Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Narin
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Narin » 04 jan 2012, 23:41

Manchester je i dalje jaka ekipa,ali mislim da trenutno City ima jacu ekipu,mislim siguran sam,sto se tice pojedinaca.
A nas su i povrede ubile,bas nemamo srece sa tim povredama.
Ali mislim da Unitedu nedostaju jedno 2,3 igraca,ne kazem da se svi dovedu sada,ja bih bio zadovoljan kad bi se jedan igrac doveo.Ovo je vjerovatno suludo,al ovo bi bio strasan sastav :
Lindegaard/De Gea
Jones Vidic Ferdinand/Smalling Evra
Valencia/Nani Sneijder Carrick Hazard
-------------Eriksen---------------
------------Rooney----------------

Znam da je previse,al ovo bi bio sastav koji se vjerovatno moze suprostaviti svim timovima i nebi sebi dopustio blamazu kao ovaj united.. :D
Sneijder za jedno 20-25M,cuo sam da inter trazi 25M
Hazard - moze i Gotze,al eto,malo mi je hazard bolji
Eriksen - po meni ce biti za par godina najbolji AM na svijetu.. :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 jan 2012, 23:44

Haj', bilo je krajnje vrijeme da izgubite na St. James Parku. Dosta je 10 godina bez poraza, jelde. :mrgreen:

O večerašnjoj utakmici napisah na temi o Newcastleu. Ovdje ću se osvrnuti na ono što me je zasmijalo. Bale je bolji od svih krilnih igrača Uniteda. I od Nanija, Valencije, Younga, Parka i Giggsa. Bolji. Poređenje Balea i Olića ne pije vodu ni u kom slučaju. Santon u potpunosti uništio Nanija, s druge strane Simpson + Raylor Parka i Evru. Kratko i jasno. Eh, da l' bi to bio slučaj sa Evrom i Baleom? Naravno da ne bi. Bale bi ovaj današnji Manchester napravio barem 30% opasnijim. Glede krilnih igrača koji su bolji od Manchesterovih (a da ne računamo Messija i Ronalda), pa sigurno da su to: Robben, Ribery, Bale, Gotze, Ozil, Mata, Di Maria). To su igrači koji bi unaprijedili igru Manče. A, tu je i sveprisutni problem sa razigravačem. Modrića i(li) Sneijdera se mora dovesti. Eh, tek bi u slučaju dovođenja i pojačanja (barem) dvije pozicije, Manchester postao konkurentan u Evropi. Dakle, Bale + Modrić; iskeširati ako treba i 80 miliona za njih ili Sneijder + Bale (jer, teško da će Tottenham prodati oba najbolja igrača jednom klubu) i krenuti u nova osvajanja. Dakako, to podrazumijeva i tjeranje određenih igrača koji više ne bi trebali nikad zaigrati u Unitedu i svi sretni. Treba očekivati mnogo jači Chelsea naredne godine, City koji može biti samo bolji, a Arsenal je uvijek u vrhu, nebitno što i dalje škrtare. Liverpool teško da može biti slabiji, dakle sve ekipe bivaju jače, a Manchester bi se tada našao u ozbiljnom problemu, nebitno što imaju besmrtnog SAFa na klupi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Sajmerit
Kontakt:

Post Postao/la Sajmerit » 04 jan 2012, 23:46

Manchester ove sezone igra fantasticno kada se uzmu u obzir sve te povrede i jos nisu dovodili neka prevelika pojacanja.Jos plus tu je sad taj veliki pritisak od Citiya.Volio bih da dovedete Snajdera sad u ovom prelaznom roku jer united je puno iskusniji od citya i ocekujem odbranu titule ABD :D :D :D :D
Koja je razlika između Karlovačkog piva i Dinamo?
“Karlovačko se puni u Karlovcu, a Dinamo u Madridu.”

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 04 jan 2012, 23:46

ja se bojim da nema para

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 04 jan 2012, 23:49

bazeni je napisao/la:ja se bojim da nema para
ima para samo ih nedaju ameri :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 04 jan 2012, 23:51

Monolog - istina je da su ti krilni igraci bolji od ovih sadasnjih,ali mislim da je nerealno ocekivati da united dovede Riberya,Robbena,Ozila,pa dodao bih i Di Mariu,ako mu se poveca plata on sigurno nece napustati Real..
Od onih koji se mogu dovesti to su Gotze,Bale i hazard (vidio sam da nisi spomenuo Edena,mozda ga nisi gledao dovoljno puta,pa neces da ga navodis bez "dokaza" :D ) i mislim da su sva 3 bolji od trenutnih krilnih igraca,bale bi harao lijevom stranom..
Koliko je bale samo puta izvukao iz gova** Spurse,kako je lik brz,najvise mi se svidja sto ne komplikuje puno,onaj nani ide u kontro,trza trza i na kraju se svi vrate,ovaj opali sprint i eto ga pred golom.. :D
Mozda je nerealno ocekivati da ce united dovesti dvojicu od ova 3 navedena igraca,ali volio bih vidjeti barem jednog od njih u Unitedu.
Mozda Gotze cak i napusti na ljeto Dortmund,jer je reus dosao..
hazard,lille trazi cijenu od 50M,ali mislim da bi oni bili zadovoljni i sa cijenom od 35M,sto mislim da je normalna cijena,s obzirom da Downing i Young kostaju zajedno 35M,ne vidim razlog zasto sam Hazard ne bi kostao toliko.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 04 jan 2012, 23:52

