FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 17 jul 2017, 17:12

hilmo je napisao/la:
Zip je napisao/la:Evo javi se i ovaj sto ce da angazuje advokata da provjeri statut :lol: :lol:

A najzalosnije sto ovo dijete zagorski je pao pod uticaj ovih bojkot boysa...
Kad neko nema svoje misljenje, sta drugo i ocekivsti nego da blene i slusa gluposti.
A ti bi mogao malo da pišeš o temi, a ne da u svakom postu prozivaš druge forumaše. Oni imaju svoje mišljenje koje se očito razlikuje od tvog i ti to treba da poštuješ, kao i ostali.
Ali isto tako bi i ovih par forumasa sto su tako reci privatizovali temu mogli uvazavati tudja misljenja, a ne biti svakom loncu poklopac. Da se ne lazemo sve ovo sto ovih par forumasa svakodnevno pise ovde dosta toga su u pravu, ali dosadilo vise citati svakodnevno jedno te isto. U subotu je tekma, mogli bi malo i o tome pisati, kome se ne dolazi neka ne dolazi niko ga ne tjera, kao i na misljenje takodje ljudi imaju i pravo izbora da li ce ili ne doci na tekmu. Sto se mene licno tice, sezonska vec petu sezonu za redom danas zavrsena i ja na tekme dolazim, ne iz razloga sto sam tamo neki klimac glavom, slijepac ili koji qrac nego sto je to jace od mene i sto ne mogu bez tekmi Sarajeva kao i onih standardnih par hiljada bolesnika koji ne propustamo gotovo ni jednu na Kosevu, a dobar dio i gostovanja se odradi i ako mi je haman 4 banke vec.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 jul 2017, 17:15

Haj sve, imali smo nerealna ocekivanja, niko nije budala da ulaze ovdje, bla, bla...
Ali kamp? Kamp je nesto sto je cvrsto obecano da ce biti zavrseno. Nesto zbog cega smo prodali klub.
Ko je slagao?
Ko odgovara sto od tog kampa jos ni 30% nemamo od obecanog?

Mislim, to su cinjenice. Nije misljenje nekog od nas.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 17 jul 2017, 17:21

@PB

Odakle da je ista dole kostalo vise. Kamp prema renderima najavljenim je trebao kostati kao ovaj Vardarov. Dosad nije utroseno ni 50% tog iznosa.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 jul 2017, 17:28

Citajuci ovaj forum uvijek sam u dvojbi jeli Tan izradio ocw nase kad je kupovao dionice obecao evropsko Sarajevo ili su ovi nasi njeg izlevatili za pare . al nekako ne vjerujem da je Tan levat da je dao lovu a nije pratio gdje i kako zavrsava ta lova .

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 17:32

Orangina85 je napisao/la:@PB

Odakle da je ista dole kostalo vise. Kamp prema renderima najavljenim je trebao kostati kao ovaj Vardarov. Dosad nije utroseno ni 50% tog iznosa.
Mani me politike sviju ti. Koliko će se to kamp graditi 20 godina? Zašto su ulagane pare u onu trošnu kuću uopšte?
Samo Saraj'vo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 jul 2017, 17:38

Pricaju pokrale se pare od kampa .dobro ok, onda je sasvim normalno da neko kaze koliko se ulozilo dosad ,koliko je se trebalo ulozit ko je pokrao i koliko para .

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 17:41

Ma iritira ta priča malo "imamo pare, samo trošimo sad racionalno" pa onda malo "nema para Tan zavrnuo pipu" pa onda malo "vi bi htjeli preko noći sve" pa onda malo "niko nije rekao to što je rekao." Zašto ova Uprava nije izbacila jasan izvještaj kada je preuzela klub pa da svi znamo u kakvim smo govvnima, ako jesmo u istima?

