FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ne'do Bog da imamo iole kvalitetna krila
Ne mogu nas ni pohvaliti koliko Real očajno izgleda.
Da se razumijemo ova postavka im u potpunosti blokira linije dodavanja a Kroos i Modrić ne mogu toliko da trče da se otvaraju pa sav pritisak padne na Camavingu i bekove, a svi su im limitirani s loptom u nogama, pogotovo Camavinga.
Lijeva strana gdje Gavi pravi višak ne dozvoljava Valverdeu da bude agresivan, a duplo pojačana desna strana čuva Viniciusa poprilično dobro.
Sad koliko je ovo na ruku Barce, visokog presinga, dobre postavke, a koliko do očajnog Reala, mislim da je kombinacija i jednog i drugog
Da se razumijemo ova postavka im u potpunosti blokira linije dodavanja a Kroos i Modrić ne mogu toliko da trče da se otvaraju pa sav pritisak padne na Camavingu i bekove, a svi su im limitirani s loptom u nogama, pogotovo Camavinga.
Lijeva strana gdje Gavi pravi višak ne dozvoljava Valverdeu da bude agresivan, a duplo pojačana desna strana čuva Viniciusa poprilično dobro.
Sad koliko je ovo na ruku Barce, visokog presinga, dobre postavke, a koliko do očajnog Reala, mislim da je kombinacija i jednog i drugog
Vidjećemo sad hoće li 180° drugo poluvrijeme
Balde u Bale modeu 
je.bi se Osmane
je.bi se Osmane
Mora se zabiti jos jedan, da se ne bi slucajno pokvarilo ovo sve sa jednim primljenim golom i panikom onda do kraja utakmice.
⚽FK Garaže⚽
Gavi i Pedri ovaj meč. 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Je.bem ti sunce i djecu 
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jos Bellingham i imamo 3 najbolja veznjaka svijeta za 3-4 godine
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Imal ko kakav stream?
daj ansua umjesto crnog
Niko nam se ne naguzi ko Real. 
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Koševo Zapad
lol, igraju salate s njima
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nadam se da si shvatio kakvo blago imamo u vidu ovog dvojca na veznom redu.JoeBleck je napisao/la: ↑13 jan 2023, 10:19Vezni red u toj postavi iole moze trcati ali kada doktor Xavi uvede Buskeca da malo to ustabili i ubrzao onda znas da si u deficitu.Moderni fudbal je sve vise atletika i tako i Barca treba gledati igrace.Pedri joj sve zna ali kakva korist kad se vuce kao slina po terenu.Ne kudim ga , jednostavno tako djeluje momak na terenu.On pretrckara dobru kilometrazu ali kada treba istrcati sprint nazad i oduzeti loptu on je postoji.Moraju svi igraci igrati i napad i odbranu nema tu mudrolije.Furymaker je napisao/la: ↑13 jan 2023, 08:56Kako je očito da imamo ogromne rupe u startnih 11, kako nam je okosnica ekipa odlična, ali kad se uzme komplet tih 11 baš fale pozicije.
Na papiru FDJ-Pedri-Gavi je odličan vezni red, 50% tekme će sve izdominirati, a 50% tekme fizički ne postoje i svaka ekipa ih izgaza, i gavi je izgubio onu svoju agresivnost defanzivno, pedri nikad sporije nikad trčkarao za igračima, a frenkie i koliko god da juri za njima, razviju ga ko slinu ili se on loše postavi pa ispadne. Očito je da tu fali dinamike i kontrole, iako se počelo sve gubiti kad je fdj izašao.
Onda prema naprijed imaš igrače bolji su nekonstantni i bljesnu tu i tamo + ferrana koji izgleda ko coutinho svojevremeno, izgubljen i nesiguran.
Nazad imaš stijene na 3 pozicije, christensen i balde kad igraju svih 5 su odlični, a ovako kad gledaš patnju sa robertom, albom i onda na kraj panjom alonsom..
Ter Stegen je zvijerski golman i očito onaj pad u formi je bio zbog koljena, brutalan golman.
Za jučer riječi pohvale za Dembelea koji je apsolutno klasa za sebe kad onako igra i to se sve češće dešava što ne čudi s obzirom da napokon igra u kontinuitetu i bez ozljeda + lagano ulazi u prime godine.
Iskreno zadnje 2 tekme jako razočaravajuće što se sveukupnog dojma tiče, manjak kontrole i izdominirani od strane protivnika + Xavi ga baš usere sa zamjenama.
