Piše se kako je poslana prva ponuda za Cavania od 20+ mil + neki igrač/i, pa vidjet cemo da li je to istina, ili samo neke spekulacije, ali svakako za ovakve igrace vec sad treba pripremati teren dok se nisu uključili naftasi. Cavani još dok je igrao za Palermo izjavio je kako bi volio zaigrati za Juve, nadamo se da će mu želja biti ispunjena
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Znači u nedjelju protiv Rome, nadam se najboljem
, a ovo je utakmica koja će sigurno biti teška, jer Roma se bori za Evropu, sve ekipe žele da pobjede ovaj Juventus i budu na naslovnicama
. Piše se da bi ponovo mogli igrati u 3-5-2 formaciju, sa tom formacijom smo ih dobili u kupu 3:0, ali neće ovo biti ista utakmica, kako je @GaetanoScirea napisao Juventus nema šta izgubiti do kraja, primarni cilj je zadovoljen i sve ostalo je bonus.
Piše se kako je poslana prva ponuda za Cavania od 20+ mil + neki igrač/i, pa vidjet cemo da li je to istina, ili samo neke spekulacije, ali svakako za ovakve igrace vec sad treba pripremati teren dok se nisu uključili naftasi. Cavani još dok je igrao za Palermo izjavio je kako bi volio zaigrati za Juve, nadamo se da će mu želja biti ispunjena
.
- GaetanoScirea
- Kontakt:
I ja sam zadovoljan što ćemo igrati protiv Rome, najteža utakmica barem na papiru nam je odmah na početku, njih pobjediti, a za ostale ćemo lahko.
Tu utakmicu ćemo dočekati kompletni, odmorni, na domaćem terenu, mislim da Vučica nema šta tražiti u Torinu. Romina odbrana je katastofalna, totalno neuigrana, a mi u ovako dobroj formi nismo igrali niti na početku prvenstva.
Danas je 34. rođendan Igoru Tudoru, koristan i krajnje zahvalan igrač.
[youtube][/youtube]
Prisjetimo se i detalja sa naše posljednje gostujuće pobjede u ovoj sezoni.
[youtube][/youtube]
Tu utakmicu ćemo dočekati kompletni, odmorni, na domaćem terenu, mislim da Vučica nema šta tražiti u Torinu. Romina odbrana je katastofalna, totalno neuigrana, a mi u ovako dobroj formi nismo igrali niti na početku prvenstva.
Danas je 34. rođendan Igoru Tudoru, koristan i krajnje zahvalan igrač.
[youtube][/youtube]
Prisjetimo se i detalja sa naše posljednje gostujuće pobjede u ovoj sezoni.
[youtube][/youtube]
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- harebianconero
- Kontakt:
Jel zna neko šta je sa Giuseppe Giovincom ???
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Odgovara nam stil igre Rome odnosno njihova otvorena igra, ne vjerujem da cemo izgubiti ovu tekmu iako igraju toplo-hladno dobiju Napolia 1-3 a izgube od Leccea 4-2, pokazuju da su u stanju svakoga dobiti ali i od svakoga izgubiti mi smo ipak ozbiljnija ekipa koja ne bi smjela dopustiti sebi remi a pogotovo poraz.juventus 0244 je napisao/la:Znači u nedjelju protiv Rome, nadam se najboljem, a ovo je utakmica koja će sigurno biti teška, jer Roma se bori za Evropu, sve ekipe žele da pobjede ovaj Juventus i budu na naslovnicama
. Piše se da bi ponovo mogli igrati u 3-5-2 formaciju, sa tom formacijom smo ih dobili u kupu 3:0, ali neće ovo biti ista utakmica, kako je @GaetanoScirea napisao Juventus nema šta izgubiti do kraja, primarni cilj je zadovoljen i sve ostalo je bonus.
Piše se kako je poslana prva ponuda za Cavania od 20+ mil + neki igrač/i, pa vidjet cemo da li je to istina, ili samo neke spekulacije, ali svakako za ovakve igrace vec sad treba pripremati teren dok se nisu uključili naftasi. Cavani još dok je igrao za Palermo izjavio je kako bi volio zaigrati za Juve, nadamo se da će mu želja biti ispunjena.
