Da, ne radi se dobro ili to akademija nesto odskace od omladinskih pogona drugih ekipa u ligi?Rahma je napisao/la:I onda neka neko ovdje opet dodje i napise da su nasim skolama ne radi dobro. Pa koliko glup moras biti...
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zadnja izmjena: BordoBolesnik, dana/u 22 jul 2017, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.
- PitarBordo
- Kontakt:
BordoBolesnik je napisao/la:Da, ne radi se dobro ili to akademija nesto odskace od omladinskih pogona drugih ekipa u ligi?Rahma je napisao/la:I onda neka neko ovdje opet dodje i napise da su nasim skolama ne radi dobro. Pa koliko glup moras biti...

Samo Saraj'vo.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Kacmo sabinho i ja vikali da je dzeno vrh trener hehehehehehehehe
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- PitarBordo
- Kontakt:
Ja bih vas sve zamolio da ne nazivamo igrace pojacanjima dok to na terenu ne pokazu.
Za mene su svi prinove. Rahmanovic, pa i Kuzmanovic su pokazali da bi mozda mogli biti pojacanja ali treba sacekat sa tim epitetom.
Stepanov i Ikande su pokazali da bi mogli biti pojacanja ali to nisu bili jer nisu ukupno 10 utakmica odigrali.
Za mene su svi prinove. Rahmanovic, pa i Kuzmanovic su pokazali da bi mozda mogli biti pojacanja ali treba sacekat sa tim epitetom.
Stepanov i Ikande su pokazali da bi mogli biti pojacanja ali to nisu bili jer nisu ukupno 10 utakmica odigrali.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Covjek je sam sebi najveci neprijatelj,tako bih ja opisao trenerski posao Dzenana.
Lijenost ga je ubila.Njemu kako nogu slomise covjek je grohno ocito i na psihi,i od tad ga ono boli k.urac,ono zadovoljava se malim stvarima,tu ce se vrtiti prezivljavati itd .Da ima u sebi nesto ima naravno jel svi rezultati nisu slucajni godinama unazad.On ono bas "mahalski" vodi,ne j.ebe zivu silu s kim god da igra,ev i kod drugog gola cuje se hajde jos jos ko biva trpaj samo,kakva taktika kakvo zatvaranje.Steta za njega sto nece uraditi nesto vise,sto neko rece a i davno smo svi to pricali kad se famozna licenca spominjala da treba klub da stane iza njega,da ga natjera bukvalno da ga gura da se usavrsava,al jbg mentalitet mahala ,kako kod njeg tako i kod nas.Mada ja njega opet najvise krivim jel svako sebi sudbinu kroji.
Lijenost ga je ubila.Njemu kako nogu slomise covjek je grohno ocito i na psihi,i od tad ga ono boli k.urac,ono zadovoljava se malim stvarima,tu ce se vrtiti prezivljavati itd .Da ima u sebi nesto ima naravno jel svi rezultati nisu slucajni godinama unazad.On ono bas "mahalski" vodi,ne j.ebe zivu silu s kim god da igra,ev i kod drugog gola cuje se hajde jos jos ko biva trpaj samo,kakva taktika kakvo zatvaranje.Steta za njega sto nece uraditi nesto vise,sto neko rece a i davno smo svi to pricali kad se famozna licenca spominjala da treba klub da stane iza njega,da ga natjera bukvalno da ga gura da se usavrsava,al jbg mentalitet mahala ,kako kod njeg tako i kod nas.Mada ja njega opet najvise krivim jel svako sebi sudbinu kroji.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
muhamedhulk je napisao/la:Jedno je imati los dan, kao jucer npr. A sasvim druga stvar je da smo generalno losi kad je Akademija u pitanju.
