LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

dema
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la dema » 15 jun 2011, 21:49

http://games.espn.go.com/nba/tradeMachi ... Id=3km3n2l

ovako nesto moze uradit New York dat 2 mlada igraca,plus ugovor koji istice ,mozda jos koji pick negdje nadju i to je to ili ukljuce trecu ekipu.Ne moze ni LAL dat nesto bolje posebno jer nemaju nista mlado

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jun 2011, 21:56

dema je napisao/la:http://games.espn.go.com/nba/tradeMachi ... Id=3km3n2l

ovako nesto moze uradit New York dat 2 mlada igraca,plus ugovor koji istice ,mozda jos koji pick negdje nadju i to je to ili ukljuce trecu ekipu.Ne moze ni LAL dat nesto bolje posebno jer nemaju nista mlado

Jbt. takva liga i klub kad se svelo na to da igraci na nekakvim vjencanjima dogovaraju gdje ce igrati a klubove niko nista ne pita :roll:

Dobit ce Billupsa koji je svoje vjerovatno zavrsio i 2 igraca koja 99% nikad nece postati neki nosioci tima...bolje im je uzeti Bynuma 100 puta nego ovo trojicu

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 15 jun 2011, 22:02

adnan24 je napisao/la:

Jbt. takva liga i klub kad se svelo na to da igraci na nekakvim vjencanjima dogovaraju gdje ce igrati a klubove niko nista ne pita :roll:

Dobit ce Billupsa koji je svoje vjerovatno zavrsio i 2 igraca koja 99% nikad nece postati neki nosioci tima...bolje im je uzeti Bynuma 100 puta nego ovo trojicu
sto ce im covjek s istorijom povreda koji prima puno para,tako ti je danas ko tetke dogovore se i gotovo sta ces,samo gledam Lakersi i nemaju nesta ponudit za trade ono sto im valja Gasol,Kobe,Bynum,Odom po meni nisu za mjenjat ili eto Bynum i da jest onda imas rupu na centru.Klupa vam je preplacena Blake,Fisher,Walton svi su dosta stari puno primaju nece bit nis bolji sam mogu losiji,nece Brownu bit lako.Morat ce opet isti igraci povuc

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jun 2011, 22:13

Bynum-u jest problem zdravlje ali ima naznaka da su njegova koljenja trenutno u dobrom stanju jer prosla sezona je bila veoma uspjesna za njega...kao takav Bynum je vjerovatno drugi centar lige i veoma perspektivan igrac dok Fields,Douglas i slicni su jednostavno limitirani igraci i djaba njima zdravlje kad nikad nece biti nosioci nekog ozbiljnog play off tima.

S druge strane ima timova koji zele uspjeh vec sljedece sezone i ne traze mlade igrace...takvim timovima Gasol je odlican izbor...ne razmisljaju svi 5 godina unaprijed...uostalom bas kao i Lakersi

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 jun 2011, 22:19

adnan24 je napisao/la:Bynum-u jest problem zdravlje ali ima naznaka da su njegova koljenja trenutno u dobrom stanju jer prosla sezona je bila veoma uspjesna za njega...kao takav Bynum je vjerovatno drugi centar lige i veoma perspektivan igrac dok Fields,Douglas i slicni su jednostavno limitirani igraci i djaba njima zdravlje kad nikad nece biti nosioci nekog ozbiljnog play off tima.

S druge strane ima timova koji zele uspjeh vec sljedece sezone i ne traze mlade igrace...takvim timovima Gasol je odlican izbor...ne razmisljaju svi 5 godina unaprijed...uostalom bas kao i Lakersi
Nema mi logike. Magic ojacava Lakerse i protiv takvih sa staklenim Bynumom i tetkastim Gasolom ganjaju uspjeh pored Heata, Lakersa ili neke druge jake ekipe. Logicnije je da mlade igrace uzmu i da se fokusiraju njihovom razvoju pa mozda se poklope neke stvari i naprave neki uspjeh.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jun 2011, 22:30

BIHfan je napisao/la: Nema mi logike. Magic ojacava Lakerse i protiv takvih sa staklenim Bynumom i tetkastim Gasolom ganjaju uspjeh pored Heata, Lakersa ili neke druge jake ekipe. Logicnije je da mlade igrace uzmu i da se fokusiraju njihovom razvoju pa mozda se poklope neke stvari i naprave neki uspjeh.

