Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- betonification
- Kontakt:
Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
tamam da popune playoff lige A 

- BordoSarajevo
- Kontakt:
Care, ko zavrsi drugi i treci u sesiru A ne igra plej of niti mi zavisimo od njih. Bitni su pobjednici grupa iz sesira A, ako te cetri repke izbore evropsko preko kvala onda dva pobjednika grupa iz sesira B ide na evropsko.tuzlak1987 je napisao/la:Island, Holandija, Poljska, Italija..jedna dvije ce sigurno da kiksaju u kvalifikacijama..BordoSarajevo je napisao/la:Prvi iz grupa koje su podjeljene u šešire igraju plej of to jest polufinale a zatim i finale. Pobjednici osiguravaju direktan plasman na evropsko.
Mi smo u šeširu B. Ekipe koje će igrati plej of iz šešira A će vjerovatno sve preko kvalifikacija izboriti plasman na evropsko pa će to jedno mjesto ići u B šešir, to jest i za onu ekipu koja izgubi u finalu plej ofa iz šešira B.
Znači, ako budemo prvi igramo plej of, ako sve ekipe iz sesira A koje igraju plej of preko kvala izbore evropsko a sigurno hoce, trebat cemo proc samo jednu prepreku, tj proc u finale da bi igrali na evropskom.
Kako sam ja to skonto..
Onaj ko ne bude prvi u grupi bilo kojeg sesira nema nikakvu mogucnost preko lige nacija na evropsko.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Mislim da to jedno mjesto neće ići u ligu B nego će se to mjesto ustupiti nekoj drugoplasiranoj reprezentaciji lige A.BordoSarajevo je napisao/la:Prvi iz grupa koje su podjeljene u šešire igraju plej of to jest polufinale a zatim i finale. Pobjednici osiguravaju direktan plasman na evropsko.
Mi smo u šeširu B. Ekipe koje će igrati plej of iz šešira A će vjerovatno sve preko kvalifikacija izboriti plasman na evropsko pa će to jedno mjesto ići u B šešir, to jest i za onu ekipu koja izgubi u finalu plej ofa iz šešira B.
Znači, ako budemo prvi igramo plej of, ako sve ekipe iz sesira A koje igraju plej of preko kvala izbore evropsko a sigurno hoce, trebat cemo proc samo jednu prepreku, tj proc u finale da bi igrali na evropskom.
Kako sam ja to skonto..
Support your local club !
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Neće 

FK Sarajevo
Arnautović poslije utakmice: "BiH nezasluženo pobjedila. Ruka kod gola. Imali smo bolje šanse. Doći ćete vi u Austriju!"
Ode proslaviti pobjedu BiH zajedno sa Džekom
https://www.kleinezeitung.at/sport/fuss ... n-Sarajevo
Ode proslaviti pobjedu BiH zajedno sa Džekom

https://www.kleinezeitung.at/sport/fuss ... n-Sarajevo
-
- Kontakt:
Po meni jako zanimljivo i dobro takmicenje je liga nacija . umjesto dosadni prijateljski meceva igras takmicenje koje ti daje jos jednu šansu da odes na euro. Mi trebamo izborit prvu poziciju u grupi kao rezervu za ne daj Boze losih kvalifikacija .
- svrakino1921
- Kontakt:
Sto se moja Grbavica ureduje

- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
"Ako se pobjednik neke od skupina ranije kvalificira na Euro kroz kvalifikacije, njihovo će mjesto pripasti sljedećoj najbolje rangiranoj momčad u ligi."BordoSarajevo je napisao/la:Neće
Ovo sam pročitao na jednom sportskom portalu.
Support your local club !
- betonification
- Kontakt:
Following the qualifying group stage, the qualifying play-offs will take place in March 2020. Unlike previous editions, the participants of the play-offs will not be decided based on results from the qualifying group stage. Instead, 16 teams will be selected based on their performance in the Nations League. These teams will be divided into four paths, each containing four teams, with one team from each path qualifying for the final tournament. Each league will have its own play-off path if at least four teams are available. The Nations League group winners will automatically qualify for the play-off path of their league. If a group winner has already qualified through the conventional qualifying group stage, they will be replaced by the next best-ranked team in the same league. However, if there are not enough teams in the same league, then the spot will go to the next best team in the overall ranking. However, group winners cannot face teams from a higher league.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ne bi reko da je tačno, prvaci grupa će igrati plej of i pokušati osvojiti ligu nacija. Što bi nekom ustupali mjesto od koga su bili bolji. Nije logično. Samo prvaci grupa mogu na evropsko. U slucaju da svi prvaci jednog sesira iz plej ofa osiguraju preko kvala mjesto na EP, njihovo mjesto ide u sesir ispod.KonjicBOY je napisao/la:"Ako se pobjednik neke od skupina ranije kvalificira na Euro kroz kvalifikacije, njihovo će mjesto pripasti sljedećoj najbolje rangiranoj momčad u ligi."BordoSarajevo je napisao/la:Neće
Ovo sam pročitao na jednom sportskom portalu.
To je prednost sesira B u odnosu na sesir C.
Englezima je teze u sesiru A jer igraju protiv Spanije ali ce imati laksu grupu za kvalifikacije jer ce biti u najjacem sesiru pri izvlacenju. Balans.
FK Sarajevo
Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.
ma ovde većina ni ne konta da su playoff lige nacija i playoff kvalifikacija za euro dvije potpuno različite stvari. a da je komplikovano, komplikovano je. ja čak nisam ni siguran da je UEFA razradila sve opcije, ko zna šta nas tu jos čeka, moglo bi biti zabavnoAnelZ je napisao/la:Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.

Nije toliko komplikovano:
-pobjednici grupa idu u ligu više za sljedeću ligu nacija (ako se nastavi igrat naravno)
-zadnji iz grupa idu u ligu niže
-u decembru se izvlače grupe za kvalifikacije koje kreću u martu, a nositelji se određuju po rezultatima iz lige nacija
-u junu 2019. se igra final four za pobjednika lige nacija (samo ovi iz Lige A) dok se u isto vrijeme igraju regularne kvalifikacije za ostale reprezentacije
-kvalifikacijske grupe završavaju u novembru 2019. a u martu 2020. se igra play-off
-kroz kvalifikacije će se plasirat 20 ekipa, a 4 kroz play-off
-u play-off ulaze po 4 najbolje rankirane ekipe iz svake lige koje se nisu plasirale u kvalifikacijama, tako da svaka liga mora imati minimalno jednu reprezentaciju na prvenstvu
-u play-offu se igra po jedna polufinalna i finalna utakmica, nema dvomeča
-u slučaju da se iz jedne lige nisu plasirale manje od 4 ekipe (što je realan scenarij za ligu A), u njihov playoff se ubacuju ekipe iz nižih liga
-mi se ne možemo plasirati direktno kroz ligu nacija, ali ako smo prvi imamo osiguran play-off i bolji položaj u izvlačenju grupa u decembru
-pobjednici grupa idu u ligu više za sljedeću ligu nacija (ako se nastavi igrat naravno)
-zadnji iz grupa idu u ligu niže
-u decembru se izvlače grupe za kvalifikacije koje kreću u martu, a nositelji se određuju po rezultatima iz lige nacija
-u junu 2019. se igra final four za pobjednika lige nacija (samo ovi iz Lige A) dok se u isto vrijeme igraju regularne kvalifikacije za ostale reprezentacije
-kvalifikacijske grupe završavaju u novembru 2019. a u martu 2020. se igra play-off
-kroz kvalifikacije će se plasirat 20 ekipa, a 4 kroz play-off
-u play-off ulaze po 4 najbolje rankirane ekipe iz svake lige koje se nisu plasirale u kvalifikacijama, tako da svaka liga mora imati minimalno jednu reprezentaciju na prvenstvu
-u play-offu se igra po jedna polufinalna i finalna utakmica, nema dvomeča
-u slučaju da se iz jedne lige nisu plasirale manje od 4 ekipe (što je realan scenarij za ligu A), u njihov playoff se ubacuju ekipe iz nižih liga
-mi se ne možemo plasirati direktno kroz ligu nacija, ali ako smo prvi imamo osiguran play-off i bolji položaj u izvlačenju grupa u decembru

