FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rokoko87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 20 feb 2017, 14:59

Virtu4l je napisao/la:Može li neko od ovih znalaca malo prokomentarisati Stevanovićevu igru u odbrani, kada nemamo loptu, baš me zanima da li su vidjeli nešto pozitivno u tom segmentu?

Čuj fali mu igra 1 na 1, kojem igraču na planeti ne fali? Stevanović je klasično krilo, voli prazan prostor gdje njegova brzina dolazi do izražaja, zna uputiti odličan centaršut i uvijek ide okomito. Odlično sarađuje sa bekom i veznim redom, ubacuje se iz drugog plana, radi sve ono što jedno moderno krilo treba da radi.

Sad da se vratim na ono sa početka, njegov doprinos u odbrani je ogroman, a to niko ne primjećuje. Među vodećima je u našoj ekipi po presječenim i osvojenim loptama i neumoran je u oba pravca.

Stevanović je naš najbolji igrač i u ovakvoj ekipi i ligi je igrač bez mane. Pored fudalskog znanja, ima i one druge vrijednosti tipa borbenost, disciplina i želja.

Prvo, nema potrebe da post počinješ sa tim nazivima znalac i slično, neukusno je.

Drugo, malo pročitaj moje postove i vidjet ćeš da sam istakao sve njegove dobre karakteristike, gdje sam spomenuo defanzivne zadatke, razumijevanje sa bekom I slično.

Treće, Miro nije okomit i ne radi ono što klasično krilo radi.
1 na jedan igra gotovo pa ne postoji.

Tako da, ja sam iznio svoje mišljenje i niko mi neće nametati svoje.
Naglasio sam da je za ovu plafon, ali njegovi nedostaci poput driblinga i okomitosti su mana za dalje.

Dao Bog da je on sa nama produžio, ali..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 20 feb 2017, 15:39

amazon je napisao/la:Ne treba prodavati sarene laze kad svi znamo da je Dado zavrsio s Zeljom. Sklonjen je nacin na koji jeste i sigurno je da ni on nema zelju za vracanjem.
Zbog toga sam i napisao "ukoliko on bude za povratak". Sigurno se on ne bi zelio vratiti da je stanje u klubu isto kao i kad je odlazio. Medjutim, dosta toga se promijenilo i vidi on to sam. Puno je zdravija atmosfera i mislim da ce ukoliko ne bude imao neku ozbiljniju ponudu iz inostranstva se vratiti kod nas i na priprema pokusati izboriti za mjesto u prvih 11.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 20 feb 2017, 15:53

Dado je trecerazredni igrac i po meni on nema mjesta u Zelji. Ni u slovenskoj ligi nije standardan u nekom lijevom klubu, prema tome neka hvala. Da je ista valjao igrao bi bar u Krupi.. Dosta mi je vise tih propalih talenata, od takvih je ostalo samo rijec talenat. I nista vise..

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 20 feb 2017, 15:55

Dado je igrač pod ugovorom, posuđen na godinu dana. Mislim da mu je obaveza da se vrati,a sa druge strane, mislim da bi Slavko znao kako treba sa Dadom, i da se može nametnuti. U sredini Dado može odigrati i ofanzivno i defanzivno, ima i zadnji pas, i dubinsku loptu i šut, samo kad bi se u glavi posložio, i dobro spremio, imao bi mjesto u prvih 11.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 feb 2017, 16:25

Rokoko nisam se tebi direktno obratio. Malo me iritiraju kritike prema Stevanoviću, ma kakve one bile, znam da su dobronamjerne, bar tvoja jeste sigurno. Pričamo o najsvjetlijoj tački naše ekipe, kako na terenu tako i van njega. On je posljednji igrač kojeg trebamo kritikovati.

Prije svega jer će svaka njegova uslovno rečeno 'slabija' partija biti okarakterisana kao da se čuva, štedi, a on nije takav tip. Biće takvih utakmica, mora ih biti, posebno jer sad imamo još nekoliko veoma kvalitetnih igrača koji će nekad ići u prvi plan. Evo već nakon par pripremnih utakmica pojedinci provlače priču kako se čuvao i to stvarno nije fer. On će svaku utakmicu odigrati kao da mu je posljednja, ostaviće dušu na terenu kao i do sad, proslaviće svaki gol kao da ga je on zabio, jednostavno je takav.

I dalje gajim nadu da će ostati kod nas, da će se nekako dogovoriti, da će mu platiti koliko traži i da će se na njemu zasnivati Željo kojeg ćemo gledati narednih godina. Ako se ne dogovore, treba ga ispratiti kako je zaslužio, a zaslužio je sve najbolje.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 20 feb 2017, 17:08

A dobro, ti i ja ga konkretno komentarišemo jer nam je bio i prije drag zbog dobrih partija u reprezentaciji.
Krivo mi je što ovakav momak nije uspio više, ali sigurno da ga ne bismo gledali ovdje da se ustalio u nekoj jačoj ligi.

Ako ne potpiše barem se nadam da će naći klub po mjeri i da neće ponovo uzeti preveliki zalogaj kao prije nas.

Nažalost, ovdje svi zaboravljamo jednu stvar, kada govorimo o manama jednog igrača protiv jačih ekipa, zaboravljamo koliko naša liga kaska za ostalim i to je ubitačan fakt za sve.
On je tata igrice za ovu ligu.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 20 feb 2017, 17:16

Monci je napisao/la:Dado je igrač pod ugovorom, posuđen na godinu dana. Mislim da mu je obaveza da se vrati,a sa druge strane, mislim da bi Slavko znao kako treba sa Dadom, i da se može nametnuti. U sredini Dado može odigrati i ofanzivno i defanzivno, ima i zadnji pas, i dubinsku loptu i šut, samo kad bi se u glavi posložio, i dobro spremio, imao bi mjesto u prvih 11.
Rekao je Slavko da ce doci Dado na ljeto ovdje na pripreme i da ce imati isti status kao Dino Hasanovic prije mjesec dana.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 feb 2017, 17:29

Jedan od onih koji je učestvovao u akciji "Kupi stolicu za evropsku Grbavicu" je upravo Milošević. Malo je poznato da za Željezničar navija od rođenja.

"Kada sam pomogao Željezničaru mnogi su me pitali kako je došlo do toga. Meni je taj klub uvijek bio pri srcu, zbog pokojnog oca koji je bio veliki navijač Željezničara. Tu ljubav je prenio na mene. Obećao sam ljudima iz kluba da ću doći na jednu utakmicu čim se završi izgradnja tribine."
Savo Milošević
Voli te tvoje Sarajevo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 feb 2017, 17:31

Virtu4l je napisao/la:Može li neko od ovih znalaca malo prokomentarisati Stevanovićevu igru u odbrani, kada nemamo loptu, baš me zanima da li su vidjeli nešto pozitivno u tom segmentu?

Čuj fali mu igra 1 na 1, kojem igraču na planeti ne fali? Stevanović je klasično krilo, voli prazan prostor gdje njegova brzina dolazi do izražaja, zna uputiti odličan centaršut i uvijek ide okomito. Odlično sarađuje sa bekom i veznim redom, ubacuje se iz drugog plana, radi sve ono što jedno moderno krilo treba da radi.

Sad da se vratim na ono sa početka, njegov doprinos u odbrani je ogroman, a to niko ne primjećuje. Među vodećima je u našoj ekipi po presječenim i osvojenim loptama i neumoran je u oba pravca.

