Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Burundi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Burundi » 30 nov 2014, 19:31

Elegant copy-paste :urnebes:
DD

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 nov 2014, 19:34

Elegant je napisao/la:Ova tema je dovoljan dokaz da ce novi selektor BiH ma ko god bio, biti na teskim kritikama samo radi ovih silnih igraca.

Da pozove jednog, opet nece valjati jer nije pozvao drugog.
Druze Elegant vazan je igracki kvalitet da to pravi selektor ne propusta. Najvazniji je napadac i njih je najteze stvoriti. Zato druge selekcije uvijek imaju treceg, cetvrtog napadaca. Seferovic nije kao ostali igraci takvih igraca je jako malo i to bi trebao biti prioritet a svi znamo da je Pape bio protiv gomilanja igraca. E sada treba stvorit tog drugog-treceg napadac. Velika greska selektora najveca od svih. Hajde stopera ce uvijek biti pa i veznjaka. Krilo moze nekako pokriti i bek ali vrhunskih napadaca je jako jako malo posebno tog kvaliteta. Mozda nije zelio da uvrijedi Vedu pa ga zato nije zvao.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2014, 19:37

Ajax je napisao/la:Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo."

Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu.

"Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."
Tako je umotavao i na izboru za idola nacije koji mu je ovaj portal dodjelio.U ostalom na prvi poziv Hitzfe ni sekunde se nije dvoumio kao ni Izmo.Samo sto je ovaj drugi izvisio zbog odlicnog njuha Hitzfe.
Ta prica oko Seferovitza je davnih dana izvakana i prezvakana.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 nov 2014, 19:41

harishp je napisao/la: Tako je umotavao i na izboru za idola nacije kojimu je ovaj portal dodjelio.U ostalom na prvi poziv Hitzfe ni sekunde se nije dvoumio kao ni Izmo.Samo sto je ovaj drugi izvisio zbog odlicnog njuha Hitzfe.
Ta prica oko Seferovitza je davnih dana izvakan i prezvakana.
Po meni nije. Ja imam jedno pitanje za tebe. Dali mozes ti jednom priznati da je Pape bar nesto pogrijesio ? Tacno je da mu je Hitzfeld poslao poziv da igra z A selekciju Svice i ne samo to nego je bio cak i starter u tim utakmicama. Ipak je on prosao sve njihove selekcije a sada se mu je nudilo da bude prvi napadac Svice. A Pape je izjavio u to vrijeme da je logicno da igra za njih. Kako bi ti reagovao da si bio na mjestu igraca. Jedan mu nudi sve a drugi skoro nista. Seferovic je po meni najveca greska Safeta veca i od Kipra ili Nigerije. Jer se radi o napadacu za sljedecih 10 godina. Jedini on je po meni mogao da zamjeni Dzeku na pravi nacin. Ako se jako brzo ne stvori neki bar potencijalni napadac to ce se tako i pokazati. Zato se nijedna pametna reprezentacija ne odrice potencijalnih vrhunskih napadaca jer takvih igraca nemas nikad previse odnosno dovoljno.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2014, 19:54

Ajax je napisao/la:
harishp je napisao/la: Tako je umotavao i na izboru za idola nacije kojimu je ovaj portal dodjelio.U ostalom na prvi poziv Hitzfe ni sekunde se nije dvoumio kao ni Izmo.Samo sto je ovaj drugi izvisio zbog odlicnog njuha Hitzfe.
Ta prica oko Seferovitza je davnih dana izvakan i prezvakana.
Po meni nije. Ja imam jedno pitanje za tebe. Dali mozes ti jednom priznati da je Pape bar nesto pogrijesio ? Tacno je da mu je Hitzfeld poslao poziv da igra z A selekciju Svice i ne samo to nego je bio cak i starter u tim utakmicama. Ipak je on prosao sve njihove selekcije a sada se mu je nudilo da bude prvi napadac Svice. A Pape je izjavio u to vrijeme da je logicno da igra za njih. Kako bi ti reagovao da si bio na mjestu igraca. Jedan mu nudi sve a drugi skoro nista. Seferovic je po meni najveca greska Safeta veca i od Kipra ili Nigerije. Jer se radi o napadacu za sljedecih 10 godina. Jedini on je po meni mogao da zamjeni Dzeku na pravi nacin. Ako se jako brzo ne stvori neki bar potencijalni napadac to ce se tako i pokazati. Zato se nijedna pametna reprezentacija ne odrice potencijalnih vrhunskih napadaca jer takvih igraca nemas nikad previse odnosno dovoljno.
Pogrijesio je naravno u dosta slucajeva,vidis kako Vaha ne grijesi sa BIH repkom :mrgreen:
Ali natucati mu za ovog uhljupa Seferovitza i uopste ga spominjati na ovim temama je nista drugo nego debilizam.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 30 nov 2014, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 30 nov 2014, 19:56

Ajax je napisao/la:
Tekst koji si postavio :
Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom
I dodje li da poprica?

Covjek koji je obecao doci u Ljubljanu zajedno sa Hajrovicem mladjim, savez mu i kartu obezbjedio, da bi nakon poziva Hitzfelda odyebao sve nas. Prestanite suplje pisati. On je ljigavac nevidjeni, kao i Hamza mu babo. Uvukli se u pakas Svicarcima, kao nasi mnogi u dijaspori koji se uvlaci tamosnjim sugradjanima. Dovoljno mi je ovdje u Austriji da gledam sta nas narod sebi dopusta i koliko nisko pada. Sa rodjenom dijecom ih sramota da pricaju bosanski ukoliko su na javnom mjestu, da se slucajno nebi uvrijedile svabe. NULA PONOSA!

