BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 09 maj 2011, 16:46

Jao cirkusa ja'na nam majka. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 09 maj 2011, 16:53

Jok nije nikako došao u Real jer ga voli od malih nogu i gdje ce igrati za klikere....a to što je Real platio 65 miliona eura za tu njegovu "iznenadnu ljubav" prema Realu, to je nebitno u cijeloj prici
Eto imao je Kaka malu platu u Milanu jeste ali kad je tek stigao iz Brazila, ali je lik produzio ugovor posle osvj. LP i tako imao 6,7 mill eura godisnje + bonusi itd..
Sigurno KAKA zivio na kaskici meda u Milanu.
Mogao je otici u City, nudili su mu vecu platu tj. City je davao veci novac Milanu 100 mill, ali ipak.. :oops:
Sam je Kaka rekao upravi ako me zelite prodati - samo u Madrid idem posle Milana 8-)

Dzaba flopu poput tebe..
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 09 maj 2011, 17:01

Los_Blanos2 je napisao/la:
Jok nije nikako došao u Real jer ga voli od malih nogu i gdje ce igrati za klikere....a to što je Real platio 65 miliona eura za tu njegovu "iznenadnu ljubav" prema Realu, to je nebitno u cijeloj prici
Eto imao je Kaka malu platu u Milanu jeste ali kad je tek stigao iz Brazila, ali je lik produzio ugovor posle osvj. LP i tako imao 6,7 mill eura godisnje + bonusi itd..
Sigurno KAKA zivio na kaskici meda u Milanu.
Mogao je otici u City, nudili su mu vecu platu tj. City je davao veci novac Milanu 100 mill, ali ipak.. :oops:
Sam je Kaka rekao upravi ako me zelite prodati - samo u Madrid idem posle Milana 8-)

Dzaba flopu poput tebe..
:lol: :lol: :lol:

mozda tebi dok si ga sanjo i svrsavo na njega

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 maj 2011, 17:51

adnan24 je napisao/la:@valencia

Pogledaj malo iz drugog ugla...nije problem sto je on prihvatio tu ponudu,pa ne mislis valjda da je Sahin najbolji igrac koji je ikad igrao u Dortmundu i koji je otisao u drugi klub :shock: pa sad da mi moramo nesto specijalno zaliti za njim.
Problem je nacin na koji je on sve to odradio...znaci do zadnjeg dana su sve njegove izjave govorile da ce on ostati...prije 2-3 mjeseca kada su se pojavile prve spekulacije on je izjavio kako mu je zivotni san igrati LP u Dortmundu...poslije toga je izjavio kako navijaci znaju njegovo misljenje i da on ne ide nigdje...e sad je odjednom druga prica,sad mu je zivotni san igrati u Realu :shock:

S druge strane da ne govorim koliko je zaj... klub financijski zbog ovoga...Wolfsburg ce narednih 10 godina "zivjeti" od Dzeke...Stuttgart je Gomeza utrpao za 30 miliona a mi klocevi njega za 10 miliona...pa za te pare ne mozes kupiti ni jednog igraca iz Energie Cottbusa u ovo vrijeme :oops:
1. To nisam ni tvrdio.
2. Tu se slazem. To sam naveo jos u prvom komentaru kada je bilo izvjesno da ce potpisati za RM. Supacki je tvrditi jedno, a prizeljkivati drugo. Al' da je on jedini supak, bio bih u velikom cudu, al' je to postalo toliko uobicajeno da ni 0.1 sekundu nisam bio iznenadjen. Potpuno ocekivano. Ponavljam, ti populisti su najsmunjiviji. Meni je ovdje cudno sto ste vi iznenadjeni, a ne sto smatrate da je supak, sa tim se mogu sloziti. Ako pogledate igrace kao sto su Runi, Gomez, Nojer, Nesta, Figo, Zidan, Kaka, Kembel (itd itd),... onda ce te znati da njegov odlazak u Madrid nije ni najmanje iznenadjenje To je ucestala praksa u danasnjem fudbalu, sa vise nego rijetkim izuzetcima.
3. Ovdje se nimalo ne slazem. Ponavljam, zasto bi on bio kriv sto uprava Dortmunda sa njim nije na vrijeme produzila ugovor!?? Zasto se ovako nesto ne moze desiti Totenhemu, Evertonu ili Aston Vili!? Zato sto dobro procjene igraca i na vrijeme potpisu dugogodisnji ugovor sa njim. Dzeku je 'pomaganje' Volfsburgu kostalo karijere. Da nije produzio ugovor, sada bi bio igrac Milana (tim njegovoih snova). Ovako radi svoje dobrote/gluposti/pohlepe (nisam siguran sta je u pitanju) ispasta u uvrnutom Sitiju. Za to vrijeme Milan je doveo Ibrahimovica i Dzeko tu vise nikada nece imati mjesto. Isto to bi se moglo dogoditi i Sahinu da je produzio ugovor sa Dortmundom. Real bi momentalno odusto od njega, jer ipak nisu tolike budale da dozvole da se jedan (ne tako renomiran) fudbaler igra sa njima. Previse potcjenjujes Real Madrid sa takvim razmisljanjem, pa nisu ni oni travu pasli. A i sve da ne bude tako (a bilo bi), Real bi doveo nekog drugog igraca za tu poziciju i Sahin bi tesk'o dobio novu priliku da predje u Madrid. Jednostavno, ko zeli napredovati, ovakve prilike ne smije propustiti. Naveo sam ti u onom komentaru primjer sa 'dvi firme', na taj nacin se mozes staviti u njegovu poziciju i vjerovatno shvatiti sta bi ti uradio u takvoj situaciji. Sahin je oslobodjen svake krivice pod tackom 3 :mrgreen: . Kriva je uprava Dortmunda :idea: .

