Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ja se nadam ovom kadru A-reprezentacije:
ovih 10 fiksnih:
MIRZA TELETOVIC
ELMEDIN KIKANOVIC
NIHAD DJEDOVIC
NEMANJA GORDIC
JUSUF NURKIC
DEJAN TODOROVIC
NEDZAD SINANOVIC
OGNJEN KUZMIC
ANTE MASIC
AARON JACKSON
a ostatak ekipe izabrati iz grupe ovih igraca (ratkovica i planinic su mozda najjaci, ali ima i faktor odnijanja igre za drzavni dres)
ADNAN HODZIC
BRANISLAV RATKOVICA
MIRALEM HALILOVIC
SEAD HADZIFEJZOVIC
MUHAMED PASALIC
EDIN BAVCIC
ANTE RAMLJAK
DARKO PLANINIC
ovih 10 fiksnih:
MIRZA TELETOVIC
ELMEDIN KIKANOVIC
NIHAD DJEDOVIC
NEMANJA GORDIC
JUSUF NURKIC
DEJAN TODOROVIC
NEDZAD SINANOVIC
OGNJEN KUZMIC
ANTE MASIC
AARON JACKSON
a ostatak ekipe izabrati iz grupe ovih igraca (ratkovica i planinic su mozda najjaci, ali ima i faktor odnijanja igre za drzavni dres)
ADNAN HODZIC
BRANISLAV RATKOVICA
MIRALEM HALILOVIC
SEAD HADZIFEJZOVIC
MUHAMED PASALIC
EDIN BAVCIC
ANTE RAMLJAK
DARKO PLANINIC
todorovic i nurkic trebaju u u-18, oni su 94. godiste
ratkovica, planinic, ramljak(ivan, nije ante), masic i jackson nisu sigurni. treba vidjeti sta ce potom pitanju uraditi petrovic
i hadzifejzovic mi ne uljeva neko povjerenje jer igra za vogoscu
ratkovica, planinic, ramljak(ivan, nije ante), masic i jackson nisu sigurni. treba vidjeti sta ce potom pitanju uraditi petrovic
i hadzifejzovic mi ne uljeva neko povjerenje jer igra za vogoscu
-
edinjo-bih
- Kontakt:
ma lapsus za ramljaka...PS: sta je sa mladjim ramljakom (marko - 1993. godiste) on je meni jos veca nada. a nurkic i todorovic mogu nakon u18 se pridruziti A-repezentaciji, tako sam mislio 
selam svima!
selam svima!
- eliminator
- Kontakt:
e svasta cuj hadzifejzovic 
Bez potcjenjivanja Seada Hadzifejzovica, mislim da nije kadar za reprezentaciju, za njega je KK Bosna mnogo veci nivo nego sto je igrao do sada u karijeri, a da ne govorimo sada o necemu drugom
.
Dusko Bunic,207(po nekim 209),89godiste,igra za Vojvodinu,rodjen u Bihacu,
dok je trajala ABA liga Vojvodina je bila najbolji tim u srpskoj ligi a Bunic najbolji pojedinac ekipe
sada u zadnjoj tekmi (prvo kolo Superlige)sa Radnickim K. imao je 15 poena ,10 skokova
igrao je za neke selekcije Srbije(univerz.,U20) ali mislim da ne bi pravili problem za ispisnicu is KSS
dok je trajala ABA liga Vojvodina je bila najbolji tim u srpskoj ligi a Bunic najbolji pojedinac ekipe
sada u zadnjoj tekmi (prvo kolo Superlige)sa Radnickim K. imao je 15 poena ,10 skokova
igrao je za neke selekcije Srbije(univerz.,U20) ali mislim da ne bi pravili problem za ispisnicu is KSS
da ja samo napisem za Jackoba Pullena,da on ima dvije ponude na stolu...Ima ponudu Rumunije iii ima našu "ponudu"..sad da li ima motiva da igra za nas,u to necu ulazit'...inace,89 godiste sa sveucilista kansas state!!!
