Ermedin Demirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Ermedin Demirović

Post Postao/la Beduin » 04 jul 2024, 23:23

Pa Kolasinac ce i biti kapiten, mislim da tu nema nikakve dileme. Samo je pitanje ko ce ga mijenjati, kojim redosljedom, hoce li po hijerarhiji to biti Krunic ili ce Dedic i/li Demirovic biti njegovi zamjenici.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 jul 2024, 07:33

Beduin je napisao/la:
02 jul 2024, 23:32
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 jul 2024, 23:12
Beduin je napisao/la:
01 jul 2024, 08:36

A zasto je trebao Ahmedhodzic dobiti kapitensku traku ispred Ermedina? Zato sto je u seniorskom fudbalu izabrao nas ispred Svedske, da mu sad pusimo kitu zbog toga, zato jer je birao utakmice i u bitnom periodu unio nemir medju reprezentativce, navijace, medije?
Ili mozda Demirovic zasluzuje kapitensku jer je u svojoj generaciji bio medju najboljim U21 BiH reprezentativcima, ginuo na terenu, stepljivo cekao svoju sansu iako nekad neopravdano zapostavljen?
Mislim da sam već odgovorio zašto bi trebao Ahmedhodžić dobiti. Evo boldiraću da bude lakše vidjljivo.

Demirović je očigledno dobar igrač ali ga u reprezentaciji jednostavno ne ide iz više faktora.
Ono što je do sada, naglašavam do sada, pokazivao on je komotno mogao izaći u dvadesetoj minuti, otići na kafu i vratiti se u sedamdesetoj niko ne bi primjetio razliku. Eto kakav uticaj na našu igru ima.

Ahmedhodzic i Dedic su puno vazniji igraci. Da im Demirovic bude kapitan i ne znam bas kakva im se poruka salje. Samo ih moze demotivisati.
A kapiten je obicno onaj najbolji igrac u ekipi ili onaj koji ima najveci uticaj na samu igru?
De druze, ipak ti dovoljno pratis fudbal da bi takvo nesto pisao i stajao iza toga.
Demirovic je i u klubu bio kapiten, u jednom Bundesligaskom klubu kao najbolji igrac i kao neko ko ne suti na tereni, nego se obraca i sudijama, razgovara, gine svaku utakmicu na ekipu.
Izmedju ostalog i hijerarhija je tu, a ovo govorim u odnosu na Anela, ne na Dedica koji takodjer zasluzuje biti kapiten nakon Kolasinca, samo sto nisu ni jedan ni drugi igrali pa ih nema svrhe ni spominjati u kontekstu prosle 2 utakmice, jelde. :mrgreen:
Anel eto bio pred kraj sezone kapiten ekipe u par utakmica, ipak u ekipi jednoj od najgorih decenijama unazad u EPL, mislim da je ta traka vise mu dodijeljena kako bi ga bolje prodali, takav dojam sam stekao, a ako si ga gledao u EPL nikakav uticaj on nije imao na ekipu niti neko zalaganje kod sudija ispred ekipe, ako cemo realno.
A kapiten je obicno onaj najbolji igrac u ekipi ili onaj koji ima najveci uticaj na samu igru?
Pa eto, ne znam šta bih ti rekao. Uglavnom ili najbolji ili neki igrač sa zaslugama i koji ima kredita.

Kako znas da Demirović nije bio kapiten iz istih razloga kao i Anel, da ga bolje prodaju?

Znaci ti se slazes da Demirovic nema skoro nikakav uticaj na nasu igru, ali eto zaluzuje da bude kapiten?
Valjda znamo ponesto o ljudima i kako se ponasaju kada neko dobije promociju ko je nije zaluzio. Motivacija se automatski znacajno smanjuje. Takodjer koliko pozitivnog efekta ima promocija nekome ko je po misljenju svih zasluzio. Ovdje pricamo o odnosima u firmi, ali ljudska priroda je ista svugdje. Nisu fudbaleri vanzemaljci.

Da se razumijemo ja mislim da je Demirović dobar igrač i da po svojim kvalitetima treba i mora biti jedan od stubova nase igre. Očigledno nije do njega u reprezentaciji. To što će mu selektor dati kapitensku traku neće rjesiti probleme. Njegov problem nikad nije bila motivacija. Napravi sistem igre koja ce pasati Demiroviću da čovjek ne trči toliko uzalud i bez ikakvog efekta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 jul 2024, 08:26

h1a2s3o4 je napisao/la:
05 jul 2024, 07:33
Beduin je napisao/la:
02 jul 2024, 23:32
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 jul 2024, 23:12

Mislim da sam već odgovorio zašto bi trebao Ahmedhodžić dobiti. Evo boldiraću da bude lakše vidjljivo.