Stevanović je naš najbolji igrač i u ovakvoj ekipi i ligi je igrač bez mane. Pored fudalskog znanja, ima i one druge vrijednosti tipa borbenost, disciplina i želja.
sve sto si napisao u ovom postu, i sam sam pisao, u vise navrata i, naravno, slazem se sa napisanim. i memiju je "u zivot" vratio miro, zatvarajuci njegovu poziciju, kada memija ispadne. isto to radi i sa sinisom. puno je lakse igrati bekovima, kada ispred sebe imaju igraca kakav je miro, koji maksimalno korektno i profesionalno odradjuje i defanzivne zadatke.

isto tako, zakaric me pozitivno iznenadio po tom pitanju, u ovih par tekmi. i on se vraca i zatvara svoju stranu u defanzivi.

za suprotan primjer, imamo par zeric - musa. ispadnu obojica ko iz tramvaja i strana skroz prazna.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 feb 2017, 17:41

LjoZee je napisao/la:Nije niko rekao da je on los igrac. Mnogo bodova nam je donio. Govorimo o zadnje 4 utakmice. Cinjenica je da ih je slabije odigrao. Nismo navikli na takvog Miroslava.
po cemu je toliko, koliko se predstavlja, losije odigrao? po zalaganju? po trci? po vracanju u defanzivu?... sta mu se to tacno zamjera, pa se toliko pise kako slabo igra?

jel problem u dva promasena zicera? ako su ti ziceri problem, onda je i lendric postao, obicna, kanta i igra jos slabije od mire.

ja kod mire i dalje vidim istu zelju, trku, odgovornost i profesionalnost. ako se lendricevi promaseni ziceri pravdaju teskim nogama, nakon slavkinih priprema, zasto isto ne mozamo pisati i za miru.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 20 feb 2017, 19:31

starigrad je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Nije niko rekao da je on los igrac. Mnogo bodova nam je donio. Govorimo o zadnje 4 utakmice. Cinjenica je da ih je slabije odigrao. Nismo navikli na takvog Miroslava.
po cemu je toliko, koliko se predstavlja, losije odigrao? po zalaganju? po trci? po vracanju u defanzivu?... sta mu se to tacno zamjera, pa se toliko pise kako slabo igra?

jel problem u dva promasena zicera? ako su ti ziceri problem, onda je i lendric postao, obicna, kanta i igra jos slabije od mire.

ja kod mire i dalje vidim istu zelju, trku, odgovornost i profesionalnost. ako se lendricevi promaseni ziceri pravdaju teskim nogama, nakon slavkinih priprema, zasto isto ne mozamo pisati i za miru.
Iskreno ne sjecam se da je neko pravdao Lendrica kad je fulio penal pa i neke dobre sanse.
Nama sad vecina napada ide po lijevoj strani i onda nam Miro ne dolazi do izrazaja pa to izgleda da je slabije odigrao. Mozemo to protumaciti tako ili da su jednostavno kvalitetni protivnici ucinili da Miroslav slabije odigra.

A Dado ce se vratiti. On ima ugovor sa nama jos godinu ili godinu ipo ne znam tacno tako da se mora vratiti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 20 feb 2017, 19:39

bosnas_ je napisao/la:Dado je trecerazredni igrac i po meni on nema mjesta u Zelji. Ni u slovenskoj ligi nije standardan u nekom lijevom klubu, prema tome neka hvala. Da je ista valjao igrao bi bar u Krupi.. Dosta mi je vise tih propalih talenata, od takvih je ostalo samo rijec talenat. I nista vise..
Nije Dado losiji od nezainteresovanog Ugljese. Pola godine odigrao pola utakmice i ne proglasava se trecerazrednim igracem. Svi smo se kleli u Ugljesu, kad odigra dobrih 15 minuta ocekivali njegovu eksploziju, a sta smo dobili. Dvostruki arsini me nerviraju na forumu.

starigrad
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 20 feb 2017, 19:47

LjoZee je napisao/la:
starigrad je napisao/la:

Iskreno ne sjecam se da je neko pravdao Lendrica kad je fulio penal pa i neke dobre sanse.
Nama sad vecina napada ide po lijevoj strani i onda nam Miro ne dolazi do izrazaja pa to izgleda da je slabije odigrao. Mozemo to protumaciti tako ili da su jednostavno kvalitetni protivnici ucinili da Miroslav slabije odigra.

