Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Raonffa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 17:58

Jakobsen91 je napisao/la:
25 avg 2022, 17:39
Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 17:17
Poštujem i slažem se sa većinom napisanog, ali i dalje ne vidim što je problem ako neko žali za Bosnićem? Kao što rekoh, iza sebe je ostavio neki rezultat i vratio kult reprezentacije, a to je sada sve srušeno kao kula od karata.
Ma nije problem da neko zeli, problem je ako se preuvelicava uspjeh. Bosnic je na klupi proveo 14 sluzbenih meceva, ucinak je 8-6, s tim da je pola pobjeda bilo nad Bugarskom. Ostale 4 su C postava Grcke, desetkovana Ceska i 2x Latvija koja se na kraju nije ni plasirala na EP.

Da je vratio kult reprezentacije jest, i na tome mu svaka cast. Mada nama i ne treba puno da se vrati kult, a jos manje da ga srusimo. Medjutim, rezultati mu nisu vau, moja neka ocjena za njegov rad je korektno u skladu sa limitima ekipe, ni gore ni dole. :thumbup: Od Bekira sigurno jest bolji, ali nista pretjerano kako se kod nas cesto predstavlja.
Raja pamti rezultate i opštu atmosferu oko reprezentacije, a to je nešto što je Bosnić imao i zato će ga spominjati često jbg :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 25 avg 2022, 18:31

Victor je napisao/la:
25 avg 2022, 17:52
Gdje se mogu kupit karte za subotu i hocel bit onaj donji dio tribina otvoren il saml gornji?
Koga ti je cejf uzivo vidjet?
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 25 avg 2022, 19:18

DaVinci je napisao/la:
25 avg 2022, 18:31
Victor je napisao/la:
25 avg 2022, 17:52
Gdje se mogu kupit karte za subotu i hocel bit onaj donji dio tribina otvoren il saml gornji?
Koga ti je cejf uzivo vidjet?
Ma idem sa starim nismo odavno bili na tekmi, pa reko sta fali :D
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 26 avg 2022, 07:45

E slažem se sa ovim novinarom

slika

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 avg 2022, 11:39

Drape je napisao/la:
25 avg 2022, 12:46
Novinar Emir Delić se oglasio povodom teškog poraza i dijagnosticirao probleme. Njeov status prenosimo u cjelosti:

– Napadačka bezidejnost, bez ikakve vizije kako da se kreira višak. Očajna selekcija šuta. Ruke drvene, kao da je u njima krampa, a ne lopta. Odbrana je stvar volje, a vi je niste imali. To se vidjelo od početka. Govor tijela je već u prvoj dionici bio slikovit. Ruke na koljenima i na kukovima, oboreni nosevi, tersanje, otpuhivanje…

Iznenađeni snagom crnogorskog napada, jačinom njihove obrane, šutem, odbranom, skokom…

Crna Gora je ponizila Bosnu i Hercegovinu. Otkrila je da ste igrači, ali samo na papiru. Daleko je to od ekipe. Ako se ovako igra za reprezentaciju, bolje da se ne igra. Legitimno je da odbijete poziv, bolje i to nego da se vučete po parketu.

Da vam smetaju uslovi, da vas nervira situacija u savezu, da vam je frka što pitujete autobusom…

John Roberson jedini s obrazom odigrao. Vidjelo se da mu je stalo. Ako je jednom Amerikancu više stalo nego vama gospodo, ako ga je sramota igre i rezultata, onda se zapitajte šta ste vi, koja je vaša zastava, koja je vaša himna, za koga igrate…

Vječiti talenti koje godinama čekamo da odigraju nešto, da nas razuvjere da nisu propali igrači, nisu to uspjeli. Još jedna utakmica koja je pokazala da nemate krvi. Amerikanci bi rekli “no guts no glory” – napisao je Delić.
gdje je delic ovo pisao?

cudno mi ako je negdje za al jazeeru, inace nasi novinari nemaju mudance za ovako nesto.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 26 avg 2022, 11:49

