Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

bagrcavi
Kontakt:

Re: Odg: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentac

Post Postao/la bagrcavi » 23 nov 2014, 22:11

Sabinho je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Dino kao Spaha, veliki broj nepromisljenih poteza i faulova.
Igracki je mozda trecina Spahica.
Nijedan nas stoper nije trecina Emira. Zukanovic je najblizi ali ni on nije taj nivo.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Sabinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Sabinho » 23 nov 2014, 22:17

Jesu ostali sigurno, necemo pricati o Spahicu kao o nekom ko igra ovako vec desetak godina. Covjek je sad na vrhuncu karijere a ostali imaju sanse da mu se dosta priblize. Ne mogu garantovati da ce u njegovim godinama igrati kao on ali ce se sigurno pribliziti. Ono sto sigurno mogu reci je da ovaj sigurno nece.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 nov 2014, 22:47

sta je s ovim marticem? da li ima naznaka da bi zaigrao za BiH?
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 24 nov 2014, 01:21

Milan Djuric za nekih 15-tak minuta provedenih na terenu (usao kasno jer su imali povoljan rezultat do nesretnog autogola) osvojio 10-tak zracnih duela (ne pretjerujem) i imao tri dodira nogom. Sve su duge lopte isle na njega i on bi ih uspjesno spustao Almeidi i onom onom drugom polu-spicu (zaboravio sam mu ime). Mislim da nije izgubio ni jedan duel, osim kad je sudija neopravdano dosudio faul za protivnickog igraca. On definitivno ima potencijal. Trenutno mu istroseni Almeida zauzima poziciju, ali je Djuric vise pokazao za ono malo vremena.

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 24 nov 2014, 10:20

Samo se nadam da nece Djuric u Seriu B,naravno mislim na Cesenu,ako se uspiju odrzati jedno sezonu-dvije,ne trebamo se brinuti hoce li se razviti...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 nov 2014, 12:18

Na 3:30, pogodak Hajradinovica proteklog vikenda. :thumbup:

[youtube][/youtube]
Don't believe the hype.

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 24 nov 2014, 12:56

baglama je napisao/la:Dobre vijesti za Zolu, polahko se vraca.
To nam i treba jos jedaan DM da se nedaj boze Mume povredi.

Malo off topic .. Znali iko jel ovaj Cocalic 100% Bosanac?..izgleda mi malo ko polu-crnac. :D
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 24 nov 2014, 14:18

Adnan89 je napisao/la:
baglama je napisao/la:Dobre vijesti za Zolu, polahko se vraca.
To nam i treba jos jedaan DM da se nedaj boze Mume povredi.

Malo off topic .. Znali iko jel ovaj Cocalic 100% Bosanac?..izgleda mi malo ko polu-crnac. :D
Da to nije onaj igrac sto igra u losoj Izraelskoj ligi pa mu mister "seoska varalica" nije nikada uputio poziv...?
Mislim na onu ligu 3-0 :kafa:
akisarajevo92 je napisao/la:Na 3:30, pogodak Hajradinovica proteklog vikenda. :thumbup:

[youtube][/youtube]
A nisi spomenuo nagradu za igraca mjeseca Slovacke lige sto su mu na pocetku klipa urucili...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 nov 2014, 16:37

Dario Dumić iz Bronbya... Ima li iko neki blizi info? :hmmmmm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 nov 2014, 16:47

Consigliere je napisao/la:Dario Dumić iz Bronbya... Ima li iko neki blizi info? :hmmmmm:
Pratio sam ga nekoliko puta na SK, standardni stoperski tandem sa Aggerom. Za mene najbolja opcija od svih mogucih stoperskih rjesenja.

Inace nedavno je izjavio za danski portal, da bi dotrcao iz Danske u BiH, kad bi ga Susic pozvao.

Evo jedan dio intervjua:

Ne mogu je mrziti, koliko je volim“, piše na ruci Darija Dumića (22), stopera Brondbyja, rođenog Sarajlije koji je nastupao za sve omladinske fudbalske selekcije Danske.

Na pitanje šta znači tetovaža na njegovom tijelu, Dumić je pojasnio:

„To je moja prva tetovaža i posvećena je mojoj dragoj domovini Bosni i Hercegovini“.

Dumić, koji je rođen 30. januara 1992. godine u Sarajevu, glavni grad BiH napustio je u ratnom vihoru, kada je sa porodicom došao u Dansku. Kao dječak, izbjeglica, počeo je igrati fudbal, a njegov talent veoma brzo zapazili su u skandinavskoj zemlji.

„U Danskoj sam dobro prihvaćen od prvog dana. Sjajna zemlja i dobar, nama prijateljski narod. Ovdje mi je lijepo, ali samo kada odem kod bake i dede u Sarajevo dišem punim plućima. Koristim svaku pauzu i priliku, slobodno vrijeme da dođem u Bosnu, moje Sarajevo“, pričao je Dumić.