Demirović je očigledno dobar igrač ali ga u reprezentaciji jednostavno ne ide iz više faktora.
Ono što je do sada, naglašavam do sada, pokazivao on je komotno mogao izaći u dvadesetoj minuti, otići na kafu i vratiti se u sedamdesetoj niko ne bi primjetio razliku. Eto kakav uticaj na našu igru ima.

Ahmedhodzic i Dedic su puno vazniji igraci. Da im Demirovic bude kapitan i ne znam bas kakva im se poruka salje. Samo ih moze demotivisati.
De druze, ipak ti dovoljno pratis fudbal da bi takvo nesto pisao i stajao iza toga.
Demirovic je i u klubu bio kapiten, u jednom Bundesligaskom klubu kao najbolji igrac i kao neko ko ne suti na tereni, nego se obraca i sudijama, razgovara, gine svaku utakmicu na ekipu.
Izmedju ostalog i hijerarhija je tu, a ovo govorim u odnosu na Anela, ne na Dedica koji takodjer zasluzuje biti kapiten nakon Kolasinca, samo sto nisu ni jedan ni drugi igrali pa ih nema svrhe ni spominjati u kontekstu prosle 2 utakmice, jelde. :mrgreen:
Anel eto bio pred kraj sezone kapiten ekipe u par utakmica, ipak u ekipi jednoj od najgorih decenijama unazad u EPL, mislim da je ta traka vise mu dodijeljena kako bi ga bolje prodali, takav dojam sam stekao, a ako si ga gledao u EPL nikakav uticaj on nije imao na ekipu niti neko zalaganje kod sudija ispred ekipe, ako cemo realno.
Pa eto, ne znam šta bih ti rekao. Uglavnom ili najbolji ili neki igrač sa zaslugama i koji ima kredita.

Kako znas da Demirović nije bio kapiten iz istih razloga kao i Anel, da ga bolje prodaju?

Znaci ti se slazes da Demirovic nema skoro nikakav uticaj na nasu igru, ali eto zaluzuje da bude kapiten?
Valjda znamo ponesto o ljudima i kako se ponasaju kada neko dobije promociju ko je nije zaluzio. Motivacija se automatski znacajno smanjuje. Takodjer koliko pozitivnog efekta ima promocija nekome ko je po misljenju svih zasluzio. Ovdje pricamo o odnosima u firmi, ali ljudska priroda je ista svugdje. Nisu fudbaleri vanzemaljci.

Da se razumijemo ja mislim da je Demirović dobar igrač i da po svojim kvalitetima treba i mora biti jedan od stubova nase igre. Očigledno nije do njega u reprezentaciji. To što će mu selektor dati kapitensku traku neće rjesiti probleme. Njegov problem nikad nije bila motivacija. Napravi sistem igre koja ce pasati Demiroviću da čovjek ne trči toliko uzalud i bez ikakvog efekta.
Manje-vise se razumijemo i saglasni smo, faktora za kapitensku traku je vise, od kvalitete samog igraca do njegovog staza, odnosa sa igracima, autoriteta.
Zato sam nekako vise i naginjao na Demirovica kad je u komparaciji sa Anelom, jer je duzi staz mu u reprezentaciji, igrao i za mladje karegorije odlicno, fenomenalna sezona iza njega i najbolji igrac ekipe, zasluzeno dobio kapitensku traku u klubu na osnovu igara (a sigurno da ima tu i do toga da se proda), a i generalno je srcan na terenu, prica sa sudijama, trazi objasnjenja i zbog toga sam vise da on bude kapiten nakon Kolasinca (jedina mi je dilema da li prije Dedic ili on kao zamjene i tu sam neutralan, mada i Dedica bas gotivim).

075 ❤

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 jul 2024, 10:48

Njemački mediji pišu da je Augsburg odbio 18 miliona eura od Stuttgarta.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 jul 2024, 10:54

MoodyHank je napisao/la:
05 jul 2024, 10:48
Sigurno ce se naci na nekih 20 miliona + neki bonusi, mislim da je ovaj transfer vec prakticno i gotov, za obje strane najbolja solucija.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 jul 2024, 10:57

Goalgetter je napisao/la:
05 jul 2024, 10:54
MoodyHank je napisao/la:
Sigurno ce se naci na nekih 20 miliona + neki bonusi, mislim da je ovaj transfer vec prakticno i gotov, za obje strane najbolja solucija.
Da, to bi vjerovatno bila i realna cijena.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 05 jul 2024, 10:58

Kolike su šanse da Demirović zadrži istu formu i iduće sezone, u realno slabom Augsburgu?
Mislim da je izgledniji pad forme, što bi prepolovilo cijenu. Cifra od 20 miliona bi bila jako dobra i to treba prihvatiti
Za Demirovića je Stuttgart mjera.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 05 jul 2024, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 05 jul 2024, 11:01

MoodyHank je napisao/la:
05 jul 2024, 10:57
05 jul 2024, 10:54
MoodyHank je napisao/la:
Da, to bi vjerovatno bila i realna cijena.
Jeste realna. Samo da se zove Demirinho ili Demirgham cijena bi bila x3 i ne bi se pricalo o prelasku u Stuttgart nego u Chelsea, Arsenal, Atl. Madrid sl. Jbg... :mrgreen:

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 jul 2024, 12:12

Ovaj transfer izgleda na dobrom putu da se zavrsi.

