Nije sve tako kao što govoriš.skoroalen je napisao/la:Uvijek ista priča. Što Komazec, Stojčev, Pavlović nisu igrali u Partizanu i Zvezdi (al IGRALI a ne bili registrovani al' se seljakali na n-tu posudbu do kraja ugovora)? Što Novaković nije igrao u Dinamu, Delač na posudbi u PSVu il' Anderlechtu? Sinoć sam napisao među kojim ligama je i naša, lige koje nikad nisu dale učesnika grupne faze. Ekipa s pete pozicije JSL je našem prvaku ozbiljan izazov, ako ne i bolja. Kod njih se Evropa izbori radi Evrope, pa ekipe prođu koje kolo, pa izbace Sampdoriju/Steauu/Newcastlea itd. Kod nas se cijelu sezonu boriš za Evropu pa ispadneš od nekih konobara. Miloš je svakako apgrejd na ono što imamo u sredini, a nadam se da će se i dokazat kao pojačanje.
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Srbijanska liga jeste jača, ali ipak i njihova klubov su trahana u Evropi. Desi se ponekad čudo da nekog izbace, ali sem Partizana koliko ja znam ni jedan klub u novije vrijeme nije igrao grupnu fazu, a može se reći i ove sezone drugu godinu zaredom neće imati učesnika u grupnoj fazi. Srbijanski klubovi, primjerice Zvezda i Partizan imaju milionske budžete, oni su spremni milionsku platu da daju igračima, dok ipak mi nismo spremni ni petinu miliona da damo. Koliko ulažu, pa i nemaju neke uspjehe u Evropi. Stadioni su im trahana, ništa bolji od naših, uslovi nisu neki, a opet imaju više love od nas. Sa druge strane Hrvatska je ipak druga priča, odmakli od svih zasigurno, po uslovima ne baš, ali ipak po platama, uređenju klubova, a i same lige ne možemo se svi skupa porediti sa njima.
Sve u svemu trebao respektovati i cijeniti ono što imamo, nije najbolje zasigurno, ali u kakvom stanju nam je država ipak nije sve tako crno.