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
- legenda reala
- Kontakt:
Jackson znači nema motiva da igra za nas, traži vjerovatno neku jaču reprezentaciju ili 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
Sunderland
- Kontakt:
Masic ce se vratiti odnosno igrati za BiH, od Pulena nema nista Rumuni su prevagnuli, Jackson vrlo blizu BiH, iz razloga od sva 3 Amera samo on nije lovu trazio. Trazio je da razmisli da se konsultuje sa porodicom i sve, inace da se samo on pita on bih. Postoji opcija i da Hajro ostane.
Sloboda je moja nacija
Pa realno Jackson je bolji i od Pellena,i Ricea ...Ali eto,pullen je mladji od jacksona 2,3 god. i to treba gledat...A opet s druge strane kako Harun kaze imamo Cooka,Drejpera koji su strasne individue pa opet se ne iskazu u nacionalnom dresu...Treba svakako gledat to kako ce se uklopit' ta novopridoslica...Po meni,pullen ima samo jednu prednost u odnosu na jacksona!!To sto je mladji,a sve ostalo je na strani "naše mambe"Sunderland je napisao/la:Masic ce se vratiti odnosno igrati za BiH, od Pulena nema nista Rumuni su prevagnuli, Jackson vrlo blizu BiH, iz razloga od sva 3 Amera samo on nije lovu trazio. Trazio je da razmisli da se konsultuje sa porodicom i sve, inace da se samo on pita on bih. Postoji opcija i da Hajro ostane.
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
-
edinjo-bih
- Kontakt:
da vas pitam ko je veci talenat djedovic (1997. godiste) ili omeragic (1996. godiste)? i ko je najbolji od njih kad im se doda gacic (1996. godiste)?
hvala lijepa!
selam svima
hvala lijepa!
selam svima
PG:Jackson-Gordic-Pasalic
SG:Djedovic-Ikonic
SF:Masic-Halilovic
PF:Teletovic-Kikanovic-Bavcic
C:Sinanovic-Kuzmic
imali bi ubjedljivo najkriminalniji par igraca na SF poziciji od svih iole ozbiljnih evropskih ekipaTKC je napisao/la:PG:Jackson-Gordic-Pasalic
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
A sta su odlucili Planinic i Ramljak,zna li neko nesto ??
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
-
edinjo-bih
- Kontakt:
halilovic 6 poena u 10 min igre za kk zagreb.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Brate, ovaj forum pratim već duže vrijeme i smatram te najboljim forumašem, pogotovo statistički. Puno mi pomažeš u praćenju košarke jer nemam baš puno vremena, ali molim te isključi Hadžifejzovića iz repke jer on jednostavno nije taj kvalitet. Naša liga mu je vrh. Pogledat ćeš mu statistike u Bosni na kraju lige & i sve će ti biti jasno. Znači nema šanse sem ako ne budemo u rangu Luksemburga za par godina. Znam da si ovdje pisao o Haliloviću pa mi mrsko da se vraćam nazad i citiram tvoj raniji post.edinjo-bih je napisao/la:halilovic 6 poena u 10 min igre za kk zagreb.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Novi adut Ace Petrovića: Željeli ga Kanađani, a Mitrović izabrao BiH
Sin nekadašnjeg Bosninog beka Miroljuba igrao u protekle četiri godine za američki Univerzitet Portland
Autor E. J. | Objavljeno 01.04.2012. u 01:30
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Mitrović u dresu Portlanda: Rođen u Sarajevu Mitrović u dresu Portlanda: Rođen u Sarajevu
Nakon centarskog tandema španske Unikahe iz Malage (Nedžad Sinanović, Ognjen Kuzmić), još je jedan naš košarkaš iz inozemstva potvrdio želju da obuče dres Bosne i Hercegovine u ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013., koji počinje u avgustu ove godine.
Kako nam je rekao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, riječ je o Nemanji Mitroviću, sinu nekadašnjeg poznatog beka sarajevske Bosne Miroljubu. Mitrović stariji nosio je dres "Studenata" tokom osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Sada živi u Kanadi sa porodicom.
