Svaka cast svakom ko pomaze bolesne i sirotinjuHercegovinaCali je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:48Zajedno za Darisa Dizdarevića,15-godišnjaka koji se bori s karcinomom a za njegovo liječenje je potrebno 248k€.
Novci trebaju biti uplaćeni do ponedjeljka.
Za Zrinjevce - postoje aukcije za određene dresove koji su zanimljivi a svi prikupljeni novci će biti usmjereni Darisu.
Na FB stranici "The Nobles" imate dres Bilbije (BiHa reprez.), dresove Ivančića i Savića (Zrinjski). Osim toga ima i dres Batarela s gostovanja protiv Breideblika gdje je Zrinjski ostvario povijesni uspjeh plasirajući se u skupine KLe.
Vjerujem da su Rođeni već upoznati, vidim da je već organizirano od strane navijača.
Za sve ostale
"
Računi za uplate:
Za uplate iz BiH:
-Primalac: Daris ( Denis ) Dizdarević
- ZiraatBank BH d.d. Sarajevo
- Broj računa: 186-201-0330148105
- Svrha uplate: Za liječenje Darisa Dizdarevića
Računi za uplate iz inostranstva:
IBAN primaoca: BA391862015410042761
SWIFT: TZBBBA22
Korespondentske banke (za EUR uplate iz inostranstva)
Pošiljalac iz inostranstva treba izabrati jednu od ovih banaka (preporučena je označena):
Deutsche Bank AG (Njemačka)
SWIFT: DEUTDEFF
Račun: 936276510
Ostale opcije:
Commerzbank AG (Njemačka)
SWIFT: COBADEFF
Račun: 400 8769523
Raiffeisen Bank International AG (Austrija)
SWIFT: RZBAATWW
Račun: 1-55.107.734
TC Ziraat Bankasi AS (Turska)
SWIFT: TCZBTR2A
Račun: 999000185002
"
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
-
IMResurrected
- Kontakt:
Hoces da kaze da kada se u BL zaori "ubij Turcina" na utakmici Borac-Sarajevo to ne znaci nista? Skandiraju Besiktasu ili mozda Fenerbahceu, ili im jednostavno nesto ne leze Turci? Da li bi se ti osjecao ugodno na tribini ili na terenu da ti 5-10 hiljada ljudi govori ubij Turcina? Mislio bi da se ne odnosi na tebe i ne bi te dotaklo? Nemoj molim te.Pendulum je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:52To što se Musi skandira "Musa Turčine napuši se .." njega treba da vrijeđa zbog čega? Jer (ni)je Turčin ili? Pokušavaju da ga uvrijede jer je možda musliman? Pa kome sa gramom zdravog mozga može to biti uvreda? Koja je poenta tog skandiranja Turčine u smislu neke uvrede? Ovo "napuši se .." - to jeste neka minorna vrsta uvrede.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:35Paralela je jasna. Rekao sam maloprije u drugom postu. Kada se Dzananu Musi skandira "Musa Turcine, napusi se kurc.ine" po tvojoj logici on ne treba da se osjeca uvrijedjenim jer nije Turcin. Ili kad u BL pjevaju slicne stvari tvom klubu ne treba traziti sankcije i kazne, jer vi niste Turci i ne odnosi se to na vas. Skandiraju protiv Besiktasa valjda.Pendulum je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:29
Izvini a kako ti nabrojani treba da se osjećaju kad se psuju četnici? Ako su normalni i ako nisu oni "to" šta ih se onda tiče? Ako ne podržavaju i ne praktikuju četništvo, što će im smetati? Ako već (potajno jel) podržavaju tu "ideologiju" onda treba da im smeta, treba da se osjećaju uvrijeđeno. Jel to problem možda?
Ne razumijem ti paralelu koju pokušavaš da prezentuješ?
Opet ti kažem - ako ne podržavaš idelogiju četnika i ustaša a čuješ nekoga da ih "psuje" ili pjeva im pogrdne pjesme; tebe tu nema šta uvrijediti. Ako s druge strane podržavaš onda trebaš biti uvrijeđen i to je to.
Oni u BL ili MO ne pjevaju "slične stvari mom Klubu" - oni opet pokušavaju da "vrijeđaju" na vjerskoj osnovi a, složit' ćeš se, četništvo ili ustašluk nema veze sa vjerom?
Intencija iza takvih skandiranja je veoma jasna. Nema potrebe da rasclanjujemo i analiziramo semantiku. Po mom misljenju, tome jednostavno nema mjesta na tribinama. Navijaci Zeljeznicara su mogli pjevati kakve su god htjeli patriotske ili pro-BiH pjesme bez tih stvari.
Pitaj Sinisu Stevanovica kako mu je ugodno bilo da to cuje igrajuci za Slaviju, a momak je zabiljezio mozda 150 nastupa za Zeljeznicar i ginuo za taj klub.
