FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nikakva šteta
ionako je bolji Cuenca od njega ( trenutno ) 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
xavi je bio najbolji veceras kao i uvijek mesija sam vidio sam na grafiku startnih jedanest prije pocetka tekme
vilja slab nekako u ovoj formi je od pocetka prvenstva, pedro nesretno se povrijedio 2 sedmica OUT ,iniesta solidan, buskec DOBAR sve u svemu nije bas najbolje stanje u ekipi cak naprotiv treba se sto prije vratiti staroj formi jer ce barca poce ti gubiti bodove ....
eh ovakvi najbolje razumiju pojam nogometaMentalist je napisao/la:veceras kao i uvijek mesija sam vidio sam na grafiku startnih jedanest prije pocetka tekme![]()
ser del barça es el millor que hi ha !
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A da pogledaš malo sa strane? Je li sinoć Messi bio na svom nivou ili na Villinom?
Ono sinoć je partija za zaborav, a ti možeš sad govoriti kako je konstantno bio pod budnim okom trojice igrača Granade (što nije tačno, da budemo iskreni). Koliko je samo puta prod'o loptu domaćinima? Jbt, izgleda da se ne smije ništa reći kada je u pitanju Messi. A, činjenica je da je sinoć bio slab, te da se nije istakao ni u jednom jedinom trenutku. Uostalom, cijeli tim Barcelone je sinoć odigr'o utakmicu za zaborav.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
[youtube][/youtube]
Barca jest u krizi, ne trce uopšte, nema žare i borbenosti u igri, došlo je do zasicenja izgleda ali i kao takvi su sinoc dominirali utakmicom...Granada nije uputila šuta prema golu za 90 minuta, branila grcevito na svom terenu se sa dva reda ispred svog 16-erca i ne može na svakoj utakmici biti trpanje....a svakom timu dođe kriza neminovno, ni ti igraci nisu roboti....pogledajte klip iznad i sve šanse i vidjecete da je zapravo jedino Barca igrala na utakmici....doduše, i dosta igraca se non stop povrijeđuje i to sigurno ostavlja trag....ovo stanje letargije se mora razdrmati, a za to je zadužen Pep - on ih mora trznuti.
A pojedinci su prerano poceli otpisivati šampiona Evrope i Španije
umislili neke svoje želje, a zaboravili da ova ekipa ne može zaboraviti igrati fudbala preko noci.
Barca jest u krizi, ne trce uopšte, nema žare i borbenosti u igri, došlo je do zasicenja izgleda ali i kao takvi su sinoc dominirali utakmicom...Granada nije uputila šuta prema golu za 90 minuta, branila grcevito na svom terenu se sa dva reda ispred svog 16-erca i ne može na svakoj utakmici biti trpanje....a svakom timu dođe kriza neminovno, ni ti igraci nisu roboti....pogledajte klip iznad i sve šanse i vidjecete da je zapravo jedino Barca igrala na utakmici....doduše, i dosta igraca se non stop povrijeđuje i to sigurno ostavlja trag....ovo stanje letargije se mora razdrmati, a za to je zadužen Pep - on ih mora trznuti.
A pojedinci su prerano poceli otpisivati šampiona Evrope i Španije
Zadnja izmjena: spizz, dana/u 26 okt 2011, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.
Nemaju motivaBarca jest u krizi, ne trece uopšte, nema žare i borbenosti u igri, došlo je do zasicenja izgleda ali i kao takvi su sinoc dominirali utakmicom...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Los Blanos,
Nebitno da l' igraš zbog novca ili ne, nedostatak motiva je sveprisutan. To nema veze sa milionima koji liježu na račun, već sa konkurencijom. Jbt, pa kada ti konstantno nekoga dereš u, recimo pokeru, tebi to nije zanimljivo. Težiš nečemu drugom. Tražiš onoga koji ti može uzeti velik dio žetona i s kim ćeš se nadmetati u pravom smislu te riječi. Primjer nije nečemu, al' znaš šta želim reći. Inače, jako je teško motivisati skupinu ljudi koji su u životu osvojili sve što se da osvojiti. Da se razumijemo, ne kažem da je ovdje isključivo to u pitanju, al' ti si to automatski odbacio, jer misliš da je to nemoguće. U svakom slučaju, ono što treba zabrinuti ostale je da Barca iako ne igra onako kako zna i umije, opet joj je nemoguće zabiti gol. A, forma se da tempirati. Ono što je meni i dalje nepojmljivo je neefikasnost Messija van Barcelone.