Odgovor je vjerojatno zato što se strukturisalo kao privatna firma, osim hijerarhiji niko nije dalje odgovoran. Javnost, u ovom slučaju navijači, nemaju nikakav doseg ni uvid.
Samo Saraj'vo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 jul 2017, 17:52

PitarBordo je napisao/la:Ma iritira ta priča malo "imamo pare, samo trošimo sad racionalno" pa onda malo "nema para Tan zavrnuo pipu" pa onda malo "vi bi htjeli preko noći sve" pa onda malo "niko nije rekao to što je rekao." Zašto ova Uprava nije izbacila jasan izvještaj kada je preuzela klub pa da svi znamo u kakvim smo govvnima, ako jesmo u istima?

Odgovor je vjerojatno zato što se strukturisalo kao privatna firma, osim hijerarhiji niko nije dalje odgovoran. Javnost, u ovom slučaju navijači, nemaju nikakav doseg ni uvid.
Eh ovo se sve slazem . koliko su zamrsene stvari vise ni mi navijaci ne znamo sta i kako . jel Tan kriv ili bivsa uprava ili mozda sad ova ili su treneri i igraci krivi .ovi iz uprave sto daju neki interviju to je onako formalno mi smo FKS borit cemo se za vrh mozda i nesto vise i to je to niko ne odgovara konkretno zasto nema pojacanja ,zasto odlaze mladi iz akademije , slucaj duljevic , zasto Bekic I Catakovic pusteni pa igramo evropu bez napadaca, zasto se kamp dalje ne gradi , sve su ovo pitanja na koje bi bilo posteno da nam odgovore ljudi iz kluba mislim da su navijaci toliko zasluzili .

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 17 jul 2017, 17:52

1 utakmica Sarajeva na BHT1, sve utakmice Sarajeva na Moja TV.
Ko nije pretplatnik BH Telecoma i Moje TV neće biti u mogućnosti gledati utakmice voljenog Kluba.
Vaše mišljenje po pitanju ovoga?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 17:57

KrajisnikBosnjak je napisao/la:1 utakmica Sarajeva na BHT1, sve utakmice Sarajeva na Moja TV.
Ko nije pretplatnik BH Telecoma i Moje TV neće biti u mogućnosti gledati utakmice voljenog Kluba.
Nešto najodvratnije što dolazi trenutno iz kuhinje Saveza, a klubovi nijemo sjede i dudlaju plačeve jer im Telecom pokriva službena lica i kotizaciju.

Ne samo FKS, generalno, kako vidim Arenu (koja je jedina radila produkciju u skladu sa 21. stoljećem) su u potpunosti odsjekli, a gotovo sve "atraktivnije" utakmice prikačili sebi.

Tako da mi na drugim operaterima (kojih ima mnogo više nego korisnika BH Telecoma), a pogotovo oni koji uopće nemaju način da uvedu MojaTV (manji bh. entitet i 1/3 federacije) mogu samo pokušati sa MojaWebTV pretplatom, koju koristim evo dvije godine i smeće je nevjerovatno, čim ima više od stotinjak ljudi stream zaštopa - a da ne pričamo o tome da kvalitet streama je u rangu zumiranih snimaka sa video kaseta iz 1970tih.
Samo Saraj'vo.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 17 jul 2017, 18:00

PitarBordo je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:1 utakmica Sarajeva na BHT1, sve utakmice Sarajeva na Moja TV.
Nešto najodvratnije što dolazi trenutno iz kuhinje Saveza, a klubovi nijemo sjede i dudlaju plačeve jer im Telecom pokriva službena lica i kotizaciju.

Ne samo FKS, generalno, kako vidim Arenu (koja je jedina radila produkciju u skladu sa 21. stoljećem) su u potpunosti odsjekli, a gotovo sve "atraktivnije" utakmice prikačili sebi.