trxel je napisao/la:Itekako nam fali veznjak,ali onaj defanzivni..Jer kad igras tvrde utakmice,i ekplotises puno krila i bekova,trebaju dva dobra defanzivca na sredini,da ispravljaju greske..Vidio sam veceras u par navrata,kontra Newcastela,3 na 3,to sve govori..Evra ide duboko naprijed,Giggs isto,Valenacia,jedni Carrick ostaje,ali malo da zatvara sredinu...
možda kao defanzivnog da dovedemo TIOTEA.

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 05 jan 2012, 00:00

ma slab je Tiote i previše krut na terenu
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 05 jan 2012, 00:04

ja.neron je napisao/la:ma slab je Tiote i previše krut na terenu
Tiote je odlican igrac,prava radilica na terenu. 8-)
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 jan 2012, 00:06

Goetze??? Odigrao jednu sezonu u Budesligi malo iznand ocekivanja i vec je svjetska klasa. Svjetska klasa moj qrac. Vi porediti utakmice jednog Dortmunda s utakmicama Uniteda. Pa jeste li pri sebi. Vi ili ste blentavi ili ste popili pokvarene tablete. Pa onaj werder,koji je drugoplasirana ili treceplasirana ekipa u Bundesligi,je u rangu s Sunderlandom,Wiganom i slicnim ekipama. Pa Everton,Stoke pa i Newcastle su za njih - Barcelona. A da nespominjem ovdje jednog Liverpoola,Tottenhama...

Mata bi unaprijedio igru Uniteda?? Bgm ja sam ga mnogo puta gledao ove sezone i nisam vidio nista posebno.

Roben-jel to onaj stakleni. Pa ko bi doveo igraca ciji je zdravstveni karton debeo ko biblija?? Pa on ako bi spojio 5 utakmica u Premiershipu,to bi bilo za Gingisa.

Ribery - jel to onaj cija je narav ista onoj kao da su spojili Roneya i Teveza. Gdje je bio prosle sezone?? Ove odigrao 4-5 meceva i vec je vrh-ponovo. Vrh malo sutra.

Ozil sigurno nije bolji ni od Valencije ni od Nanija. Ruku bih smio dati za to.

Di Maria je jedini igrac od ovih krilnih kojeg bih volio vidjeti u Untiedu i mislim da bi on popravio nasu igru.

E sad dolazimo do onog glavnog problema-BEJL. Zbog cega je on bolji od Valencije i Nanija???
Zadnja izmjena: majestic24, dana/u 05 jan 2012, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jan 2012, 00:07

Tiote bi odlično legao Chelseau i Liverpoolu, al' Manchesteru i ne baš. Ustvari, dobro bi došao i Manchesteru kada bi pored sebe imao Sneijdera koji zna igrati lopte za dvojicu. Da ne bi bilo zabune, Tiotea smatram odličnim defanzivcem, al' je u napadu mnogo slabiji. Nije kreativac, već isključivo defanzivac, a to i ne bi baš prošlo u današnjem Manchesteru. Eh, ja se iskreno nadam da će on i u narednim godinama nositi dres Newcastlea. :D

@Majestic,
Nemam riječi. Pa onda Manchester ima najbolja krila na svijetu. Hm, u čemu je onda problem? :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 05 jan 2012, 00:11

majestic24 je napisao/la:
E sad dolazimo do onog glavnog problema-BEJL. Zbog cega je on bolji od Valencije i Nanija???
Zbog brzine ,preciznog šuta i mozga.
You'll never walk alone.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 jan 2012, 00:17

Ne monoloze,United nema najbolja krila,niti sam to ikad rekao.

Nije problem MU u krilima vec je gl problem sredina terena. Oni su pokretac svega u timu. Od sviju svjetskih igraca,kad bih mogao jednog da izaberem da poboljsa igru Uniteda,ja bih uzeo Iniestu. Necu Messija,ni ronalda niti tamo nekog Goetza,reisa i druge. Iniestu.

Ja nebjezim od toga da Nani zna da podbaci u utakmicama. Jel Bejl uvjek dominantan?? odg je NE!!!