Brine me sto oko Dedica i Anela nema neki ozbiljni ponuda, mozda krene sad nakon EP. Dobro bi bilo da se regulise sto ranije, pa da ne zaostaju na pripremama.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 jul 2024, 12:27

Evo, Augsburg je doveo nekog napadača, izgleda da sve ide u pravcu prodaje Demirovića.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 jul 2024, 16:22

Sindikat12 je napisao/la:
05 jul 2024, 12:12
Ovaj transfer izgleda na dobrom putu da se zavrsi.

Brine me sto oko Dedica i Anela nema neki ozbiljni ponuda, mozda krene sad nakon EP. Dobro bi bilo da se regulise sto ranije, pa da ne zaostaju na pripremama.
Ja se bojim za Dedica, da ga ova povreda ne zezne u vezi transfera. Najbitniji dio sezone je propustio i to skoro 2 mjeseca...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 06 jul 2024, 14:14

Romano piše da je Guirassy u BVB “here we go”. To bi, uz činjenicu da je Augsburg doveo novog napadača, trebalo Ermedinu omogućiti transfer u Stuttgart.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 jul 2024, 14:19

MoodyHank je napisao/la:
06 jul 2024, 14:14
Romano piše da je Guirassy u BVB “here we go”. To bi, uz činjenicu da je Augsburg doveo novog napadača, trebalo Ermedinu omogućiti transfer u Stuttgart.
Ako se dogovore klubovi. :mrgreen:

Augsburg ne odustaje od 25 miliona koliko znam. Stuttgart ne zeli dati toliko.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 06 jul 2024, 14:30

DamirT je napisao/la:
06 jul 2024, 14:19
MoodyHank je napisao/la:
06 jul 2024, 14:14
Ako se dogovore klubovi. :mrgreen:

Augsburg ne odustaje od 25 miliona koliko znam. Stuttgart ne zeli dati toliko.
Ma naći će se na nekih 20 i koji milion bonusa i to je to.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 jul 2024, 13:23

Stuttgart je povisio ponudu na 19,5, a Augsburg spusio svoje zahtjeve na 23 miliona. Blizu su dogovora.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jul 2024, 13:52

10 jul 2024, 13:23
Stuttgart je povisio ponudu na 19,5, a Augsburg spusio svoje zahtjeve na 23 miliona. Blizu su dogovora.
Stuttgart ce dozivit pad kao Union Berlin gubitkom najboljih igraca i dovodjenjem "pojacanja" poput Demirovica. Od LP do borbe za opstanak ce da bude.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 10 jul 2024, 14:07

Mogli je napisao/la:
10 jul 2024, 13:52
Stuttgart ce dozivit pad kao Union Berlin gubitkom najboljih igraca i dovodjenjem "pojacanja" poput Demirovica. Od LP do borbe za opstanak ce da bude.
bukvalno, ne vidim po čemu je ovo dobar potez osim eto jedna sezona lige prvaka.

ako je mogao u milan ili bvb budala je ispao sa ovim transferom

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jul 2024, 14:42

Varg je napisao/la:
10 jul 2024, 14:07
Mogli je napisao/la:
10 jul 2024, 13:52
bukvalno, ne vidim po čemu je ovo dobar potez osim eto jedna sezona lige prvaka.

ako je mogao u milan ili bvb budala je ispao sa ovim transferom
Mogao je u Dortmund i Milan isto koliko je Dedic mogao u Arsenal i Barcelonu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 jul 2024, 15:52

Da je mogao, otisao bi.
Sve i da mu nisu mogli garantovati startnih 11 opet igraci poput Demirovica bi dali sve da igraju u jednom od velikana Italije/Njemacke.
Nije sve tako kako mediji laprdaju, de se malo uozbiljite ba.

075 ❤

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jul 2024, 15:58

Stuttgart je najbolja opcija za Ermedina u ovom trenutku
Milan je prevelik klub za sad gdje se odmah trazi efikasnost i pritisak je puno veci, a Stuttgart mu je blizu i igrao je za Stuutgart u omladinskim kategorijama sto mu je olaksica prilikom prilagodjavanja koje nece ni biti potrebnk
Osim Guirasya i Antona Stuutgart nece napustati glavni igraci
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, DanijelTZ, Google Adsense [Bot] i 42 gosta.