Walk on, with hope in your hearts.
bogami kakvi smo teško ćemo mi igdje. ja mislim da nikad nismo imali lošiji timsagitarius je napisao/la:Lakse cemo na Eurojestamaji je napisao/la:2 tekme 6 boba, izvrsno
sad još da skontamo čemu je ovo takmičenje dobro i biće nam pravo dobro
The play-off berths will be first allocated to each group winner, and if any of the group winners have already qualified for the European Championship finals, then to the next best ranked team of the league, etc.KonjicBOY je napisao/la:Mislim da to jedno mjesto neće ići u ligu B nego će se to mjesto ustupiti nekoj drugoplasiranoj reprezentaciji lige A.BordoSarajevo je napisao/la:Prvi iz grupa koje su podjeljene u šešire igraju plej of to jest polufinale a zatim i finale. Pobjednici osiguravaju direktan plasman na evropsko.
Kako sam ja to skonto..
Lijepo rečeno, mjesto u baražu će prvo biti zazeto sa pobjednicima grupa, pa onda ako se neki pobjedni grupe plasirao, njegovo mjesto zauzim najbolje rangiranih iz njegove lige, od ekipa koje nisu pobjednici grupa, tako ide dok se ne popune četri mjesta. Popunavanje kreče od Lige A, jer se može desiti slučaj, da je više od 8 ekipa iz Lige A plasirano, tada se upražnjena mjesta popunjavaju sa najboljerangiranim ekipama iz Lige B(koji nisu pobjednici grupa)... i taj proces ide i za Lige B, C i D
Baraž se igra u dva kola(po jedna utakmica) u unutar svake lige polufinale(domaćin bolje rangirana ekipa) i finale.
Znači kada se odrede ekipe koje će igrati baraž za svaku ligu, pobjednik baraža za ligu je onaj koji ostvari dvije pobjede u polufinalu i finalu. Pobjednik baraža za kvalifikacije na EURO i pobijednik Lige nacija, su različiti pojmovi.
Šta tu ima nejasno
-
- Kontakt:
Nema baraza u kvalifikacijama to su promjenili 10 grupa ce biti i po dvije prvoolasirane idu na euro . jos 4 cemo dobiti kroz baraz lige nacija i to iz svake divizije po jednogjestamaji je napisao/la:ma ovde većina ni ne konta da su playoff lige nacija i playoff kvalifikacija za euro dvije potpuno različite stvari. a da je komplikovano, komplikovano je. ja čak nisam ni siguran da je UEFA razradila sve opcije, ko zna šta nas tu jos čeka, moglo bi biti zabavnoAnelZ je napisao/la:Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Tako i ja mislim.AnelZ je napisao/la:Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.
Moze biti npr:
Island
Poljska
Austrija
Svedska
I da one onda razigravau za jedno mjesto.
ko je htio da shvati ovo oko lige nacija, shvatio je do sada...AnelZ je napisao/la:Pogresno. Ako ostanu tipa dvije reprezentacije iz A divizije koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije one igraju play-off A divizije i bice popunjeni narednim najboljim reprezentacijama iz divizija ispod koje nisu se kvalifikovale za EP niti su obezbjedile play-off svoje divizije.
nego, de ti nama reci sta je sa kvalifikacijama za svjetsko 2022..je li ostaje kao do sada da se gleda fifa lista ili ce i tu prste umijesati liga nacija?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nama plasman u A diviziju za neko naredno takmicenje garantuje to sigurno neko razigravanje. Jer logicno da ce uvijek 9-10 iz A divizije otici direktno, mi je necemo osvojiti ali cemo upasti u razigravanje koje ce biti popunjeno ekipama iz B divizije. Uglavnom lagodnija situacija za buducnost ako izvisimo u kvalifikacijama (ne ovim nego onim koje idu tamo za 3 godine).
a šta ako se zadesi da i mi i austrijanci i irci izborimo EP regularno kroz kvalifikacije, kao možda i većina ekipa iz B divizije, na šta će taj "baraž" ličiti? 
brate jesu ga iskomplikovali da valja, taman kad pomisliš da si ukapirao ono najbitnije, pojavi se nešto drugo.

brate jesu ga iskomplikovali da valja, taman kad pomisliš da si ukapirao ono najbitnije, pojavi se nešto drugo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !