Pa tako vecina boljih klubova iz regije i radi. Zbog toga valjda i imamo akademiju. Apsolutno se slazem s tobom.ado-hz je napisao/la:Nesto sam razmisljao bezveze, i evo recimo neka je prosjecna plata igraca naseg 4000KM, mozda je manje al nije ni vazno. Neka imamo 25 igraca na platnom spisku sa tom platom to je 100.000KM.
Jel tesko dovesti 7 pojacanja al bas vrh igraca i dat im platu 10.000KM a za te pare mozes dovesti extra igrace koji bi prekucali nasu ligu. Znaci na njih bi potrosio 70.000KM, ostalih 18 igraca bih cinilo nasa djeca iz akademije i neki mladi igraci iz nase lige. Ostalo bi za tebe igrace 30.000KM al eto dodam da to bude 40.000KM, znaci samo 10.000KM vise sto nije neka velika lova i njih 18 mladih iz akademije bi imalo platu 2222KM, sto nije mala plata. Jel to lose i ako je lose zasto je lose...ili bi bilo dobro...da vas cujem.
Takav tim od 7 extra igraca, tipa Benke sa 3-4 mlada top igraca iz akademije po meni bi prekicalo ligu. Ova bacanje para na platu 15 podjenakih nekvalitetnih igraca je uzas da te Bog sacuva.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
- ThrillerHz
- Kontakt:
Samo mi nije jasno kako to da samo Cala snosi odgovornost, a ne i ostali clanovi strucnog stabaPitarBordo je napisao/la:Joj kad pobjedimo nikad lošiji Čelik i onda taman da slaviš pobjedu, Uprava kaže da će Repuh ostati do kraja sezone na kormilu.
1946~
Ja vjerujem da je prosjek plate posle stana hrane poreza i same plate igracima preko 8000 km.
A 7 benka da imas za 70 k km mjescno je smjesno. Benko je imo 500k $ platu godisnje.
Sanel jahic je trazio od zelje 7.5 k km mjesecno plus binusi stanarina itd. Igrac koji je tad imo 35 godina a zadnje tri godine covjek nije ni treniro fudbal. Umene Jaran je igro za vitez prije 10 gidina kad su bili 2 liga plate su bili od 800 km do 30000 km
Moje misljenje 5 igraca kosto je Rahmanivic, mihojevic,piric, ordagic dat im platu 10k km plus 50k km bonusa za titulu ugovor na 6 godina 5 igraca po 7 km tipa krste pavlovic srednje klase plus bonus od 25 k km ostalo akademija i odpad iz tuzle bekici ahmetivici itd njima dat po 5 km plus bonus od 10 km i to je to.
To izadze oko 150k km mjesecno sa bonusima =1.8 m km
I sa ostalim triskovima opet to nije puno znaci neki 3m $ bi bilo dovoljno da popisamo sirotinju. ZNACI OCUH BI NAM TREBO DAT SAMO NEKI 1.5 m$ gidisnje (mi mozemo resto navuc) da pokaramo sirotinju
A 7 benka da imas za 70 k km mjescno je smjesno. Benko je imo 500k $ platu godisnje.
Sanel jahic je trazio od zelje 7.5 k km mjesecno plus binusi stanarina itd. Igrac koji je tad imo 35 godina a zadnje tri godine covjek nije ni treniro fudbal. Umene Jaran je igro za vitez prije 10 gidina kad su bili 2 liga plate su bili od 800 km do 30000 km
Moje misljenje 5 igraca kosto je Rahmanivic, mihojevic,piric, ordagic dat im platu 10k km plus 50k km bonusa za titulu ugovor na 6 godina 5 igraca po 7 km tipa krste pavlovic srednje klase plus bonus od 25 k km ostalo akademija i odpad iz tuzle bekici ahmetivici itd njima dat po 5 km plus bonus od 10 km i to je to.
To izadze oko 150k km mjesecno sa bonusima =1.8 m km
I sa ostalim triskovima opet to nije puno znaci neki 3m $ bi bilo dovoljno da popisamo sirotinju. ZNACI OCUH BI NAM TREBO DAT SAMO NEKI 1.5 m$ gidisnje (mi mozemo resto navuc) da pokaramo sirotinju
Bgm sad samo kak.is da bi bio na solji....zar nisi plakao ovdje mjesecima da ode Cala? Evo otisao covjek...budi sretan minut bar...normalno da nece zurit i ne trebaju...tjeranje drugog prije kraja sezone nije cilj....a to sto si ti nezadovoljan apsolutno svakim razvojem situacije je kao sto rekoh do tebe iskljucivo....PitarBordo je napisao/la:Ne kontam kako je moj komentar napad na HZ ili na koji način aludira da treba "uletiti na stadion" ili slično. Jednostavno moj stav, nemam filtera, tako je kako mislim i napisano. Horde su u prošlosti Klub vraćale na fabričke postavke gotovo uvijek kad se išlo u smjeru brukanja i sramote kluba. Očekujem od njih da to i sada rade, oprosti što mi transparenti na mostovima na Obali ne predstavljaju ono što sam očekivao od njih u sedmici kada šef struke diže sidro i ostavlja ekipu s kurrcem u ruci, a na to sve uprava izjavi "nećemo žuriti s novim trenerom" i ništa više od toga.belosevic28 je napisao/la:Ma ima par likova kojima si idol pa se zalijepe na svaki tvoj post pa onanisu na njegaNa stranu to, sa vecinom postova se i ja slazem, klub nam je u qrcu, ali na negativan nacin prokomentarisati ovaj potez Hz, to nmgu da provarim... Sta su trebali, uletiti na stadion, centrirati umjesto Bekica, dovesti igrace umjesto Ihtijarevica...?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Sumnjam u to da imas pofin broj godina onda...Evander je napisao/la:Tezim vremenima?
Ja ih se ne sjecam. A imam pofin broj godina
Kako dodje cika Tan ako je sve bilo med i mlijeko?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- TobeYarabi
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Sa sportskog aspekta nije bilo vala gore. U doba viršli, kad je Varešanović vodio ekipu sastavljenu 100% od djece Sarajeva, klub je završio na drugom mjestu. Sad nam slijedi borba za Evropu kao i lani, prije nikad nije bila upitna.DenchiNL je napisao/la:Sumnjam u to da imas pofin broj godina onda...Evander je napisao/la:Tezim vremenima?
![]()
![]()
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Osttribine
- Kontakt:
I sve ste to zakljucili na osnovu jednog kola i poraza, da nam slijedi borba za Evropu, da je sezona vec izgubljena, neki idu tako daleko pa kazu daj Boze i da udjemo u LzP. Nema vecih bolesnika od nas pitara, nikakve sredine, iz krajnosti u krajnost se ide. Ocekujem ukoliko pobjedimo sutra tamo da ce pojedinci poceti pisati, daj nam dva pojacanja i napad na titulu, do prvog kiksa.
Nemoj tako, jos je samo 31 kolo do kraja. Sta se moze uraditi za samo 31 kolo ?Osttribine je napisao/la:I sve ste to zakljucili na osnovu jednog kola i poraza, da nam slijedi borba za Evropu, da je sezona vec izgubljena, neki idu tako daleko pa kazu daj Boze i da udjemo u LzP. Nema vecih bolesnika od nas pitara, nikakve sredine, iz krajnosti u krajnost se ide. Ocekujem ukoliko pobjedimo sutra tamo da ce pojedinci poceti pisati, daj nam dva pojacanja i napad na titulu, do prvog kiksa.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jel na BHT-u veceras Zrinjski?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Osttribine
- Kontakt:
Ali fkt, uvijek jedni te isti mudruju iz dana u dan, znamo svi da je siguacija takva kakva jeste, ali svakodnevno negativu prosipati po forumu to ne kontam. I ovakvi kakvi jesmo bicemo u borbi za titulu, liga nam je takva kakva jeste, mozda cak i nikad losija, ali nije to samo nasa krivica. Svaka cast za ovaj potez HZ i animiranje raje za gostovanje sutra, nema sumnje da ce nas sutra biti fina brojka tamo.Mokes je napisao/la:Nemoj tako, jos je samo 31 kolo do kraja. Sta se moze uraditi za samo 31 kolo ?Osttribine je napisao/la:I sve ste to zakljucili na osnovu jednog kola i poraza, da nam slijedi borba za Evropu, da je sezona vec izgubljena, neki idu tako daleko pa kazu daj Boze i da udjemo u LzP. Nema vecih bolesnika od nas pitara, nikakve sredine, iz krajnosti u krajnost se ide. Ocekujem ukoliko pobjedimo sutra tamo da ce pojedinci poceti pisati, daj nam dva pojacanja i napad na titulu, do prvog kiksa.
