FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 26 jul 2017, 23:45

Sarajlijica1946 je napisao/la:
TobeYarabi je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Ta priča "kad se uredi država, savez" je također za malu djecu. Pa nije Makedonija Švicarska.
makedonija je grcka :kafa:
opet pitar fula drzave :lol: sindrom hebib
Govorim za Vardar.
Samo Saraj'vo.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 26 jul 2017, 23:48

PitarBordo je napisao/la:
Govorim za Vardar.
Valjda ti znas prepoznati kvalitetan sarkazam. :mrgreen: Kakva Makedonija, oni bjeze ovamo, mi smo Svica za njih. :) Kod njih jedino sto valja je ajvar i sad Vardar. :kafa:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 26 jul 2017, 23:50

Govorim za Vardar.
Valjda ti znas prepoznati kvalitetan sarkazam. :mrgreen: Kakva Makedonija, oni bjeze ovamo, mi smo Svica za njih. :) Kod njih jedino sto valja je ajvar i sad Vardar. :kafa:
vardar je rijeka :tralala:
a rijeka je u hrvatskoj..nemate vi pojma :lol: :lol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jul 2017, 23:52

Govorim za Vardar.
Ma tu su negdje kao i mi, mozda cak i slabiju platu primaju malo ali tu je to negdje, nije im ni stanje u drzavi dobro samo sto nisu podijeljeni kao mi pa se to i ne osjeti toliko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 26 jul 2017, 23:54

MortemHz je napisao/la:
Govorim za Vardar.
Ma tu su negdje kao i mi, mozda cak i slabiju platu primaju malo ali tu je to negdje, nije im ni stanje u drzavi dobro samo sto nisu podijeljeni kao mi pa se to i ne osjeti toliko.
Makedonci i Albanci su tamo itekako podijeljeni. Cak je to mozda trenutno gore nego kod nas.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 26 jul 2017, 23:56

AlfredNobel je napisao/la:Ali, ljudi iskreno, kako je meni ovo sve postalo odvratno, da je to nenormalno. Otišao sam protiv Zarije, napalio se pravo, fina atmosfera, radovao se, čekao i popišancija. Nakon toga, sve mi je vala nekako svejedno. Evo unazad i par sezona su se događale brojne tzv. afere i ovakve situacije, ali uvijek nekako ostanem pozitivan. Ali, sad mi je prekipilo. U nedjelju sam stigao tačno na tekmu da gledam sa nekog druženja i roštiljade, sjeo pogledao i za svojim poslom dalje. Tačno nikakve emocije, nikakvog nerviranje, niti bilo čega, kao da gledam neku stranu prijateljsku. Jednostavno, izgubila se ta atmosfera, to nešto. Sjedem ja, pogledam, ali osjećaj kao da gledam neku skroz nebitnu tekmu. Nema više knedli u grlu, nerviranja, razočarenja, ništa. Ime i ugled Kluba se iz tekme u tekmu, iz kola u kolu, iz sezone u sezonu sve više i više srozava. To je jedna velika sramota i tuga, na šta je spao jedan klub u kojem su igrali tako velika imena i koji ima takvu historiju. Gdje li ovo vodi da mi je znati..
Isto k'o što je reprezentacija izgubila čar nakon Mundijala. Sad nema euforije, ne znaš kad je utakmica, ulice puste a nekad se kroz Visoko (dajem primjer) nije moglo proći od štandova sa rekvizitima. To se dešava i Sarajevu, gubi se strast, euforija. Ja sam protiv Zrinje bio na tribinama i nevjerovatno mirno je sve proteklo. S mjesta gdje sam ja sjedio sam čuo svega 3-4 psovke za cijelu utakmicu. Nema više raja ni volje ni živaca da se sekira za budale.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 26 jul 2017, 23:56

