego li je bio u prvih osam kola.
Ovdje moramo čvaknuti dosta bodaova.
Next

Pa Zvijezda kući,Travnik u gostima,kući Vitez...
Respekt svakome ali mislim da smo u svim ovim utakmicama favoriti i da ćemo to dokazati na terenu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Dobro je ovo. Jeste da smo bili bolji, ali uvijek je neki otpadak mogao završiti u našoj mreži. 4 boda iz ova dva domaća derbija je sasvim ok. E, sad treba početi pobjeđivati na strani, treba nam makar jedna gostujuća pobjeda do kraja jeseni.
O igračima, i samoj igri,uglavnom sve rečeno. Moram reći da Mirza pokazuje znatan napredak, podsjetio me danas na Ibiševića, trka, borba....sasvim ok. Fali nam igrač zadnjeg pasa, ali šta je tu je. Mika u životnoj formi, Zolj odmah do njega.
Maletić jednostavno nije spreman.....
O igračima, i samoj igri,uglavnom sve rečeno. Moram reći da Mirza pokazuje znatan napredak, podsjetio me danas na Ibiševića, trka, borba....sasvim ok. Fali nam igrač zadnjeg pasa, ali šta je tu je. Mika u životnoj formi, Zolj odmah do njega.
Maletić jednostavno nije spreman.....
Evo malo kad sam se ohladio od utakmice da bacim komentar. Neko reče gore 1.500 ljudi. Šta bola 1.500 ? Bilo duplo garant, sreća pa imam godišnju ulaznicu, da nemam ušao bih u 15. minuti na utakmicu. Utakmicu smo većinom mi dominirali, iako je i Sarajevo imalo svojih šansi. Nama čist penal nije sviran, blizu sam sjedio i cijela tribina je skočila (situacija kada je Ševko centrirao a njihov igrač rukom zaustavio centaršut). Bjelica nas je više puta oštetio, previše je i sjeckao igru, neki glupi faulovi, pa nekoliko puta mi idemo u kontru a on nam ne pusti prednost već svira faul. Sarajlije već na početku utakmice čistili s gol linije, pa Maletić, Ćemalović imali dosta prilika, pa kad je Ševko odigrao dupli pas sa ja mislim Ramovićem, ovaj išao 1 na 1 s golmanom i fulio. Atmosfera na tribinama fantastična, pogotovo kad se himna pjevala zajedno s Hordama. Horde isto napunile tribinu, penjali se na onaj zid od tribine, nisu mogli stat svi, čak ih je nekoliko bilo i na centralnoj
.

- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Imam osjecaj da smo dali go svirao bi Sarajevu penal ili obrnuto. Bjelica nije dorastao sudjenju u PL jer je sjeckao igru i tako sje.bao utakmicu u startu. Dobro si napisao vm22. 3 puta svira faul na nasu prednost. Pohvale i za HZ koje su citavu utakmicu korektno navijale i dosle u velikom broju. Nema veze,sljedece gostovanje prijedor gdje smo ih zadnju utakmicu namlatili. Ja sam optimist i ocekujem 3 boda. Bit ce tesko ali kvalitetniji smo
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Nego, da vas pitam
ozbiljno sasvim, jel vama malo bilo previše prijateljska atmosfera,gluho biloda sam ja za nerede ili kave tuče (bože ubrani i sačuvaj)al brate, kad dođe utakmica onda se zviždi, psuje mater drugim igračima, malo provocira protivničke navijače, ono šta je jufkadžije i tako to.....brate, stalno na utakmici te ovaj zajednički aplauz, te onaj zajednički apaluz,te haj pjevaj himnu, hoću reći meni se to baš i ne sviđa previše, dok traje utakmica navijaš, psuješ (umjereno
) i tako to....a kad završi utakmica, onda moreš i na pivu skupa...

Ništa pretjerano, zajedno pjevali himnu i jednom za Vedrana i to je sve...gost je napisao/la:Nego, da vas pitamozbiljno sasvim, jel vama malo bilo previše prijateljska atmosfera,gluho biloda sam ja za nerede ili kave tuče (bože ubrani i sačuvaj)al brate, kad dođe utakmica onda se zviždi, psuje mater drugim igračima, malo provocira protivničke navijače, ono šta je jufkadžije i tako to.....brate, stalno na utakmici te ovaj zajednički aplauz, te onaj zajednički apaluz,te haj pjevaj himnu, hoću reći meni se to baš i ne sviđa previše, dok traje utakmica navijaš, psuješ (umjereno
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Druze neznam na kojem si ti bio mjestu ali gdje sam ja Husrefof bajpas je bio na jedno 20 qrcevagost je napisao/la:Nego, da vas pitamozbiljno sasvim, jel vama malo bilo previše prijateljska atmosfera,gluho biloda sam ja za nerede ili kave tuče (bože ubrani i sačuvaj)al brate, kad dođe utakmica onda se zviždi, psuje mater drugim igračima, malo provocira protivničke navijače, ono šta je jufkadžije i tako to.....brate, stalno na utakmici te ovaj zajednički aplauz, te onaj zajednički apaluz,te haj pjevaj himnu, hoću reći meni se to baš i ne sviđa previše, dok traje utakmica navijaš, psuješ (umjereno