Kosarka123 je napisao/la:
26 avg 2022, 07:45
E slažem se sa ovim novinarom

slika
Ma Stihoklepac je jedini razocarenje. Ne mozes od ostalih ni ocekivati nesto kad nemaju kvaliteta. Nisu Vrabac i Atic krivi sto ih se pusta da igraju.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 avg 2022, 13:19

babino je napisao/la:
26 avg 2022, 11:39
Drape je napisao/la:
25 avg 2022, 12:46
Novinar Emir Delić se oglasio povodom teškog poraza i dijagnosticirao probleme. Njeov status prenosimo u cjelosti:

– Napadačka bezidejnost, bez ikakve vizije kako da se kreira višak. Očajna selekcija šuta. Ruke drvene, kao da je u njima krampa, a ne lopta. Odbrana je stvar volje, a vi je niste imali. To se vidjelo od početka. Govor tijela je već u prvoj dionici bio slikovit. Ruke na koljenima i na kukovima, oboreni nosevi, tersanje, otpuhivanje…

Iznenađeni snagom crnogorskog napada, jačinom njihove obrane, šutem, odbranom, skokom…

Crna Gora je ponizila Bosnu i Hercegovinu. Otkrila je da ste igrači, ali samo na papiru. Daleko je to od ekipe. Ako se ovako igra za reprezentaciju, bolje da se ne igra. Legitimno je da odbijete poziv, bolje i to nego da se vučete po parketu.

Da vam smetaju uslovi, da vas nervira situacija u savezu, da vam je frka što pitujete autobusom…

John Roberson jedini s obrazom odigrao. Vidjelo se da mu je stalo. Ako je jednom Amerikancu više stalo nego vama gospodo, ako ga je sramota igre i rezultata, onda se zapitajte šta ste vi, koja je vaša zastava, koja je vaša himna, za koga igrate…

Vječiti talenti koje godinama čekamo da odigraju nešto, da nas razuvjere da nisu propali igrači, nisu to uspjeli. Još jedna utakmica koja je pokazala da nemate krvi. Amerikanci bi rekli “no guts no glory” – napisao je Delić.
gdje je delic ovo pisao?

cudno mi ako je negdje za al jazeeru, inace nasi novinari nemaju mudance za ovako nesto.
Dje drugo nego na svom FB-u, Insta, Twitt-u ... tamo gdje niko bitan ga ne cita osim navijaca ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 avg 2022, 13:28

Gospodin KIfla, Dino Konakovic 2.0:
"Odigrali smo utakmicu kako jesmo u Crnoj Gori. Naravno, razočarani smo jednim dijelom, naučili smo iz grešaka. Očekuje nas sada jako bitna utakmica, protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Francuska dolazi u punom sastavu. Mi se ovih dana pripremamo za to, nadam se da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu, da ćemo popraviti greške. Također, nadamo se punoj Skenderiji", poručio je Musa.
Mali šaner.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2022, 14:24

Musa ne ser.i.
Ne može se preko noći popraviti milion rupa.
Mi i da smo full uigrani teško bi mogli ovakvim Francuzima ozbiljno zaprijetiti.
Fasovaćemo ko ljudi i tjt.
Koševo Zapad

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 avg 2022, 17:16

Ova naša repka sa Jukom i Musom, tj. dvojicom komičara i manekena je rang ABA lige.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 26 avg 2022, 18:46

Mož li me neko prosvjetliti šta znači automatizovan napad?
"Imamo tu snagu, da je nemamo ne bi ovako pričali. Pokušaćemo da automatizovanim napadom broj grešaka svedemo na minimum, ako je ikako moguće. Ako to uspijemo onda će naš talenat doći do izražaja. Imamo problem što nas sutra čeka izuzetno težak protivnik, koji igra kao 'najjača oluja'. To će nam istovremeno pomoći da vidimo kako ćemo igrati protiv tih najjačih ekipa koje imamo u grupi na EP. Ništa slabiji od Francuza nisu Litvanci, Slovenci, Nijemci, koji imaju dobru ekipu i još su domaćini, također i Mađari, koji su nedavno bili blizu pobjede nad Litvanijom", kazao je Bećiragić.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 avg 2022, 19:20

Najjače će biti kad sutra dobijemo Francuze. Potpisao bih sad da mi sutra njih dobijemo a neka oni nas nam EP dobiju 60 razlike. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 avg 2022, 20:01