AlfredNobel je napisao/la:Ali, ljudi iskreno, kako je meni ovo sve postalo odvratno, da je to nenormalno. Otišao sam protiv Zarije, napalio se pravo, fina atmosfera, radovao se, čekao i popišancija. Nakon toga, sve mi je vala nekako svejedno. Evo unazad i par sezona su se događale brojne tzv. afere i ovakve situacije, ali uvijek nekako ostanem pozitivan. Ali, sad mi je prekipilo. U nedjelju sam stigao tačno na tekmu da gledam sa nekog druženja i roštiljade, sjeo pogledao i za svojim poslom dalje. Tačno nikakve emocije, nikakvog nerviranje, niti bilo čega, kao da gledam neku stranu prijateljsku. Jednostavno, izgubila se ta atmosfera, to nešto. Sjedem ja, pogledam, ali osjećaj kao da gledam neku skroz nebitnu tekmu. Nema više knedli u grlu, nerviranja, razočarenja, ništa. Ime i ugled Kluba se iz tekme u tekmu, iz kola u kolu, iz sezone u sezonu sve više i više srozava. To je jedna velika sramota i tuga, na šta je spao jedan klub u kojem su igrali tako velika imena i koji ima takvu historiju. Gdje li ovo vodi da mi je znati..
Isti sam... od sad pa nadalje bez depresije, bez neprospavanih noći, bez preskakanja obroka, bez tableta za smirenje... čisto rekreativno. I onaj drugi gol Zrinjskog sam skroz hladno popratio, bez nerviranja, očekivano hajd da kažem, jel... :kafa:

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 27 jul 2017, 00:01

Jeste vi normalni, kako se bolan neces iznervirati. Napadamo gradimo napad, oni izbiju loptu u aut, mi izvodimo aut ja se okrenem sekundu kad imas sta i vidjeti primas go, opet ga nisi odmah primio, nego ti stizu igraci zrinjskog iz vec postavljene odbrane na odbitak. Ja popizdio! To je taj nedostatak zadnjeg veznog koji cuva svoju odbranu od takvih napada, stopere pogotovo da ne ostaju sami oci u oci sa napadacima na brisanom prostoru gdje imaju male ili nikakve sanse, to Saric kurcoban i Radovac koji ne moze duela uzeti ne mogu igrati!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 jul 2017, 00:09

Sarića ovdje najmanje spominjemo a frajer je jedan od najgorih na terenu u zadnjih nekoliko utakmica... melja loptu, usporava svaki napad, vrlo često protivnicima i poklanja kontre gubeći lopte oko centra...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 jul 2017, 00:10

ajdohordas je napisao/la:Sarića ovdje najmanje spominjemo a frajer je jedan od najgorih na terenu u zadnjih nekoliko utakmica... melja loptu, usporava svaki napad, vrlo često protivnicima i poklanja kontre gubeći lopte oko centra...
Meni je od početka među najmržim igračima. Još od prve utakmice s Krupom kad je izgubio čistu loptu na 25 metara od gola pa naši kreč napravili.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 jul 2017, 00:11

AlfredNobel je napisao/la:Kakva država, takav klub. Mislim da je to najbolja definicija koja opisuje ovo trenutno stanje u klubu i u ovoj kompletnoj ligi, ako se tako može nazvati. Treba se izdići iznad ove lige, kompletno stanje u državi ne treba biti izgovor, ali kako se izdići kad su odmah bošnje zvane Dino, Ibrak, Kantardžić, Edis i drugi pohapali i strpali sebi u džepove. Isto i odvratni i lopovski Savez, koji je i sam korumpiran. Imaš i vlasnika, kojeg boli lijevo mudo za nas. Slažem se, pohapale su se njegove pare od strane gore navedenih, koji su se ugrađivali, raskidali ugovore itd. Pa koliko je samo otišlo na raskide sa Ješićem, brazilcima Ronaldinhom i Ronaldom, Simeunoviće i ostale. Ali, zar ćemo vječno ostati na tome? Ne može se ostati u prošlosti i ostati uskraćen za sredstva.
Jednostavno, nekako mi se čini da je ovo kompletno stanje bezizlazno, trenutno. Ne znam šta uraditi da krene nabolje konačno.
Da je nekako skinuti sve ove sa pozicija, od najviših pa sve do čistačica, pa ubaciti ljude koji žive za ovaj klub i koji su uradili mnogo toga za FKS. Ali, kako? Zamršeno je sve ovo do zla Boga.
Ovo.
Ako zelimo osvjezenje i novi pocetak nama treba novi investitor. Ali investitor koji ce pridavat punu paznju svojoj investiciji i pazit je kao malu bebu.
Ima takvih sigurno ali kako da dodje sada kad je ovaj malezijski papak bacio svoje pipke na klub a i ovim u upravi godi Tanova qurcobolja za klubom, njima je bitno samo da je njihova milja-dvije svaki mjesec na racunu.