Ko god je htjeo i zaigrao je za BIH, a posjedovao kvalitet, ko nije , nije ni zaigrao.
Ne pravite bespotrebno pritisak i na novog selektora, zbog kojekakvih picopjevaca.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ren_hz
Kontakt:

Post Postao/la ren_hz » 30 nov 2014, 20:00

Ajax je napisao/la:Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo."

Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu.

"Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."
Ma kao dan je jasno i cisto ko je kriv sto smo izgubili i Seferovica i Tankovica, a mozda i Halilovica.
Odveo nas je na SP ali nanio i toliko stete, koja ce se tek u buducnosti osjetiti. Mi trenutno ni u U17 nemamo napadaca koji obecava - a mogli smo makar Seferovica imati.

Bravo za Eldina Hadzica. :thumbup: Bas bih volio da se nadje na prvom spisku buduceg selektora, samo da vidimo ima li kvalitet ili ne.
Nadam se da buduci selektor nece ignorisati ovakve igrace, tipa Hadzica, Nadarevica, Kodre jer igraju u drugim ligama - a pri tom uredno dijeliti pozive onima iz druge turske lige.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 nov 2014, 20:07

emir79 je napisao/la: Ko god je htjeo i zaigrao je za BIH, a posjedovao kvalitet, ko nije , nije ni zaigrao.
Ne pravite bespotrebno pritisak i na novog selektora, zbog kojekakvih picopjevaca.
Emire to meni izgleda previse pojednostavljeno. Nista nije crno bijelo i to se je pokazalo najvise kod naprimjer Hajrovica. Mislim da je Seferovic dobio u najgore moguce vrijeme taj poziv za A selekciju Svice i to je promjenilo stvari jer ocigledno je imao zelju i da zaigra za nas. Ti moras da razumijes jednu stvar. Kod vecina buducih mladih igraca ce biti jako bitan tajmnig. Znaci ko prije nagovori tog igraca za tu selekciju ce igrati. Sve sto je bolji igrac ( a Seferovic je bio prebitan za njih jer su najtanji na toj poziciji ) vise ce ga nagovarati maticni savez. Mi nemamo luksuz da cekamo da se igrac 100% razvije jer tada je vec kasno. Igraca treba prije nagovoriti cim pokaze veliki talenat pa ako se razvije u igraca super a ako ne nikom nista. Ovako da se ceka da on postane mega zvijezda na kraju mi gubimo jer niko nije lud da se odrice tako dobrog igraca.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 nov 2014, 21:45

Kakva golcina Eldina Hadzica za Zaragozu. :clap:

http://www.youtube.com/watch?list=UUs3G ... V7S0#t=171
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 30 nov 2014, 22:01

Buric se vratio, branio u pobjedi Lecha 3:0.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 nov 2014, 22:10

Ovo sve pokazuje da IMAMO igraca. Ti igraci NISU nivo Dzeke ili Pjanica(logicno jel), ali su dovoljan nivo da niko ne moze reci "nisam imao koga ubaciti". Pa ni Izraelovi igraci ne igraju u jacim ligama pa nas poderase ljudi.
Celik!3,2,2.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 nov 2014, 22:11

Consigliere je napisao/la:Kakva golcina Eldina Hadzica za Zaragozu. :clap:

Smekerski :thumbup: :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 nov 2014, 22:14

ko Raul birvaktile
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 30 nov 2014, 23:55

JEl ima pravo nastupa Arsnanagic za nas? nesto nisam upoznat s tim a gledao sam ga malo protiv Rijeke prije par dana, i pored crvenog meni se cini nije lose igrao, a visok korpulentan..lici na stopera ako nista drugo :D

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 01 dec 2014, 00:31

ren_hz je napisao/la:Ma kao dan je jasno i cisto ko je kriv sto smo izgubili i Seferovica i Tankovica, a mozda i Halilovica.
Ako su Mujdza, Hibic, Papac i Halilovic stari mogli igrati za mlade HR repke a onda za BiH A-selekciju onda vala mogu i Tankovic i Halilovic Jr. Jos uvijek nije kasno, ali se moraju obici svi nasi talenti, zaposliti posebnog covjeka za to u NSBiH, a selektor ko god da bude neka obidje 2-3 najaktuelnija igraca.

Seferovic je bolji od Ibisevica (u ovim godinama), pa mozda cak i od Dzeke koji je tada tek dosao u Wolfsburg. Ovaj je vec igrao za Fiorentinu, Real Sociedad (CL) i standardan je u BL, kao i za Svicu.... Seferovic je takodjer bolji od Jelavica, Petrica u njegovim godinama, koji su igrali po Hajduku i Grasshoppersima koliko pamtim - a i ovi kockasti su Bosanci/Hercegovci
:bih:

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 01 dec 2014, 07:06

Cartman je napisao/la:Kad se sjetim pojedinih strucnjaka koji su tvrdili da je Arslanagic vec bolji od Spahe. :puke:

Mi smo u svojoj istoriji imali tri dobra stopera, Hibic, Spahic i Konjic. Ostalo buranija, i prije i sada. I tako ce izgleda bit godinama.
+ Varešanović.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 dec 2014, 08:20

Sabinho je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Kakva golcina Eldina Hadzica za Zaragozu. :clap:

Smekerski :thumbup: :thumbup:
:kafa:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 dec 2014, 11:05

Auu jbt, kakva golčina :tokralju:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 dec 2014, 11:14

daj ba vise izbrisi potpis, vratio se cartman :kafa:

:tralala:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 dec 2014, 11:19

Ma mrsko mi stavljati ga svake sedmice iznova :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MiranGlasnic, zaostrog i 32 gosta.