Nebitno da l' igraš zbog novca ili ne, nedostatak motiva je sveprisutan. To nema veze sa milionima koji liježu na račun, već sa konkurencijom. Jbt, pa kada ti konstantno nekoga dereš u, recimo pokeru, tebi to nije zanimljivo. Težiš nečemu drugom. Tražiš onoga koji ti može uzeti velik dio žetona i s kim ćeš se nadmetati u pravom smislu te riječi. Primjer nije nečemu, al' znaš šta želim reći. Inače, jako je teško motivisati skupinu ljudi koji su u životu osvojili sve što se da osvojiti. Da se razumijemo, ne kažem da je ovdje isključivo to u pitanju, al' ti si to automatski odbacio, jer misliš da je to nemoguće. U svakom slučaju, ono što treba zabrinuti ostale je da Barca iako ne igra onako kako zna i umije, opet joj je nemoguće zabiti gol. A, forma se da tempirati. Ono što je meni i dalje nepojmljivo je neefikasnost Messija van Barcelone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
pa Pep je svjestan tog velikog rizika o zasicenju ekipe, zato i produžuje ugovore na samo godinu dana....o tome je sam pricao javno i otvoreno ...cim vidi da se ekipa zasitila i da ih ne može pokrenuti i natjerati da ponovo svake godine jurišaju na nove trofeje - on ce sam otici i nece cekati da ga "loši rezultati smijene".
Ne možemo reci da ne poduzima sve da ih drži motivisanim....dovedeni su Sanchez i Fabregas koji bi trebali dati taj neki novi naboj i impuls, cak je Pep poceo je izmišljati nekakve formacije 3-4-3 nidje veze
samo da bih razdrmao i natjerao da više trce...cak i igra trpi usljed te formacije.
Mislim da je ovo trenutna kriza koja ce se prevazići u narednim kolima.
Ne možemo reci da ne poduzima sve da ih drži motivisanim....dovedeni su Sanchez i Fabregas koji bi trebali dati taj neki novi naboj i impuls, cak je Pep poceo je izmišljati nekakve formacije 3-4-3 nidje veze
Mislim da je ovo trenutna kriza koja ce se prevazići u narednim kolima.
Nema to veze, nego oni su prof. svaku sezonu kreću od 0, zar ne
a taj sistem imaju, sad što se negdje ne poklopi nešto na terenu i druge činjenice sad da ne idem opširno.Sezona je tek počela tako da ovo nema veze.
Samo sam se malo zezo
Dovedeno je par novih igrača da se dokažu a eto ima i "La Masija" itd..
Samo sam se malo zezo
Dovedeno je par novih igrača da se dokažu a eto ima i "La Masija" itd..
Barcelona je bacila pipke prema indijskom tržištu. Katalonski klub planira održavati kampove kako bi u tome dijelu svijeta pronašao talentirane nogometaše.
Prošle godine je europski prvak u 22 države održavao kampove kako bi upoznao djecu od šest do 14 godina s njihovim načinom treniranja. U nogometnim školama se je našlo oko 18 tisuća mladih igrača.
No, tu Barcelona ne staje. Katalonski ponos širi svoje tržište te ga zanima Indija. U 2012. u planu je da se tamo održavaju kampovi u kojima bi se u tri godine pojavilo oko 10 tisuća malih Indijaca.
Spomenimo kako je Barcelona dogovorila i suradnju s indijskom filmskom zvijezdom Ranbirom Kapoorom koji bi bio njihov ambasador u toj velikoj zemlji.
Prošle godine je europski prvak u 22 države održavao kampove kako bi upoznao djecu od šest do 14 godina s njihovim načinom treniranja. U nogometnim školama se je našlo oko 18 tisuća mladih igrača.
No, tu Barcelona ne staje. Katalonski ponos širi svoje tržište te ga zanima Indija. U 2012. u planu je da se tamo održavaju kampovi u kojima bi se u tri godine pojavilo oko 10 tisuća malih Indijaca.
Spomenimo kako je Barcelona dogovorila i suradnju s indijskom filmskom zvijezdom Ranbirom Kapoorom koji bi bio njihov ambasador u toj velikoj zemlji.
- hule_barca
- Kontakt:
Utakmicu protiv Granade treba zaboraviti što prije i okrenuti se Mallorci. Ne bih se složio sa ovima što kažu da je već došlo do zasićenja. Ne može se svaka utakmica odigrati na visokom nivou, bilo je utakmica u ovoj sezoni koje su bile odlične, bilo je i ovakvih slabijih, ali toga će biti i u nastavku. Mislite da igračima nije bilo teško poslije remija sa Sevillom, gdje su igrali dobro, i još promaše penal, pa onda ideš za 3 dana na gostovanje. Meni je samo drago to što Guardiola dosta rotira sada. Kad skontam koliko utakmica ima da se odigra u sezoni, znam da će Guardiola održavati im spremu na max razini, i kad dođe drugi dio šampionata siguran sam da će i dalje biti svježi, još samo da nas povrede u što većem broju zaobiđu, mi smo tu opet, gdje i trebamo biti. 