A Dado ce se vratiti. On ima ugovor sa nama jos godinu ili godinu ipo ne znam tacno tako da se mora vratiti.
sto se lendrica tice, ne kazem da ga se pravdalo, ali se ni priblizno nije i ne pise o njegovim promasajima, kao o mirinim. spomene se u trenutku promasaja i to je to. zakaricev promasaj zicera glavom (ako se ne varam, upravo miro asistirao) protiv onih prvih rusa, niko ni spomenuo nije. dok se o miri, jos otkako se saznalo da nece produziti ugovor, pocelo sa negativnostima i trazenjem dlake u jajetu, a momak, barem kako ja vidim, igra kao sto je i ranije radio. disciplinovano i krajnje odgovorno. cak, i druge igrace bodri na terenu kada pogrijese, sto nam je jedno vrijeme bila nepoznanica.

miro je sada manje primjetan na terenu jer nam igra i lijeva strana. u antaliji si imao za protivnike ekipe i igrace koji uveliko prevazilaze kvalitet nase lige i igraca i normalno je da ne prolaze tako jednostavno fore i fazoni s nasih livada. jednostavno, ekipa i igrac, kao pojedinac, igra onoliko dobro koliko protivnik dozvoli, sve shodno mogucnostima i jednih i drugih.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 20 feb 2017, 19:51

plavousrcu je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Dado je trecerazredni igrac i po meni on nema mjesta u Zelji. Ni u slovenskoj ligi nije standardan u nekom lijevom klubu, prema tome neka hvala. Da je ista valjao igrao bi bar u Krupi.. Dosta mi je vise tih propalih talenata, od takvih je ostalo samo rijec talenat. I nista vise..
Nije Dado losiji od nezainteresovanog Ugljese. Pola godine odigrao pola utakmice i ne proglasava se trecerazrednim igracem. Svi smo se kleli u Ugljesu, kad odigra dobrih 15 minuta ocekivali njegovu eksploziju, a sta smo dobili. Dvostruki arsini me nerviraju na forumu.
u antaliji se vidjelo da sa ozbiljnijim protivnicima nema mlataranja rukama, zaljenja i price sa sudijama, hodanja i trckaranja po terenu, peljanja i ovjeravanja lopte... ako hoces pozitivan rezultat, moras prebaciti za, minimalno, dvije brzine sve segmente igre, kako bi parirao.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 20 feb 2017, 20:06

starigrad je napisao/la:
u antaliji se vidjelo da sa ozbiljnijim protivnicima nema mlataranja rukama, zaljenja i price sa sudijama, hodanja i trckaranja po terenu, peljanja i ovjeravanja lopte... ako hoces pozitivan rezultat, moras prebaciti za, minimalno, dvije brzine sve segmente igre, kako bi parirao.
Vani dok ti mlataras rukama ozbiljna ekipa te puni. Trebat ce mijenjati i te navike ako zelimo napraviti nesto vise. I te stvari se uce od malena.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 20 feb 2017, 20:12

Zivimo ZELJEZNICAR :tokralju: :tokralju: :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 feb 2017, 20:17

Divan video na zvanicnoj. [emoji4] [emoji4] [emoji122]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 20 feb 2017, 20:26

Golemo brate :clap: mali je na pravom putu a stari place od radosti.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 feb 2017, 20:34

irfo je napisao/la:

Zivimo ZELJEZNICAR :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Uf...
Voli te tvoje Sarajevo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 20 feb 2017, 20:52

Mi kad smo dovodili trebali smo dovoditi igrace koji imaju pobjednicki mentalitet, ako je Ugljesa ispao iz lige s svojom ekipom, boli njega neka stvar za Zelju. To sam znao prije nego je dosao i s njim slicni Pozderi itd.
Meni smeta sto otjeras svoje dijete a dovedes nekog luzera i to je glupost. Al valjda nece praviti vise takve greske.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Strumfinho i 13 gostiju.