BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Kipar

Pobjeda
199
77%
Neriješeno
17
7%
Poraz
43
17%

Ukupno glasova: 259

Mozambik
Kontakt:

Re: BiH - Lihtenstajn / BiH - Kipar

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2014, 09:22

Yebeni Kipar te pobjedi u Zenici, ljudi nisu pobjedili na strani 7,5 godina. Zadnje dvije godine nisu nikoga pobjedili, a zadnju godinu i po nisu nikome dali gola, i onda neko dodje i napise da ne razumijem kritike.

Boze, ima li te? :roll: :roll:

Ova ekipa sa normalnom taktikom, treba Kipru uvalili 5 komada u Zenici, lagano.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 sep 2014, 09:23

Kako stvari stoje,Safet može raditi šta god hoće.Je li neko od tih nazovi novinara nešto konkretno upitao selektora?Nije,jel' neko iz saveza nešto komentarisao?Nije,oni su zadovoljni kako selektor radi i tačka.Vratili smo se u vrijeme kada je savez bio vlasništvo jednog lica(pušina)samo je sad preimenovano o dioničarsko društvo ljudi u savezu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 10 sep 2014, 09:23

Zenga je napisao/la:zbog cega ne cuvamo prednost od 1-0 nego ko muhe bez glave jos napadamo?
ako trebamo kod kuce cuvat 1:0 protiv yebenog kipra onda bolje da zabranimo fudbal zakonom u drzavi
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 sep 2014, 09:25

Aragon je napisao/la: Sa ovim sastavom ni Murinjo ne bi napravio neki znacajan rezultat, ali da smo trebali dobiti Kipar, morali smo i za to je najveci krivac Pape.
Pa, bi li Jose izveo takav sastav, sa kišom vezista koji ne znaju "đe gone"? Dajte, molim vas...

Svašta ste se vi ovdje napisali, iz krajnosti u krajnost. Ne može se tražiti opravdanje, ljudi.

Safet Sušić:"Nemamo izbora, protiv Kipra moramo pobijediti!"

Eto to. Morali smo. Pustite priče o limitiranom sastavu, igračima, spremi... Sinoć je bilo grešaka, niko nema izgovora.
Safete, snađi se! Sat kuca!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 10 sep 2014, 09:30

neka nasi i u buduce trckaraju krugove na treningu i igraju sege pa ce dogurati do ranga andore......svaki trening isti u pm....i svaki put covjek igra ili bez klasicnog beka, ili bez klasicnog krila.....on ili je drogiran ili je puko totalno!?!?!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2014, 09:34

Aragon je napisao/la:Ne kontam radi cega kritike samo nasparam Susica.
Mi realno imamo dosta ogranicen igracki kadar.
Drugi, odnosno vecina igraca, treci razred Evropskog fudbala.
Sa ovim sastavom ni Murinjo ne bi napravio neki znacajan rezultat, ali da smo trebali dobiti Kipar, morali smo i za to je najveci krivac Pape.
1988risha je napisao/la:Kako god bilo,u ovoj repki nije bilo bitno ko igra na kojoj poziciji,uvijek su trčali,svi do jednog... Niko nije ni pričao o tome ko će nam igrat beka,ko stopera... I pade Belgija 2x u 4 dana :D
slika
Neka nam protiv Belgije nije bio ogranicen kadar. A momci su grizli svih 90 minuta. I takav kadar je igracki bio 5x jaci od Kipra. Izgovora jednostavno ne moze biti i jos domaca utakmica. Sudija poklonio penal i opet.
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 sep 2014, 09:45, ukupno mijenjano 1 put.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 10 sep 2014, 09:43

Ja ne kontam sto neki traze i onaj najmanji razlog za pljuvanje Tin Sušića , pojedinci vjerovatno prate svaki njegov dodir i kretnju kako bi nasli nesto pogresno.

A niko nece da kaze da Lulić nije odigrao postene utakmice za reprezentaciju vec godina dana. Sto bi se Dzeko oslobodio kritika kad je imao priliku da zabije ne jedan nego dva gola...

Necu kriviti igrace nego Susica jer kao prvo igra bez bekova sa 2 stopera koja nisu prije igrali zajedno i cija komunikacija je nula, znaci nema nikakvog dogovora izmedju njih dvojice nit sablona.

I povrh svega pocinje sa Tinom Sušićem i Prcićem koji NE MOGU drzati sredinu terena , tj nisu mogli uspostaviti dominaciju a u isto vrijeme su gušili Pjanića koji nije imao prostora za bilo šta.

Nije mi kriv Vršajević, nego mi je kriv Sušić sto ga forsira iako ne zna.

Zasto niko od medija ne vrsi pritisak na Sušića ?

dentist
Kontakt:

Post Postao/la dentist » 10 sep 2014, 09:45

http://nogolopta.com/?p=4719" onclick="window.open(this.href);return false;

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 10 sep 2014, 09:50

Godinama je Misimovic bio kljuc ove reprezentacije.
Kad je on igrao dobro, reprezentacija je igrala dobro.
To ce se vidjeti u narednim utakmicama.
Niti Pjanic, niti Dzeko nemaju tu osobinu da povuku ostale i da preuzmu igru u svoje ruke.
Od kako je Misimovic pao, pali smo i mi kao reprezentacija i u narednom periodu pad ce se nastaviti.
Na ovo EP cemo vjerovatno otici jer manje vise svi idu, ali za SP 2018. vec sad sa sigurnoscu mogu reci da nemamo nikakve sanse.

Strah me katasrofe protiv Belgije :D
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 sep 2014, 09:52

Losa igra,rezultat toga je poraz. I protiv Lihtenstajna u Tuzli smo bili losi vecim dijelom utakmice,i vidjelo se da nesto ne stima,mnogi su se pravdali da je razlog los teren,kisa... medjutim,mi nismo na adekvatan nacin zamjenili odsutne igrace tj.Misimovica i Spahica. Za njih jednostavno nemamo zamjene,to nisu ni Sunjic ni Prcic,Tino pogotovo... tesko cemo se nakon ovog poraza oporaviti,ali ne treba gubiti nadu..... u dvije naredne utakmice treba nam min. 4 boda da bi ostali u igri za 2,odnosno 3 mjesto!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 sep 2014, 09:58

bosnas_ je napisao/la:Losa igra,rezultat toga je poraz. I protiv Lihtenstajna u Tuzli smo bili losi vecim dijelom utakmice,i vidjelo se da nesto ne stima,mnogi su se pravdali da je razlog los teren,kisa... medjutim,mi nismo na adekvatan nacin zamjenili odsutne igrace tj.Misimovica i Spahica. Za njih jednostavno nemamo zamjene,to nisu ni Sunjic ni Prcic,Tino pogotovo... tesko cemo se nakon ovog poraza oporaviti,ali ne treba gubiti nadu..... u dvije naredne utakmice treba nam min. 4 boda da bi ostali u igri za 2,odnosno 3 mjesto!
Zlazem se da je igra bila losa, ali nije razlog sto Miske I Spaha nisu igrali. Igrali su protiv Nigerije, Egipta, prve protiv Argentine u Americi, obadvije tekme protiv Slovacke, protive Amerike u Sarajevu, pa je igra bila losa. Mi ne igramo kako treba gotovo godinu dana ali i sa tim smo se provlacili pokraj ovih slabijih ekipa ali moralo je nas jednom stignut.

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 10 sep 2014, 10:01

Utakmica sinoc nije samo jedna losa utakmica.

Amerika, dva puta Slovacka, onda na misice one utakmice protiv Li/La reprezentacija, Egipat, Nigeria, sad ovo sinoc.
Mi katastrofalno lose igramo vec odavno.
Susic jeste najveci krivac, ali i da ode malo toga bi se promijenilo jer mi realno nemamo igrace za nesto vise.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 10 sep 2014, 10:03

Evo Lulić napokon!Napokon da neko od igrača progovori dok nije kasno.Za one koji kritikuju Lulića:on nikada nije bio bek, i neći ni biti.Ne može sam držati cijelu stranu,ovo što mu Safet radi je ravno ludilu prvo protiv Nigerije,evo i sinoć protiv Cipra. :twisted: :twisted: A svi šute ko pi*ke,od novinara do čelnika saveza niko neće da progovori.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 10 sep 2014, 10:04