Arnelinho
Totti
Roma nije veca od BvB, ako gledamo tako ,te tvoje, "male klubove".
Ne bih rek'o da je Dortmund veci klub, naprotiv,... Velicinu kluba ocjenjujem po njihovoj snazi u posljednjih 5 (godina gore dole, da se neki bukvalac ne uhvati :mrgreen: ) godina,.. Roma je u tom periodu konstantno u vrhu Serie A, nerijetko im na trenutke zamirise ( :mrgreen: ) titula, redovno su u evropskim takmicenjima (uglavnom LP),... Imaju znatno veci budzet od Dortmunda, igraci su bolje placeni, imaju vecu kupovnu moc,.. Za razliku od njih Dortmund se dosta mucio u posljednjih 7-8 godina, dok su proslu nagovjestili, a ove potvrdili svoje budjenje. Igracki su sada negdje na nivou Rome (mozda malo bolji, mozda malo slabiji, sljedeca sezona ce dati potvrdu), al' finansijski nisu ni blizu,... Dortmund ne moze platiti svoje igrace koliko Roma placa De Rosija, Totija, Perotu, Pizara,.. Zbog toga ce biti tesko zadrzati najbolje igrace i dovesti renomirana pojacanja, sto je preduslov da se klub odrzi duzi vremenski period na vrhu tabele. Vidjet cemo sta ce napraviti uprava Dortmunda.

Toti je dobar primjer. Al' svakako treba uzeti u obzir da je on u Romi zaradio gomilu novca, sto Sahin nikada ne bi mog'o u ovakvom Dortmundu, ni priblizno. Toti obozava Rim kao grad i ne moze zamisliti da zivi negdje drugo. Veliki je i iskreni navijac Rome. Slicno se moze napisati za De Rosija. Oni su ti rijetki primjeri, oni spadaju u 1 od 1 000, iako ne treba propustiti navesti da u Romi zaradjuju jako puno (tesko bi negdje drugo dobili vise), da je Roma uvijek u vrhu tabele, da je Rim mjesto gdje vole provoditi vrijeme,... Za razliku od njih, imas mali milion primjera koji potvrdjuju suprotno. Mendieta, Dzerard Lopez, Figo, Zidan, Ronaldo, Runi, Kembel, Nesta, Gomez, Nojer, Ozil, Frings, Balak, Lusio, Olic,.. itd itd. Znaci, sanse da igrac nekog manjeg kluba odbije Real Madrid su 1 - 1 000. Zbog toga se ne mogu nacuditi da su ljudi iznenadjeni.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 maj 2011, 18:37

Odlazak Sahina jeste hendikep, ali ne i kraj svijet.Dolaskom Reusa i Gundoghnana BVB bi bio znatno jači nego ove godine.Sahin je igrač koji je odlaskom u REal okončao svoju karijeru i samo je jedan u nizu igrača koje će Real uništiti (Owen,Saviola,Beckham,Vaart,Drenthe,Metzelder,Garay,Gago,Kaka,Mahamadou Diarra,Huntelaar,Bapstista....).Lično smatram da ova dvojica igrača imaju veći potencijal od njega i da su kapitalci na koje treba obratiti pažnju.Šta je sa Tremulinasom koji se povezuje sa BVB-om u francuskim medijima ?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 maj 2011, 21:30

Valencia je napisao/la: 2. Tu se slazem. To sam naveo jos u prvom komentaru kada je bilo izvjesno da ce potpisati za RM. Supacki je tvrditi jedno, a prizeljkivati drugo. Al' da je on jedini supak, bio bih u velikom cudu, al' je to postalo toliko uobicajeno da ni 0.1 sekundu nisam bio iznenadjen. Potpuno ocekivano. Ponavljam, ti populisti su najsmunjiviji. Meni je ovdje cudno sto ste vi iznenadjeni, a ne sto smatrate da je supak, sa tim se mogu sloziti.

Ja licno nisam toliko iznenadjen ali nisam nista htio pisati ranije jer sam cekao i zvanicnu potvrdu da ne bi momka bezveze napadao :D
Valencia je napisao/la:3. Ovdje se nimalo ne slazem. Ponavljam, zasto bi on bio kriv sto uprava Dortmunda sa njim nije na vrijeme produzila ugovor!??

Pa nije njemu uprava jucer ponudila novi ugovor...prica je pocela vec odavno a ugovor istice tek naredne sezone tako da ne vidim razloga da se ranije krene u pregovore...kriva je ta klauzula koja stoji u ugovoru da on moze otici za te novce...to je najveca greska uprave ali da je on bi onakav za sta se prodavao moglo se to odraditi na mnogo bolji nacin za BvB a da pritom on ne bi bio na nekom gubitku.

Valencia je napisao/la:Isto to bi se moglo dogoditi i Sahinu da je produzio ugovor sa Dortmundom. Real bi momentalno odusto od njega, jer ipak nisu tolike budale da dozvole da se jedan (ne tako renomiran) fudbaler igra sa njima. Previse potcjenjujes Real Madrid sa takvim razmisljanjem, pa nisu ni oni travu pasli. A i sve da ne bude tako (a bilo bi), Real bi doveo nekog drugog igraca za tu poziciju i Sahin bi tesk'o dobio novu priliku da predje u Madrid. Jednostavno, ko zeli napredovati, ovakve prilike ne smije propustiti.

A nije kraj svijeta ako bi Real odustao...kao prvo ja ne vjerujem da je Sahinu od malena san da igra u Realu,to bi rekao da prelazi bilo gdje a on bi svojim igrama sigurno zainteresovao jos velikih klubova osim Reala i siguran sam da bi dobio jos ekstra ponuda u sljedecoj sezoni...a druga stvar ne igra on u petoj ligi BH vec u njemackom prvaku koji ce igrati ligu prvaka sljedece sezone...ne vidim zasto bi to bilo toliko strasno za neki nastavak njegove karijere...i to ostao bi godinu maksimalno jer SIGURNO bi dobio jos ponuda u ovom periodu(ako je vec zelio da ode u neki veci klub).

