Premijer liga BiH - aktuelno

KONTRASVIH
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la KONTRASVIH » 10 feb 2026, 14:25

sanjinusto je napisao/la:
10 feb 2026, 11:21
Ovako se Velez nalozi kad mi dolazimo. Odlika malih klubova.
Tu su negdje. S tim da ovi imaju ozbiljniju bazu navijaca pa ce napuniti stadion.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 10 feb 2026, 14:26

sanjinusto je napisao/la:
10 feb 2026, 14:18
Puno Robijasi pametuju za grupu ciji vodja vodi navijanje u potkosulji.
:rol:
1946-1987

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 10 feb 2026, 14:28

Pact1921 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:19
Noke995 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:10
S navijačkog aspekta, robijaši imaju više bojkotovanih utakmica poslije rata nego onih na kojim su bili.
Svake sezone su nešto bojkotovali, vi Boga mi pričate ko da se igra fudbal godinu dana.
Godinama zjapio prazan stadion, pa se dignu jednu dvije tekme bude 10k pa opet godinu prazan i sve tako.
Opet kažem hajp, sve okej, sve razumijem neka vas, ali nemojte vi o posjetama pričat bilo kome.
Vala ne mozete se ni vi nesto pohvaliti . Horde Zla konstantno nesto bojkotuje . Haj Horde Zla zapad to je izmedju sebe , ali bojkotovali su se derbiji na grbavici tamo prije stotog derbija , pa se bojkotovao jedan derbi na kosevu kad je central Force se proslavio jer su jedini otisli na Sjever , pa se bojkotovao Mirza Varesanovic , pa je bio neki bojkot kad je bio onaj vijetnamac vise se i ne sjecam sta je tacno bilo . Uglavnom svako malo ide se u bojkot.
Nije se nikad bojkotovalo zbog loših rezultata, nego internih borbi, ovi prije uvežu 3 poraza na jugu nema nikog.
MNON

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 10 feb 2026, 14:28

Morpheus je napisao/la:
10 feb 2026, 13:49
prisonbreak je napisao/la:
10 feb 2026, 11:40
Poceli smo pred novu godinu, jer nije bilo utakmica, manje prihoda i dosta toga. Mislis da ne bi pustili u prodaju da Zrinjski dolazi umjesto vas u ovoj situsciji? Malo ohladite..
Hvala, eto potvrdio si šta pričam. :thumbup: Euforija na vrhuncu. Igrači nisu pošteno ni otišli na odmor, a vi karte stavili u prodaju, tek skinuli kopačke.

Mi smo ohlađeni, mi uopšte nismo u nebesima, a i što bi bili. Ohladite vi. Ne palimo mi baklje unazad 20, 30 dana, niti se skupljamo po parkovima i slično. Budite pošteni prema sebi, **** te. Vama kada se nešto kaže normalno nađete se uvrijeđeni.
Druze covjek ti govori da su karte pustene prije Nove godine samo s jednim ciljem a to je finansijski prihod istih u periodu kad nema prvenstvenih utakmica pa samim tim nema ni prihoda od utakmica. Isto bi bilo i da smo ih pustili u prodaju prosle sedmice, isti broj bi prodali.
Udruzenje navijaca isto tako koristilo je ovu pauzu da animira i poveca svoje clanstvo raznim aktivnostima, sto je cini mi se urodilo plodom. Utakmica protiv vas samo je povod, kao sto bi bila bilo koja protiv nekog drugog protivnika da smo ih kojim slucajem izvukli u zrijebanju. Skupljanje u parku nije nista novo, vec odavno se navijaci skupljaju u parku i odatle idu na utakmicu.
nokee je napisao/la:
10 feb 2026, 13:38
phillies je napisao/la:
10 feb 2026, 13:29
nokee je napisao/la:
10 feb 2026, 13:07
Fakat mi nikad u glavu nece ici ovaj "rivalitet" i lozenje na Sarajevske klubove od strane Zenicke raje.

Evo stvarno necu nikakva prepucavanja al nek mi neko objasni.?

Kako moze biti da se oni toliko loze na nas i pri tome je to toliko JEDNOSTRANO, u potpunosti be nekih razloga niti da s druge strane nešto potencira. Niti kad je neki igrac presao u Čelik da igra, da je nesto pisano uvrijedljivo itd itd.. Bas za izucavanja!

