BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 sep 2014, 05:32

Kipar do jucer 7 godina nije slavio van Kipra. 2 godine niji nikako pobjedio, cak ni gola nisu dali 1.5 godinu.

Mi nismo od ovako slabog protivnika izgubili od 2007 kad smo od Moldove izgubili 0-1.

Nikako ovu sramotu da prebolim.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 sep 2014, 06:56

Dobra je Ova taktika kad bi mi imali 5 Tomasa Milera koji neznanju ni gdje igraju ni koju poziciju igraju Al to na terenu djeluje **** i daje rezultat a ovako ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Thomas Müller - Fußballgott

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 10 sep 2014, 06:58

Atmosfera me trenutno podsjeca na onu od prije 8 godina kada smo zapoceli kvale za EP 2008 puni samopouzdanja pa dozivili debakle u Zenici od Madjarske, Grcke itd. Tada je Baka ostao jedan ciklus viska i sve se raspalo. Sada je Pape u tom ciklusu gdje mu nije mjesto i bojim se da u naredne 2 tekme mozemo doziviti raspad?!
U gostima protiv Velsa i u Zenici protiv Belgije sa ovakvom odbranom tesko ce biti. :crazy:

Muhamed Konjic na TV je gnjavator par excellence! kuknjava
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 10 sep 2014, 07:00

ja kako vidim mi necemo nikog pobijediti dok god Vrsajevic bude igrao tog boka sta li vec igra, on ruku na srce je nivo ispod igraca kipra, njegovo razmisljanje kad prima loptu i procitanost igre je neprocijenivo.

no dosta o tom mislim da protiv welsa moramo igrati sa formacijom

mujdza.......bicakcic/Zukanovic....Sunjic.........Salihovic

..............Besic.........Medunjanin............
pjanic................................................lulic
...................Dzeko.............Ibisevic....................

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 sep 2014, 07:20

Bezveze prizivate Misketa i.Spahu, ovo se i bez njih moglo dobiti sigurno 3 razlike.
poenta je sljedeće:
Mi smo igrali sa 7 igrača koji se ne vraćaju nazad:
1. Bicakcic i Sunjic jesu spori, ali nemogu sve oni pokrivati ako im pomaže samo Besic.
2. Avdija ne samo sa nije desni bek nego nije ni igrač, pa samo se sjetite Slovačka utakmicu u Zenici i 2/3 utakmice u Zilini je pravila uvijek višak na njegovoj strani, jedan prosječan igrač jao Zahirovic je pokazao Vrsajevicu kako se igra, više ni jedan prodor nije bio po toj strani.
3. Lulic ni Avdija nisu bekovi, ako vec nema Kolasinca stavi Salihovica, onda ako jedan ode naprijed drugi čuva stranu. pape stavio bratića koji nije los momak niti igrač ali nije krilo, ako vec htio bez bekova onda je morao sa 3 štopera nazad stim da mora igrati Zukanovic.
4. Ako vec želiš da Prcić i Tino-Sven kupe iskustvo protiv slabijih reprezentacija onda im odredi poziciju pa obojica su smetali ili Pjanicu ili Lulica ili sami sebe, napravio je Pape da izgledaju ko levati radi retardirane taktike.
5. Ako je bila konferencija za novinare u ako ga nije niko pitao za taktiku i za Vrsajevica koji se gubio u napadu a puštao desnu stranu otvorenu a Mujdza na klupi i sto nije Salihovic igrao umjesto Sušića ili Prcića ako vec nema 3 štopera da pomaže Lulicu lijevo a vidjeli smo svi protiv Nigerije kako to izgleda ONDA SU SVI NOVINARI SHUPPCI!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 07:33

Ove kvalifikacije cemo proci i sa Susicem na klupi, mozemo ih proci i bez trenera, al poraza ce jos biti i to ce nam sjebat koeficijent za grupu za SP.

Susic ce se povuci nakon EP i vjerovatno vise nikad nece krociti nogom na tlo BiH. Njega ova drzava ne zanima, on je tu samo iz licnog interesa i boli ga tuki sta ce biti poslije njega.

Vec sada mozemo zaboraviti SP u Rusiji, nismo mi toliko sretni da opet izvucemo Grcku.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 sep 2014, 07:57

Posto neki ovdije kazu da se cijene karti trebaju postaviti na osnovu jacine protivnika, dali to znaci da se karte u Kipru za povratnu protiv nas trebaju prodavati po 5 EUR jer mi i nismo neki protivnik za njih :D

Salu na stranu, sinoc je bila jako dobra utakmica od obadvije momcadi, igralo se otvoreno i sa srcem, obadvije ekipe se nisu stedile. Pape je izveo najjacu ekipu koju imamo u ovom trenutku, 50 % nas bi poslalo istu ekipu na teren. Ljudi su htjeli brzi vezni red, stavio je Lulica i Susica, htjeli su Prcica stavio je i njega.Poslije je probao sa Medunjaninom i Hajrovicem i summa sumarum ostalo je isto. Najvaznije je da su se svi igraci zalagali i da su igrali koliko su mogli, ali jednostavno kvalitet nase odbrane je takav kakav je i ljudi nemogu preko svojih mogucnosti.Nemojte zaboraviti da smo u kratkom vremenskom roku izgubili 3 igraca u odbrani, Spahic, Kolasinac i Mujdza. Ova dvojica sto su ostali nemaju niti kvalitet niti iskustvo. Ovo je samo jedna utakmica od mnogo ostalih, do kraja godine ako izvucemo 4 boda opet smo na konju. Sigurna petrada od Belgije nam ne gine, ali isto tako ako uzmemo Wales i otkinemo bod Izraelcima opet smo u igri. Nezaboravite da pola grupe ide dalje.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2014, 07:59

ja sam od početka govorio da su TSS, Vršajević, Hadžić i slični prevare od igrača i da su u repci po nalogu nečijem..druge nema jer nitko nije lud da ne vidi da ljudi nemaju kvalitete..

realno jedino što vrijedi u ovoj repci su Pjanić, Džeko, Bešić i to je to..mislim na ovo od jučer, tu još dodaš Kolašinca koji je ozlijeđen...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 10 sep 2014, 08:05

Prica se da je Pape studirao kasete Sjevernog Kipra, pa odatle sva šmusenost i zbunjenost u formaciji. Pape ne zasluzujemo te :tokralju:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 10 sep 2014, 08:17

Kobe Bryant je napisao/la:Bezveze prizivate Misketa i.Spahu, ovo se i bez njih moglo dobiti sigurno 3 razlike.
poenta je sljedeće:
Mi smo igrali sa 7 igrača koji se ne vraćaju nazad:
1. Bicakcic i Sunjic jesu spori, ali nemogu sve oni pokrivati ako im pomaže samo Besic.
2. Avdija ne samo sa nije desni bek nego nije ni igrač, pa samo se sjetite Slovačka utakmicu u Zenici i 2/3 utakmice u Zilini je pravila uvijek višak na njegovoj strani, jedan prosječan igrač jao Zahirovic je pokazao Vrsajevicu kako se igra, više ni jedan prodor nije bio po toj strani.
3. Lulic ni Avdija nisu bekovi, ako vec nema Kolasinca stavi Salihovica, onda ako jedan ode naprijed drugi čuva stranu. pape stavio bratića koji nije los momak niti igrač ali nije krilo, ako vec htio bez bekova onda je morao sa 3 štopera nazad stim da mora igrati Zukanovic.
4. Ako vec želiš da Prcić i Tino-Sven kupe iskustvo protiv slabijih reprezentacija onda im odredi poziciju pa obojica su smetali ili Pjanicu ili Lulica ili sami sebe, napravio je Pape da izgledaju ko levati radi retardirane taktike.
5. Ako je bila konferencija za novinare u ako ga nije niko pitao za taktiku i za Vrsajevica koji se gubio u napadu a puštao desnu stranu otvorenu a Mujdza na klupi i sto nije Salihovic igrao umjesto Sušića ili Prcića ako vec nema 3 štopera da pomaže Lulicu lijevo a vidjeli smo svi protiv Nigerije kako to izgleda ONDA SU SVI NOVINARI SHUPPCI!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
+1!

Prizivanje Spahica i Misimovica nema smisla. Mi smo i protiv Litvanije sa Spahicem mogli da ispusimo par puta jer se je isto igralo ko sinoc sa dva stopera koja su stojala na centru i Litvanija je imala par kontri samo sto ih nisu realizirali ko Cipar sinoc.

Susica stvarno treba biti sramota su mu uvijek igraci podbacili a nikad to nije zbog njegovih odluka nego eto igraci su se sami odlucili ko ce gdje i kako igrati. Naravno, ni jedan novinar se ne udostoji pitati kakva je to taktika bila, kako je moguce da su uvijek igraci (koje je selektor odabrao) krivi.. :thumbdown:

A njegova izjava da sinoc nije imao vise napadackih opcija.. Gdje je sad izjava da ima Viscu koji je napadac? Avdiju smo imali na spisku na svim dijelovima osim kao golmana. Sinoc smo Zakarica na klupi imali. Zasto mu ne dati priliku? Koji ih klinac zove kad ce biti samo statisti na klupi i ako ih nikad nece koristiti?! Ako zoves ofanzivca, podrazumjeva se da ga zoves jer mislis da bi ga mogao trebati i koristiti.