Od 50 utakmica u sezoni,Nani ce ih odigrati 35 dobro ili odlicno. To je 75-80%. Jel to lose??

Valencija je prije dvije sezone dominirao u potpunosti . Jednostavno igra i ucinkovito. Evo sad polako ulazi u formu .

Jos na ovo sve treba dodati probleme s ozljedama

-vidic
-fletcher
-owen
-young
-fabio

ranije

-rafael
-ferdinand
-hernandez
-berbatov

Kad sve saberemo i oduzmemo,neka se mancini i VB ubiju zato sto ovaj ima samo 3 boda ispred a drugi 10 bodova iza a United ovako osakacen.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 05 jan 2012, 00:20

@majestic24 previse si izbirljiv brate.Pa ni Barcelona nema tako visoke kriterije.Stvarno smatras da niko od ovih igraca ne bi unaprijedio igru Uniteda?

U ovom trenutku, mislim da bi i pojedini forumasi mogli da unaprijede igru Uniteda.Rooney je svjetska klasa, covjek ima neku viziju vidi se, ali nema sanse da sprovede to u djelo sa recimo Parkom ili Valenciom.Trebaju vam pojacanja, a vecina ovih gore bi to bili.Bale je definitivno bolji od Valencie, a i od Nanija dok je on u ovakvoj formi.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 jan 2012, 00:27

Shanks je napisao/la:@majestic24 previse si izbirljiv brate.Pa ni Barcelona nema tako visoke kriterije.Stvarno smatras da niko od ovih igraca ne bi unaprijedio igru Uniteda?

U ovom trenutku, mislim da bi i pojedini forumasi mogli da unaprijede igru Uniteda.Rooney je svjetska klasa, covjek ima neku viziju vidi se, ali nema sanse da sprovede to u djelo sa recimo Parkom ili Valenciom.Trebaju vam pojacanja, a vecina ovih gore bi to bili.Bale je definitivno bolji od Valencie, a i od Nanija dok je on u ovakvoj formi.
Nisam ja brate izbirljiv,nego sam realan. Nemoze mi niko reci ovdje da je Nani los igrac i da nezasuzuje igrati za United.

On zna meni povuci zivce kad odigra lose ili se vuce po terenu ko pussy,al bez obzira na to on ce 3x vise dobrih utakmica odigrati u odnosu na lose.

Neznam zasto stavljas Valenciju medju ove lose igrace kad on to nije. Valencija je igrac kakav se moze samo pozeljeti u timu. Suti,radi sta mu se kaze i to je to. Svoj posao ce odraditi gotovo uvjek.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jan 2012, 00:28

majestic24 je napisao/la:To je 75-80%.
Pa i ne baš. :mrgreen:
Nani čini razliku kontra Wigana, Swansea, Norwicha i inih ekipa. Ne čini kontra boljih odbrana, boljih i stabilnijih bekova, te pokretljivijeg veznog reda protivnika. Nani je dobar samo kad ima svoj dan. To je poenta svega. A, svoj dan ima na Old Traffordu protiv slabašnih ekipa. Ako je to ono što je dobro Manchesteru, onda je to dobro i ostatku Premiershipa (barem onim koje United smatraju konkurentom). :mrgreen: Šta je danas uradio? Igrao je kontra Santona + Raylora. Jednom je nešto napravio i to šutem iz daljine. Nije probijanje, nije dribling nakon kojeg je bila 100% prilika Manchestera, već šut sa distance. Šta to govori? :roll:

Valencia je jednoličan igrač. Igrač poput Lennona i Walcotta. Dakle, klasično trzanje i odlazak ISKLJUČIVO u desnu stranu i centaršut ISKLJUČIVO desnom nogom. No, on je u defanzivi korisniji od Nanija i(li) Younga. Young osim prvih 6-7 utakmica nije ništa napravio vrijedno spomena. Nemoj da sad lijepim ovdje sve ono što je usr*o u ostalim mečevima. Dakle, bio je dobar kad je cijela ekipa bila na nivou. Da l' je to vrhunsko krilo? Vrhunski igrač?

Ribery je ove godine u formi. To što ti to ne želiš priznati ili ne vidiš, to je drugi par cipela. Pa čovjek je uz Schweinija najbolji igrač Bayerna. Jedan ubija u veznom redu, drugi na krilu. Možda je 1 ili 2 tekme odigrao slabo u toj "slaboj" ligi poput Bundeske. Robben jeste igrač podložan povredama, al' zdrav je x puta bolji i od Valencie i od Nanija. Zajedno. :mrgreen: Nije li?

A onda ti govoriš o Gotzeu kako ne igra dovoljno jakih utakmica, kako ovo, kako ono. :mrgreen: :mrgreen: Dobro. Čovjek koji Bayernu očita lekciju i koji sa 19 godina igra u jednoj od najboljih reprezentacija svijeta ne može biti bolji od tamo nekog Younga ili Nanija. :mrgreen: Hajde de.