Nisam ni mislio Gasola u Orlando...on bi bio interesantan nekim drugim timovima.

Za Bynuma sam uvjeren da bi bili zainteresovani ako bi vec davali Howarda...i on je mlad a vec sad je postao odlican igrac...jasno je da ima problema sa povredama ali to ne znaci da ce i u buducnosti biti tako...ne bi mu Lakersi dali tolike novce da su njegova koljena bila u toliko losem stanju...mnogo je igraca imalo ovakvu povredu ali su kroz pravilan tretman nastavili da igraju...

S druge strane eto ti si predlagao trejd Boozer/Asik/Gibson za Howarda...reci ti meni kakva je to perspektiva za Orlando...jel' stvarno mislis da Gibson i Asik mogu biti nosioci nekog sampionskog tima? Svaka cast njima za njihovu igru iz ove sezone ali u sampionskoj ekipi oni maksimalno i mogu biti "back-up" centri kao i sad u Bullsima...njih dvojica ne mogu nikad ni blizu biti dominantni kao sadasnji Bynum a da ne govorim o Bynumu za 2-3 sezone kada ce vjerujem dostici svoj maksimum

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 jun 2011, 22:34

Ma ja sam negdje procitao na netu vrlo realnu opciju, Bynum i Odom za Howarda i Redicka, to je po meni sasvim realan trade
Bynum jeste rizik ali ima tu i druge strane, pa nebi ga Lakersi cuvali godinama, kad je na parketu on je centar broj 2 u ovoj ligi
PG?
Bryant
Artest
Gasol
Howard

steta bi bila za Odoma da ode ali realno predobar je on da bi sjedio na klupi

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 jun 2011, 22:41

koja ce budala prihvatiti Bilupsov ugovor??? Takav se nije jos rodio
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 15 jun 2011, 23:04

adnan24 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Nema mi logike. Magic ojacava Lakerse i protiv takvih sa staklenim Bynumom i tetkastim Gasolom ganjaju uspjeh pored Heata, Lakersa ili neke druge jake ekipe. Logicnije je da mlade igrace uzmu i da se fokusiraju njihovom razvoju pa mozda se poklope neke stvari i naprave neki uspjeh.

Nisam ni mislio Gasola u Orlando...on bi bio interesantan nekim drugim timovima.

Za Bynuma sam uvjeren da bi bili zainteresovani ako bi vec davali Howarda...i on je mlad a vec sad je postao odlican igrac...jasno je da ima problema sa povredama ali to ne znaci da ce i u buducnosti biti tako...ne bi mu Lakersi dali tolike novce da su njegova koljena bila u toliko losem stanju...mnogo je igraca imalo ovakvu povredu ali su kroz pravilan tretman nastavili da igraju...

S druge strane eto ti si predlagao trejd Boozer/Asik/Gibson za Howarda...reci ti meni kakva je to perspektiva za Orlando...jel' stvarno mislis da Gibson i Asik mogu biti nosioci nekog sampionskog tima? Svaka cast njima za njihovu igru iz ove sezone ali u sampionskoj ekipi oni maksimalno i mogu biti "back-up" centri kao i sad u Bullsima...njih dvojica ne mogu nikad ni blizu biti dominantni kao sadasnji Bynum a da ne govorim o Bynumu za 2-3 sezone kada ce vjerujem dostici svoj maksimum
jeli mislis da Bynum moze odigrat 82 tekme u sezoni pa da je tako nebi ti predlagao njwg za trade aj budi realan,onda cemo mi ic da dovedemo Roya izgleda da je dostupan ,jer koljena nisu ok,da li bi bio dostupan da ih nije dosta unistio

majestic de malo razmisli pa pisi,ona koje zeli ugovor koji istice da mozes free agenta dovest,to svi traze u trade mlade igrace,pickove i ugovor koji istice koliko puta moram pisat isto