Evo cak imam jednog Zenicanina u firmi, pitam ga odakle ta, vise mrznja nego rivalitet od strane Zenice.. Ma kae pusti debile :D vjerovatno hajde radi u Sarajevu pa nece da prica..
Sto se tice igraca i prelazaka, i prije su iz Celika isli u Sarajevo (Senad Begic, Jasmin Dzidic, Marcijano, Matija Matko, golman Adilovic...) u proslosti, a nedavno Nurkovic kao trener od nas otisao vama, pa se sada vratio u Akademiju...i nikad nije bilo nekih posebnih reakcija. Ovo sa Telalovicem je izuzetak, jer prije svega ljudi kontaju da je trebao i morao dati jos Celiku igrajuci do kraja sezone. Sad u pregovore izmedju klubova, njegovih roditelja i menadjera ne bih ulazio, ali stekao se dojam da su Upravu Celika doveli pred svrsen cin i da su im ruke bile vezane, sto ostavlja gorak okus u ustima, pogotovo sto se radi o igracu koji je ponikao u klubu i postao najmladji prvotimac i najmladji strijelac u istoriji kluba...Al nebitno, bilo pa proslo.
Svaka cast na normalnom odgovoru.
Vidi, ok razumijem da ima averzije prema glavnom gradu, ima je i iz Tuzle slicno, mozda u manjoj mjeri, ali brate prelazi to granice dobrog ukusa. Nije to samo slučaj Telalovic. Imas svjedočenja igraca gdje smo u sezoni kad nam se radio teren igrali na Bilinom, gdje zastitari pred utakmicu u tunelu J*** majku sarajevsku itd itd. Gdje fino platis da igras itd.. Gdje igraci govore da su sve bili samo ne kao na domaćem terenu.
Helem..
Ja opet mislim da ste skroz korektno prosli za Telalovica, jer ipak ti sa ovim mladim nikad ne znas na sta ce izaći a 300K nije malo. Pogotovo u kakvoj ste situaciji. Drugo, iskreno ne znam ni jel vam pametno ulaziti u PL koja iziskuje ogroman budjet, nisam siguran da ste spremni.
Moje su zelje da se vratite, iz hiljadu razloga..
Trebali su to prijaviti zastitarskoj sluzbi koju su angazovali za tu utakmicu(e). Vjerujem da im pojedinacnih slucajeva, jer nije svako isti.
Isto tako, kad je Sarajevo na Bilinom igralo Evropu, jesu li pitari bili u Zenici kao domacini i cini mi se da nijedan incident nije bio, nego ste docekani najnormalnije.
Za Telalovica se slazem, trenutno lijepa cifra je uzeta. Nadam se da ce i slijedeci transfer donijeti Celiku jos vecu zaradu, ali o tom potom.
Sto se tice Celikovog ulaska u PL, vjeruj da jedva cekamo da izadjemo iz ove bare zvana Prva Liga Federacije. Prije svega sto je svake godine razlika izmedju Premijer Lige i entitetskih liga sve veca i veca i sve ce teze novopeceni premijerligasi zadrzavati taj status i naredne sezone. Mi sad imamo pozitivan vjetar u ledja, kada su i Grad i Kanton obecali finansijski stati iza kluba i zaista bi bila steta propustiti ovu priliku. A opet, ima jos 13 utakmica do kraja, a samo tri boda prednosti koji Celik ima nista ne garantuje. Pa, ako se i ne desi ove sezone, uvijek ima slijedeca. Mi smo svoj klub spasili gasenja, a sve ovo je dodatni bonus na punu potpunog oporavka kluba. Stabilan premijerligas je mislim zelja svih navijaca i iskrenih ljubitelja kluba sa Bilinog Polja.

Crkvice1988
Kontakt:

Post Postao/la Crkvice1988 » 10 feb 2026, 14:29

Noke995 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:20
Crkvice1988 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:13
Noke995 je napisao/la:
S navijačkog aspekta, robijaši imaju više bojkotovanih utakmica poslije rata nego onih na kojim su bili.
Svake sezone su nešto bojkotovali, vi Boga mi pričate ko da se igra fudbal godinu dana.
Godinama zjapio prazan stadion, pa se dignu jednu dvije tekme bude 10k pa opet godinu prazan i sve tako.
Opet kažem hajp, sve okej, sve razumijem neka vas, ali nemojte vi o posjetama pričat bilo kome.
Bojkotovali, dok nismo dobili sta smo trazili bojkotom. A sta ste vi uradili za vas klub. Nemojte bit smijesni. Nemam ja nista protiv investitora. Al treba brate bit realan i cestitat na ovom sto smo mi uradili za nas klub. I ti i ja znamo da bi rijetko koji navijaci u drzavi uradili ovo sto smo mi. Mrtav klub smo ozivili. Opstruisani bili sa svih strana, al se nismo predavali.
I prije borbe za klub ste bojkotovali, ja ne znam koje si godište, ali se sjećam da čim uvežete 2-3 loša rezultata na jugu nikog ne bude.
Za borbu za klub svaka čast, to ne brojim.
Pa taj bojkot o kojem pricas je i doveo do borbe za Celik. Taj bojkot je trajo 3 godine, ali iskljucivo domacih utakmica, dok su sva gostovanje regularno bila odradjena. Ni jedno gostovanje nije propusteno osim onih gdje su bile zabrane policije, sto je slucaj i dan danas u BL i Mostaru. Istina je bilo je bojkota, ali ni vi niste nista bolji od nas sto se tog tice.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 10 feb 2026, 14:31

Noke995 je napisao/la:
Mi trenutno uzivamo plodove tih bojkota. Mozda bi i vi sta bojoktovali al Mirvic vas redovno budalama napravi.
Srce, čast i ponos!