AgentttB je napisao/la:Ne postujem ono sto mi je nametnuto.Ljiljani su krvlju placeni,a bezobraznici su kasnije prihvatili ovo sto im je servirano.
Objasnio.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 10 sep 2014, 10:08

Momci su se trudili, fali nam kvaliteta nazad i to je to. Puno stvari nije jucer stimalo, Pjanic jedan od nasih najboljih igraca je imao los dan, izgubio je 1584 lopte i kao slag na tortu profulao penal. Desava se, sta je tu je. Malo smo se mi digli u nebesa ali relano kod nas su vecinom prosjenic igraci i kada imaju los dan onda mogu izgubiti i od puno slabijih ekipa. Ima jos utakmica za igrati, Kipar ce odbiti bodove jos nekome. Ciljali smo na drugo mjesto i ono nije izgubljeno. Znalo se da protiv Belgije nenamo sta traziti u ovoj grupi. Ali ma ima 2 i trece mjesto i to cemo uspjeti.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 10 sep 2014, 10:11

Nije problem u Prcicu, Tini, problem je u taktici. Postavka igre na papiru 4-1-3-2 donosi neku vrstu dijamant formacije, gdje Tino/Prcic treba da igraju u sirinu, Pjana 10-ka (sto nije, ali moze odigrati) Besic zadnji vezni. Ali, nastala je guzva, Lulic vise vremena proveo na krilu, Avdija ispuhao i cesto nije pokrivao primarnu poziciju. Dva mlada veznjaka u tom momentu nisu znali sta im je ciniti, te pokusavali sa brzim predajama lopti, ne praveci presing na protivnika. Dzeko se vracao u vec tako zgusnutu sredinu, Ibisevic vise vremena iskljucen iz igre. Da je bila malo jaca repka od nama jakog Kipra, dozivili bi vecu katastrofu.

Jedno je jasno, greska je u taktici. Medjutim, i veliki treneri grijese, pa ako nista pokusavaju motivirati igrace, ali Pape nista od toga. Jos se boji priznati da je izriciti krivac.
- Ed Woodward for Prime Minister !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 10 sep 2014, 10:16

Aragon je napisao/la:Utakmica sinoc nije samo jedna losa utakmica.

Amerika, dva puta Slovacka, onda na misice one utakmice protiv Li/La reprezentacija, Egipat, Nigeria, sad ovo sinoc.
Mi katastrofalno lose igramo vec odavno.
Susic jeste najveci krivac, ali i da ode malo toga bi se promijenilo jer mi realno nemamo igrace za nesto vise.
Roma, Lacio, Verder, Frajburg, Stoke, City, Deportivo, Everton, Stutgart, Hofenhajm?? Vjerovatno svi trebaju igrati u Realu?

Mi nikad nismo imali bolju ekipu a tesko da cemo je imati i u buducnosti..
BUDI ŽELJO !!!

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 10 sep 2014, 10:18

Christodoulou: Dva dana smo vježbali akciju za drugi pogodak!
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 10 sep 2014, 10:20

LULIC je talasika, da vece talasike nema!!!!....pa svaki napad ili kontra napad je zaustavio, jer tip mora da loptu prebaci na desnu nogu, i to neki igrac....i dan danas mi nije jasno, kako je uspio do ekipe poput Lacia!....protiv belgije moramo igrati s 10 defanzivni igraca i dzekom, inace nam se pise nevidjeni potop, slusajte sta vam vas gringonja kaze........i juce sam rekao da cemo izgubiti, pa mi se ljudi smiju.......misleci da se ja sprdam s repkom, a ja je isto volim kao i vi, samo sto sam realan.....jer kad ti vidis nas trening, ono trckaranje u krug, sega non stop na programu....dobro smo i prosli....