I zna li neko tacno koliko je trebao dobijati novca po novom ugovoru u Dortmundu i koliko ce sad u Realu...ja koliko sam shvatio uopste nije neka prevelika razlika...

[/quote]

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 maj 2011, 21:34

Valencia je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:@valencia

Pogledaj malo iz drugog ugla...nije problem sto je on prihvatio tu ponudu,pa ne mislis valjda da je Sahin najbolji igrac koji je ikad igrao u Dortmundu i koji je otisao u drugi klub :shock: pa sad da mi moramo nesto specijalno zaliti za njim.
Problem je nacin na koji je on sve to odradio...znaci do zadnjeg dana su sve njegove izjave govorile da ce on ostati...prije 2-3 mjeseca kada su se pojavile prve spekulacije on je izjavio kako mu je zivotni san igrati LP u Dortmundu...poslije toga je izjavio kako navijaci znaju njegovo misljenje i da on ne ide nigdje...e sad je odjednom druga prica,sad mu je zivotni san igrati u Realu :shock:

S druge strane da ne govorim koliko je zaj... klub financijski zbog ovoga...Wolfsburg ce narednih 10 godina "zivjeti" od Dzeke...Stuttgart je Gomeza utrpao za 30 miliona a mi klocevi njega za 10 miliona...pa za te pare ne mozes kupiti ni jednog igraca iz Energie Cottbusa u ovo vrijeme :oops:
1. To nisam ni tvrdio.
2. Tu se slazem. To sam naveo jos u prvom komentaru kada je bilo izvjesno da ce potpisati za RM. Supacki je tvrditi jedno, a prizeljkivati drugo. Al' da je on jedini supak, bio bih u velikom cudu, al' je to postalo toliko uobicajeno da ni 0.1 sekundu nisam bio iznenadjen. Potpuno ocekivano. Ponavljam, ti populisti su najsmunjiviji. Meni je ovdje cudno sto ste vi iznenadjeni, a ne sto smatrate da je supak, sa tim se mogu sloziti. Ako pogledate igrace kao sto su Runi, Gomez, Nojer, Nesta, Figo, Zidan, Kaka, Kembel (itd itd),... onda ce te znati da njegov odlazak u Madrid nije ni najmanje iznenadjenje To je ucestala praksa u danasnjem fudbalu, sa vise nego rijetkim izuzetcima.
3. Ovdje se nimalo ne slazem. Ponavljam, zasto bi on bio kriv sto uprava Dortmunda sa njim nije na vrijeme produzila ugovor!?? Zasto se ovako nesto ne moze desiti Totenhemu, Evertonu ili Aston Vili!? Zato sto dobro procjene igraca i na vrijeme potpisu dugogodisnji ugovor sa njim. Dzeku je 'pomaganje' Volfsburgu kostalo karijere. Da nije produzio ugovor, sada bi bio igrac Milana (tim njegovoih snova). Ovako radi svoje dobrote/gluposti/pohlepe (nisam siguran sta je u pitanju) ispasta u uvrnutom Sitiju. Za to vrijeme Milan je doveo Ibrahimovica i Dzeko tu vise nikada nece imati mjesto. Isto to bi se moglo dogoditi i Sahinu da je produzio ugovor sa Dortmundom. Real bi momentalno odusto od njega, jer ipak nisu tolike budale da dozvole da se jedan (ne tako renomiran) fudbaler igra sa njima. Previse potcjenjujes Real Madrid sa takvim razmisljanjem, pa nisu ni oni travu pasli. A i sve da ne bude tako (a bilo bi), Real bi doveo nekog drugog igraca za tu poziciju i Sahin bi tesk'o dobio novu priliku da predje u Madrid. Jednostavno, ko zeli napredovati, ovakve prilike ne smije propustiti. Naveo sam ti u onom komentaru primjer sa 'dvi firme', na taj nacin se mozes staviti u njegovu poziciju i vjerovatno shvatiti sta bi ti uradio u takvoj situaciji. Sahin je oslobodjen svake krivice pod tackom 3 :mrgreen: . Kriva je uprava Dortmunda :idea: .

Arnelinho
Totti
Roma nije veca od BvB, ako gledamo tako ,te tvoje, "male klubove".
Ne bih rek'o da je Dortmund veci klub, naprotiv,... Velicinu kluba ocjenjujem po njihovoj snazi u posljednjih 5 (godina gore dole, da se neki bukvalac ne uhvati :mrgreen: ) godina,.. Roma je u tom periodu konstantno u vrhu Serie A, nerijetko im na trenutke zamirise ( :mrgreen: ) titula, redovno su u evropskim takmicenjima (uglavnom LP),... Imaju znatno veci budzet od Dortmunda, igraci su bolje placeni, imaju vecu kupovnu moc,.. Za razliku od njih Dortmund se dosta mucio u posljednjih 7-8 godina, dok su proslu nagovjestili, a ove potvrdili svoje budjenje. Igracki su sada negdje na nivou Rome (mozda malo bolji, mozda malo slabiji, sljedeca sezona ce dati potvrdu), al' finansijski nisu ni blizu,... Dortmund ne moze platiti svoje igrace koliko Roma placa De Rosija, Totija, Perotu, Pizara,.. Zbog toga ce biti tesko zadrzati najbolje igrace i dovesti renomirana pojacanja, sto je preduslov da se klub odrzi duzi vremenski period na vrhu tabele. Vidjet cemo sta ce napraviti uprava Dortmunda.

