FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 10 jul 2017, 19:57

Crvenio se jer je potez bio glup, objasnio sam ga gore već.

NIsam spominjao konkretno psovke, i nije pritisak jednako samo psovke. I nemoj Boga ti da poredimo sjever s onim njihovim, oni nešta non stop skakutaju zagrljeni s igračima, pjevaju im kad batine zasluže. Ovi naši opet u kontru.

Varamo se, stvarno, ako mislimo da samo i isključivo pare određuju nove klubove igračima. Najvećim dijelom svakako, ali utječe i još ponešto. Stavite sebe, na kraju krajeva, u situaciju da birate posao, pa ćete vidjeti. Recimo, ja sumnjam da nekom Petraku veću ulogu igra to da li ga na telefon zovu Faruk ili Slaviša u odnosu na iskustva drugih igrača sa uslovima, redovnošću isplate, odnosa sa navijačima itd... Čak šta više, nešto ne vjerujem da Petraku i petracima išta znači to s kim pregovaraju, biće da nikad u životu nisu čuli ni za Ihtijarevića ni za Slavišu. Sposobnost u pregovorima je već nešto drugo. I ne, ne kažem da konkretno Petrakov dolazak ima veze i sa čim osim sa lovom, kad ga već spomenuh.
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 jul 2017, 19:59

skoroalen je napisao/la:Meni je pojam "pritisak" najveća glupost koju sam čuo. Kakav ba pritisak, to ti je pos'o, plaćen si odlično i imaš sve uslove da igraš kako treba, znači igraj kako treba. Isto da dođe hirurg privatnik, platiš mu 15 milja za operaciju, on zayebe i kaže "pa bio sam pod pritiskom, valjalo je uradit ovo". Il' dođe inžinjer iz Mercedesa, napravi glupost s motorom, propadne serija automobila i on kaže "pa znaš koji je pritisak napravit mercedesa, mora sve bit kako treba". Ako tebi dolaze igrači Krupe koji igraju za prosječnu platu, lupam, 1300 maraka, treniraju negdje na plastici, igraju u jeftinoj opremi itd, a ti treniraš u Antaliji, igraš u Nike opremi i imaš platu 4 milje, jeste l' vi isti? Smatraš se boljim fudbalerom i ima da opravdaš to, nema tu vadione "pritisak". Ne može moj babo otić' u Ohio na neku kliniku, uzet skalpel i yebat nekom mater, pa reći "ee bio ja pod pritiskom". Nisi stručan za to, kloni se toga, idi u manju sredinu, idi igraj za Mladost i nećeš osjećat pritisak. Ako igraš u "najvećem" i najbogatijem BH klubu moraš bit u rangu tog kluba, i kraj priče.
Realno nije isto kad ti psuju majku,sestru i kad dobijes aplauz . realno

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 10 jul 2017, 20:06

PitarBordo je napisao/la:
escobarpablo je napisao/la:Što imam osjećaj da ćemo Hamzu Čatakovića tek u budućnosti iskihati pošteno. Yebiga bolje riskirati sa Saidom, ligamentima koji su pucali već 2-3 puta, i 20+ kg viška nego sa jednim od najboljih mladih igrača u državi koji bi sad popišao i Ahmeta i Velkoskog i Hadžića
Kako su pisali "a jesmo ga uvalili levatima" :lol:
Znalci :tokralju:

Može svašta se desiti, ali zadržavanje Hamze bi bio opravdan rizik, malo bi mogli izgubiti, a dobit, ako bi nastavio sa partijama koje su se očekivale, bi bila enormna naspram rizika
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

skoroalen
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 10 jul 2017, 20:12

bordobijeli je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Meni je pojam "pritisak" najveća glupost koju sam čuo. Kakav ba pritisak, to ti je pos'o, plaćen si odlično i imaš sve uslove da igraš kako treba, znači igraj kako treba. Isto da dođe hirurg privatnik, platiš mu 15 milja za operaciju, on zayebe i kaže "pa bio sam pod pritiskom, valjalo je uradit ovo". Il' dođe inžinjer iz Mercedesa, napravi glupost s motorom, propadne serija automobila i on kaže "pa znaš koji je pritisak napravit mercedesa, mora sve bit kako treba". Ako tebi dolaze igrači Krupe koji igraju za prosječnu platu, lupam, 1300 maraka, treniraju negdje na plastici, igraju u jeftinoj opremi itd, a ti treniraš u Antaliji, igraš u Nike opremi i imaš platu 4 milje, jeste l' vi isti? Smatraš se boljim fudbalerom i ima da opravdaš to, nema tu vadione "pritisak". Ne može moj babo otić' u Ohio na neku kliniku, uzet skalpel i yebat nekom mater, pa reći "ee bio ja pod pritiskom". Nisi stručan za to, kloni se toga, idi u manju sredinu, idi igraj za Mladost i nećeš osjećat pritisak. Ako igraš u "najvećem" i najbogatijem BH klubu moraš bit u rangu tog kluba, i kraj priče.
Pa nije isto al' što se utakmice tiče, iz iskustva znam da se od najmlađih kategorija i u najnižim ligama djeca uče da ne slušaju tribine. Prvo ne slušaj babu nego trenera, kasnije ne slušaj psovke na gostovanjima u opštinskoj ligi... svako se isključi. Što neko skoro reče, fudbaleri vani ne čuju navijača koji je par metara od njega, ne registruje šta mu govori, kod nas se osvrću na nekog što se dere s istoka, odvojeno atletskom, pored grmljavine sa sjevera. U svijetu fudbala bio skandal kad je Cantona nokautir'o navijača a kod nas Radovac hladno prijeti navijačima utokom, i Velkoski se nešta raspravlja. Nije dobro ako slušate pojedinca s istoka. :D