Mes Que Un Club
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ovo je dobra stvar,bambina je napisao/la:Barcelona je bacila pipke prema indijskom tržištu. Katalonski klub planira održavati kampove kako bi u tome dijelu svijeta pronašao talentirane nogometaše.
a misljenja sam da ovdje najmanje ima trazenja nekih novih talenata...
ovo je pokusaj, nadam se uspjesan, probijanja na indijsko trziste...Indija je druga najmnogoljudnija zemlja na svijetu, a sve veci broj kompanija je zainteresovan za ulazak na indijsko trziste zbog jeftine radne snage, i mislim da bi u skorije vrijeme mogli postati prava velesila,
BDP je poprilicno nizak, oko 3500 dolara po stanovniku, a misljenja sam da tek postoji pravi rast standarda u sljedecih 5-10 godina, i da bi slicno kao i Kina mogli postati jedna od najjacih zemalja...
guranjem Barcelone kao brenda na indijsko trziste mogle bi se dobre pare zardati, a vjerovatno bi se u pocetku islo sa ovim kampovima, jos ako se klepi kakav fin malac koji bi u buducnosti mogo zaigrati za Barcu, bice jos bolje, a kasnije ce usljediti razne predsezonske turneje i ta cuda...
definitivno, ovo bi mogao biti dobar potez uprave, koja mi se sve vise svidja, upravo zbog ekonomske politike koju vodi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Šta ovaj Pele plače:

P.S. Pique i Puyol spremni za Mallorcu
- Volio bih igrati sa Lionelom Messijem, ali Messi nije kompletan igrač zato što ne koristi svoju glavu. Također ja sam igrao nogomet dvadeset godina, a on je samo nekoliko.
Dodao je da - Ako postoji ijedan igrač na svijetu sa kojim bi volio igrati to je Neymar.
Na posebnom prijemu u Londonskom Covent Gardenu za njegov 71. rođendan izjavio je još kako je Engleska Premier Liga najbolja liga u Evropi, bolja od La Lige.
Kljucni dio ovo teksta!nemate se sta cuditi momku sto buncamandraX je napisao/la:Šta ovaj Pele plače:
- Volio bih igrati sa Lionelom Messijem, ali Messi nije kompletan igrač zato što ne koristi svoju glavu. Također ja sam igrao nogomet dvadeset godina, a on je samo nekoliko.
Dodao je da - Ako postoji ijedan igrač na svijetu sa kojim bi volio igrati to je Neymar.
Na posebnom prijemu u Londonskom Covent Gardenu za njegov 71. rođendan izjavio je još kako je Engleska Premier Liga najbolja liga u Evropi, bolja od La Lige.![]()
Pele je senilna budala, koja i u 71 godini života pokazuje iskompleksiranost Messijam, deckom kojem bi mogao biti djed
...koristi svaku mogucu priliku u medijima da pljune po Messiju
to je zaista tužno vidjeti kako se nekada veliki igrac ,a danas mator covjek spušta na taj nivo i upušta u takve rasprave.
Daje predost nekakvom cvrkutalu Neymaru nad Messijem samo zato što mu je ovaj zemljak brazilac
, sam sebe smatra najvecim fudbalerom - a u svom egocentrizmu po stare dane, on nije svijestan da nije cak ni najbolji brazilac svih vremena.
Daje predost nekakvom cvrkutalu Neymaru nad Messijem samo zato što mu je ovaj zemljak brazilac
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
moje postovanje...spizz je napisao/la:Pele je senilna budala, koja i u 71 godini života pokazuje iskompleksiranost Messijam, deckom kojem bi mogao biti djed...koristi svaku mogucu priliku u medijima da pljune po Messiju
to je zaista tužno vidjeti kako se nekada veliki igrac ,a danas mator covjek spušta na taj nivo i upušta u takve rasprave.
Daje predost nekakvom cvrkutalu Neymaru nad Messijem samo zato što mu je ovaj zemljak brazilac, sam sebe smatra najvecim fudbalerom - a u svom egocentrizmu po stare dane, on nije svijestan da nije cak ni najbolji brazilac svih vremena.
a koji je to veci?