"„To ovdje možda ne mogu svi shvatiti, ali tako je. Da me je neko od bh. selektora zvao, umjesto danskih, igrao bih i za mlađe selekcije BiH. Bilo, prošlo. Sada živim za trenutak i poziv u 'A' reprezentaciju BiH. Kada bi me selektor Safet Sušić pozvao na okupljanje naših reprezentativaca odmah bi se odazvao, dotrčao bih iz Danske u BiH. Nisam od onih koji samo tako pričaju, a kada dođe poziv dvoume se da li igrati za zemlju za koju su do tada nastupali ili BiH. Kod mene dilema nema. Moj izbor je BiH! Nadam se. Čekam i čekat ću poziv. Kad, tad vjerujem da će me neko kontaktirati, da ću igrama u Brondbyju zaslužiti poziv u 'A' tim BiH“, decidan je bio Dumić, naglasivši:

„Provjerio sam u Sarajevu. Upisan sam u knjigu državljana BiH. Naravno, imam i dansko državljanstvo, ali niko nikada od mojih i mene ovdje nije tražio da se odreknemo bh. državljanstva. Pasoš veoma lako mogu izvaditi. Vjerujem da će mi uskoro trebati kako bi i papirološki stekao pravo nastupa za BiH“.

„Utakmicu protiv Argentine naši momci odigrali su veoma dobro. Protiv Nigerije nas je, prije svega, oštetio sudija jer je Edinu Džeki poništio čist gol. Istina, možda tada i nismo odigrali najbolje, ali odlučila je sudijska greška. Protiv Irana smo bili opet pravi. Međutim, nažalost nismo prošli u osminu finala. Zaslužili smo plasman dalje i zbog ranog ispadanja sa SP bio sam izuzetno razočaran. Ipak, mislim da vrijeme reprezentacije BiH tek dolazi“.

Danski mediji često o Dumiću pišu i kao o dobrom izvođaču slobodnih udaraca, na što on u šaljivom „tonu“ kaže:

„Nisam k'o Pjanić, ali znam i opaliti“.

Od 2010. nezamjenjiv je u prvom timu Brondby.
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 24 nov 2014, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 nov 2014, 16:48

U, ja nisam ni znao za momka... Treba ovo odmah zvati.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 nov 2014, 17:08

Ovi što su ga gledali nisu baš oduševljeni sa njim. Mislim na naše skandinavce sa foruma, nedavno su o njemu pisali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 nov 2014, 17:16

Ni priblizno bolja opcija od stopera koje vec imamo. Izbacuj Viscu daj Husidica co'jek igra sa Henryjem (ako je to neki parametar).

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 nov 2014, 17:18

Sabinho je napisao/la:Ni priblizno bolja opcija od stopera koje vec imamo.
kako znas ?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 nov 2014, 17:21

mirzatele je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ni priblizno bolja opcija od stopera koje vec imamo.
kako znas ?
Znam tako sto sam gledao, pratim njihovu ligu i ima forumas koji to moze dobro da potvrdi. On se poceo spominjati kako je Agger dosao cisto zbog te cinjenice. Momak neka stane u red, 22 godine su mu i ima vremena. Jedino mogu sa sigurnoscu reci da je pouzdaniji od Arslanagica i to puno.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 nov 2014, 17:23

Pa, ako je pouzdaniji od Arsnalagica to znaci da je prvi na spisku za eventualni poziv od svih nasih igraca koji nisu nikada igrali za nas... :hmmmmm:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 nov 2014, 17:24

Dumic neka se prvo dokaze u boljoj ligi, pa onda moze ocekivati poziv za reprezentaciju. Vec gledam unaprijed komentare kako ce neki reci da je bolji od Bicakcica. :problem:

Navodi se npr. Argument u vezi njega da igraci Brondbya igraju u domacoj selekciji, a zapravo ih je samo dva. Agger i Kahlenberg, dva igraca koji imaju iskustva igranja u Ligi 5.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 nov 2014, 17:28

Consigliere je napisao/la:Pa, ako je pouzdaniji od Arsnalagica to znaci da je prvi na spisku za eventualni poziv od svih nasih igraca koji nisu nikada igrali za nas... :hmmmmm:
Sto se tice te pozicije sigurno ako je dilema samo izmedju njih dvojice sto je i realno u ovome trenutku. Krivo mi je jedino sto nisam gledao Cocalica, svega par puta. Razlog je sto nisam mogao naci link nikada, za onaj drugi Maccabi uvijek ima. :( Od Arslanagica sam odustao, razumijem da je mlad ali toliko kiksati ama bas svaku utakmicu i toliko golova skriviti :stop: :stop:

@goalgetter nema potrebe, danska je zadovoljavajuca ali moraju proigrati. Imaju jak tim medjutim puno problema u istom, ne funkcionisu nikako.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 24 nov 2014, 18:12

Spominje li iko Harisa Handzica koji igra standardno za UFU.. U proljecnjoj polusezoni za Borac je na 9 utakmica postigao 8 golova, a u ufi na 13 utakmica ima 2 gola uz jos 2 gola u kupu rusije..
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 nov 2014, 18:13

Fudbal je napisao/la:Spominje li iko Harisa Handzica koji igra standardno za UFU.. U proljecnjoj polusezoni za Borac je na 9 utakmica postigao 8 golova, a u ufi na 13 utakmica ima 2 gola uz jos 2 gola u kupu rusije..
Ne spominje niko i ne treba jos da ga se spominje. 13 utakmica i dva gola da nadoknade 4-5 godina lutanja? Mozda u nekoj slabijoj reprezentaciji.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.