Combattente87
Kontakt:

Post Postao/la Combattente87 » 10 feb 2026, 14:32

Pact1921 je napisao/la:
Noke995 je napisao/la:
Vala ne mozete se ni vi nesto pohvaliti . Horde Zla konstantno nesto bojkotuje . Haj Horde Zla zapad to je izmedju sebe , ali bojkotovali su se derbiji na grbavici tamo prije stotog derbija , pa se bojkotovao jedan derbi na kosevu kad je central Force se proslavio jer su jedini otisli na Sjever , pa se bojkotovao Mirza Varesanovic , pa je bio neki bojkot kad je bio onaj vijetnamac vise se i ne sjecam sta je tacno bilo . Uglavnom svako malo ide se u bojkot.
Molim da se Ajlah ne zaboravi, mada, oni su se riješili nje jako brzo :lol:
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 feb 2026, 14:34

Mole se kontaminirani da odyebu sa ove teme dok ne uđu u Premijer ligu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 10 feb 2026, 14:36

nokee je napisao/la:
10 feb 2026, 13:38
phillies je napisao/la:
10 feb 2026, 13:29
nokee je napisao/la:
10 feb 2026, 13:07
Fakat mi nikad u glavu nece ici ovaj "rivalitet" i lozenje na Sarajevske klubove od strane Zenicke raje.

Evo stvarno necu nikakva prepucavanja al nek mi neko objasni.?

Kako moze biti da se oni toliko loze na nas i pri tome je to toliko JEDNOSTRANO, u potpunosti be nekih razloga niti da s druge strane nešto potencira. Niti kad je neki igrac presao u Čelik da igra, da je nesto pisano uvrijedljivo itd itd.. Bas za izucavanja!

Evo cak imam jednog Zenicanina u firmi, pitam ga odakle ta, vise mrznja nego rivalitet od strane Zenice.. Ma kae pusti debile :D vjerovatno hajde radi u Sarajevu pa nece da prica..
Sto se tice igraca i prelazaka, i prije su iz Celika isli u Sarajevo (Senad Begic, Jasmin Dzidic, Marcijano, Matija Matko, golman Adilovic...) u proslosti, a nedavno Nurkovic kao trener od nas otisao vama, pa se sada vratio u Akademiju...i nikad nije bilo nekih posebnih reakcija. Ovo sa Telalovicem je izuzetak, jer prije svega ljudi kontaju da je trebao i morao dati jos Celiku igrajuci do kraja sezone. Sad u pregovore izmedju klubova, njegovih roditelja i menadjera ne bih ulazio, ali stekao se dojam da su Upravu Celika doveli pred svrsen cin i da su im ruke bile vezane, sto ostavlja gorak okus u ustima, pogotovo sto se radi o igracu koji je ponikao u klubu i postao najmladji prvotimac i najmladji strijelac u istoriji kluba...Al nebitno, bilo pa proslo.
Svaka cast na normalnom odgovoru.
Vidi, ok razumijem da ima averzije prema glavnom gradu, ima je i iz Tuzle slicno, mozda u manjoj mjeri, ali brate prelazi to granice dobrog ukusa. Nije to samo slučaj Telalovic. Imas svjedočenja igraca gdje smo u sezoni kad nam se radio teren igrali na Bilinom, gdje zastitari pred utakmicu u tunelu J*** majku sarajevsku itd itd. Gdje fino platis da igras itd.. Gdje igraci govore da su sve bili samo ne kao na domaćem terenu.
Helem..
Ja opet mislim da ste skroz korektno prosli za Telalovica, jer ipak ti sa ovim mladim nikad ne znas na sta ce izaći a 300K nije malo. Pogotovo u kakvoj ste situaciji. Drugo, iskreno ne znam ni jel vam pametno ulaziti u PL koja iziskuje ogroman budjet, nisam siguran da ste spremni.
Moje su zelje da se vratite, iz hiljadu razloga..
samo da dodam, svaka sredina ima mahalce koji nisu makli dalje od svoje opštine pa mu je svako drugi kriv što stagnira u životu.
takvih i u Zenici ima naravno, ukorijenilo se generacijsko fakturisanje ličnih neuspjeha na razne vanjske krivce, uključujući Sarajevo. Takvih profila ljudi ima dosta pogodite gdje? na stadionima :mrgreen: Tako da ne treba stadion biti mjerilo za bilo šta, jer realno stanje nikad nije crno-bijelo. Da ne pričam sad kakve sam ja psovke na naš račun čuo dok sam incognito bio među simpatizerima po Grbavici i Koševu kad je bila zabrana gostujućih 2012/13 tamo čini mi se...
Ima ogroman broj Zeničana što voli Sarajevo kao grad, čiji su članovi uže porodice ranjavani u odbrani Dobrinje, Rajlovca itd, koji su ženili Sarajke čak, :mrgreen: :bih: ali da se vratim na forumske postavke, sutra iz sveg glasa bemje rajvosa na tribini :njanjanja:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 10 feb 2026, 14:39

