Postao/la Sarajevskigigant1921 » 15 feb 2026, 17:02
Dok se mi, navijači i , međusobno vrijeđamo i prepucavamo po gradu, dok se i gledamo kao najveći neprijatelji, sudije i Vico prave probleme koji uništavaju naš fudbal prolaze pored nas.
Ove sezone svi vidimo šta se dešava. Sudijske odluke koje mijenjaju tok utakmica, nepravda na terenu, kriteriji koji nisu isti za sve, greške koje se ponavljaju iz kola u kolo. I dok se mi dijelimo i trošimo energiju jedni na druge, oni koji bi trebali štititi regularnost takmičenja nastavljaju po starom.
Vrijeme je da se zapitamo – kome odgovara da se mi mrzimo međusobno, dok fudbal propada? Kome odgovara da se navijači dva najveća klubova svađaju, a da niko ne traži odgovornost za ono što svi vidimo na terenu?
Rivalstvo neka ostane na tribinama, u pjesmi, u navijanju, u sportu. Ali kad je u pitanju poštenje, pravda i budućnost našeg fudbala – tu moramo biti zajedno. Jer danas je oštećen jedan klub, sutra drugi.
Treba nam jedinstvo protiv nepravde, glas koji će se čuti, zahtjev za poštenim suđenjem i odgovornošću prema sportu koji volimo. Ne zbog Želje, ne zbog Sarajeva, nego zbog fudbala, zbog navijača, zbog generacija koje dolaze.
Dosta je podjela koje nas slabe. Vrijeme je da se borimo za poštenu igru, za čiste utakmice i za fudbal u kojem će rezultat odlučivati igrači na terenu, a ne nečije odluke van njega.
Kad ćemo shvatiti da smo jači zajedno nego podijeljeni?
Bravo Sarajevo. A J*** i mrtvo i živo i Bilbiji i Musi