A sto se taktike tice, mi smo ovako izgledali:

slika

Cak i protiv Nigerije je bilo bolje jer Mujdza nije gusio Hajrovica na desnoj strani ko sto je to sinoc Avdija Prcicu radio, a tad je Lulic sam "drzao" lijevu stranu pa nije barem imao gusiti ko sto je to sinoc radio Susic Jr-u.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 10 sep 2014, 08:18

"Momci sa Kipra, kad igraju, ne pogađaju, al' zato imaju prilika, a kad imaju prilika često pogađaju." :rol: :rol: :rol: I kaže plati pretplatu BHT-u :rol:
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 sep 2014, 08:34

Bio na Bilinom Polju i doživio poniženje. Osjećaj nikad gori na trbinama razocarenje svih navijača maksimalno. Kako te PAPAK sa klupe nije stid svih nas navijača a posebno onih rudara sinoc na utakmici.

Klipane iz Zavidiovića mislim da je vrijeme za rastanak, Germania Sport se više nemože trpiti, strmoglavi pad počeo je od utakmice protiv Egipta i debija Tinkosa. Sinoc se vidilo da nasi najbolji igrači nežele da igraju za navedenim papkom i da zbog toga su usljedili porazi i NEŽELJA za igranjem za reprezentaciju. Želimo da te više ne gledamo na klupi omiljenog kolektiva ove zemlje ni tebe ni tvoje TInkije, Avdije, Anele i postale prevare od igrača.

SAFETE ODLAZI

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 10 sep 2014, 08:37

imal euforije?
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 10 sep 2014, 08:38

Svi mi koji smo do sad kritizirali način na koji Safet Sušić vodi reprezentaciju BiH možda, zapravo, i nismo u pravu: sasvim je moguće da nikada nećemo saznati kakav je on trener

Piše: Ahmed Burić za ****.ba

Kad treba napasti, kao protiv Nigerije na Mundijalu – on zatvori igru. Kad nam je, kao sinoć protiv Kipra, trebala bilo kakva pobjeda, ona se smiješila već od početka. U šestoj minuti imao je 1:0. Veliki, u takvom slučaju, sačuvaju taj rezultat, čak i bez velike igre, i ta utakmica prođe i brzo se zaboravi.

Kad smo već kod «velikih», tu je i jedan aksiom: veliki svoje utakmice počinju s najboljom jedanaestoricom.

Mi smo opet nevoljnih šezdeset minuta gledali eksperiment sa Prcićem i Tinom Sušićem, da bi, kad je skoro «dogorjelo do noktiju», ušli Medunjanin i Hajrović, koji su igri dali i svježibu i ofanzivnost.

Ali, to je uvijek mač sa dvije oštrice. Posljednji Mundijal nam je pokazao da je bezglava ofanziva stvar prošlosti i da utakmice dobiju one ekipe koje se jače osiguraju.

I prije utakmice znali smo da je Kipar 'mala Grčka': nema ništa spektakularno, ali će napatiti svakoga. Nakon drugog gola Christofija, iz udžbeničke kontre, nije ostalo puno vremena da se dignemo. Bešićeva prečka u 82. minuti bila je potvrda crnih slutnji, a onda nam je ukrajinski sudija Aranovski poklonio jedanaesterac koji je Pjanić opucao «školski». No, i za školsku zadaću se može dobiti jedinica. U ovom slučaju – nula.

Tako smo još jednom saznali i da razlika od 121. mjesta na FIFA-inoj listi ne znači ništa, baš kao i to da je kladioničarsko bezumlje postaviti koeficijent od 1.20 na BiH (najuglednija svjetska kladionica William Hill u Londonu čak 1.17). Ali baš kao i u slučaju Safeta Sušića, nikada nećemo saznati kako se tačno određuju narečene kvote. Baš kao što, opet, u Safetovom slučaju ne znamo prema kojem kriteriju određuje taktiku i igrače koji će izaći na teren.

Možda je, dakle, i bolje ovako. Još uvijek ništa nije gotovo, ali ne treba čekati kraj kvalifikacija da bismo znali da se radi o tipu koji nevoljko objašnjava svoje poteze, važne odluke saopštava sebi u bradu, a svako malo nam servira svog sinovca, i prateće «akvizicije».

Jedan sličan primjer, onaj Nike Kranjčara, mogao bi biti poučan kad je u pitanju Sven Tino Sušić. Ne zaboravimo, Niko je bio sasvim solidan igrač, nikako ne za najviše domete, ali je njegov otac izgubio posao nakon što ga je gurnuo u vatru prije nekih koji su objektivno bili bolji, ali nisu nosili zvučno prezime. I zato , u suštini nismo saznali, ni kakav je igrač Niko Kranjčar, a ni kakav je trener njegov otac Cico.