Toti je dobar primjer. Al' svakako treba uzeti u obzir da je on u Romi zaradio gomilu novca, sto Sahin nikada ne bi mog'o u ovakvom Dortmundu, ni priblizno. Toti obozava Rim kao grad i ne moze zamisliti da zivi negdje drugo. Veliki je i iskreni navijac Rome. Slicno se moze napisati za De Rosija. Oni su ti rijetki primjeri, oni spadaju u 1 od 1 000, iako ne treba propustiti navesti da u Romi zaradjuju jako puno (tesko bi negdje drugo dobili vise), da je Roma uvijek u vrhu tabele, da je Rim mjesto gdje vole provoditi vrijeme,... Za razliku od njih, imas mali milion primjera koji potvrdjuju suprotno. Mendieta, Dzerard Lopez, Figo, Zidan, Ronaldo, Runi, Kembel, Nesta, Gomez, Nojer, Ozil, Frings, Balak, Lusio, Olic,.. itd itd. Znaci, sanse da igrac nekog manjeg kluba odbije Real Madrid su 1 - 1 000. Zbog toga se ne mogu nacuditi da su ljudi iznenadjeni.
Predug si post napisao za moje umorne prste, pa cu ti samo reci nisi upravu. :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 maj 2011, 23:28

Adnan24
Pa nije njemu uprava jucer ponudila novi ugovor...[color=#FF0040]prica je pocela vec odavno a ugovor istice tek naredne sezone tako da ne vidim razloga da se ranije krene u pregovore...[/color]kriva je ta klauzula koja stoji u ugovoru da on moze otici za te novce...to je najveca greska uprave ali da je on bi onakav za sta se prodavao moglo se to odraditi na mnogo bolji nacin za BvB a da pritom on ne bi bio na nekom gubitku.

1. Kada su mu ponudili? Zasto nije potpis'o? Mislim, ne pratim te pikanterije u vezi Dortmunda, al' me cudi da je mog'o biti heroj navijaca covjek koji je duzi period izbjegav'o potpisati novi ugovor :o . Sama eskivaza pokazuje da nikada nije bio lojalan svome klubu.
2. I sta bi od price? Nista. Kako ne vidis potrebu? Nakon ovog svega ti i dalje ne vidis potrebu!? Sto igrac ima kraci ugovor, to mu je cijena manja, to eventualni kupci imaju laksi pos'o da dovedu igraca. Ozbiljni klubovi si ne dozvoljavaju da im kljucnim igracima ostane jos godina vazeceg ugovora. To se rjesava mnogo ranije. Sahin je izbjegavanjem potpisa novog ugovora i (eventualnim) insistiranjem na klauzuli pokaz'o da zeli napustiti Dortmund u slucaju primamljive ponude. Uprava Dortmunda je gadno pogrjesila sto potpis novog ugovora nije uslovila njegovim mjestom u prvoj postavi,.. Morali su ga pritisnuti na kulturan nacin, tako to rade ozbiljni klubovi. Interes nema alternativu ( :mrgreen: ). Tu su gadno pogrjesili, te su sada izgubili bitnog igraca za kikiriki. Ako se pogleda slijed dogadjaja, onda je jasno sta je Sahinu bio cilj. Ponavljam, uprava Dortmunda je kriva za sve. Losa procjena, navinost, glupost,... Nista nisu naucili iz slucaja Ozil ili Balak.
3. I ta klauzula u ugovoru implicira mnogo toga. Zasto je uprava odredila tako malu klauzulu!? Cemu uopste sluzi ta klauzula? Po meni, postoje dvi mogucnosti. Ili su podcjenili njegove kvalitete ili ih je igrac uslovljav'o. Obe varijante su dokaz loseg rada uprave Dormunda. Katastrofa. Na primjer, Barsa je Iniesti odredila klauzulu od 200 miliona eura :mrgreen: . Tako to radi ozbiljne uprave.
4. Pusti se postenja, fudbal je biznis, tu se ne sklapaju dogovori na 'rijec'. Ako su se clanovi uprave Dortmunda oslanjali na njegove izjave u medijima, onda su potpune budale. I Iniesta govori da nece nigdje iz Barse, pa se cudim zasto su mu u ugovor stavili klauzulu od 200 miliona. Trebali su mu stavit klauzulu od 20 miliona, jer je eto covjek rek'o da nece nigdje iz Barse :mrgreen: . Kriva je nesposobna uprava Dortmunda, ne treba razvodnjavat njihovu krivicu.
A nije kraj svijeta ako bi Real odustao...kao prvo ja ne vjerujem da je Sahinu od malena san da igra u Realu,to bi rekao da prelazi bilo gdje a on bi svojim igrama sigurno zainteresovao jos velikih klubova osim Reala i siguran sam da bi dobio jos ekstra ponuda u sljedecoj sezoni...a druga stvar ne igra on u petoj ligi BH vec u njemackom prvaku koji ce igrati ligu prvaka sljedece sezone...ne vidim zasto bi to bilo toliko strasno za neki nastavak njegove karijere...i to ostao bi godinu maksimalno jer SIGURNO bi dobio jos ponuda u ovom periodu(ako je vec zelio da ode u neki veci klub).
Barselona i Real Madrid su trenutno dva najprestiznija kluba na svijetu. Ronaldo i Kaka su poletili iz dva giganta u Madrid, pa sta onda ocekivati od Sahina koji igra u (trenutno) znatno znatno manjem klubu!?? Koji bi to igrac odbio ponude Real Madrida i Barselone!?? Takvi se mogu nabrojati na prste jedne ruke, kako oni sto igraju za fudbalske gigante, posebno oni koji igraju za nesto 'manje' klubove. Dajte malo objektivnosti. Iako sam simpatizer Mancestera, dajem desnu ruku da bi Runi sutra otis'o u Barselonu ako bi na to pristala uprava Mancestera. Zasto se onda cuditi Sahinu!?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 09 maj 2011, 23:33