Po mom misljenju najbolji talenti (ili vecina njih) se nalaze u Akademiji, koja je besplatna i nudi djeci finu sansu za probijanje u svijet fudbala.
Ono sto fali je da se taj talent nauci fudbalu, a to je zadatak struke. E tu mozemo biti bolji. I moramo ako hocemo da momci zaigraju prije 20e godine npr. To svi vec znamo, prelaz iz juniora u seniore...
Srz problema. Trebat ce jos vremena da se to popravi. Jos vremena i vise odgovarajuceg kadra.
- PitarBordo
- Kontakt:
Ni jedna skola akademija fudbala nemoze bit uspjesna dobra ako u toj skoli radi jedan te isti trener 20 godina i nije napravila ni jednog igraca.
Mi kad dovedomo nove strucnjake u akademiju i kad se bude radilo kako treba tad ce citav klub bit bolji i bicemo prvaci stalni.
Dzenan copka nos jedno te isto govori to ti je dokaz da takav neko nemoze bit blizu kluba kao sto je FK SARAJEVO
Mi kad dovedomo nove strucnjake u akademiju i kad se bude radilo kako treba tad ce citav klub bit bolji i bicemo prvaci stalni.
Dzenan copka nos jedno te isto govori to ti je dokaz da takav neko nemoze bit blizu kluba kao sto je FK SARAJEVO
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Kristalno jasno, mladi su to momci, oscilacije u igri i ponasanju., posve su normalni u ovom uzrastu.hilmo je napisao/la: Ma treba kritikovati, naravno...
Pogotovo ovo što @pantelija kaže.
Jučer su fakat izgledali loše, da ne kažem sramotno, al ovo danas je vrh. Ne znam šta im je.
Kritikovati treba, dakako ali na ovoj istoj temi se jucer pisalo da su ova djeca glupani, retardirani itd.
Zalosno je to.
Ma treba nama strpljenja najvise.
Treba strpljenja i sa Akademijom ali ne treba bjezati od kritike. Svi mi ponekad prerjeramo u kritici al iz dobre namjere.
I sa trenerima treba imati strpljenja, sa Dzenom see nije bas imalo strpljenja. Na njega se ozbiljno treba racunati za par godina ali da klub ulozi u njega. I najbolje bi bilo ciljano ga poslati na staziranje. Ne u bilo koji klub ili kod bilo kojeg trenera, kao stoi je neko prethodno pomenuo kod nekog takticara, a tu su talijanski treneri ponajbolji.
On bi za nekih 3-5 godina najkasnije trebao da bude dugorocno trenersko rijesenje. I mislim da bi njemu prijalo da se i fizicki odvoji od ovdasnjeg mentaliteta kako bi sazrio u potpunosti.
Treba strpljenja i sa Akademijom ali ne treba bjezati od kritike. Svi mi ponekad prerjeramo u kritici al iz dobre namjere.
I sa trenerima treba imati strpljenja, sa Dzenom see nije bas imalo strpljenja. Na njega se ozbiljno treba racunati za par godina ali da klub ulozi u njega. I najbolje bi bilo ciljano ga poslati na staziranje. Ne u bilo koji klub ili kod bilo kojeg trenera, kao stoi je neko prethodno pomenuo kod nekog takticara, a tu su talijanski treneri ponajbolji.
On bi za nekih 3-5 godina najkasnije trebao da bude dugorocno trenersko rijesenje. I mislim da bi njemu prijalo da se i fizicki odvoji od ovdasnjeg mentaliteta kako bi sazrio u potpunosti.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Bili prvi, dok nije počela šetnja igrača po Evropi.PitarBordo je napisao/la:BordoBolesnik je napisao/la:Da, ne radi se dobro ili to akademija nesto odskace od omladinskih pogona drugih ekipa u ligi?Rahma je napisao/la:I onda neka neko ovdje opet dodje i napise da su nasim skolama ne radi dobro. Pa koliko glup moras biti...
Gurbetska djeca igraju u Evropi a mi pricamo naši bili na probi.