Nece moci ovako jos dugo, nesto ce morati da se desi i mijenja.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 27 jul 2017, 00:13

ajdohordas je napisao/la:Sarića ovdje najmanje spominjemo a frajer je jedan od najgorih na terenu u zadnjih nekoliko utakmica... melja loptu, usporava svaki napad, vrlo često protivnicima i poklanja kontre gubeći lopte oko centra...
Beskoristan na 40 ili 50 metara od gola, Ivetic kad je usao on se krio iza igraca Zrinjskog a pero organizuje napade :roll:
Ja ga vidim kao zamjenu Rahmanovicu ili AMF, ostalo sta god igra vise igra za protivnika nego za nas. I kornere je poceo fuseriti, nekad je znao i nabaciti, slobodnjake ne moze gola da pogodi vise. Izgleda da ih je cala potrosio proslu sezonu oni jos nisu sebi dosli. :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 jul 2017, 00:19

FrancescoTotti je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Kakva država, takav klub. Mislim da je to najbolja definicija koja opisuje ovo trenutno stanje u klubu i u ovoj kompletnoj ligi, ako se tako može nazvati. Treba se izdići iznad ove lige, kompletno stanje u državi ne treba biti izgovor, ali kako se izdići kad su odmah bošnje zvane Dino, Ibrak, Kantardžić, Edis i drugi pohapali i strpali sebi u džepove. Isto i odvratni i lopovski Savez, koji je i sam korumpiran. Imaš i vlasnika, kojeg boli lijevo mudo za nas. Slažem se, pohapale su se njegove pare od strane gore navedenih, koji su se ugrađivali, raskidali ugovore itd. Pa koliko je samo otišlo na raskide sa Ješićem, brazilcima Ronaldinhom i Ronaldom, Simeunoviće i ostale. Ali, zar ćemo vječno ostati na tome? Ne može se ostati u prošlosti i ostati uskraćen za sredstva.
Jednostavno, nekako mi se čini da je ovo kompletno stanje bezizlazno, trenutno. Ne znam šta uraditi da krene nabolje konačno.
Da je nekako skinuti sve ove sa pozicija, od najviših pa sve do čistačica, pa ubaciti ljude koji žive za ovaj klub i koji su uradili mnogo toga za FKS. Ali, kako? Zamršeno je sve ovo do zla Boga.
Ovo.
Ako zelimo osvjezenje i novi pocetak nama treba novi investitor. Ali investitor koji ce pridavat punu paznju svojoj investiciji i pazit je kao malu bebu.
Ima takvih sigurno ali kako da dodje sada kad je ovaj malezijski papak bacio svoje pipke na klub a i ovim u upravi godi Tanova qurcobolja za klubom, njima je bitno samo da je njihova milja-dvije svaki mjesec na racunu.

Nece moci ovako jos dugo, nesto ce morati da se desi i mijenja.
Jednostavno ne znaš kako, šta. Nema šanse da se pojavi neko da otkupi, šanse za to su jednake šansama da će Bekić zaigrati za Barcu. Nasiljem i nekim vandalizmom ništa se neće postići i korisno uraditi, samo će te murija nalemati. A još Boga pitaj kakav je ugovor s Tanom sklopljen. Mogu se kladiti da je ovako bilo:

D: Hi, name is Dino. This is my haver, Edis
T: Nice to meet you, my name is Tan
D: Hoćemol sign taj ugovor?
T: Yes, of course
D: You šarni here
T: Thank you!
I svako svojim putem.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 jul 2017, 00:23