Možda je, dakle, i bolje ovako: ovu ekipu treba sačuvati! Za našu Reprezentaciju zasad bi najbolje bilo ozbiljno provjeriti koliko ona vrijedi. Pod uvjetom da to dopuste njezin selektor, uvijek previše zatvoreni Savez, i uvijek previše otvorena javnost to dozvole. 1-2 protiv Kipra boli, ali više boli osjećaj u kojem vas Neko konstantno vuče za nos.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 08:50

revan je napisao/la:Safetova sva taktika je Blitz u prvih dvadestak minuta i pokušati u tom periodu dati 2-3 pogodka. Ko se uspije odbraniti od tog početnog naleta, dobio je već utakmicu jer Sušić poslije neuspjeha te taktike jednostavno nema šta drugo ponuditi svojim igračima, nego se sam pogubi. Uz takvog selektora, koji nije sposoban psihički ohrabriti igrače i predstaviti im alternativnu taktiku, igrači se i sami unervoze i pogube na terenu. Problem je što je ta taktika pročitana i najlošije reprezentacije znaju odgovoriti na nju jer njihovi selektori, za razliku od našeg nogometnog maga, proučavaju protivnike i gledaju "kasete".
objasnio

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 10 sep 2014, 09:02

slika
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 09:02

pravnik1981 je napisao/la:Samo cu reci Semir Stilic izmislio fudbal za susica !!!
:salut: :salut:
To se je znalo i puno prije. Juce je Tino svoju sansu prokockao. Prcic zasluzuje jos jednu maksimalno dvije sanse. Ako ponovi ovako losu igru ni on nam vise ne treba. Treba pozvati cim prije Stilica a i Vrancic je trebao vec da zaigra davno. Medunjanin je bolji kako sada stvari stoje od Susica sigurno a mozda i od Prcica. Kao sto sam rekao Prcic treba odigrati jos utakmicu, dvije da se vide njegovi maksimalni dometi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 sep 2014, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 10 sep 2014, 09:05

Šta reći nakon (ne)prospavane noći.Neke stvari mi još nikako nisu jasne.Naš vezni red,gdje bi trebali biti najjači,poslije 20 min.ne postojimo.Šta je uloga Avdije i Lulića,bekovi ili krilo ili ništa,,prije će biti ništa.Jer da su bekovi bili bi u odbrani,da su krila sudjelovali bi u napadu,probijali ,centrirali,bili konstantna opasnost za protivnika,Na kojoj poziciji je igrao Pjanić,a gdje Prcić i Tino-prvo otkud odmah u prvoj postavi.Stoperi kuknjava ,imam osjećaj da bi ih i mi sa termina izlevatili na terenu,Zamjene,Hajrović momak klasično krilo,sa ubojitim šutem,ne kontam gdje ga je Pape postavio,potrošio 15 minuta da bi otišao na svoju stranu kada je već bilo kasno.nema igre bez odbrane,bez širine,bez bekova i pravih brzih krila,bez analize protivnika pa da je on i iz Čekrčića...Pape,Pape šta nam radiš Pape..

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 10 sep 2014, 09:16

Ne kontam radi cega kritike samo nasparam Susica.
Mi realno imamo dosta ogranicen igracki kadar.
Drugi, odnosno vecina igraca, treci razred Evropskog fudbala.

Sa ovim sastavom ni Murinjo ne bi napravio neki znacajan rezultat, ali da smo trebali dobiti Kipar, morali smo i za to je najveci krivac Pape.

Ne bi bilo nikakvo iznenadjenje ako se ne plasiramo na EP.
Belgija je za tri klase jace od nas, Wels ima kvalitetnije igrace ali kao ni mi niti oni nemaju igru, a Izrael nije naivan niti malo.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 10 sep 2014, 09:19

Cinjenice:

- Bicakcic i Lulic dugo nisu pruzili dobru partiju za repku, dok su ne rijetko cak u timu kola u BL i Serie A, veoma cudno
- Dzeko i Pjanic Jesu najbolji igraci, ali nisu lideri, kada treba preuzeti odgovornost oni zakazu
- Vise nam je svima pun k Susica Jr i Vrsajevica u pocetnih XI. Momci se trude, ok su kao zamjene
- Prcic ne moze, niti smije, igrati prije Medunjanina ni Salihovica
- Nemamo stopera trenutno, Zukanovic nam treba na spisku. Nemamo ni beka, vracaj Mujdzu u igru
- Izuzetno mlad vezni red protiv Kipra; 21g, 21g, 22g i 24g - pa nismo ni Brazil niti je ovo U21 repka.
- Besic je igracina, pravi lider i fajter, rovit i bezkompromisan, sretni smo sto imamo tebe i Kolasinca
- Kada treba razvuci protivnika koji zbije redove idealna su klasicna krila, poput Hajrovica i Visce , pogotovo kada imas napadaca poput Ibisevica koji redovno nanjusi centarsut
- Selektore Susicu, zbog cega ne cuvamo prednost od 1-0 nego ko muhe bez glave jos napadamo?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.