-
LoveFootball1987
- Kontakt:
Mijesas babe i zabe. Njihovo skandiranje ubij Turcina je neupitno upuceno za Bosnjacki narod. Oni cijeli narod nazivaju Turcima. Mene ne moze to uvrijedja jer znam ko sam i sta sam ali njihova je namjera da te uvrijede i to je jasno.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:02Hoces da kaze da kada se u BL zaori "ubij Turcina" na utakmici Borac-Sarajevo to ne znaci nista? Skandiraju Besiktasu ili mozda Fenerbahceu, ili im jednostavno nesto ne leze Turci? Da li bi se ti osjecao ugodno na tribini ili na terenu da ti 5-10 hiljada ljudi govori ubij Turcina? Mislio bi da se ne odnosi na tebe i ne bi te dotaklo? Nemoj molim te.Pendulum je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:52To što se Musi skandira "Musa Turčine napuši se .." njega treba da vrijeđa zbog čega? Jer (ni)je Turčin ili? Pokušavaju da ga uvrijede jer je možda musliman? Pa kome sa gramom zdravog mozga može to biti uvreda? Koja je poenta tog skandiranja Turčine u smislu neke uvrede? Ovo "napuši se .." - to jeste neka minorna vrsta uvrede.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:35
Paralela je jasna. Rekao sam maloprije u drugom postu. Kada se Dzananu Musi skandira "Musa Turcine, napusi se kurc.ine" po tvojoj logici on ne treba da se osjeca uvrijedjenim jer nije Turcin. Ili kad u BL pjevaju slicne stvari tvom klubu ne treba traziti sankcije i kazne, jer vi niste Turci i ne odnosi se to na vas. Skandiraju protiv Besiktasa valjda.
Opet ti kažem - ako ne podržavaš idelogiju četnika i ustaša a čuješ nekoga da ih "psuje" ili pjeva im pogrdne pjesme; tebe tu nema šta uvrijediti. Ako s druge strane podržavaš onda trebaš biti uvrijeđen i to je to.
Oni u BL ili MO ne pjevaju "slične stvari mom Klubu" - oni opet pokušavaju da "vrijeđaju" na vjerskoj osnovi a, složit' ćeš se, četništvo ili ustašluk nema veze sa vjerom?
Intencija iza takvih skandiranja je veoma jasna. Nema potrebe da rasclanjujemo i analiziramo semantiku. Po mom misljenju, tome jednostavno nema mjesta na tribinama. Navijaci Zeljeznicara su mogli pjevati kakve su god htjeli patriotske ili pro-BiH pjesme bez tih stvari.
Pitaj Sinisu Stevanovica kako mu je ugodno bilo da to cuje igrajuci za Slaviju, a momak je zabiljezio mozda 150 nastupa za Zeljeznicar i ginuo za taj klub.
Skandiranje cetnicima i ustasama nije upuceno jednom narodu, imas veliki broj Srba koji mrzi i nepoistovjecuje se sa cetnicima, kao sto imas Hrvata koji mrze ustase.
Koja Srpska grupa ne fura cetnistvo? Koja Hrvatska ne fura ustastvo? Jasno se i jedni i drugi tako deklarisu i onda problem kad ih nazoves onako kako se sami deklarisu.
To je to. Problem je sto je vecina tvojih sunarodnika perfidna po ovom pitanju i ne zeli ovo da vidi na nacan kakav jeste, pravimo se budale i bukvalisti i neka prodje.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:02Intencija iza takvih skandiranja je veoma jasna. Nema potrebe da rasclanjujemo i analiziramo semantiku.
Jedan dio je i ogranicen, kao ovaj Prdulum koji je tvrdio da su svi koji su rodjeni u Srbiji Srbi.
Njemu ovo sto pokusavas da objasnis je sizifov posao.
Prduluma ko nije blokiro, nek se zapita.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
-
IMResurrected
- Kontakt:
Ti si jucer na ovoj temi nazvao posudjene igrace Zeljeznicara u Slaviji "balijicama."Vorovus je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:15To je to. Problem je sto je vecina tvojih sunarodnika perfidna po ovom pitanju i ne zeli ovo da vidi na nacan kakav jeste, pravimo se budale i bukvalisti i neka prodje.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:02Intencija iza takvih skandiranja je veoma jasna. Nema potrebe da rasclanjujemo i analiziramo semantiku.
Jedan dio je i ogranicen, kao ovaj Prdulum koji je tvrdio da su svi koji su rodjeni u Srbiji Srbi.
Nemas apsolutno nikakvo pravo da se ubacujes u ovu raspravu. Zaobidji me.
Bas zato sam kompetentan za temu uvrede na nacionalnoj osnovi jer poznajem materiju.
Njima se na Tekbir glava na kosi dize, imaju snimci..IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:19Ti si jucer na ovoj temi nazvao posudjene igrace Zeljeznicara u Slaviji "balijicama."Vorovus je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:15To je to. Problem je sto je vecina tvojih sunarodnika perfidna po ovom pitanju i ne zeli ovo da vidi na nacan kakav jeste, pravimo se budale i bukvalisti i neka prodje.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:02Intencija iza takvih skandiranja je veoma jasna. Nema potrebe da rasclanjujemo i analiziramo semantiku.