Ukratko:
Ko izda, taj je zdaPi...
Šahin isp'o papak. BvB će biti i bez njega BvB, samo što on u Madridu neće biti "heroj ulice" a u Dormundu je mogao biti.. Pare, slava, žene, titule i tako to su za papke...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Klare

Post Postao/la Klare » 09 maj 2011, 23:51

Mogu reći samo jedno:Budite ponosni i zadovoljni odlaskom Sahina, jer je na vašu temu sletio neponovljivi, jedan i jedini :arrow: Valencia 8-)
Vjerujte da samo rijetke teme imaju privilegiju da se na njihovim stranicam ispisuju njegovi postovi. :D
A neka malo, šta ovo pročitah :shock:
Iako sam simpatizer Mancestera
:shock: Zašto baš njima kod ovoliko klubova, priletio si baš njima :o
Šta je vaš sportski direktor mislio, kad je rekao da neće trošiti više od 10 mil. Je li mislio samo toliko potrošiti, ili da transfer bilans ode u crveno za toliko. Ako je ovo prvo, ovom klubu se ne piše dobro sa ovakvim ljudima. Ne možeš ti i pored prodaje potrošiti koliko si već ranije isplanirao, moraju se nadomjestiti izgubljeni igrači. Sad je i pored Gundogana potreban još jedan provjereniji igrač na toj poziciji. Valjalo bi još jedno krilo, Reus je jeftin, ali vašim ljudima je skupo 10 mil. za onakvog igrača.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2011, 00:31

Klare je napisao/la:Mogu reći samo jedno:Budite ponosni i zadovoljni odlaskom Sahina, jer je na vašu temu sletio neponovljivi, jedan i jedini :arrow: Valencia 8-)
Vjerujte da samo rijetke teme imaju privilegiju da se na njihovim stranicam ispisuju njegovi postovi. :D
A neka malo, šta ovo pročitah :shock:
Iako sam simpatizer Mancestera
:shock: Zašto baš njima kod ovoliko klubova, priletio si baš njima :o
Šta je vaš sportski direktor mislio, kad je rekao da neće trošiti više od 10 mil. Je li mislio samo toliko potrošiti, ili da transfer bilans ode u crveno za toliko. Ako je ovo prvo, ovom klubu se ne piše dobro sa ovakvim ljudima. Ne možeš ti i pored prodaje potrošiti koliko si već ranije isplanirao, moraju se nadomjestiti izgubljeni igrači. Sad je i pored Gundogana potreban još jedan provjereniji igrač na toj poziciji. Valjalo bi još jedno krilo, Reus je jeftin, ali vašim ljudima je skupo 10 mil. za onakvog igrača.
Dobro sad, necemo pretjerivati, ima na ovoj temi dosta kvalitetnih forumasa, prije svega Hare i Anton, sa kojim se slazem u mnogim komentarima. Dortmundova tema ima najkvalitetnije forumase, ponekad je naporno citati djetinjarije sa tema velikih klubova. A ako mi je neko 'drag' u Njemackoj, onda je to Dortmund. Pored EPL, jedino mogu svariti Bundesligu, iako su mi njemacki klubovi u samom vrhu najomrzenijih :mrgreen: . Spava mi se kada gledam Seriu A ili Primeru, pa zato maksimalno izbjegavam, kvare mi raspolozenje.

A obozavam skoro sve Engleske klubove, obozavam Englesku reprezentaciju, divim se engleskim navijacima, fascinira me njihova pasioniranost i strast prema fudbalu. Obozavam njihov jednostavan, pozrtvovan, dinamican i brz stil igre (muka mi je kada na terenu vidim Nanija ili Berbatova :twisted: ). Od kada pratim fudbal, najbolji reprezent te igre je Mancester, pa je logicno da sam njima naklonjen. Al' radujem se uspjesima Liverpula, Arsenala ili Totenhema u evropskim natjecanjima :mrgreen: .

Dortmund ovu sezonu igra prvom loptom,... Igraju presing dosta visoko,... Agresivno napadaju. Napadi su brzi, jednostavni, al' i lucidni. Podsjetili su me na Lic iz vremena kada su za njih igrali Kjuel, Bridzis, Ferdinand,... Lijepo i uzbudljivo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 01:19

Klare je napisao/la: Šta je vaš sportski direktor mislio, kad je rekao da neće trošiti više od 10 mil. Je li mislio samo toliko potrošiti, ili da transfer bilans ode u crveno za toliko. Ako je ovo prvo, ovom klubu se ne piše dobro sa ovakvim ljudima. Ne možeš ti i pored prodaje potrošiti koliko si već ranije isplanirao, moraju se nadomjestiti izgubljeni igrači. Sad je i pored Gundogana potreban još jedan provjereniji igrač na toj poziciji. Valjalo bi još jedno krilo, Reus je jeftin, ali vašim ljudima je skupo 10 mil. za onakvog igrača.

To ni ja nisam siguran...bilo je receno na pocetku 10 mil.(4 je otislo na Gundogana)...e sad nadam se da je to automatski otislo na 20 sa ovih 10...ili bar na 15 :?

@Valencia

Sve se ja slazem s tobom...uprava BvB je pogrijesila a i sam Zorc je rekao da takvih klauzula vise nece biti...ali to ne mijenja moje misljenje da je on ispao su.pak...bilo je takvih prije njega,bice i poslije ali to ne mijenja tu cinjenicu.