Combattente87 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:32
Pact1921 je napisao/la:
Noke995 je napisao/la:
Molim da se Ajlah ne zaboravi, mada, oni su se riješili nje jako brzo :lol:
Sj.bat će njih Ajla k'o sida Fred Mercurya. :lolno:
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 10 feb 2026, 14:39

Da li neko voli ili ne Čelik, činjenica je da treba da budu u WWin ligi. Imaju historiju, infrastrukturu, navijače, njihovo prisustvo je plus za cijelu ligu.

Crkvice1988
Kontakt:

Post Postao/la Crkvice1988 » 10 feb 2026, 14:41

mnon46 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:34
Mole se kontaminirani da odyebu sa ove teme dok ne uđu u Premijer ligu.
Dodji sutra u Zenicu da prodises malo, ipak je sarajevo najzagadjeniji grad u europi

Noke995
Kontakt:

Post Postao/la Noke995 » 10 feb 2026, 14:41

Venom je napisao/la:
10 feb 2026, 14:31
Noke995 je napisao/la:
Mi trenutno uzivamo plodove tih bojkota. Mozda bi i vi sta bojoktovali al Mirvic vas redovno budalama napravi.
E baš uživate 100-200 ljudi u kopu, bježi neozbiljni ste totalno.
MNON

Threeplanetrees
Kontakt:

Post Postao/la Threeplanetrees » 10 feb 2026, 14:44

Ovako se skretničari nalože kada igraju sa Veležom sindrom malih klubova. Samo što zeničani ne pišu nikakva saopštenja. Da sutra igramo protiv njih već bi tri nakucali dva klub i jedno grupa :rol: Ne daju nam na zapadnu tribinu :kuknjava: stavili nam kavez :kuknjava: dali nam 300 karata 5% kapaciteta :kuknjava: Edo nisi svjestan šta te čeka :kuknjava:

Ali imamo pencilin za sva ta njihova blamiranja. Duša nam tačeve im pucat i izudarat na Grbavici ☺️

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 10 feb 2026, 14:45

Threeplanetrees je napisao/la:
10 feb 2026, 14:44
Ovako se skretničari nalože kada igraju sa Veležom sindrom malih klubova. Samo što zeničani ne pišu nikakva saopštenja. Da sutra igramo protiv njih već bi tri nakucali dva klub i jedno grupa :rol: Ne daju nam na zapadnu tribinu :kuknjava: stavili nam kavez :kuknjava: dali nam 300 karata 5% kapaciteta :kuknjava: Edo nisi svjestan šta te čeka :kuknjava:

Ali imamo pencilin za sva ta njihova blamiranja. Duša nam tačeve im pucat i izudarat na Grbavici ☺️
Vi ste nebitni u univerzumu :rol:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 10 feb 2026, 14:47

Kako se levat uvijek upeca :rol:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 10 feb 2026, 14:47

Threeplanetrees je napisao/la:
10 feb 2026, 14:44

Javite se kad osvojite neku ligu a da nije prva federacije.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 10 feb 2026, 14:50

Noke995 je napisao/la:
10 feb 2026, 14:41
Venom je napisao/la:
10 feb 2026, 14:31
Noke995 je napisao/la:
E baš uživate 100-200 ljudi u kopu, bježi neozbiljni ste totalno.
:nene:

slika

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 feb 2026, 14:51

Ja bih zamolio moje Zeničane da ovu temu ostave navijačima dva bratska kluba, još uvijek se nisu dogovorili koji je klub imao više četnika u svojim redovima, diskusija traje deset godina, fina gradska raja zapela u letargiju.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, bvsic, Crkvice1988, Guest1945, NazorUso, Rule_hz, Turo i 37 gostiju.