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 jun 2011, 23:11

Odom i Bynum su provjereni igraci, za njih se zna da su klasa i oni bi NO odmah podigli na veci nivo, u tome je razlika.
Fields i Douglas su solidni i perspektivni igraci ali kao sto neke rece nevjerujem da ce NO htjeti Billupsa. Ovom trade-u fali jos nesto, ipak je Paul superstar, pa on se je skoro sam borio protiv Lakersa u PO.
Ali djaba ova prica, ja nevjerujem da ce Paul u Lakerse iz prostog razloga sto ce nasi ciljat vise na centra nego na PG, Lakersi u poznati po tome sto su u svojoj istoriji uvijek imali jakog centra.
Zadnja izmjena: Balon, dana/u 15 jun 2011, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 jun 2011, 23:11

majestic24 je napisao/la:

koja ce budala prihvatiti Bilupsov ugovor??? Takav se nije jos rodio
isticuci ugovor od 14 miliona? da, u pravu si, to niko normalan ne bi prohvatio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 jun 2011, 23:29

dema je napisao/la: jeli mislis da Bynum moze odigrat 82 tekme u sezoni pa da je tako nebi ti predlagao njwg za trade aj budi realan,onda cemo mi ic da dovedemo Roya izgleda da je dostupan ,jer koljena nisu ok,da li bi bio dostupan da ih nije dosta unistio

Mislim da moze...istina uz ne preveliku minutazu ali 30-35 minuta bi mogao(sto je ipak sasvim ok)...ove sezone je odigrao preko 50 utakmica...propusto je pocetak sezone.

S druge strane ja nisam neki veliki pristalica da Bynum ide...pristao bi samo u slucaju Howarda,Paula i slicnih igraca ali to su ipak najbolji igraci u ligi...ne bi ga sigurno bezveze dao.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 16 jun 2011, 00:52

adnan24 je napisao/la:
dema je napisao/la: jeli mislis da Bynum moze odigrat 82 tekme u sezoni pa da je tako nebi ti predlagao njwg za trade aj budi realan,onda cemo mi ic da dovedemo Roya izgleda da je dostupan ,jer koljena nisu ok,da li bi bio dostupan da ih nije dosta unistio

Mislim da moze...istina uz ne preveliku minutazu ali 30-35 minuta bi mogao(sto je ipak sasvim ok)...ove sezone je odigrao preko 50 utakmica...propusto je pocetak sezone.

S druge strane ja nisam neki veliki pristalica da Bynum ide...pristao bi samo u slucaju Howarda,Paula i slicnih igraca ali to su ipak najbolji igraci u ligi...ne bi ga sigurno bezveze dao.
ja mislim da on nece ni sljedecu odigrat 82 tekme,evo imamo mi u Bullsima jednog takvog nije odigrao 82 tekme skoro cijelu karijeru.Uglavnom to ti odigra veliku ulogu kod tradea ,radije ces uzet slabijeg igraca koji je zdrav ,nego boljeg koji ima istoriju povreda.To nije moje misljenje vec tih NBA ekperata,vidim da im je to jako bitno.Ma ne sikirajte se toliko treba vam play i to je to a onda za 2-3 sezone odlazak KB24 i tad ide komplet remont i reizgradnja ekipe.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 jun 2011, 02:50