Nije meni toliko krivo ni zbog toga vec mi smeta jedna druga situacija...evo @klare pominje Reusa...znaci jedan Reus koji igra u mrtvom Gladbachu kosta 12-13 miliona i to je sasvim realna cijena koju mi vjerovatno u ovoj situaciji nemamo a jbn. Sahin koji je 6x bolji i perspektivniji igrac od njega je nama otisao za 10 mil.Mozemo mi i kesirati te novce za njega ali prodati Nurija i dovesti njega a pritom biti u minusu 2 miliona...nema logike :?

HzDv95
Kontakt:

Post Postao/la HzDv95 » 10 maj 2011, 01:41

To jest sigurno stoji , vecina igraca zeli igrati u RM ali vecina nakon sto ode u RM propadne kao veliki talent samo mali uspiju u tome i jest stvar ovog Reala i nikad nece uspjeti sto hoce sve da parama kupi !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2011, 10:08

adnan24 je napisao/la:
Klare je napisao/la: Šta je vaš sportski direktor mislio, kad je rekao da neće trošiti više od 10 mil. Je li mislio samo toliko potrošiti, ili da transfer bilans ode u crveno za toliko. Ako je ovo prvo, ovom klubu se ne piše dobro sa ovakvim ljudima. Ne možeš ti i pored prodaje potrošiti koliko si već ranije isplanirao, moraju se nadomjestiti izgubljeni igrači. Sad je i pored Gundogana potreban još jedan provjereniji igrač na toj poziciji. Valjalo bi još jedno krilo, Reus je jeftin, ali vašim ljudima je skupo 10 mil. za onakvog igrača.

To ni ja nisam siguran...bilo je receno na pocetku 10 mil.(4 je otislo na Gundogana)...e sad nadam se da je to automatski otislo na 20 sa ovih 10...ili bar na 15 :?

@Valencia

Sve se ja slazem s tobom...uprava BvB je pogrijesila a i sam Zorc je rekao da takvih klauzula vise nece biti...ali to ne mijenja moje misljenje da je on ispao su.pak...bilo je takvih prije njega,bice i poslije ali to ne mijenja tu cinjenicu.

Nije meni toliko krivo ni zbog toga vec mi smeta jedna druga situacija...evo @klare pominje Reusa...znaci jedan Reus koji igra u mrtvom Gladbachu kosta 12-13 miliona i to je sasvim realna cijena koju mi vjerovatno u ovoj situaciji nemamo a jbn. Sahin koji je 6x bolji i perspektivniji igrac od njega je nama otisao za 10 mil.Mozemo mi i kesirati te novce za njega ali prodati Nurija i dovesti njega a pritom biti u minusu 2 miliona...nema logike :?
Pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama. Al' eto, svako nekad ispadne budala, svako nekada pogrjesi. Ako im je ovo pomoglo da promjene klupsku politiku, onda ovaj slucaj ima svoju pozitivnu stranu. Vazno je da se nesto slicno ne desi sa Geceom, Humelsom, Smelcerom,...

Cijena jeste zalosna, al' greske se skupo placaju. Upravda Dortmunda je svojom bahatoscu zasluzila da im se ovo desi. (Balak je dzabulani otis'o u Celsi. I Bajern je vjerovom u suluda obecanja, ublehe, floskule,... pa im se sve to odbilo od glavu.) U ovom slucaju, uprava Dortmunda treba traziti krivicu iskljucivo u sebi, jer samo tako mogu uviditi gdje su pogrjesili i sta trebaju uraditi ako ne zele da im se u buducnosti slicno ponovi. Emocije sa biznisom nemaju dodirnih tacki, naivno je na to se pozivati.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 maj 2011, 10:48

@ Valencia

Drug moj nisi ti dovoljno upucen u ovo sve oko Sahina. Gledaj Nas sportski direktor Zorc je rekao da tada nije bilo te klauzule bilo bi u tom trenutku ne moguce produziti ugovor sa Sahinom. Dakle Sahin i njegov manager su upravi Dortmunda rekli ili ce bit ta klauzula od 10 mio eura u ugovoru ili Sahin nece potpisati jer BvB tad nije bio ni sjena ovog sto je sad, tad smo bili brod koji tone tako da ne pametuj da je ovo greska uprave NIJE greska jednostavno su bili prinudjeni na to i jbg izvukli su najbolje sto mogli u tom trenutku zadrzali Sahina koji je bio temelj ove ekipe sad je otisao i to je to, a da nisu tad onako postupili otisao bi jos i tad eh to je to care moj prema tome ne pametuj previse. cjenim tvoje postove u vecini slucajeva se s tobom slazem pogotov kad smo ti i ja na temi bayern pisali da je badstber kita igrac.
BvB Echte Liebe !!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 maj 2011, 10:54

Valencia je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

@Valencia

Pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama. Al' eto, svako nekad ispadne budala, svako nekada pogrjesi. Ako im je ovo pomoglo da promjene klupsku politiku, onda ovaj slucaj ima svoju pozitivnu stranu. Vazno je da se nesto slicno ne desi sa Geceom, Humelsom, Smelcerom,...

Cijena jeste zalosna, al' greske se skupo placaju. Upravda Dortmunda je svojom bahatoscu zasluzila da im se ovo desi. (Balak je dzabulani otis'o u Celsi. I Bajern je vjerovom u suluda obecanja, ublehe, floskule,... pa im se sve to odbilo od glavu.) U ovom slucaju, uprava Dortmunda treba traziti krivicu iskljucivo u sebi, jer samo tako mogu uviditi gdje su pogrjesili i sta trebaju uraditi ako ne zele da im se u buducnosti slicno ponovi. Emocije sa biznisom nemaju dodirnih tacki, naivno je na to se pozivati.

Pozdrav Valenica, potpuno se slazem sa tobom za male pare puste igrace isto ozila, pustili za 15 milja a mogli su izvuci bar 30 milja. Zato sto taj igrac vrijedi toliko pogledaj sta sve u realu, radi jbg politika Bundeslige, ne svih klubova naprotiv a jedina je caka sto u Bundesligi, klubovi nemaju para ko Bayern. Da zadrze svoje zvijezde nadam se u buducnosti da ce biti klub u Bundesligi, koji moze parirati po financiskoj moci Bayernu ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 maj 2011, 12:27

Bice zanimljivo vidjeti kako ce biti ispracen u subotu. Mislim da ce ga vecina izvizdati mada ima i onih koji ce ga ispratiti ovacijama.

@ Valencia,

druze svima je bilo jasno da ce jednog dana otici. Niko nije gajio neke iluzije da ce Sahin ostati vjecnost u Dortmundu. Ali sve njegove izjave su isle u pravcu da ce on produziti ugovor. Nikad nije ni nagovijestio da bi mogao otici. I onda na kraju ovako ode ko najveca pi.chka. I treba ga izvizdati u subotu. Ne znam sad kol'ko je ispravno upravu nazivati nesposobnom zbog ovog slucaja. Zorc je rekao da 2009. godine ne bi mogli produziti ugovor da nisu pristali na ovu klauzulu, ima menadzera namazanog do pic.ke materine. Zato je i rekao da od sad vise nece pristati ni na kakve klauzule. Ovo im je jedina greska u dosadasnjem radu. Mislim da si upoznat s radom celnika u posljednje 3 godine i nema potrebe da nabrajam uspjehe.

Mi cemo sigurno i iduce sezone biti u vrhu, jos se otvara i to 4. mjesto za LP tako da bi trebali izboriti LP i sljedece godine. Klopp je izgradio tim koji ne zavisi od jednog igraca, nas odlikuje timska igra i dok je Klopp tu bicemo u samom vrhu Bundeslige.

PS Zorc je najavio da ce dovesti jedno zvucnije ime na poziciji zadnjeg veznog u narednim sedmicama.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 maj 2011, 13:33

Valencia je napisao/la: Pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama. Al' eto, svako nekad ispadne budala, svako nekada pogrjesi. Ako im je ovo pomoglo da promjene klupsku politiku, onda ovaj slucaj ima svoju pozitivnu stranu. Vazno je da se nesto slicno ne desi sa Geceom, Humelsom, Smelcerom,...

Nece se ovo ponoviti iz 2 razloga...prvi razlog je ovaj slucaj sa Sahinom a drugi razlog je trenutna situacija u klubu.Kad je Sahin produzivao ugovor nije bila bas jasna buducnost kluba tako da je jedino tako bilo moguce produziti ugovor s njim...slicnu klauzulu je tad dobio i Hummels ali on je srecom produzio ugovor.

Valencia je napisao/la:U ovom slucaju, uprava Dortmunda treba traziti krivicu iskljucivo u sebi, jer samo tako mogu uviditi gdje su pogrjesili i sta trebaju uraditi ako ne zele da im se u buducnosti slicno ponovi. Emocije sa biznisom nemaju dodirnih tacki, naivno je na to se pozivati.

Slazem se...na kraju krajeva uprava je svjesna da je pogrijesila i niko od njih nije rekao slova protiv Sahina...e sad druga stvar je sto navijaci imaju mnogo vise sa emocijama nego sa biznisom i zato ga mnogi i osudjuju.

@Klopp

U subotu je proslava titule i oprostaj Dedea tako da po meni najbolje bi bilo da ta 2 dogadjaja budu u centru paznje...sto se tice Sahina vjerujem da ce navijaci biti podijeljeni ali s obzirom da su zvizduci mnogo jaci od aplauza,nece to izgledati dobro :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 10 maj 2011, 15:44

Damir_BvB je napisao/la:@ Valencia

Drug moj nisi ti dovoljno upucen u ovo sve oko Sahina. Gledaj Nas sportski direktor Zorc je rekao da tada nije bilo te klauzule bilo bi u tom trenutku ne moguce produziti ugovor sa Sahinom. Dakle Sahin i njegov manager su upravi Dortmunda rekli ili ce bit ta klauzula od 10 mio eura u ugovoru ili Sahin nece potpisati jer BvB tad nije bio ni sjena ovog sto je sad, tad smo bili brod koji tone tako da ne pametuj da je ovo greska uprave NIJE greska jednostavno su bili prinudjeni na to i jbg izvukli su najbolje sto mogli u tom trenutku zadrzali Sahina koji je bio temelj ove ekipe sad je otisao i to je to, a da nisu tad onako postupili otisao bi jos i tad eh to je to care moj prema tome ne pametuj previse. cjenim tvoje postove u vecini slucajeva se s tobom slazem pogotov kad smo ti i ja na temi bayern pisali da je badstber kita igrac.
Iako me mozak zabolio citajuci ovako prefinjen stil pisanja ( :mrgreen: ), koji je negdje na nivou beduinskih plemena, zapazio sam pregrst kontradikcija, loseg razumjevanja napisanog na sto se komentar odnosi.

1.
Cemu uopste sluzi ta klauzula? Po meni, postoje dvi mogucnosti. Ili su podcjenili njegove kvalitete ili ih je igrac uslovljav'o. Obe varijante su dokaz loseg rada uprave Dormunda. Katastrofa.
Ovo sam napis'o u jednom komentaru na ovoj stranici, gdje sam jasno nagovjestio da postoje dvi mogucnosti, a ti koji pratis si potvrdio ovu drugu mogucnost u svojoj drugoj recenici. Da si pazljiv'o procit'o moj komentar nebi napis'o prvu recenicu koju sam obojio. Il' slabo citas il' slabo razumijes.