Bale je najbolje lijevo krilo u Engleskoj i jedno od najboljih na svijetu. Tačka. Brzina, tehnika, šut, inteligencija, snaga, mladost. Sve ovo ide na ruku Velšaninu. Pa gledaš li Tottenham? Mah, reći ćeš da si ga gledao i da te nije impresionirao (uostalom, kao Modrić :lol: ).

Malo realnosti ti ne bi škodilo, al' kako biti realan, jelde? Kako?

Izdvojih listu ponajboljih svjetskih krila, a ti govoriš da nisu bolji od Unitedovih. To implicira da United ima najbolja krila.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 05 jan 2012, 00:31

ma šta svi u prvi plan stavljaju krila ajd da vidimo ostale pozicije.

GK de gea i lindegard (koliko u svijetu postoji boljih golmana od njih trenutno koji bi pojacali united)

RB rafael (koliko ima desnih bekova koji bi bili pojacanje i koji bi igrali za razliku od vjecito povrijedjenog rafaela)

CB Vidic Rio godine i povrede cine svoje Jones Evans i Smaling njih cemo trebat sacekat koju godinu mladi su jos

LB evra koji 2 godine nije odigrao na nivou utakmicu u oba smjera obicno u onom defanzivnom zakaze potpuno

RM nani valencia o njima ste sve rekli

CM nema se sta rec taj dio i nemamo u ekipi

LM young na prvi pogled veliko pojacanje a onda suvisan je svaki komentar

SS rooney welbeck zavisi od raspolozenja i milion faktora van terena u suprotnom imamo vecerasnju predstavu ili pak norvice swonsije itd itd

CF berba i chicharo ovaj prvi igra kad igra i cijela ekipa a drugi je u ofsajdu ili bolje rec nije ni izasao iz njega ove sezone

nije sve ni ovako crno kao sto sam napisao ali moram to istac kad vi samo problem vidite u naniju valenciji i youngu koji nisu jedini problem. kad smo dali gol kroz sredinu (tipa onog kerikovog nazad par sedmica) gdje su golovi izvan 16 od igraca iz sredine terena gdje su golovi iz prekida??? nemamo pola stvari koje su nas nekad krasile i za to nemogu bit krivi 1 ili 2 igraca jednostavno nemogu
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 05 jan 2012, 00:33

Nisam rekao da je Valencia los.Samo sam rekao da nije WC, a vama treba jedan takav igrac.Mozda i dvojica. ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jan 2012, 00:38

Manchester Unitedu podhitno treba kreativac poput Sneijdera, jer s njim bi igra postala kreativnija, donio bi čovjek nešto novo ovoj ekipi. Primjetno je da tako jedan igrač fali. Mnoge stvari kod ManUtd ne štimaju ove sezone. Problem je već kod samog golmana, jer teško je zamijenit takvu klasu kakav je Van der Sar koji je imao toliko kvalitete a i toliko iskustva. Sad je tu De Gea koji ima potencijala i kvalitetan je golman, ali nedostaje mu iskustva a jednostavno se malo i pogubio u Premier ligi, to se vidjelo protiv Roversa u prošlom kolu. Van der Sar je davao tu sigurnost odbrani.S određenim eksperimentima, rokada i Ferguson malo luta, onda kad se tu doda da Rooney nije u nekoj top formi, a od kojeg Manchester mnogo zavisi , onda se dešava ovo što se dešava.Ekipa je evidentno i psihološki poljuljana
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 jan 2012, 00:38

Vezni red treba da nam bude prioritet svih prioriteta sada vec u ovom prelaznom roku ali se nikako ne treba zalijetati sa losim kupovinama cak i pod uslovom da sezonu zavrsimo bez pojacanja, izgubimo i titulu i kup i ligu Evrope. Bolje je cekati ljeto pa dovesti i Modrica i Sneijdera, to bi bio bingo. Nizozemca bi mozda i mogli sada dovesti ali izgleda da i Tottenham, pomalo stidljivo, razmislja o tituli tako da nema sanse da puste Luku u zimskom prelaznom roku. Krila i napad dolaze nakon toga. Ocito je da nam treba jos jedno kvalitetno krilo. Manite se Robbena i Bilala :mrgreen: njih ne mozes dovesti i tacka. Bejl, Hulk, Gaitan... to su igraci o kojima treba razbijati glavu jer se mogu dovesti, sanjarenje o nekima nista ne pomaze.

Sto se napada tice sta fali dovesti Dembu? Pa covjek ubija. Pustio bi ga Newcastle za dobar novac sigurno a mi bi dobili odlicnog napadaca.
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 05 jan 2012, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.