Postao/la ŠB_Fidelis » 17 jul 2010, 10:53
A mozes ti sada nagadjati sta tu pise ili sta kome nije odgovaralo ili sta je kome odgovaralo, i zasto, ali nesto je sigurno moralo biti i neka logika mora postojati, ne bi valjda bezveze bilo odbijeno, iako to ne treba nikoga cuditi s obzirom da je drzava u svim porama takva, i da to nema veze sa obicnim narodom, nego politikanstvom i sticenjem svojih pozicija pojedinaca.
U konacnici moze mozda i bolje biti, jer, kako bi se drugacije i rijesio trenutacnog vodstva u savezu koji je jednostavno, ruku na srce, u najmanju ruku nesposoban, pa ne zanima me da li je to Hrvat, Srbin ili Bosnjak, ionako gledaju mahom svoj interes tako da nemate sta tu fantazirati ili idealizirati jedne na osnovu drugih. Ja sam svjestan da je Bevanda glasao protiv, neke svoje razloge je morao imati, nastranu sto se ja ne slazem s tim, i nastranu sto sam ja osobno razocaran ukoliko to dovede do izbacivanja Širokog iz Europa lige kad ima ovakvu sansu da se probije u prvo kolo, ali opet cu reci, ako dovodi tome da FIFA, UEFA nece potpisati vise suradnju sa ljudima koji su trenutacno tu (a to je tako) i da je jedina mogucnost dovodjenje drugih ljudi i svjezi start, onda hajde ok, kad covjek razmisli o tome nakon par godina, shvatit ce da je mozda i imalo nekog smisla, pogotovo s obzirom da svi ovi ljudi koji se sad zgrazaju ovime vec godinama, desetljece, sanjaju, ''planiraju'' kojekakve ''akcije'' za smjenu saveza i ''peticije'' i sta vec ne, ali sve bez konkretnih poteza. Ovo, iako glupo, je bar konkretno i mozda prouzroci potrebni šok.
...Život za Široki...