Beskoristan na 40 ili 50 metara od gola, Ivetic kad je usao on se krio iza igraca Zrinjskog a pero organizuje napade :roll:
Ja ga vidim kao zamjenu Rahmanovicu ili AMF, ostalo sta god igra vise igra za protivnika nego za nas. I kornere je poceo fuseriti, nekad je znao i nabaciti, slobodnjake ne moze gola da pogodi vise. Izgleda da ih je cala potrosio proslu sezonu oni jos nisu sebi dosli. :mrgreen:
Kad se natovarimo jednom igraču na ledja, mi ne znamo da prestanemo sve dok ga ne otjeramo, a ono što treba da se kritikuje to niko i ne spominje... al bitno je Mihojevića nakon 1-2 greške popljuvat, iako je do sad imao milion dobro odigranih tekmi i odličnih poteza...
Teška bolest ovaj pitarluk :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 jul 2017, 00:37

@skoroalen Jednostavno je to tako. Sve je nekako izgubilo smisao, još kad pogledaš širu sliku, još ti gore bude.

@ajdohordas Kažem ti, skroz mi se nekako izgubilo sve to. Bio na nekom druženju u nedjelju i hajde reko ako stignem, stignem i došao fino se zavalio i najnormalnije odgledao bez hajke ikakve, samo sam se obradovao kad je bio taj penal za nas. Drugi gol sve normala. Znam da će neko sad reći "pa ti nisi iskren navijač", "ti si navijač na baterije", "ti se nazivaš navijačem", "klub se bodri i kad je najteže" itd., ali ovo je više postalo nesnošljivo. No mogu da se više nerviram oko amatera kao što je Almir Bekić, kao što je Anel Hebibović, kao što je Elvis Sarić i ostali. Ja trubim i kontam u sebi pa kako yebeno treniraš svaki dan, nazivaš se fudbalerom, igraš pred nekoliko hiljada ljudi i ne znaš glupu loptu ubaciti u šesnaest. Ne znam kako treniraš čitav svoj život i svaki dan, a ne znaš duplog pasa odigrati, ne znaš se kretati, ne znaš da ne valja i da je opasno po gol slati poprečne lopte, ne znaš popišani aut izvesti, korner, prekid, ne znaš za presing, kad treba smiriti i stati na loptu, prilaziti po loptu kada se organizuje igra i još x stvari. To su sve osnovne stvari i to ako ne znaš, ti nisi PROFESIONALNI IGRAČ, ti si AMATER, igrač na nivou igrača San Marina, Andore, čast tim ljudima kojima je to rekreacija. Ne mogu više da se nerviram i trujem zbog debila na terenu, koje blago zaboli racku hoće li se plasirati u Evropu, hoće li izgubiti, remi odigrati.

@Sarajlijica1946 Evo iznad sam sve napisao. Jednostavno, prekipilo je sve, dosta je više sramote. Sjećam se očevog havera na tekmi kad je Zubanović dao gol, frajer se hvata za srce, ostao bez glasa, ja reko on je gotov. Frajer ne može do daha da dođe, koliko se iznervirao i s.ebao. To nikad zaboraviti neću.

High

Post Postao/la High » 27 jul 2017, 00:43

Pogledajte rezultate domaćih utakmica protiv Mađara unazad godinu-dvije, kluba koji nas je haman donedavno nije znao pobijediti na Koševu dugi niz godina. I to ide naniže. Pogledajte koliko smo napredovali što se tiče naših utakmica u Zenici, gdje ih ne možemo pobijediti ni kad su najgori. Veoma je jednostavno - malo je segmenata u kojima nam je krenulo nabolje. Jedino su tu ove neoromantičarske i kozmetičke promjene - ljiljan na dresu i marketing, ali to je kratka vijeka kad je ono najbitnije u golemom hendeku.
Zadnja izmjena: High, dana/u 27 jul 2017, 00:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 jul 2017, 00:43