Ja sam citao da za Cavanija traze 60 mil. sto ni u kom slucaju ne bih dao ni za jednog igraca. Ako mu je cijena ispod 30 mil. ja sam apsolutno za njegov dolazak.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
- harebianconero
- Kontakt:
Sve bih dao da vas opet vidim u našem dresu.

Šta je sa @Sonijem...?... nema ga nikako...
Romu moramo maznuti, tu nema govora, trica se mora upisati, u toj tekmi će biti žutih sigurno, taman da se neki od njih ''očiste''
Spominjete 3-5-2.. jednom je prošla... mogla bi i drugi put, Eta Beta od početka i laganini, igrači bi trebali biti odmorni i svježi... Roma pa Cesena, opet zgusnuto ali šta se može...
Kaže Čola ''Baš je glupo biti zaljubljen u damu''
Ja mu odgovaram ''Nije ako je to u pitanju Stara Dama''
@hare može ali na Bajramskom turniru
Romu moramo maznuti, tu nema govora, trica se mora upisati, u toj tekmi će biti žutih sigurno, taman da se neki od njih ''očiste''
Spominjete 3-5-2.. jednom je prošla... mogla bi i drugi put, Eta Beta od početka i laganini, igrači bi trebali biti odmorni i svježi... Roma pa Cesena, opet zgusnuto ali šta se može...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Joj ljudi, cijeli dan sam van kuce i nisam nista upratio...
Dajte mi molim vas termine i satnicu ovih utakmica, da ne trazim sad...
Ne znam jeste citali ovu pricu oko Scudetta iz 1908. i 1909. koje je Juve osvojio, a nisu priznati?
Ko da gledam, bice neka kompenzacija za 2005. i 2006.... ko da gledam... otuda ta prica
@Soni se povukao kad su Sarajliju
banovali, pa eto..pozivam ga ako cita da se opet vrati...
Ne znam jeste citali ovu pricu oko Scudetta iz 1908. i 1909. koje je Juve osvojio, a nisu priznati?
Ko da gledam, bice neka kompenzacija za 2005. i 2006.... ko da gledam... otuda ta prica
@Soni se povukao kad su Sarajliju
Zadnja izmjena: Godot, dana/u 16 apr 2012, 22:18, ukupno mijenjano 1 put.
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
- harebianconero
- Kontakt:
@soni je rekao da napušta forum, onaj dan kada je dosta juventina banovano .. šteta, dobar je bio forumašramiral je napisao/la:Šta je sa @Sonijem...?... nema ga nikako...
A Iaquinta aBd na kraju sezone se vraća, JER JE POSUĐEN I OBNOVIT ĆE SE UGOVOR
Ma znam samo se zafrkavam
Vicenza su malo povrede hebavale, šteta što nije više dao, dobar gol dade Romi, onda kad je Andrade shebao koljeno i zapečatio karijeru, uvijek sam gotivio 9-ku, a Amaurija nisam mogao smisliti.. do neki dan kad, mislim, je otplatio uloženo
@Soni...tivra se
Vicenza su malo povrede hebavale, šteta što nije više dao, dobar gol dade Romi, onda kad je Andrade shebao koljeno i zapečatio karijeru, uvijek sam gotivio 9-ku, a Amaurija nisam mogao smisliti.. do neki dan kad, mislim, je otplatio uloženo
@Soni...tivra se
Roma nedjelja 20:45, Cesena srijeda 18:00Godot je napisao/la:Joj ljudi, cijeli dan sam van kuce i nisam nista upratio...
Nisam upucen u tu pricu pa ako bi nam mogao malo pojasnitiNe znam jeste citali ovu pricu oko Scudetta iz 1908. i 1909. koje je Juve osvojio, a nisu priznati?
Smajlikojižvaćekokiceigucneizpljoske
Da čujemo...
Da čujemo...
- IlPrincipino
- Kontakt:
i ja pripremio kokice... 
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Nisam ni ja detaljno citao... ima i bolja verzija...Da Wikipedia: nel 2003 il giornale Tuttosport e la Panini hanno tentato di convincere la Federazione di riconoscere come ufficiali il torneo (1909) e la sua edizione precedente senza successo.
Pensate che la Juventus ha disputato 109 tornei tra Serie A, B, Guerra e Gironi (compresi i campionati Federali, escluso quello in corso) vincendone ben 32, cioè il 29.36%: quasi 1 vittoria ogni 3 partecipazioni.
Stagione 1907-1908
19/01/1908 Andrea Doria-Juventus 0-3 (finale, andata)
23/02/1908 Juventus-Andrea Doria 0-1 (finale, ritorno)
15/03/1908 Juventus-Andrea Doria 2-2 dts (finale, spareggio - annullata)
Errore tecnico dell’arbitro a causa di una rimessa in gioco non regolamentare. Chissà cosa ne pensano Galliani, Allegri, Robinho, Emanuelson e Muntari, il cui gol non visto dalla terna arbitrale andava comunque annullato per il calcio d’angolo battuto irregolarmente, cosa che accade in tutti gli incontri disputati dal Milan. Perchè Agnelli, Conte e Marotta non lo sbattono in faccia agli allegri & ’mbiachi Meanisti rossoneri?
10/05/1908 Juventus-Andrea Doria 5-1 (finale, spareggio - ripetizione)
Stagione 1908-1909
25/04/1909 Juventus-Piemonte 1-0 (eliminatorie)
02/05/1909 Juventus-Pro Vercelli 2-0 (eliminatorie - a tavolino per rinuncia della Pro Vercelli)
09/05/1909 Andrea Doria-Juventus 3-1 (girone di semifinale, andata)
16/05/1909 Juventus-Andrea Doria 4-2 (girone di semifinale, ritorno)
23/05/1909 Andrea Doria-Juventus 0-1 dts (girone di semifinale, spareggio - a Milano)
30/05/1909 Juventus-US Milanese 1-1 (finale, andata)
06/06/1909 US Milanese-Juventus 1-2 (finale, ritorno)
Uglavnom, tada se kao reorganizacija prvenstva radila, sta li... i te dvije titule, u tome formatu prevenstva nisu priznate...
Interu jedna jeste, pa se sad nasi na to pozivaju, sta li....
Uglavnom potrazite, ja sam to vidio prije 2-3 dana, ali nisam nista htio stavljat, reko bezveze..kad vidim i navijaci se poceli zanimat...
I hvala za info..
Zadnja izmjena: Godot, dana/u 16 apr 2012, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Bila su navodno dva šampionata tada, nacionalni i federalni i Juve je osvojio jedan 1907, pa drugi 1908, kao i ekipa Pro Verceli.
Toj ekipi i danas dan to stoji kao titula, kao recimo i interu, a nama ne.
Zašto, ja ne znam!?
Toj ekipi i danas dan to stoji kao titula, kao recimo i interu, a nama ne.
Zašto, ja ne znam!?
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Male titule za malene...
Neka nama naših
29 ...
aBd za mjesec i po 30...
Protiv Rome imam osjećaj da će ga Matri zavući... ulazi u 60-om minutu, neka je gužva pred golom, fazoni i Mitra se snalazi...
Neka nama naših
Protiv Rome imam osjećaj da će ga Matri zavući... ulazi u 60-om minutu, neka je gužva pred golom, fazoni i Mitra se snalazi...
Mašina i dalje zabija!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Pa ako su Interu priznali, sto i nama nece..ramiral je napisao/la:Male titule za malene...
Neka nama naših29 ...
aBd za mjesec i po 30...
![]()
Izvrsit pritisak, dosta je lopovluka
Juventus ima 31. titulu, mijenjajte potpise
Valjda ce otkupit Mela, donese im titulu...
Edit:
I sretan rođendan Totalnom oružju
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Evo ja ću objasniti.
Priču o ta dva Scudetta je objavio magazin Guerin Sportivo. Urednik tog magazina gostujući u jednoj radio emisiji navijača Juventusa je objasnio to otkriće.