Prije svega je bitno da nedadnemo Gasola nikome on bez problema moze igrati jos 3-4 godine na vrhunskom nivou jer je jako versatilan igrac, ja ipak vjerujem da ce nasi povuci neki trade u off sezoni i dovesti nekog solidnog PG ako nista, puno vise nam i netreba.
Ove price o manjku atletike stoje ali nije ni sve u atletici, pogledajmo roster Dallasa ovi glavni igraci su im vec 30-tim godinama pa ljudi osvojise titulu, pa i Boston se u zadnjih par godina uvijek borio za titulu sa starim igracima itd., pa i mi smo bili blizu threepeata sa ekipom koja nikad niej bila poznata po atletici.
Pametan fudbalski trener je davno rekao "Iskusan golman vec stoji tu gdje onaj neiskusni tek treba da skoci da bi uhvatio loptu" :D
Iskustvo je iskustvo

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 16 jun 2011, 21:08

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2011, 18:21

Malo da se podsjetimo nekih starih/dobrih vremena... :D

Lakers-Portland i utakmica broj 7 finala zapadne konferencije...

Lakersi su poveli 1-0 uz dominaciju Shaqa koji je postigao 41 poen iako je slobodna imao samo 13-27.

Portland onda izjednacio na 1-1 pobjedom od 30 razlike uz odlicnu igru Pippena,R.Wallace-a i S.Smitha...Shaq u tom mecu slobodna bacanja izvodio 5-17 :D

Mec br.3 pobjeda Lakersa 93-91 uz 26+12 Shaqa i 25-7-7 Bryanta

Nakon vodstva Lakersa od 3-1 u seriji Portland dobija sljedeca 2 meca iako je Shaq u mecu broj 5 imao 31+21 a u mecu br. 6 Kobe je isao na 33 poena i 6 asistencija...

I onda legendarni mec br.7 i veliki preokret Lakersa koji su na startu 4/4 gubili i 15 razlike...Igrac utakmice Kobe sa 25 poena,11 skokova,7 asistencija i 4 blokade

Kasnije u finalu lagana pobjeda nad Indianom i titula nakon 1988.-e

I nevjerovatno koliko smo bolje navijace imali u to vrijeme...valjda tad karta nije kostala vrecu dolara...

[youtube][/youtube]

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 18 jun 2011, 20:49

Godinu poslije ovog meca protiv Portlanda Lakersi su u finalu zapada igrali sa najboljom ekipom regularnog dijela Spursima sto je u to vrijeme prakticno bila i zadnja stepenica pred titulom...

Lagana pobjeda od 4-0 uz odlicnog Kobe-ja kojem pojedinici i dan danas ne daju nikakav kredit za te titule:

Game 1: 45pts 10rbds
Game 2: 28pts
Game 3: 36pts 9rbds 8asts
Game 4: 24pts 10asts

Uz sut 53% u toj seriji...inace do te serije sa Spursima u play offu(Portland,Kingsi) Kobe je bio na 30.7 poena,7 skokova i 5,7 asistencija uz 48% iz igre...

P.S. Kupchak:

"We think it’s still a team that can contend for a championship, and it’s unlikely that we’ll look to break up this team during the offseason.”

Znaci od nekog veceg trejda tesko da ce biti nesto...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jun 2011, 21:40

@adnan24

Treba mu dovesti dominantnog centra, posto su te cifre bile u ono vreme kad je neki O'Neal drzao reket. ;)

Kad Howard bude cuo ovo, mozda i dodje:

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 jun 2011, 21:52

http://www.sportsport.ba/forum/posting. ... =18&t=4844

postavi taj video i ovdje, mozda ga neko nije vidio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 jun 2011, 21:59

Donnie Darko je napisao/la:http://www.sportsport.ba/forum/posting. ... =18&t=4844

postavi taj video i ovdje, mozda ga neko nije vidio.

Nemoj kolega da spustas tako. :D

Postavio sam ga na temi o Magicu, te na ovoj, jer nas to sve zanima. Ako Howard negde odlazi, to ce biti Lakersi. Tradicija top centara ce se nastaviti. ;)

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.