Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat
Zašto imam osjećaj da su ti ljudi nosili HDZ-ove zastave sad pred izbore?
Naravno da su glavni krivci iz HDZ-a, isto kao što su u drugom dijelu federacije glavni krivci Alija, Tihić i Bakir, a ne Dodik ili Čović.
Naravno da su glavni krivci iz HDZ-a, isto kao što su u drugom dijelu federacije glavni krivci Alija, Tihić i Bakir, a ne Dodik ili Čović.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Slobodna Bosna objavila je Facebook status urednika na na Federalnoj televiziji Borisa Šibera u vezi sa aktuelnim dešavanjima u mostarskom Aluminiju. “Revizori su naveli da je PROSJEĆNA PLAĆA u Aluminiju 2013. godine iznosila 3.210 KM, a da je plaća bivšeg direktora Aluminija Ive Bradvice iznosila 20.036 KM. Bivši direktor Mijo Brajković je u dva navrata na ime nagrade primio oko 400.000 KM s računa mostarske firme. Evo jednostavne matematike – da je prosječna plaća u Aluminiju, firmi koja posluje sa gubicima i duguje milione KM bila na nivou tadašnje prosječne plaće Federacije BiH (815 KM), razlika bi bila 2.395 KM (3.210-815=2.395). Pomnožimo tu razliku sa brojem radnika i dobijemo mjesečnu razliku od 2.155.500 KM (2.395×900=2.155.500). Pomnožimo sa 12 mjeseci i vidimo da su uposleni godišnje (nepravedno) uzimali od svoje firme sebi 25.866.000 KM!!! Pomnožimo to sa zadnjih 15 godina, koliko traju problemi, i cifra je 387.990.000 KM, tj. upravo onoliko koliko duguju i zbog čega se firma gasi. I sada se pitamo ko je uništio Aluminij? P.S. Liječnici u u HNŽ-u, nakon 8 godina osnovne škole, 4 godine srednje škole, 6 godina fakultetskog obrazovanja, 4-6 godina specijalizacije, 2-4 godine subspecijalizacije imaju plaću 1.200 KM. Nisam našao podatak koja je prosječna plaća u zdravstvenom sektoru HNŽ-a, ali lako je pretpostaviti”. Malo je reći da je pametnom dosta. Ili bi trebalo biti.
Dugo mi neka vijest nije ovako lijepa bila. Gasi Aluminij, motaj kablove
. Danas dan u autu na putu proveo, sreća nisam dole prema Mostaru išao. Ko sto neki šofer u koloni reče u izjavi za klix danas "da nisam oženjen sjeo bi u kamion i prošao bi kroz njih"
. Gamadi uhljebljena sad pljunite u šake i pošteno radite. Samo sto ste nesposobni naći posao dok vas stranka ne uhljebi.

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Boli ga ćošak. Doslovno za mjesec legne godišnja plata.harden je napisao/la:Da li bi uveo vojni rok?
Amir: Ha?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Umirao u najgorim mukama svako ko podrzava cetnistvo.Derdiyok je napisao/la:Neka dragi Allah kazni svakoga ko negira.
Isti je to fazon buraz. Hidrogradnja, Vranica, ZGP, Energoinvest, Agrokomerc, Sarabon... da ne nabrajam dalje jer cu se bezveze iznervirati. Ne mogu uzivati jednostavno kada vidim da sta su uradili od giganta. Ali je lobotomija nad radnicima Aluminija fascinantna. Pazi, Bozo Ljubic krivi vladu FBiH, Covic prica o zastiti granica i ode u Bihac pricati o imigrantima, oni moroni nose slike ybnog Fadila Novalica a problemi Aluminij bacili na koljena u vrijeme kada ovaj nije ni znao da ce se baviti politikom. To je za historije, da mozes i dalje sutiti onom ko te unistio jer ti je on tako i naredio. Sta kontaju? Suti i ne prozivaj Covica. Zasto? Sve si vec izgubio, sta ti koze uopste? Dvolicnost Dragana Covica i Boze Ljubica je dotakla neko novo dno. SDA je unistila sve ali bar suti i ne proziva neke druge likove zbog toga.Marsal je napisao/la:Uživam u gašenju Aluminija.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dovoljno je samo ono "Bošnjacima i psima ulaz zabranjen"
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Otkupna cijena maline 2.5 sto znaci da ce u lokalnim zajednicama ici po 2 KM, za period do sazrijevanja polke a onda vjerovatno standardna od 1.7 KM.
Cirkusu nikad kraja, moj teoloGe Hendoni.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Da je 2.75 sad bi se on vratio.Asteriks je napisao/la:Otkupna cijena maline 2.5 sto znaci da ce u lokalnim zajednicama ici po 2 KM, za period do sazrijevanja polke a onda vjerovatno standardna od 1.7 KM.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Ma i nije isto, neke od tih firmi je syebala lopovska i nakaradna privatizacija, neke su syebali namjerno da mogu raditi njihove satelitske firme tipa Euro Asflat i sl.Rooney88 je napisao/la:Isti je to fazon buraz. Hidrogradnja, Vranica, ZGP, Energoinvest, Agrokomerc, Sarabon... da ne nabrajam dalje jer cu se bezveze iznervirati. Ne mogu uzivati jednostavno kada vidim da sta su uradili od giganta.Marsal je napisao/la:Uživam u gašenju Aluminija.
I tu su radnici jedino ispaštali.
Dok su u Aluminiju radili uhljebi i uzimali dobre pare za ništa, još im se pomagalo x puta.
I na kraju hoce povlaštenu cijenu električne energije dok rudnici od kojih zavisi proizvodnja iste placaju ogromne cijene.
Kuratz eto vam sad matica pa konobarišite i berite kukuruz.
Don't hate what you don't understand.
Jes, al drkat **** u Mostaru za 2700 KM je bolje nego radit za 1500-2000€ u Dojčlandu.ASD je napisao/la:Neće oni. Mogu lako do Evrope.
Ti au poslovi za ljude bez papira.
Krade se i vara u svakoj državi, nije samo u ovoj. Samo mi nemamo dovoljno para da se to pokrije pa se primjeti.
- ASD
- Kontakt:
TI tamo iz Podrinja su prekucali igricu.sljivo je napisao/la:Krade se i vara u svakoj državi, nije samo u ovoj. Samo mi nemamo dovoljno para da se to pokrije pa se primjeti.
Razumijem situaciju, izgubio si člana porodice koji bi ostvarivao prihod i drago mi je što postoji taj vid pomoći.
Ali treba to kontrolisati, nema šta ne rade da izmuzu državu, a kunu se najviše u nju.
Bolje da su te pare preusmjerili ovim ljudima što su se stvarno vratili tamo i koji su stvarni patrioti.
Od školskog stara radi 20+ godina ugovore na djelo, ima troje djece z drugim "ćoekom" ali nije se udavala, sve zbog penzije.ASD je napisao/la:TI tamo iz Podrinja su prekucali igricu.sljivo je napisao/la:Krade se i vara u svakoj državi, nije samo u ovoj. Samo mi nemamo dovoljno para da se to pokrije pa se primjeti.
Razumijem situaciju, izgubio si člana porodice koji bi ostvarivao prihod i drago mi je što postoji taj vid pomoći.
Ali treba to kontrolisati, nema šta ne rade da izmuzu državu, a kunu se najviše u nju.
Bolje da su te pare preusmjerili ovim ljudima što su se stvarno vratili tamo i koji su stvarni patrioti.