Tako da mi na drugim operaterima (kojih ima mnogo više nego korisnika BH Telecoma), a pogotovo oni koji uopće nemaju način da uvedu MojaTV (manji bh. entitet i 1/3 federacije) mogu samo pokušati sa MojaWebTV pretplatom, koju koristim evo dvije godine i smeće je nevjerovatno, čim ima više od stotinjak ljudi stream zaštopa - a da ne pričamo o tome da kvalitet streama je u rangu zumiranih snimaka sa video kaseta iz 1970tih.
Interesantno kako nijedan portal nema damu da napise nesto o ovome. Jbg, treba biti dobar sa savezom, mozda se ode na koje gostovanje sa onom menadzerskom reprezentacijom.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 18:03

pasica je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:

Interesantno kako nijedan portal nema damu da napise nesto o ovome. Jbg, treba biti dobar sa savezom, mozda se ode na koje gostovanje sa onom menadzerskom reprezentacijom.
Hajat je nešto piskarao, ali to je više jer im je bilo krivo što je neki prenos dat' Areni, pa su više prozivali šatro Arenu tipa pare idu vani umjesto da se plaća domaća kuća (a Areninu produkciju radi domaća produkcijska kuća) - protiv Saveza svi šute, to si 100% u pravu i zbog čega.

Radije se sa Džekom i Pjanićem slikati u hotelu na gostovanju reprezentacije, nego raditi kontra korupcije i uništavanja domaće lige. Šta će kad ove dijasporaške generacije završe s repkom? Ako se ne bude radilo na kvalitetu lige, sve manje ćeš igrača imati za repku - ili će se i dalje novi igrači za seniore tražiti treća i četvrta koljena po Evropi i Americi, a domaći da se valjaju u blatu eksluzivno za kamere MojaTV platforme. :puke:
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 18:20

Sarajevo - Zrinjski (22. juli 20:00 sati Moja TV)
Čelik - Sarajevo (30. juli 17:30 sati Moja TV)
Sarajevo - GOŠK (6. avgust 17:30 sati Moja TV)
Mladost - Sarajevo (13. avgust 17:30 sati Moja TV)
Sarajevo - Željezničar (19. avgust 19:00 sati Moja TV)
Borac - Sarajevo (27. avgust 20 sati Moja TV)
Sarajevo - Vitez (9. septembar 16:30 sati Moja TV)
Sarajevo - Široki Brijeg (16. septembar 17 sati Moja TV)
Radnik - Sarajevo ( 23. septembar 16 sati Moja TV)
Sarajevo - Krupa (1. oktobar 16 sati BHT)
Sloboda - Sarajevo (14. oktobar 18 sati Moja TV)
Zrinjski - Sarajevo (21. oktobar 19 sati Moja TV)
Sarajevo - Čelik (29. oktobar 13:30 sati Moja TV)
GOŠK - Sarajevo (5. oktobar 13:30 sati Moja TV)
Sarajevo - Mladost (18. novembar 16 sati Moja TV)
Željezničar - Sarajevo (26. novembar 16 sati Moja TV)
Sarajevo - Borac (2. decembar 13 sati Moja TV)
Vitez - Sarajevo (10. decembar 13 sati Moja TV)

Bravo Savez, bravo Klubovi. Čestitke Telecom.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 17 jul 2017, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 17 jul 2017, 18:22

Borac, Zeljana, listica i Sloboda su odbili uslove BHtelekoma i moja TV.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 17 jul 2017, 18:28

Ja razumijem da MojaTV kao dio BHTelecoma, koji je generalni sponzor lige, ima ekskluzivu za prijenos. Ali glupo je ne dati drugima da prenose, da plate Savezu/klubovima i prenose utakmice. Bar je tako u nekim 'normalnim' drzavama.
Ovo sto sad imamo je monopol telekoma, jos kad vidis da preko 90% nasih utakmica prenose...bar se nadam da vazi ona 'koliko para toliko muzike' pa da su masno platili za prenos, a ne za kikiriki tipa kotizacija (Savezu idu pare) i sl. Imal' da sta klubovi pazare ili samo Savez mora kupiti slag????
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 18:32

