Kladioničarski chat, šuplja, kukanje... - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123
Re: Kladioničarski chat, šuplja, kukanje...
I meni treba pogriješi, umjesto Lokomotiva oba daju gol NE, stavi mi oba daju gol DA, 85 minut 0:2 

Zadnja izmjena: deno_TM87, dana/u 19 dec 2013, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Kapa do poda,doktore.Crank je napisao/la:
Ukoliko govorimo o overima/underima igraca i/ili poena, sanse su ti 12,5% i to u svakoj kombinaciji, a imas ih ukupno 8.
Procenat za 3 dogadjaja : 0,5 x 0,5 x 0,5 = 0,125 = 12,5%
Kombinacije za tri igraca na tiketu:
111
112
121
122
211
212
221
222
Tek ukoliko si kucni prijatelj sa nekim igracem, pa ti kaze da ce tu noc ici under (za over ti ne moze potvrditi, jer nema garancije da ce ista pogoditi iz X pokusaja, ili ga cak moze poklopiti veliki ekran u dvorani u drugoj minuti susreta), jos uvijek imas dva iraca na tiketu i opet su ti sanse samo 12,5x4=50%. Zasto?
Neka je tvoj prijatelj/igrac ovaj gore zeleno obojeni. Tebi dakle ostaju 4 od ukupno 8 mogucih kombinacija.
Momci, to je matematika i na kraju su kladionice u plusu, je koliko god ti pogodio, ima makar 1% (ili onoliko koliko kladionice zele da profitiraju) onih koji su izgubili pare na ista ta tri igraca.
Overi/underi iraca i/ili poena rade na istom principu kao i aparati i sve vrste binga: isplata ide na procenat uplate.
Neki su mozda i upoznati, ali evo za kockare koji gube plate i djecije hapice na tim djavoljim igricama: svaki aparat, bingo, kladjenje na cuke ima procenat isplate od ukupne uplate u nekom periodu. Period odredjuje vlasnik aparata.
Aparat se obicnom laiku hardver, ali je to ustvari softver.
Nastima se procenat od 30%. Sta to znaci? Na ubacenih 100KM, izaci ce 30KM, a u aparatu ce ostati 70KM. Da, ti mozes biti sreckovic i sa 1KM izvaditi 30% ukupno ubacene cifre, ali gazdu boli neka stvar, njemu ostaje 70%.
Samo izuzetno posten i religiozan gazda ce staviti procenat 30-40%, i to u vrlo kratkom periodu, jer ce proraditi pohlepa i svaki dan ce smanjivati procenat. Kada maloumnici ohlade i kazu ne valja aparat, gazda stavi tri dana procenat 80-90& i onda kruzi prica dobar aparat. Dolazi nova tura maloumnika ili ti isti koji su dan prije bili dobri, ali gazda je sinoc u 3h otvorio aparat i stavio procenat na 3%.
Sve navedeno je samo moje subjektivno misljenje. Uz razliku sto ja slucaj posmatram ocima bookmakera i gazde, a vas vecina ostalih posmatra isti slucaj ocima onoga koji ne vjeruj sta vidi kada padne sigurica ili kvota 1,01.
Slucaj kvote 1,01. Neka je kontra bet na kvoti 20. Uvijek postoji jedna budala koja ce reci sto da ne i uplatiti 1KM na kvotu 20. U slucaju da pogodi, kladionica gubi 19KM. Ali uvijek postoji i 20 budala koji ce uzeti 1,01 za uslov ili iz zaebancije. Ako oni pogode kladionica gubi 20x1,01-20=0,2KM. Ali nemojte zaboraviti da je zaradila 1KM od budale koja je islana nevidjeno. Dakle, kladionica je ostvarila dobit od 1-0,2 = 0,8KM.
Navedeni primjer vrijedi za sve kvote i sve tipove i vrste betova koji postoje. Kladionica je uvijek u plusu.
Kladionica je minusu samo ako im je bookmaker slab sa matematikom, a ljudi su - greske su uvijek moguce. Iz tog razloga su nastali yebeno opasni kompjuterski programi koji ne grijese i donose, obicnom smrtniku, nezamisliv profit. Svaka uocena greska u postavljenoj kvoti od strane kladionice nije greska, vec zamka. Zamke se postavljaju kada kladionice znaju konacan ishod prije nego je susret i poceo.
Nedovoljno inteligentni i zadrti ce reci da serem. Ostalima pozdrav i budite pametni, znam da znate o cemu ja ovdje serem pola dana
Znaš šta govoriš i u pravu si,zaista.
Pogotovo ovaj dio za bingo.Iskreno,znam ponekad baciti 1-2KM na taj bingo jer nikad se ne zna,možda baš budem taj sretnik.Međutim,zaista ne shvatam one ovisnike o tome koji gore po čitav dan sjede u kladionici nadajući se nečemu.Žao mi je tih ljudi,žao mi je njihovih porodica.
U pravu si i za igrače,šta god ko rekao.Nije baš čista čista sreća,ali definitivno ima taj x-faktor kao što Majestic kaže.Nikad ne možeš znati šta se može desiti.Uvijek može biti nešto nepredviđeno.Blowout,povreda,loša šuterska noć.Zato ja na taj NBA nikada nisam puno ulagao.Sve onako opušteno nekako.Kada baš planiram ozbiljan ulog,ali baš baš ozbiljan,onda će to biti na nešto provjereno što pratim duže vrijeme i što sam uočio.Obično je to recimo Premiership ili kada statistika recimo kaže za neki h2h da ta dva tima u zadnjih 10 utakmica idu oba daju gol,logika kaže da će opet ići.Međutim,uvijek je tu sreća.Šta god ko rekao.Nikad ne možeš znati.
Kladionica jeste uvijek u plusu,ali to ne mora značiti da neko od nas ne može biti u profitu od kladionice.
You'll never walk alone.
vidi spanulisa 13 pts cccccc izadji bradonja odmori se 