Nemas apsolutno nikakvo pravo da se ubacujes u ovu raspravu. Zaobidji me.
Fk Željezničar.
- LondonBlues
- Kontakt:
Zasto bi nekog vrijedjala rijec balija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, kad se ta rijec prije svega povijesno koristila za seljaka i neobrazovanog covijeka
Ponosna moja je zemlja Hercegovina,
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.
hrvatska gruda nam sveta već tisuć’ ljeta,
Ne dam te nikom’ majko, Hercegovino,
Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino.
Znaci ti si balija?LondonBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:31Zasto bi nekog vrijedjala rijec balija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, kad se ta rijec prije svega povijesno koristila za seljaka i neobrazovanog covijeka
Nije nikakva rasprava. Iznosimo svoja mišljenja.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:02Hoces da kaze da kada se u BL zaori "ubij Turcina" na utakmici Borac-Sarajevo to ne znaci nista? Skandiraju Besiktasu ili mozda Fenerbahceu, ili im jednostavno nesto ne leze Turci? Da li bi se ti osjecao ugodno na tribini ili na terenu da ti 5-10 hiljada ljudi govori ubij Turcina? Mislio bi da se ne odnosi na tebe i ne bi te dotaklo? Nemoj molim te.Pendulum je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:52To što se Musi skandira "Musa Turčine napuši se .." njega treba da vrijeđa zbog čega? Jer (ni)je Turčin ili? Pokušavaju da ga uvrijede jer je možda musliman? Pa kome sa gramom zdravog mozga može to biti uvreda? Koja je poenta tog skandiranja Turčine u smislu neke uvrede? Ovo "napuši se .." - to jeste neka minorna vrsta uvrede.IMResurrected je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:35
Paralela je jasna. Rekao sam maloprije u drugom postu. Kada se Dzananu Musi skandira "Musa Turcine, napusi se kurc.ine" po tvojoj logici on ne treba da se osjeca uvrijedjenim jer nije Turcin. Ili kad u BL pjevaju slicne stvari tvom klubu ne treba traziti sankcije i kazne, jer vi niste Turci i ne odnosi se to na vas. Skandiraju protiv Besiktasa valjda.
Evo @Rodjeni81 ti je odlično objasnio.
A ovima iz BL što se pronalaze u četništvu - ono mene pokušava da uvrijedi i piše Prdulum. Pa zamisli tog intelektualnog nivoa.
Edit: Volio bih pitati sve i jednog srbina koji je jučer bio u sastavu (i na klupi) Slavije/Želje kako su se osjećali kada se to skandiralo - to bi nam mnogo reklo o njima samima, zar ne?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- Threeplanetrees
- Kontakt:
Bježo komšija sa časova u osnovnoj u KočerinuLondonBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:31Zasto bi nekog vrijedjala rijec balija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, kad se ta rijec prije svega povijesno koristila za seljaka i neobrazovanog covijeka
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Nema ga sta pitati, sve sto taj vas ima su njih dvojica zajedno polrenuli plus ovaj svoje ima, preko NBA je uzeo sto taj nece za dva zivota.GrbavicaHrammm je napisao/la: ↑13 feb 2026, 13:14
Pitaj mu brata ko ima vise para
Sezona 2006/07, Borac dobio 2:1.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑13 feb 2026, 11:00Uvijek je bilo mrznje u ligi to stoji ali znali su se prije 15-20 godina neki kodeksi.Ovakav seljakuk oko gostovanja nikada nije vladao.I kad su najtezi uslovi bili organizovalo se kako treba.Cak smo mi jednu utakmicu bili organizovano na domacoj tribini u Banja Luci sto je danas nemoguca misija.
I kazu donio savez nekakav napredak,al u qurcu.Nikad vece seljakanje i nepostovanje.To utice na posjetu i ponasanje navijaca.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
ŽIŽOVIĆ MLADEN
ŽIŽOVIĆ MLADEN
-
19vendetta87
- Kontakt:
-
Hordas1990
- Kontakt:
HeadshotBumbaclat je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:33Znaci ti si balija?LondonBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:31Zasto bi nekog vrijedjala rijec balija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, kad se ta rijec prije svega povijesno koristila za seljaka i neobrazovanog covijeka
Ne možeš ovako gruboBumbaclat je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:33Znaci ti si balija?LondonBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:31Zasto bi nekog vrijedjala rijec balija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, kad se ta rijec prije svega povijesno koristila za seljaka i neobrazovanog covijeka
Samoubi se komšija dok se bori sa tastaturom.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Jure bombašBalorda je napisao/la: ↑13 feb 2026, 15:16Ne možeš ovako gruboBumbaclat je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:33Znaci ti si balija?LondonBlues je napisao/la: ↑13 feb 2026, 14:31Zasto bi nekog vrijedjala rijec balija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi, kad se ta rijec prije svega povijesno koristila za seljaka i neobrazovanog covijeka![]()
Samoubi se komšija dok se bori sa tastaturom.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.