muhamedhulk je napisao/la:Ja razumijem da MojaTV kao dio BHTelecoma, koji je generalni sponzor lige, ima ekskluzivu za prijenos. Ali glupo je ne dati drugima da prenose, da plate Savezu/klubovima i prenose utakmice. Bar je tako u nekim 'normalnim' drzavama.
Ovo sto sad imamo je monopol telekoma, jos kad vidis da preko 90% nasih utakmica prenose...bar se nadam da vazi ona 'koliko para toliko muzike' pa da su masno platili za prenos, a ne za kikiriki tipa kotizacija (Savezu idu pare) i sl. Imal' da sta klubovi pazare ili samo Savez mora kupiti slag????
Ne znam stavke novog ugovora, ali po starom ako se dobro sjećam Telecom je plaćao službena lica (sudije, posmatrač, delegat) i kotizaciju kluba i još neke sitnice, ali nisu imali ovoliko flexibilnost i ekskluzivnost na prenose. Ovo što se sada dešava nije ni 90% nego 99%. Pričamo o nacionalnom takmičenju, a ne privatnoj ligi. Telekom nije dostupan ni na nivou srednje Bosne, a da ne pričamo o Hercegovini ili manjem bh. entitetu.

Svi klubovi koji mirno sjede i ćute na ovo direktno sami sebi čine medvjeđu uslugu i erodiraju popularnost i dostupnost.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jul 2017, 18:34

Ma nece njih nestati moj PB, eno neki dan Jozo iz Zagreba se odlucio za nasu reprezentaciju, 22 godine, platio ga Celtic Dinamu 15 miliona maraka.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jul 2017, 18:37

Jbg ljudi iskesirali savezu 5 miliona maraka, cudi me da i nisu koji klub privatizovali :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 17 jul 2017, 18:42

MortemHz je napisao/la:Ma nece njih nestati moj PB, eno neki dan Jozo iz Zagreba se odlucio za nasu reprezentaciju, 22 godine, platio ga Celtic Dinamu 15 miliona maraka.
Čekaj dok te generacije koje su u ratu odselile prevale dva-tri koljena. Budi siguran da unuk onog ko je odrastao u njemačkoj zbog rata neće uopšte razmišljati o BiH, osim u smislu da mu korijeni vuku ka Balkanu. Savez umjesto da radi na unaprijeđenju uslova i popularizaciji ove lige, da bi za 10-15 godina počela da stvara stvarne igrače, slomiše se moljakajući djecu koja su radila u uslovima u kakvim možda talentiranijana djeca ovdje mogu sanjati.
MortemHz je napisao/la:Jbg ljudi iskesirali savezu 5 miliona maraka, cudi me da i nisu koji klub privatizovali :lol:

Vuče to dublju analizu i da ne duljim ovdje većina se ne tiče direktno FK Sarajevo. Ono što je činjenica jeste da je BH Telecom najgori mogući sponzor (uključujući bilo koju nacionalnu firmu sa političkim predznakom), ali isto tako malo je kandidata jer Savez ide linijom manje otpora, daj ti nam keš od Telecoma, tj. daj šta daš. Da se to pregovaralo pa Telecom se obavezao da napravi savremenu platformu sa prenosima, izvještajima itsl. rekao bih okej, ali ovako, daje se ekluzivitet lige sponzoru samo da bi mogao da gura utakmice preko svog kanala. Liga nema nikakve koristi od Telecoma, bukvlano nikakve kada se podvuče krajnja crta. Stvarno su naivni ako misle da će neko tipa odje8ati Telemach koji je 20 godina ispred njih što se tiče IPTV ili čak Logosoft i uvesti njih da bi gledao utakmice PL. A da ne ponavljamo da 2/3 države uopšte nema način da to uvede.
Samo Saraj'vo.

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 17 jul 2017, 19:24

Yebem ti Dino majku.
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, MSOZ101, rimljanin90, trunks1946 i 74 gosta.