Fati je jučer bio odlican, kretnje, čitanje igre, shvaćanje kad da se ubaci izmedju veznjaka i stopera, kad da protrci iza njih i fantastičan gol - nadam se da je to naznaka povrata u formu igrača koji će nam trebati ako hoćemo ista do kraja sezone.
Alonsu želim neku ozljedu da ga moji oči više ne gledaju, a Busquets, postalo je zalosno forsiranje od strane Xavija, kužim da nema tko tu da zaigra, al bolje Casada pozvati pa s njim igrati u nekim slabijim utakmicama nego gledati Busquetsa kako jednostavno ne može.
El Clasico nikad lošiji, obe ekipe 0 bodova, atmosfera u ove 2 tekme je toliko jadna bila da mi se doimalo da su prijateljske utakmice, fuj.
Problem 2 je sto krila veze sa zivotom nemaju.Oni niti uvestvuju u izgradnji napada a i kada dobiju nesto naprijed ne znaju previse uraditi.
Fali dosta toga , ima se nabacano finih igraca ali ne ferceraju jer nemaju jasnu ulogu.Kao sto sam i ranije rekao , cim rival zna igrati lopte i cim znaju izvrsiti pritisak na nas , ekipa ne postoji.Ovo svaka jaca ekipa koristi.Ne moras dominiriati , dovoljno ti je 20 minuta da izadjes visoko i da znas koga i kad pritisnuti , stvorit ces sanse i imati kolosalne prilike.Ja tu ne mogu defanzivu kriviti previse , nije njihovo da brane svih 10 igraca rivala.Ako se ne iznese lopta kako treba , oni su najmanje krivi.Jucer udje Buskec , mi do centra igramo , isto kao i protiv Atletica drugo poluvrijeme.
Dembele mnogo toga zna ali njegov mozak je bas bas upitan.Ne vjerujem mu , jednostavno kod njega ne znas sta je u stanju .Koliko dobra moze uraditi , troduplo sranja moze.
Danas me Lewa prijatno iznenadio, bez realizacije ali fenomenalan u izgradnji igre i prelijepa asistencija
#Punoljetstvo
Mislim na one visoke pobjede. Barcelonini najveći porazi su dva razlike, vi ste ovih 3+ nabrali more u zadnjih 15ak godina.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- NisamInSajder
- Kontakt:
Eto ga Madridu. Ne treba ovdje, ima de Jong, Pedri, Gavi za narednih 10,.plus Torre.BosniaBoston je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:29Jos Bellingham i imamo 3 najbolja veznjaka svijeta za 3-4 godine
Meni Lewa danas nekako baš suprotan, jeste se povlačio u sredinu, ali to u Barci uvijek radi. No, par bitnih duela izgubio, faulova napravio, u prijemu zeznuo onu jednu odličnu loptu. Nekako nervozan veći dio utakmice, no opet se našao na pravom mjestu i zabio ga.
Da se razumijemo ovo večeras, nije spektakularna igra, više je plod lošeg Reala, nego naše briljantnosti i sigurnosti, ali valja upravo na tome da se ekipa podigne i dobije na tom samopoudanju. Nismo puno velikih utakmica dobili u zadnjih par godina.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Ma svs super , nepotrebno da ikoga citiras.Nemoj nikoga molim te dizati u nebesa nakon jedne utakmice koja je najmanje vazna bitna utakmica u citavoj sezoni.Super smo odigrali , sve extra , Real se nije pojavio ali treba spustiti loptu na zemlju bez hypa da smo sila.Samo teko se moze napredovati a ova ekipa itekako mora naprijed.BosniaBoston je napisao/la: ↑15 jan 2023, 21:38Nadam se da si shvatio kakvo blago imamo u vidu ovog dvojca na veznom redu.JoeBleck je napisao/la: ↑13 jan 2023, 10:19Vezni red u toj postavi iole moze trcati ali kada doktor Xavi uvede Buskeca da malo to ustabili i ubrzao onda znas da si u deficitu.Moderni fudbal je sve vise atletika i tako i Barca treba gledati igrace.Pedri joj sve zna ali kakva korist kad se vuce kao slina po terenu.Ne kudim ga , jednostavno tako djeluje momak na terenu.On pretrckara dobru kilometrazu ali kada treba istrcati sprint nazad i oduzeti loptu on je postoji.Moraju svi igraci igrati i napad i odbranu nema tu mudrolije.Furymaker je napisao/la: ↑13 jan 2023, 08:56Kako je očito da imamo ogromne rupe u startnih 11, kako nam je okosnica ekipa odlična, ali kad se uzme komplet tih 11 baš fale pozicije.