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 10 sep 2014, 10:23

FCS je napisao/la:Svi mi koji smo do sad kritizirali način na koji Safet Sušić vodi reprezentaciju BiH možda, zapravo, i nismo u pravu: sasvim je moguće da nikada nećemo saznati kakav je on trener

Piše: Ahmed Burić za ****.ba

Kad treba napasti, kao protiv Nigerije na Mundijalu – on zatvori igru. Kad nam je, kao sinoć protiv Kipra, trebala bilo kakva pobjeda, ona se smiješila već od početka. U šestoj minuti imao je 1:0. Veliki, u takvom slučaju, sačuvaju taj rezultat, čak i bez velike igre, i ta utakmica prođe i brzo se zaboravi.

Kad smo već kod «velikih», tu je i jedan aksiom: veliki svoje utakmice počinju s najboljom jedanaestoricom.

Mi smo opet nevoljnih šezdeset minuta gledali eksperiment sa Prcićem i Tinom Sušićem, da bi, kad je skoro «dogorjelo do noktiju», ušli Medunjanin i Hajrović, koji su igri dali i svježibu i ofanzivnost.

Ali, to je uvijek mač sa dvije oštrice. Posljednji Mundijal nam je pokazao da je bezglava ofanziva stvar prošlosti i da utakmice dobiju one ekipe koje se jače osiguraju.

I prije utakmice znali smo da je Kipar 'mala Grčka': nema ništa spektakularno, ali će napatiti svakoga. Nakon drugog gola Christofija, iz udžbeničke kontre, nije ostalo puno vremena da se dignemo. Bešićeva prečka u 82. minuti bila je potvrda crnih slutnji, a onda nam je ukrajinski sudija Aranovski poklonio jedanaesterac koji je Pjanić opucao «školski». No, i za školsku zadaću se može dobiti jedinica. U ovom slučaju – nula.

Tako smo još jednom saznali i da razlika od 121. mjesta na FIFA-inoj listi ne znači ništa, baš kao i to da je kladioničarsko bezumlje postaviti koeficijent od 1.20 na BiH (najuglednija svjetska kladionica William Hill u Londonu čak 1.17). Ali baš kao i u slučaju Safeta Sušića, nikada nećemo saznati kako se tačno određuju narečene kvote. Baš kao što, opet, u Safetovom slučaju ne znamo prema kojem kriteriju određuje taktiku i igrače koji će izaći na teren.

Možda je, dakle, i bolje ovako. Još uvijek ništa nije gotovo, ali ne treba čekati kraj kvalifikacija da bismo znali da se radi o tipu koji nevoljko objašnjava svoje poteze, važne odluke saopštava sebi u bradu, a svako malo nam servira svog sinovca, i prateće «akvizicije».

Jedan sličan primjer, onaj Nike Kranjčara, mogao bi biti poučan kad je u pitanju Sven Tino Sušić. Ne zaboravimo, Niko je bio sasvim solidan igrač, nikako ne za najviše domete, ali je njegov otac izgubio posao nakon što ga je gurnuo u vatru prije nekih koji su objektivno bili bolji, ali nisu nosili zvučno prezime. I zato , u suštini nismo saznali, ni kakav je igrač Niko Kranjčar, a ni kakav je trener njegov otac Cico.

Možda je, dakle, i bolje ovako: ovu ekipu treba sačuvati! Za našu Reprezentaciju zasad bi najbolje bilo ozbiljno provjeriti koliko ona vrijedi. Pod uvjetom da to dopuste njezin selektor, uvijek previše zatvoreni Savez, i uvijek previše otvorena javnost to dozvole. 1-2 protiv Kipra boli, ali više boli osjećaj u kojem vas Neko konstantno vuče za nos.

joj Bure! možeš ti biti i dopisnik france footballa i biti jedan od onih koji su privilegovani i biraju zlatnu loptu, ali ne seri svega ti!
mi smo davno saznali kakav je pape trener, elem nikakav, nema blage veze sa taktikom i strategijom! isto kao što smo davno saznali kakav je igrač, elem najbolji koga smo ikad imali.
ja shvatam dragi moj Bure da si ti kao novinar zadužen da sereš ko foka, ali mojne, stipu to, ovo je jasno ko dan!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 10 sep 2014, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, sirBobbyMoore i 16 gostiju.