ajdohordas je napisao/la:
Kad se natovarimo jednom igraču na ledja, mi ne znamo da prestanemo sve dok ga ne otjeramo, a ono što treba da se kritikuje to niko i ne spominje... al bitno je Mihojevića nakon 1-2 greške popljuvat, iako je do sad imao milion dobro odigranih tekmi i odličnih poteza...
Teška bolest ovaj pitarluk :mrgreen:
Treba kritikovati, normalno, ali svako može imati tekmu-dvije loše. Treba imati mjeru. Na tekmi protiv Zarije, iza mene bio neki stariji krkan, on je čitavu utakmicu samo psovao Marku, doslovno. Mene stid bilo, nema šta nije izgovorio. Isto na kraju, izlazimo, kad se dere neki debil, psuje Čali mrtvu majku i sve ostalo. To je stvarno jadno, da jadnije ne može biti.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 27 jul 2017, 01:30

Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 27 jul 2017, 01:33

A Dino i Edis nasmijani setaju gradom, veliki vjernici i postovani ljudi, svi jedva cekaju da ih pozdrave, herojski su nam je*ali ma*ku. To su uzori za nove generacije, svi zele da budu kao oni.

Dobar dan ja sam Bosanac, ne nismo mi lijeni to su Crnogorci, mi Bosanci smo glupi.

Ocekivanja od ove sezone:
1. Borba sa uhljebima
2. Borba za gornji dio tabele i izlazak u Evropu
3. Gradnja Bordo arene
4. Gradnja Bordo arene sa podzemnom garazom
5. Gradnja Bordo arene sa hotelom, podzemnom garazom, reflektorima
6. Popiti manje apaurina nego prosle sezone
7. Popiti vise apaurina nego prosle sezone
8. Procitati jos jednom bajku : Novi statut FKS i igranje u grupnoj fazi evropskih takmicenja, special edition sa dodatkom o gradnji Bordo arene
9. Napraviti kiosk sa hamburgerima i kolacima blizu terena u Butmiru i sa tim zavrsiti sa gradnjom akademije
10. Produziti ugovore sa najboljim igracima: Husejnovicem, Ahmetovicem, Bekicem, Saricem, Crnkicem ( obavezno !!! nemamo nikog da puca penale)
11. Pronaci i otpustiti bilo koju budalu u klubu koja pokusava da bude postena i da na taj nacin zaradi neki KM
12. Borba za donji dio tabele i izlazak u prvu ligu federacije

Znaci da neko ne kaze da mi nemamo mnogo ocekivanja, imamo hvala Bogu.
Zadnja izmjena: simidobar, dana/u 27 jul 2017, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 jul 2017, 01:41

simidobar je napisao/la:A Dino i Edis nasmijani setaju gradom, veliki vjernici i postovani ljudi, svi jedva cekaju da ih pozdrave, herojski su nam je*ali ma*ku. To su uzori za nove generacije, svi zele da budu kao oni.

Dobar dan ja sam Bosanac, ne nismo mi lijeni to su Crnogorci, mi Bosanci smo glupi.

Ocekivanja od ove sezone:
1. Borba sa uhljebima
2. Borba za gornji dio tabele i izlazak u Evropu
3. Gradnja Bordo arene
4. Gradnja Bordo arene sa podzemnom garazom
5. Gradnja Bordo arene sa hotelom, podzemnom garazom, reflektorima
6. Popiti manje apaurina nego prosle sezone
7. Popiti vise apaurina nego prosle sezone
8. Procitati jos jednom bajku : Novi statut FKS i igranje u grupnoj fazi evropskih takmicenja
9. Napraviti kiosk sa hamburgerima i kolacima blizu terena u Butmiru i sa tim zavrsiti sa gradnjom akademije
10. Produziti ugovore sa najboljim igracima: Husejnovicem, Ahmetovicem, Bekicem, Saricem, Crnkicem ( obavezno !!! nemamo nikog da puca penale)
11. Pronaci i otpustiti bilo koju budalu u klubu koja pokusava da bude postena i da na taj nacin zaradi neki KM
12. Borba za donji dio tabele i izlazak u prvu ligu federacije

Znaci da neko ne kaze da mi nemamo mnogo ocekivanja, imamo hvala Bogu.
Sad kak ti uleti onaj hulk pa kaze da smanjis ocekivanja :lolno:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac, Shategabri, WeekendOffender i 62 gosta.