Pitanje je jednostavno. 1907. i 1908. godine igralo se državno i federalno prvenstvo. 1907 Pro Vercelli je osvojio državno, a Juventus federalno prvenstvo, sljedeće godine je bilo obrnuto. Čudno je to što su Pro Vercelliju priznata oba prvenstva, a Juventusu nije priznat čak ni onaj kao osvajača državnog prvenstva 1908. godine.
Ako uzmemo u obzir da je 1909. priznata titula interu (federalni prvak) koju je osvojio nakon razigravanja sa Pro Vercellijem (državni prvak). S punim pravom se postavlja pitanje zašto u prethodne dvije godine nije bilo razigravanja između državnog i federalnog prvaka, tj. Pro Vercellija i Juventusa, a još veće pitanje je zašto Juventusu nisu priznate osvojene titule državnog i federalnog prvaka.
Prema Guerin Sportivu i njegovom uredniku Maraniju, čini se da Juventusu fale još dva nepriznata Scudetta i da će to biti prezentovano FIGC-u.
Priču o ta dva Scudetta je objavio magazin Guerin Sportivo. Urednik tog magazina gostujući u jednoj radio emisiji navijača Juventusa je objasnio to otkriće.
Pitanje je jednostavno. 1907. i 1908. godine igralo se državno i federalno prvenstvo. 1907 Pro Vercelli je osvojio državno, a Juventus federalno prvenstvo, sljedeće godine je bilo obrnuto. Čudno je to što su Pro Vercelliju priznata oba prvenstva, a Juventusu nije priznat čak ni onaj kao osvajača državnog prvenstva 1908. godine.
Ako uzmemo u obzir da je 1909. priznata titula interu (federalni prvak) koju je osvojio nakon razigravanja sa Pro Vercellijem (državni prvak). S punim pravom se postavlja pitanje zašto u prethodne dvije godine nije bilo razigravanja između državnog i federalnog prvaka, tj. Pro Vercellija i Juventusa, a još veće pitanje je zašto Juventusu nisu priznate osvojene titule državnog i federalnog prvaka.
Prema Guerin Sportivu i njegovom uredniku Maraniju, čini se da Juventusu fale još dva nepriznata Scudetta i da će to biti prezentovano FIGC-u.
Volim te, Željo!
Realno, imamo 31. titulu...
Valjda od toga bude sta.
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Kontaš italijanski, mrsko mi prevoditi.
Nel 1908 la F.I.F (Federazione Italiana Football, sarebbe l'attuale F.I.G.C.) decise di eliminare gli stranieri dal campionato italiano di calcio. Viste le polemiche che si susseguirono a questa decisione, la FIF decise di istituire parallelamente al Campionato Italiano un "torneo consolatorio" dove potevano partecipare anche calciatori stranieri. A questo torneo, detto Campionato Federale, vi parteciparono sostanzialmente solo 2 società: Juventus e Andrea Doria, che si scontrarono in una finale compresa di andata ritorno e bella vinta dalla Juventus. Il Campionato Italiano invece, riconosciuto ufficialmente come torneo principale, venne vinto dalla Pro Vercelli, alla quale infatti venne consegnata la Coppa Spensley (allora era la coppa consegnata a tutte le squadre vincitrici dello Scudetto).
Nel 1909 la FIF, viste le tante polemiche dell'anno precedente, decise di istituire di nuovo la presenza di calciatori stranieri nel Campionato Italiano, lasciando il Campionato Federale apannaggio dei soli calciatori italiani, quindi avemmo un rovescio della situazione. Anche in questo caso, il Campionato Italiano (composto questa volta da italiani e stranieri) fu conquistato dalla Pro Vercelli, quello Federale (composto questa volta da soli italiani) venne vinto dalla Juventus.
Morale della favola: la Juventus non credo abbia diritto a richiedere alcun titolo, dal momento che vinse due tornei minori e non i due campionati nazionali allora riconosciuti da tutti come i due tornei principali.
Quindi è giusto parlare di scudetti federali, ma è anche giusto che non siano conteggiati nell'albo d'oro della Serie A.
E comunque va modificato il titolo del topic: gli anni di questi 2 scudetti federali sono il 1908 ed il 1909. Nel 1907 vinse il Milan.
Volim te, Željo!
Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 2 gosta.