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Chlan
Kontakt:

Post Postao/la Chlan » 10 jul 2017, 20:21

escobarpablo je napisao/la:Što imam osjećaj da ćemo Hamzu Čatakovića tek u budućnosti iskihati pošteno. Yebiga bolje riskirati sa Saidom, ligamentima koji su pucali već 2-3 puta, i 20+ kg viška nego sa jednim od najboljih mladih igrača u državi koji bi sad popišao i Ahmeta i Velkoskog i Hadžića
Ali ćemo, ako Bog da, dobro i zaraditi.
U Knjizi života, svaki list ima dvije strane. Jednu, ispisujemo mi ljudi našim planovima, željama i nadanjima, ali drugu puni određene, i ono što ono odredi, rijetko se sa našim ciljem podudari.

escobarpablo
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la escobarpablo » 10 jul 2017, 20:29

skoroalen je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
Pa nije isto al' što se utakmice tiče, iz iskustva znam da se od najmlađih kategorija i u najnižim ligama djeca uče da ne slušaju tribine. Prvo ne slušaj babu nego trenera, kasnije ne slušaj psovke na gostovanjima u opštinskoj ligi... svako se isključi. Što neko skoro reče, fudbaleri vani ne čuju navijača koji je par metara od njega, ne registruje šta mu govori, kod nas se osvrću na nekog što se dere s istoka, odvojeno atletskom, pored grmljavine sa sjevera. U svijetu fudbala bio skandal kad je Cantona nokautir'o navijača a kod nas Radovac hladno prijeti navijačima utokom, i Velkoski se nešta raspravlja. Nije dobro ako slušate pojedinca s istoka. :D

Ili što bi se kod nas reklo, rđavom k...u svaka dlaka smeta :mrgreen:
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 10 jul 2017, 20:35

skoroalen je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:
skoroalen je napisao/la: Čisto sumnjam da razmišljaju tako. Svi oni su igrali (prije ili poslije) za veće klubove od Sarajeva i znaju kakva je situacija. Benko je svoje ime mogao čuti sa tribina onda kad je izbačen iz tima zbog pive, mi dobili Zrinjskog a sjever zagrmio 'oni ti ga puše Leone'. Delača je raja obožavala i pored kiksa na debiju. E jedino Cimirot bi imao razlog da se žali jer je navodno prošao najgore onda kad su huligani upali u svlačionicu poslije Čelika. Al opet kažem, nikad nijedan igrač nije grupno prozvan s tribina kao što su treneri i članovi uprave. Poneka psovka pojedinca se nikad ne može smatrat stavom publike.

Gdje bolan tu bruku spominješ, igrači došli da proslave pobjedu protiv šampiona, podigli ruke a oni počeli skandirat kolegi koji im je noć prije odstranjen iz ekipe. Ja se crvenio od stida.

Pa taj Benko je godinu i po' prije toga igrao kod nas, nadavao se golova, borio k'o lav, sam donosio bodove, nikad skandiranje sa tog sjevera nije dobio, i onda tad :damn:
Ja kažem šta je Benko dočekao od navijača, nisam rekao da odobravam to. I meni je bio glup potez, pogotovo kad se uzme u obzir da su igrači prišli sjeveru 4-5 puta u zadnje dvije godine. Al o tom po tom, kažem da on nema po čemu lošem pamtit Koševo i raju sa tribina.
U svom prijašnjem postu kažeš da psovke s tribina utiču na to što igrači neće doći. Što onda svi hrle konama, što su to oni bolji? Maloprije čitam da je Vukotić rekao da bi volio preći u Želju. Ne boji se da će mu psovat majku četničku? Da će mu dres skinut? Njihovi navijači podrugljivo skandiraju svom igraču da je Ronaldo a treneru da je Murinjo, a to od našeg sjevera nikad nećeš čuti. Sjever NIKAD pojedinačno nije prozvao nijednog igrača. Na sjever sam išao 7-8 godina, sad idem na istok al' tvrdim da sjever nikad po imenu nije prizvao nijednog igrača. A nije isto kad ti psuje i vrijeđa te grupica sa istoka, i kad te vrijeđa komplet navijačka grupa sa navijačke tribine, oni koji lafo najviše vole svoj klub. To je šuplja da ponašanje navijača tjera igrače. Prava istina je da mi nemamo para i da imamo nesposobnu upravu. Pitao bih ja svakog igrača da li bi zaigrao da mu možemo ponudit masnu platu i da ga pozove legenda poput Hadžibegića ili Vukičevića. Ovako se samo Faruku mogu smijat iza leđa jer je ono idiot kakvog nema u ligi trenutno.
brate ja sam na istoku godinama nema grupica koje prozivaju vec 5 ili 6 pojedinaca koji su sega raji pa niti se ko suprotstavi niti ista.prosle godine smo se suprostavili psoovanju majke Cali i psovanju Rustemovica.mislim da nije do pritiska vec do totalne psihicke labilnosti pojedinih igraca