OK, kreten je zato sto sam sebe naziva najboljim, stavlja klauna od igraca, Neymara kao boljeg od Messia, al reci da nije cak ni najbolji Brazilac svih vremena, e to je malo pretesko, pogotovo bez ikakvih argumenata, pa cak niti minimalnog objasnjenja...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
a ronaldo?ZELJO DO GROBA je napisao/la:moje postovanje...spizz je napisao/la:Pele je senilna budala, koja i u 71 godini života pokazuje iskompleksiranost Messijam, deckom kojem bi mogao biti djed...koristi svaku mogucu priliku u medijima da pljune po Messiju
Daje predost nekakvom cvrkutalu Neymaru nad Messijem samo zato što mu je ovaj zemljak brazilac, sam sebe smatra najvecim fudbalerom - a u svom egocentrizmu po stare dane, on nije svijestan da nije cak ni najbolji brazilac svih vremena.
a koji je to veci?
OK, kreten je zato sto sam sebe naziva najboljim, stavlja klauna od igraca, Neymara kao boljeg od Messia, al reci da nije cak ni najbolji Brazilac svih vremena, e to je malo pretesko, pogotovo bez ikakvih argumenata, pa cak niti minimalnog objasnjenja...
Citava lista brazilaca koji su veci od Pelea:ZELJO DO GROBA je napisao/la:moje postovanje...spizz je napisao/la:Pele je senilna budala, koja i u 71 godini života pokazuje iskompleksiranost Messijam, deckom kojem bi mogao biti djed...koristi svaku mogucu priliku u medijima da pljune po Messiju
a koji je to veci?
Ronaldo, Ronaldinho, Romario, Rivaldo,Bebeto, cak i Dunga (i on je igrao i dokazao se u Evropi za razliku od Pelea koji se nikad nije okušao u Evropi protiv španskih, engleskih,njemackih,talijanskih klubova)...lako je paradirati tehnikom i qurciti se u 50-tim i 60 tim godinama kad je fudbal bio poluamaterski sport, gdje nije bilo taktike ni jake fizike ni jakih odbrana na terenu....gdje si tehnikom mogao ubijati.
Uporedi samo njega iz najboljih dana, dakle u svom Primeu i (uzecu kao primjer samo) Romaria npr. u njegovom primeu ili Adriana ili Robinha sad ne lupam dalje...to je nebo i zemlja....šta misliš kako bi se Pele iz najboljih svojih dana (dakle kad je harao) snašao sa onom baletanskom igrom u 90-tim godinama industrijskog fudbala gdje se ne može tek tako prolaziti pored odbrane
Ako misliš pricati o trofejima sa SP, kao nekoj njegovoj vrijednosti...pa tom logikom su Bebeto ili Denilson ili Emanuel Pettit ili Dugary i šta ti ja znam (da ne lupam sad) veci igraci od Messia jer imaju titulu prvaka svijeta kao reprezentativci....a to je glupost i pomisliti, realno.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
razumijem te donekle, al ja ne zelim da se upustam u tu raspravu zato sto je vrlo tesko govoriti o tome, a ja se nisam ni rodio kad je Pele razvaljivo, a vjerovatno nisi ni ti...
kad je Pele igro tad se igro pravi fudbal, a ne atletika...danas uopste ne moras znati driblati, dodavati, niti imati bilo kakvih tehnickih mogucnosti da bi igro fudbal, dok prije ofanzivni igraci su to MORALI posjedovati, dok s druge strane, prijasnji igraci bi tesko izdrzali ovaj tempo igre...
sigurno je to da je Pele imo svarsene tehnicke mogucnosti, dok fizicke malo losije...
mislim ne smatra se on dzaba najboljim igracem svijeta svih vremena, Messi mu opasno prijeti al treba on jos utakmica i utakmica odigrati da bi ga prestigo...vjerujem da jednog dana hoce, al nisam siguran da je sad bolji...
kad je Pele igro tad se igro pravi fudbal, a ne atletika...danas uopste ne moras znati driblati, dodavati, niti imati bilo kakvih tehnickih mogucnosti da bi igro fudbal, dok prije ofanzivni igraci su to MORALI posjedovati, dok s druge strane, prijasnji igraci bi tesko izdrzali ovaj tempo igre...
sigurno je to da je Pele imo svarsene tehnicke mogucnosti, dok fizicke malo losije...
mislim ne smatra se on dzaba najboljim igracem svijeta svih vremena, Messi mu opasno prijeti al treba on jos utakmica i utakmica odigrati da bi ga prestigo...vjerujem da jednog dana hoce, al nisam siguran da je sad bolji...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.