Pogledajmo košarku(Pandža sazrijeva) i oni će imati trajno rješenje, ako neke budale to ne upropaste.ShofaII je napisao/la:Ma treba nama strpljenja najvise.
Momak mora shvatiti da mora verifikovati(dobiti zvanje) poziciju ako se želi ozbiljno baviti poslom.
-
- Kontakt:
Dzeno je u mahali 40 godina sta ce takav je kakav je . jednostavno njeg treba prihvatiti takvog, problem je kad se izgubi a Dzeno je tu u mahali se sve zna odma pocnu prozivke vidi ko nam je trener u pekeri kupuje burek vidio ga ja na pivi itd . covjek iz raje i gotovo
Kad jednom osvane naslov, Haris Duljevic nastavlja karijeru u Sarajevu. Taj momak je toliko umisljen da on misli da ce njemu Barselona poslati ponudu. Slobodan je igrac mjesec dana i jos sebi nije nasao klub, a svi klubovi u Europi su u ponom jeku sa pripremama, a momak se šetka po Sarajevu, bilo gdje da ode bit ce u drugom planu jer nije prosao pripreme sa tim klubom. Tako da sve ne moguce da se vrati nama 

Bordo bijeli za život cijeli!!
to se lahko ispravi, ode pola goodine u njemacku da stazira, odmakne se od mahale, nauci se ponasanju i sl.bordobijeli je napisao/la:Dzeno je u mahali 40 godina sta ce takav je kakav je . jednostavno njeg treba prihvatiti takvog, problem je kad se izgubi a Dzeno je tu u mahali se sve zna odma pocnu prozivke vidi ko nam je trener u pekeri kupuje burek vidio ga ja na pivi itd . covjek iz raje i gotovo

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Malo sam upratio danas situaciju, vidim došao ovaj iz Srbije, sretno mu, ne može bit gori od Rustema kakav god je.
Takodje pitanje, hoće li biti sutra kakav stream za nas napaćene što i na odmoru moramo pogledati tekmu i sekirati se...
Takodje pitanje, hoće li biti sutra kakav stream za nas napaćene što i na odmoru moramo pogledati tekmu i sekirati se...

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Treba pokazati vise postovanja prema covjeku koji je u dvije godine donio kup i titulu voljenom klubu.
Dzeno je imo muda, i znao je staa zeli u ovoj bijednoj ligi. Svaka mu cast na svemu.
Sto bi reko jedan doticni forumas, Dzeno je za dva treninga s Ljupkom naucio kako biti sampion
Dzeno je imo muda, i znao je staa zeli u ovoj bijednoj ligi. Svaka mu cast na svemu.
Sto bi reko jedan doticni forumas, Dzeno je za dva treninga s Ljupkom naucio kako biti sampion

Znaš li visinu rođaka?Rahma je napisao/la:Vidi se rad, a ovaj rezultat je pokazatelj toga.
Inace, mogli su bolje ovo odraditi![]()
Imali su crtu zabilježenu gdje trebaju stati, a fotoaparat je fiksiran bio na jednom mjesto i na svakih 60 sekundi je slikao, vjerovatno zbog toga Rahmanović nije stao u kadar, kao samo do 188cm slika.

- PitarBordo
- Kontakt:
Upravo zbog tog kako koji dan prolazi sve sam sigurniji da je klub trebao još nakon prvog angažmana poslati da završi licencu i poslati ga na stažiranje u tipa Bundesligu. Sad bi imali pitara na klupi, ali za razliku od Čale, nekoga ko ima taj životinjski instinkt i želju za pobjedom. Znaš lad bi Dženo izjavio poraz u gostima ne bi bio loš. Taj napao BMG u po' Njemačke. Njemu fali licemca i da prođe malo formalnog školovanja, predavanja i ode da stažira u dobar ozbiljan klub. Nekako sam ubjeđen da se od njega može napraviti najbolji trener FKS od Dejtona.Zip je napisao/la:Treba pokazati vise postovanja prema covjeku koji je u dvije godine donio kup i titulu voljenom klubu.
Dzeno je imo muda, i znao je staa zeli u ovoj bijednoj ligi. Svaka mu cast na svemu:
Ovako mahalac, bez licence i tog školovanja to nažalost nije. Ali treba mu odati ogromnu počast jer je nakon dva theranja drugo gore od prvog ostao je dio kluba, ja ne znam da bih to mogao po cijenu egzistencije.
Samo Saraj'vo.