insimadop je napisao/la: ↑02 jul 2026, 14:46
ElAn10 je napisao/la: ↑02 jul 2026, 09:09
Jedini nas igrac gdje sam vidio potencijal za najvece klubove, a tek mu je 18 godina
Izvini ali griješiš. Muharemović je jednakog ili 5%-10% manjeg/većeg potencijala od Kerima, svako na svojoj poziciji.
Kerim može postati world class krilo, TOP 10 u svijetu, samo je jako bitno da odabere klub u kojem se bori za titulu ili plasman u Ligu Prvaka, a da zna da će barem 70% utakmica početi od prve minute. Možda čak ni ostanak u Leverkusenu nije loš, za mene bi idealno bilo RB Leipzig, što da ne i Dortmund, mada ne vjerujem da će ga prodati u Njemačku.
Arsenal, ako je istina, nisam siguran da bi i 50% utakmica startao, ali sigurno bi na taktičko-fizičkom planu dosta napredovao. Njegovu poziciju igraju Trossard i Martinelli, ako jedan od njih napusti Topnike, tek tada bih na njegovom mjestu razmislio o toj opciji.
Sa druge strane, Muharemović (iako nije njegova tema) vjerovatno ide u Juventus ili Inter. 1-3 sezone u tom klubu i momak sa 24-26 godina apsolutno može preći u Real, Barcelonu, Liverpool, City, PSG, Bayern, itd. ovisno kome bude potreban stoper, jer potencijal za to zasigurno ima. Drzak, bezobrazan, pametan, pravovremen, dobar u duelu, dobar u skoku, pravovremen i dobar u klizećim (Švicarska je pola sekunde zakasnio), dobar u pas igri, dobar u dugoj lopti, dobar u sistemu sa 2, dobar u sistemu sa 3, dobar pregled igre, dobar za komandovanje odbrane (tu će još nadoći sa godinama), dobar fizički, dobar taktički. Nahvalih ga kao da je najbolji stoper na svijetu, ali sigurno i on može u TOP 10 stopera svijeta kroz koju godinu, a vjerujem u ovog momka da može i u TOP 5.
Cijenim tvoje misljenje i dobru analizu si napravio, nadam se da ce sve biti tako kako si napisao. Ja ne vidim sve bas tako, ostao mi je utisak poslije ovog svjetskog da tarik nazalost nije za najvece domete, ali doduse mora se reci da je momak cesto sam drzo odbranu i bio je stalno pod pritiskom jer smo se skoro cijeli turnir branili. Moje misljenje je da on, ako ovako nastavi i jos napreduje, moze igrati za klubove poput juventusa, aston ville, leipziga itd, sto je svakako vec svjetski nivo fudbala.
Kerim je ako se mene pita ubijedljivo najveci nas potencijal, nemam sta puno reci jer to svak vidi, vidi se odmah da je bolji, vidi se da je specijalan i poseban, ima sve sto moderan igrac mora imati, a tek mu je 18 godina. Dug je put, imas hrpu dobri krilni napadaca, konkurencija je velika, ali vjerujem da kerim moze stici do najveceg nivoa, i zato mislim da nijedan nas igrac nije ni blizu njemu sto se potencijala tice, dedic, muharemovic, bajraktarevic itd su isto top igraci za nase uslove ali ako se mene pita ne kao kerim i ne za najvece klubove.
Ne da neko pogresno shvati, zelim svima da zavrse u realu, ali to je neko moje misljenje