Na papiru FDJ-Pedri-Gavi je odličan vezni red, 50% tekme će sve izdominirati, a 50% tekme fizički ne postoje i svaka ekipa ih izgaza, i gavi je izgubio onu svoju agresivnost defanzivno, pedri nikad sporije nikad trčkarao za igračima, a frenkie i koliko god da juri za njima, razviju ga ko slinu ili se on loše postavi pa ispadne. Očito je da tu fali dinamike i kontrole, iako se počelo sve gubiti kad je fdj izašao.
Onda prema naprijed imaš igrače bolji su nekonstantni i bljesnu tu i tamo + ferrana koji izgleda ko coutinho svojevremeno, izgubljen i nesiguran.
Nazad imaš stijene na 3 pozicije, christensen i balde kad igraju svih 5 su odlični, a ovako kad gledaš patnju sa robertom, albom i onda na kraj panjom alonsom..
Ter Stegen je zvijerski golman i očito onaj pad u formi je bio zbog koljena, brutalan golman.
Za jučer riječi pohvale za Dembelea koji je apsolutno klasa za sebe kad onako igra i to se sve češće dešava što ne čudi s obzirom da napokon igra u kontinuitetu i bez ozljeda + lagano ulazi u prime godine.
Iskreno zadnje 2 tekme jako razočaravajuće što se sveukupnog dojma tiče, manjak kontrole i izdominirani od strane protivnika + Xavi ga baš usere sa zamjenama.
Fati je jučer bio odlican, kretnje, čitanje igre, shvaćanje kad da se ubaci izmedju veznjaka i stopera, kad da protrci iza njih i fantastičan gol - nadam se da je to naznaka povrata u formu igrača koji će nam trebati ako hoćemo ista do kraja sezone.
Alonsu želim neku ozljedu da ga moji oči više ne gledaju, a Busquets, postalo je zalosno forsiranje od strane Xavija, kužim da nema tko tu da zaigra, al bolje Casada pozvati pa s njim igrati u nekim slabijim utakmicama nego gledati Busquetsa kako jednostavno ne može.
El Clasico nikad lošiji, obe ekipe 0 bodova, atmosfera u ove 2 tekme je toliko jadna bila da mi se doimalo da su prijateljske utakmice, fuj.
Problem 2 je sto krila veze sa zivotom nemaju.Oni niti uvestvuju u izgradnji napada a i kada dobiju nesto naprijed ne znaju previse uraditi.
Fali dosta toga , ima se nabacano finih igraca ali ne ferceraju jer nemaju jasnu ulogu.Kao sto sam i ranije rekao , cim rival zna igrati lopte i cim znaju izvrsiti pritisak na nas , ekipa ne postoji.Ovo svaka jaca ekipa koristi.Ne moras dominiriati , dovoljno ti je 20 minuta da izadjes visoko i da znas koga i kad pritisnuti , stvorit ces sanse i imati kolosalne prilike.Ja tu ne mogu defanzivu kriviti previse , nije njihovo da brane svih 10 igraca rivala.Ako se ne iznese lopta kako treba , oni su najmanje krivi.Jucer udje Buskec , mi do centra igramo , isto kao i protiv Atletica drugo poluvrijeme.
Dembele mnogo toga zna ali njegov mozak je bas bas upitan.Ne vjerujem mu , jednostavno kod njega ne znas sta je u stanju .Koliko dobra moze uraditi , troduplo sranja moze.
Danas me Lewa prijatno iznenadio, bez realizacije ali fenomenalan u izgradnji igre i prelijepa asistencija![]()
Nisam ja kritikovao Gavija , nemam njemu sta oduzeti momak je masina u oba smjera , ja sam kritikovao Pedrija a razlog zasto danas igra bolje je sto je rasteren letanja terenom jer igra AMF-a.To je njegova pozicija gdje moze kvalitet dodira i pasa doci do izrazaja , nikako da trci i pokriva teren jer je mlohav.
Odlicna postavka Xavi treba istaci.Vrhunska postavka i dobijanje utakmice sa igracem vise u sredini i guranjem Baldea na wing becka.
Konacno !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.