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 10 jul 2017, 20:47

@baboatif Tako je, nije bilo grupnih prozivki čak ni sa istoka. Bio sam u finalu kupa kad je onaj belaj nast'o, kad je grupica od 5-6 navijača skandirala 'igrajte pi*ke', ostali se gnušali toga. I to se iskorijenilo ove sezone. Nego nam igrači jesu moralni patuljci, neuspjeh ne znaju prihvatit kao muškarci nego odmah traže opravdanja.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jul 2017, 20:52

TAN OUT !

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 jul 2017, 21:01

Nemam volje vise ni kritikovati sav ovaj jad i bijedu. Poslije rata klub je bio u boljoj situaciji nego danas. A svijetlo na kraju tunela se i ne nazire.
Ovom prilikom samo zelim da se posserem usta Valentinu.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 10 jul 2017, 21:06

Verujem- ne verujem. :lol:

Ima li tog zadnjeg veznog jeste vi hadalji svi u klubu!?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 jul 2017, 21:09

Mislim da ce doci Dupovac i to je to. Vise nas ni premierligaski fudbaleri ne shvataju ozbiljno.
Dzaba niko nece doci da igra. Valentine, posserem ti se na Bitolu.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 jul 2017, 21:14

skoroalen je napisao/la:@baboatif Tako je, nije bilo grupnih prozivki čak ni sa istoka. Bio sam u finalu kupa kad je onaj belaj nast'o, kad je grupica od 5-6 navijača skandirala 'igrajte pi*ke', ostali se gnušali toga. I to se iskorijenilo ove sezone. Nego nam igrači jesu moralni patuljci, neuspjeh ne znaju prihvatit kao muškarci nego odmah traže opravdanja.

Ovce idi gdje im pastir naredi i rade što im pastir naredi.
Ovce mogu biti loše sorte, ali je do pastira.
Ako pastir nema muda da ih pusti na pašu, nema mlijeka.
:mrgreen: :mrgreen:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 jul 2017, 21:28

Evander je napisao/la:Nemam volje vise ni kritikovati sav ovaj jad i bijedu. Poslije rata klub je bio u boljoj situaciji nego danas. A svijetlo na kraju tunela se i ne nazire.
Ovom prilikom samo zelim da se posserem usta Valentinu.

Fakat sam duboko zabrinut sta ce biti sa fk sarajevo. I ovo kazem bez imalo patetike.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 10 jul 2017, 21:33

escobarpablo je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Kako su pisali "a jesmo ga uvalili levatima" :lol:
Znalci :tokralju:

Može svašta se desiti, ali zadržavanje Hamze bi bio opravdan rizik, malo bi mogli izgubiti, a dobit, ako bi nastavio sa partijama koje su se očekivale, bi bila enormna naspram rizika
Zinulo dupe za 120k €. A to što je mogao valjati i što si mogao ga posle bez tereta povrede prodati za više. Ma ko će riskirati, uvali ga tamo nekom Trenčinu, to je tempirana bomba, to je mačak u vreći. Al' zato ćemo da riskiramo cijelu sezonu sa stručnim štabom jer "naši su i jeftini su."

Koliko amaterskih poteza, nekad kontam da se neko šprda sa nama. :lol:
Samo Saraj'vo.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 jul 2017, 21:35

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jul 2017, 21:36

Isto zeljin grb :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 10 jul 2017, 21:42

Nakon dugo vremena, sam propustio tekmu na Koševu, i to baš u pravo vrijeme :D Ali sam je gledao, i na kraju je to bio dobar izbor. Nisam htio sebi uništiti ljetovanje, ostao sam pribran i nakon utakmice. Ali ko god misli da ova ekipa može nešto više u ligi, pos.erem mu se u usta(posebno onim znalcima koji simiruju strasti i govore kako treba čekati i da je sve super)! LP. sve ih prozivam ovdje na forumu
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 10 jul 2017, 21:44

zlo87 je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:
AVNOJ je napisao/la:Emir Spahic

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Da se citiram jos od prije mjesec i nesto.
Said je skinut sa plate.
Spahic treba da potpuse 1+1.

Jesi siguran?
Ako hAvaz pise onda jesam.

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 10 jul 2017, 21:44

Zip je napisao/la:http://m.sportsport.ba/ino_fudbal/ruste ... jet/244181

Sretno Rusteme!!!
Svaka cast Dino, i sretno, dBd zaigrao u Galati :)
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Djulboni i 14 gostiju.