Koga vi imate zaposlenog u klubu?Osttribine je napisao/la:Ali fkt, uvijek jedni te isti mudruju iz dana u dan, znamo svi da je siguacija takva kakva jeste, ali svakodnevno negativu prosipati po forumu to ne kontam. I ovakvi kakvi jesmo bicemo u borbi za titulu, liga nam je takva kakva jeste, mozda cak i nikad losija, ali nije to samo nasa krivica. Svaka cast za ovaj potez HZ i animiranje raje za gostovanje sutra, nema sumnje da ce nas sutra biti fina brojka tamo.Mokes je napisao/la:Nemoj tako, jos je samo 31 kolo do kraja. Sta se moze uraditi za samo 31 kolo ?Osttribine je napisao/la:I sve ste to zakljucili na osnovu jednog kola i poraza, da nam slijedi borba za Evropu, da je sezona vec izgubljena, neki idu tako daleko pa kazu daj Boze i da udjemo u LzP. Nema vecih bolesnika od nas pitara, nikakve sredine, iz krajnosti u krajnost se ide. Ocekujem ukoliko pobjedimo sutra tamo da ce pojedinci poceti pisati, daj nam dva pojacanja i napad na titulu, do prvog kiksa.
- Osttribine
- Kontakt:
Sad za sad samo uza rodbina, a u slijedecem mandatu sira rodbina i komsiluk:Dhilmo je napisao/la:Koga vi imate zaposlenog u klubu?Osttribine je napisao/la:Osttribine je napisao/la:I sve ste to zakljucili na osnovu jednog kola i poraza, da nam slijedi borba za Evropu, da je sezona vec izgubljena, neki idu tako daleko pa kazu daj Boze i da udjemo u LzP. Nema vecih bolesnika od nas pitara, nikakve sredine, iz krajnosti u krajnost se ide. Ocekujem ukoliko pobjedimo sutra tamo da ce pojedinci poceti pisati, daj nam dva pojacanja i napad na titulu, do prvog kiksa.
Ali fkt, uvijek jedni te isti mudruju iz dana u dan, znamo svi da je siguacija takva kakva jeste, ali svakodnevno negativu prosipati po forumu to ne kontam. I ovakvi kakvi jesmo bicemo u borbi za titulu, liga nam je takva kakva jeste, mozda cak i nikad losija, ali nije to samo nasa krivica. Svaka cast za ovaj potez HZ i animiranje raje za gostovanje sutra, nema sumnje da ce nas sutra biti fina brojka tamo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Organizacijski nije bilo bolje ali na terenu da, vazda drugi bili bez problema i to sa ogromnim dugom.DenchiNL je napisao/la:Sumnjam u to da imas pofin broj godina onda...Evander je napisao/la:Tezim vremenima?
![]()
![]()
Ovi sto se nasrase odjednom ko da je u klubu eto prosjecna situacija pa eto ljudi seru bezveze. Samo sto je Crnkic otisao i sto Said ne trenira je dovoljno da se svi zamisle koliko su ljudi u klubu zaista nesposobni , a gdje je ispadanje od konobara pa samaranje od madjara , pa igra koja ne lici ninasta , pa Ivetic koji pokriva 8 pozicija u timu , pa mi dva halfa imamo samo , gdje je havarija da dodjemo u situaciji da 1 kolo ostanemo bez trenera koji je morao ic poslije Zarije ako je vec trebao ic , gdje je ta akademija ( par terena i koliba) pa pogledaj klubove koje su dobili bilo kakvu injekciju finansijsku kako napreduju , gdje je Evropsko Sarajevo , gdje je Duljevic ( milion stvari nabrojat koje su obecane i nista ) , djeca iz akademije nam hodaju po probama ect ect, pa ako vam radi neko u klubu ok razumjem, al ako nije sta vam je , pa normalno je kritikovati kad idemo silaznom putanjom vertikalno od Borusije . pa raja je bila jako strpljiva ja mislim , al ovo ne lici ninasta vise .
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 29 jul 2017, 10:07, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Onaj Duljević jos nije nasao klub a lige su vec pocele u svim drzavama, nije ni pripreme odradio..
Sto se mene tice nek crkne , al ovi obecavaju stvari koje ne mogu isporucit i on je obecan , jedno kazu , za par dana ko da nisu rekli , gdje je Crnkic , gdje je half , trenera biraju pihhh . covjek bi reko to je analiza aman , a svi znamo sta je , samo da se raja zamanta oko necegMortemHz je napisao/la:Onaj Duljević jos nije nasao klub a lige su vec pocele u svim drzavama, nije ni pripreme odradio..