2. Pa cemu onda sva frka ako je tacno ovo sto pise u drugom obojenom dijelu!? Znaci, momak je insistir'o na klauzuli od 10 miliona da bi mog'o otici u slucaju zanimljive ponude. Stvari su kristalno jasne. Igr'o je za Dortmund ocekujuci da ce se neki veliki klub zainteresovati za njega i dovesti ga jer se izborio za malu otkupnu klauzulu. A to sto vam je bac'o bombe i ublehe, to nesto govori o njemu, al' govori i o onim koji su povjerovali u te gluposti, iako su konkretna dijela implicirala nesto sasvim drugo. Znaci, tebi je heroj bio covjek koji je uslovljav'o tvoj klub, koji je cijelo vrijeme cek'o pravu priliku da napusti Dortmund :mrgreen: :lol: !??

3. Pa eto, cemu onda jadikovke!? Uprava je dobro postupila, izvukli su koliko su mogli i to je to. Momak je od pocetka zelio da ode, tu zelju je ugradio u ugovor. To sto si ti bio naivan i vjerov'o u 'price za laku noc', to je tvoj problem :mrgreen: . Valjda ces sazrjeti u buducnosti i napraviti konekciju sa stvarnim svijetom.

Klopp
druze svima je bilo jasno da ce jednog dana otici. Niko nije gajio neke iluzije da ce Sahin ostati vjecnost u Dortmundu. Ali sve njegove izjave su isle u pravcu da ce on produziti ugovor. Nikad nije ni nagovijestio da bi mogao otici. I onda na kraju ovako ode ko najveca pi.chka.
Moj ti je savjet, ako dozvoljavas, da manje vjerujes rijecima, a vise dijelima. Ako rijeci nisu potvrdjene dijelima, onda su one suplje ko bunar. Sahin je pric'o, al' je u ugovor ugradio klauzulu i jasno stavio da znanja da ce otici u slucaju primaljive ponude. Nakon toga je i dalje izbjegav'o produziti ugovor, sto je jasan pokazatelj da je zelio otici. Davno sam ispusio te ublehaske fore, likove kao Nojer i Sahin citam ko otvorenu knjigu. Pazi samo nase klubove,... Kada god neki igrac dodje u Zelju, Celik, Slobodu, odmah pocinje sa pricom da je od malena navij'o za taj klub i da mu se ostvario djecacki san :mrgreen: . Ja sam u te djetinjarije nekada zaista vjerov'o, sada se mogu samo nasmijati. A da je picka, jeste, to uopste nije sporno. Sporno je da ste vi navijaci iznenadjeni, sokirani i uvrjedjeni. Da ste svo vrijeme razmisljali objektivno, znali bi da ce do ovoga sigurno doci, jer vise nego ocito da je momak cijelo vrijeme zelio otici.

Adnan24
Nece se ovo ponoviti iz 2 razloga...prvi razlog je ovaj slucaj sa Sahinom a drugi razlog je trenutna situacija u klubu.Kad je Sahin produzivao ugovor nije bila bas jasna buducnost kluba tako da je jedino tako bilo moguce produziti ugovor s njim...slicnu klauzulu je tad dobio i Hummels ali on je srecom produzio ugovor.
U redu, moze se i to nekako shvatiti i prihvatiti. Ako zele postati ozbiljan klub, to im se vise ne smije ponoviti. Moraju djelima pokazati da su veliki klub i da ih niko vise ne moze ucjenjivati. Ne smiju vise pokazivati slabost ni prema kome.
Slazem se...na kraju krajeva uprava je svjesna da je pogrijesila i niko od njih nije rekao slova protiv Sahina...e sad druga stvar je sto navijaci imaju mnogo vise sa emocijama nego sa biznisom i zato ga mnogi i osudjuju.
Posteno od uprave. Svaka cast. Razumijem navijace, razumijem da su razocarani. Al' mora se poceti misliti glavom, a ne emocijama.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 10 maj 2011, 16:05

@ Valenica

Kao prvo udaras ispod pojasa pocinjes vrijedjati i to prije svega na nekulturan i bezobrazan nacin. Vidi care moj tebe su izprovocirale moje rijeci u kojima sam ti rekao da nisi u sve ovo dovoljno upucen i ti se poceo da vrijedjas pa majka mu stara jel to odraz tvoje kulture i zrelosti i tvojih god. ? Kazes nesto o mom stilu pisanja pa doktore moj nisam te prepoznao . Ne bih dalje da idem da analiziram tvoje ponasanje i uvrede jer najlakse je covjeka porijedit i nagovorit mu se nema potrebe za tim. Dolazis ovdje nama solit pamet koji pratimo BvB od 96 god. Mislis da si tako upcen u sve ovo nisi care moj vjeruj mi. Mi kad smo imali Sahina kad je imao nekih 16 ili 17 god veze nisi imao ko je to. Pratimo sve njegove izjave utakmice od tih mladih god pa do danas i ti se sad napravis pametan i dodjes nama solit pamet kako smo mi naivni glupi maloumni i mnogo tog, ne ide to tako kazem ti kultura je bitan faktor u zivotu neki je imaju neki je imaju malo vise neki malo manje. A ti sam odluci kojoj kategoriji pripadas i napominjem te nema potrebe za tim ispod pojasa rijecima i tim bojenjem slova svi smo mi zavrsili osnovne skole srednje neki i fax ;) znamo razlikovat boje nismo obdaniste... I dosao si ovdje kako bi nanjeo so na ranu u najtezim danima nama navijacima za tebe je BvB i Sahin niko i nista e pa meni nije meni to mnogo predstavlja, za to imaj malo razumjevanja da si dosao ovdje solit pamet i pricat pricu koja smeta ljudima koji vole BvB previse ...
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.