Unofficialpage je napisao/la:
26 avg 2022, 19:20
Najjače će biti kad sutra dobijemo Francuze. Potpisao bih sad da mi sutra njih dobijemo a neka oni nas nam EP dobiju 60 razlike. :mrgreen:
Djaba sve al' navijacka nada za umiranje ne znade ... :)

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 26 avg 2022, 20:06

Sarmica je napisao/la:
26 avg 2022, 18:46
"Imamo tu snagu, da je nemamo ne bi ovako pričali. Pokušaćemo da automatizovanim napadom broj grešaka svedemo na minimum, ako je ikako moguće. Ako to uspijemo onda će naš talenat doći do izražaja. Imamo problem što nas sutra čeka izuzetno težak protivnik, koji igra kao 'najjača oluja'. To će nam istovremeno pomoći da vidimo kako ćemo igrati protiv tih najjačih ekipa koje imamo u grupi na EP. Ništa slabiji od Francuza nisu Litvanci, Slovenci, Nijemci, koji imaju dobru ekipu i još su domaćini, također i Mađari, koji su nedavno bili blizu pobjede nad Litvanijom", kazao je Bećiragić.
To cemo igrati kad naturalizujemo Bakirove robote ... treba samo docekat' da nema vise omladine po mahali ... :zviz:

Kosarka123
Kontakt:

Post Postao/la Kosarka123 » 26 avg 2022, 21:47

Francuzima ništa ne znaci ako sutra izgube, može li im neko reci da se predaju 😁😁😁, da mi pobijedimo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 avg 2022, 22:50

DaVinci je napisao/la:
26 avg 2022, 20:01
Unofficialpage je napisao/la:
26 avg 2022, 19:20
Djaba sve al' navijacka nada za umiranje ne znade ... :)
Znam da ćemo izgubiti i pomirio sam se s tim al opet neka nada je tu, da možda možemo iznenadit. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2022, 00:47

Ma šta imamo i da dobijemo sutra Francuze, i onako su šanse za Svjetsko minimalne jer u narednih pet tekmi moramo dobiti njih četiri da bi se imali čemu nadati.

Ako ćemo ih dobijati, daj da ih dobijemo na Eurobasketu :mrgreen:

PS: Mislim logično da imaš nešto ako dobiješ Francusku, diglo bi se samopouzdanje kod ovih naših ciglara, ali onako rezultatski i takmičarski haman nam tekma ne vrijedi ništa :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 27 avg 2022, 09:39

Sarmica je napisao/la:
nisu nase akcije tako jednostavne i istovremeno efikasne
da bi mogli igrati automatizivanim napadom

mislim to bi mogao biti motion napad sa opcijama
PnR
PnR pa pas na weak side trica
PnR i onda base line cut itd.

Bilo je toga kod Bosnića

ali u sustini on medju redovima govori kako
nemamo u ekipi
kvalitet i igrac koji bi znao voditi tekmu na terenu
zvati akcije koje treba je vidi koji matchup
je ekipi na terenu itd. itd.
dobre guzove ima Belma

SarajevoNG
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoNG » 27 avg 2022, 10:35

Veceras aBd ocekujem +40 razlike za kolonizatore :opaopa: :opaopa:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 27 avg 2022, 12:02

Beko je napisao/la:
27 avg 2022, 09:39
Sarmica je napisao/la:
nisu nase akcije tako jednostavne i istovremeno efikasne
da bi mogli igrati automatizivanim napadom

mislim to bi mogao biti motion napad sa opcijama
PnR
PnR pa pas na weak side trica
PnR i onda base line cut itd.

Bilo je toga kod Bosnića

ali u sustini on medju redovima govori kako
nemamo u ekipi
kvalitet i igrac koji bi znao voditi tekmu na terenu
zvati akcije koje treba je vidi koji matchup
je ekipi na terenu itd. itd.
Nisam vdio nikakav napad kod nas. Stranac ima najveća muda kod nas. Ostali kukavice koje se boje šutirati, kao da prvi put igraju utakmicu. Hebote, treniraš godinama, igraš profesionalno i pored svega toga si nesiguran da šutaš. Previše su nesigurni u sebe. Sindrom Atića se prelio na ostatak ekipe.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.