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Znali smo i mi mlatnut Rudar u gostima a i oni nas, tako da opet očekujem zanimljivu utakmicu i nadam se da ćemo odnijeti bodove jer realno gledajući bolja smo ekipa. Sada ide nekoliko "lakših" utakmica, plus tu je reprezentativna pauza u oktobru tako da neće biti nekog teškog tempa kao što je to bilo sad (3 utakmice u 7 dana).NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Imam osjecaj da smo dali go svirao bi Sarajevu penal ili obrnuto. Bjelica nije dorastao sudjenju u PL jer je sjeckao igru i tako sje.bao utakmicu u startu. Dobro si napisao vm22. 3 puta svira faul na nasu prednost. Pohvale i za HZ koje su citavu utakmicu korektno navijale i dosle u velikom broju. Nema veze,sljedece gostovanje prijedor gdje smo ih zadnju utakmicu namlatili. Ja sam optimist i ocekujem 3 boda. Bit ce tesko ali kvalitetniji smo
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Pa čuj,bolje i to nego da budemo kao neonacisti kojima navijanje nema nikakve veze sa utakmicom,niti sa sportom inače.To su ti ove novopečene grupice koje nisu spoznale tiho scenu i koje misle da je za to dovoljna samo dukserica i nacionalni naboj.
Jednostavno,ovo između Veleža i Sarajeva je jedan klupski i navijački respekt i HZ koji su danas bili u Mostaru,mogli su komotno među naše navijače,isto kao što mi na Koševu možemo među njih.
Teško objašnjivo ali raritet,kako u našoj državi,tako i šire.
Ako ti se ne sviđa takav tip atmosfere,neka ti za utjehu služi to što igramo samo dvaput u sezoni
Jednostavno,ovo između Veleža i Sarajeva je jedan klupski i navijački respekt i HZ koji su danas bili u Mostaru,mogli su komotno među naše navijače,isto kao što mi na Koševu možemo među njih.
Teško objašnjivo ali raritet,kako u našoj državi,tako i šire.
Ako ti se ne sviđa takav tip atmosfere,neka ti za utjehu služi to što igramo samo dvaput u sezoni

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Druze neznam na kojem si ti bio mjestu ali gdje sam ja Husrefof bajpas je bio na jedno 20 qrcevagost je napisao/la:Nego, da vas pitamozbiljno sasvim, jel vama malo bilo previše prijateljska atmosfera,gluho biloda sam ja za nerede ili kave tuče (bože ubrani i sačuvaj)al brate, kad dođe utakmica onda se zviždi, psuje mater drugim igračima, malo provocira protivničke navijače, ono šta je jufkadžije i tako to.....brate, stalno na utakmici te ovaj zajednički aplauz, te onaj zajednički apaluz,te haj pjevaj himnu, hoću reći meni se to baš i ne sviđa previše, dok traje utakmica navijaš, psuješ (umjereno
![]()

Mora da smo ja i ti na istom dijelu tribine bili, bilo je i za bajpas i još svašta nešto

- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
vm22 je napisao/la:NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Druze neznam na kojem si ti bio mjestu ali gdje sam ja Husrefof bajpas je bio na jedno 20 qrcevagost je napisao/la:Nego, da vas pitamozbiljno sasvim, jel vama malo bilo previše prijateljska atmosfera,gluho biloda sam ja za nerede ili kave tuče (bože ubrani i sačuvaj)al brate, kad dođe utakmica onda se zviždi, psuje mater drugim igračima, malo provocira protivničke navijače, ono šta je jufkadžije i tako to.....brate, stalno na utakmici te ovaj zajednički aplauz, te onaj zajednički apaluz,te haj pjevaj himnu, hoću reći meni se to baš i ne sviđa previše, dok traje utakmica navijaš, psuješ (umjereno
![]()
![]()
![]()
![]()
Mora da smo ja i ti na istom dijelu tribine bili, bilo je i za bajpas i još svašta nešto![]()

UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.