u kakvu tacku vi odoste od one konstatacije da ti pracenje kosarke nece pomoci da lakse pogodis tiket 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
ono kad samo metneš tiket u džep i odfuraš ko bez glave iz kladaredeno_TM87 je napisao/la:I meni treba pogriješi, umjesto Lokomotiva oba daju gol NE, stavi mi oba daju gol DA, 85 minut 0:2

Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
- 10DelPiero
- Kontakt:
Vala i ja gledam, ne treba ti neka pamet da znas da su u plusu jer inace nebi radile
To za bingo, aparate i sl. se apsolutno slazem a mislim da i vecina raje zna ali svakako trpaju pare jer se nadaju da su bas ti sretnici sto spominjes. Tu je i ta ovisnost koji je ozbiljan problem samo mnogi ne kontaju i misle da mogu prestat kad hoce ili da se ne zavaljuju puno i sta ja znam.

To za bingo, aparate i sl. se apsolutno slazem a mislim da i vecina raje zna ali svakako trpaju pare jer se nadaju da su bas ti sretnici sto spominjes. Tu je i ta ovisnost koji je ozbiljan problem samo mnogi ne kontaju i misle da mogu prestat kad hoce ili da se ne zavaljuju puno i sta ja znam.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
i ja debil još gledam listić i analiziram parove u glavi i sve mislim igrao odg NE, kad ono stoji DA, naravno skontao tek kada sam došao kući i mrsko mi se bilo vraćati nazad, al` što je najgore kladionica mi udaljena minutuFecox je napisao/la:ono kad samo metneš tiket u džep i odfuraš ko bez glave iz kladaredeno_TM87 je napisao/la:I meni treba pogriješi, umjesto Lokomotiva oba daju gol NE, stavi mi oba daju gol DA, 85 minut 0:2![]()
tek nekad do pred sam meč hladan tuš te oblije
kako samo poznat osjećaj

Zadnja izmjena: deno_TM87, dana/u 19 dec 2013, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Slava Ukraïni!
Red bi bio da odmori ovu zadnju cetvrtinu umorio se vala..Torres_9 je napisao/la:vidi spanulisa 13 pts cccccc izadji bradonja odmori se

Ne može Groningen maknuti.
Ubi ih Nijmegen.
Ubi ih Nijmegen.

spanulisu nemoj vise ulaziti max ti ga stjeram 
edit vode 14 razlike 5min do kraja i ubacuje ga u igru ee neka ja padnem na tebi a ti nogu dbg slomio
MAFIJAA

edit vode 14 razlike 5min do kraja i ubacuje ga u igru ee neka ja padnem na tebi a ti nogu dbg slomio
MAFIJAA
Zadnja izmjena: Torres_9, dana/u 19 dec 2013, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
evo vam spanulisa zadnjih 5min da dadne jos koji poenTorres_9 je napisao/la:spanulisu nemoj vise ulaziti max ti ga stjeram

ZIVIO NAM OSIM DRAGI !
tamam da napisem da je red da stane na 15 a granica 15,5 kad on udjemulumbu1921 je napisao/la:evo vam spanulisa zadnjih 5min da dadne jos koji poenTorres_9 je napisao/la:spanulisu nemoj vise ulaziti max ti ga stjeram

- Maradonaaa
- Kontakt:
hajde groningen go

e ne mogu da vjerujem da ga lik ovoliko forsira ko da igra na final fouru protiv Pao-a.
Napravili su jednu ozbiljnu priliku u 2 poluvremenu .Maradonaaa je napisao/la:hajde groningen go![]()
![]()

Edit : prečka .

Zadnja izmjena: sudac92, dana/u 19 dec 2013, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.
ma sve je ovo stimljka overi igraca kao i ostalo sto se namjesta, haj budi pametan i reci zasto ga ubacuje vode 14 razlike i u zadnjoj cet su bolji on njega ubacuje a ne treba im ni za sta, mislim da je 90 % ljudi se kladilo na under spanulisa i sad kladionica mora umjesati rukebob je napisao/la:tamam da napisem da je red da stane na 15 a granica 15,5 kad on udjemulumbu1921 je napisao/la:evo vam spanulisa zadnjih 5min da dadne jos koji poenTorres_9 je napisao/la:spanulisu nemoj vise ulaziti max ti ga stjeram![]()
Ajde Pro Reccoooooooooo
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
-
- Kontakt:
daaa,evo dade 2 bacanja i vani odma jebli sebe 

ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

ma namjestaljka mrtvamulumbu1921 je napisao/la:daaa,evo dade 2 bacanja i vani odma jebli sebe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.