Njegov sin Nemanja rođen je 1990. u Sarajevu, a protekle četiri godine proveo je na američkom Univerzitetu Portland (najbolja sezona bila mu je 2010/2011. u kojoj je za nešto više od 30 minuta po meču bilježio 13,5 poena u prosjeku). Visok je 196 centimetara i igra na poziciji beka.
- S Nemanjom smo uspostavili kontakt. Selektor Aleksandar Petrović razgovarao je s njim i vjerovatno će ga uvrstiti među kandidate za kvalifikacije. Mitrović igra na nama deficitarnoj poziciji, a mislim da to što je bio na širem spisku reprezentacije Kanade, govori da je riječ o dobrom igraču. No, kako nije nastupao za Kanadu na zvaničnom susretu, otvara se prostor da konkurira za našu selekciju - kaže Mahmutović.

Sin nekadašnjeg Bosninog beka Miroljuba igrao u protekle četiri godine za američki Univerzitet Portland
Autor E. J. | Objavljeno 01.04.2012. u 01:30
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Mitrović u dresu Portlanda: Rođen u Sarajevu Mitrović u dresu Portlanda: Rođen u Sarajevu
Nakon centarskog tandema španske Unikahe iz Malage (Nedžad Sinanović, Ognjen Kuzmić), još je jedan naš košarkaš iz inozemstva potvrdio želju da obuče dres Bosne i Hercegovine u ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013., koji počinje u avgustu ove godine.
Kako nam je rekao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, riječ je o Nemanji Mitroviću, sinu nekadašnjeg poznatog beka sarajevske Bosne Miroljubu. Mitrović stariji nosio je dres "Studenata" tokom osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Sada živi u Kanadi sa porodicom.
Njegov sin Nemanja rođen je 1990. u Sarajevu, a protekle četiri godine proveo je na američkom Univerzitetu Portland (najbolja sezona bila mu je 2010/2011. u kojoj je za nešto više od 30 minuta po meču bilježio 13,5 poena u prosjeku). Visok je 196 centimetara i igra na poziciji beka.
- S Nemanjom smo uspostavili kontakt. Selektor Aleksandar Petrović razgovarao je s njim i vjerovatno će ga uvrstiti među kandidate za kvalifikacije. Mitrović igra na nama deficitarnoj poziciji, a mislim da to što je bio na širem spisku reprezentacije Kanade, govori da je riječ o dobrom igraču. No, kako nije nastupao za Kanadu na zvaničnom susretu, otvara se prostor da konkurira za našu selekciju - kaže Mahmutović.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
za mitrovica:
upisite na youtube ovo:
UP Men's Hoops Highlights vs. Linfield (11/7/09)
UP Men's Hoops Highlights vs. #23 Saint Mary's (2/23/12)
Coast-to-Coast: Nemanja Mitrovic
selam svima
upisite na youtube ovo:
selam svima
Momku treba pruziti sansu, iako ja mislim da tesko moze upasti medju 12 igraca, ove sezone prosjecno ima 7,9 poena i 3,1 skok, nisu to bas podaci koji bi odusevili, pogotovo ako se zna da igraci sa puno boljim koledz ucincima (Hodzic, Kapelan) nisu mogli izboriti svoje mjesto u reprezentaciji. Harun je izjavio da se uveliko razgovara o vracanju dva igraca koji su nastupali za mladje selekcije Hrvatske pod nasu zastavu, vjerovatno potvrda svih onih prica da je rijec o Planinicu i Ramljaku.edinjo-bih je napisao/la:za mitrovica:
upisite na youtube ovo:
selam svima
Aci i Harunu treba odati počast za sve što su do sada uradili, nadam se da će im se svi igrači koje su kontaktirali, odazvati/posebno se nadam Ramljaku i PLaniniću/, kako je krenulo u svim selekcijama će biti super konkurencija, tako da se mogu očekivati dobri rezultati, rano je za tvrditi, ali ovo je pokazatelj šta znači postaviti prave ljude na pravo mjesto.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 5 gostiju.