- Osttribine
- Kontakt:
I sta predlazes da seremo kao i vas nekoliko iz dana u dan jedno te isto. Sve to sto si napisao zna i svaki navijac Sarajeva, ali ne vidim svrhu pisati svaki dan na forumu o tome. Kazem ti i ovakvi kakvi smo opet cemo se boriti za titulu, a to dovoljno govori o nasoj ligi. I te price konobari ribari, to je moglo prije 15, 20 godina proci, htjeli priznati ili ne danas svi igraju fudbal, dokaz su i rezultati iz godine u godinu tih satro konobarskih klubova. Nazalost i oni nas polako sustizu ako ne i prestizu, ali to nije samo do naseg kluba nego cjelokupne lige.paulus je napisao/la:Ovi sto se nasrase odjednom ko da je u klubu eto prosjecna situacija pa eto ljudi seru bezveze. Samo sto je Crnkic otisao i sto Said ne trenira je dovoljno da se svi zamisle koliko su ljudi u klubu zaista nesposobni , a gdje je ispadanje od konobara pa samaranje od madjara , pa igra koja ne lici ninasta , pa Ivetic koji pokriva 8 pozicija u timu , pa mi dva halfa imamo samo , gdje je havarija da dodjemo u situaciji da 1 kolo ostanemo bez trenera koji je morao ic poslije Zarije ako je vec trebao ic , gdje je ta akademija ( par terena i koliba) pa pogledaj klubove koje su dobili bilo kakvu injekciju finansijsku kako napreduju , gdje je Evropsko Sarajevo , gdje je Duljevic ( milion stvari nabrojat koje su obecane i nista ) , djeca iz akademije nam hodaju po probama ect ect, pa ako vam radi neko u klubu ok razumjem, al ako nije sta vam je , pa normalno je kritikovati kad idemo silaznom putanjom vertikalno od Borusije . pa raja je bila jako strpljiva ja mislim , al ovo ne lici ninasta vise .
Da.MortemHz je napisao/la:Jel na BHT-u veceras Zrinjski?
"Sa prkosne Majevice, legenda se Bosnom širi, Teočanska prva gazi na slobodu zemlja miri. Sa prkosne Majevice, vjetrovi mu ime zbore, gdje njegova noga kroči slobodarske sviću zore..."
Ma trebamo im pljeskat , pobogu ovo je forum , svako ima pravo na misljenje , tako i ti . Ti kazes dobro je Ja i neki drugi mislimo da je uzasno . Mi smo dobili milion neispunjenih obecanja , raja je bila strpljiva , ajde , treba vremena , al kako vrjeme odmice sve je gore i naravno da neki vise ne mogu trpit ovaj nivo amaterizma posebno kad vide da klubovi u okolini , ma nije samo u okolini , madjari su ispali al su ispali sa odlicnom igrom od dobre ekipe , i oni su ispred nas , za mene je to sramotno , al ne samo napredak kluba vec totalna nonsalancija kako se ovaj klub sramoti i uzima plata za isto.Osttribine je napisao/la:I sta predlazes da seremo kao i vas nekoliko iz dana u dan jedno te isto. Sve to sto si napisao zna i svaki navijac Sarajeva, ali ne vidim svrhu pisati svaki dan na forumu o tome. Kazem ti i ovakvi kakvi smo opet cemo se boriti za titulu, a to dovoljno govori o nasoj ligi. I te price konobari ribari, to je moglo prije 15, 20 godina proci, htjeli priznati ili ne danas svi igraju fudbal, dokaz su i rezultati iz godine u godinu tih satro konobarskih klubova. Nazalost i oni nas polako sustizu ako ne i prestizu, ali to nije samo do naseg kluba nego cjelokupne lige.paulus je napisao/la:Ovi sto se nasrase odjednom ko da je u klubu eto prosjecna situacija pa eto ljudi seru bezveze. Samo sto je Crnkic otisao i sto Said ne trenira je dovoljno da se svi zamisle koliko su ljudi u klubu zaista nesposobni , a gdje je ispadanje od konobara pa samaranje od madjara , pa igra koja ne lici ninasta , pa Ivetic koji pokriva 8 pozicija u timu , pa mi dva halfa imamo samo , gdje je havarija da dodjemo u situaciji da 1 kolo ostanemo bez trenera koji je morao ic poslije Zarije ako je vec trebao ic , gdje je ta akademija ( par terena i koliba) pa pogledaj klubove koje su dobili bilo kakvu injekciju finansijsku kako napreduju , gdje je Evropsko Sarajevo , gdje je Duljevic ( milion stvari nabrojat koje su obecane i nista ) , djeca iz akademije nam hodaju po probama ect ect, pa ako vam radi neko u klubu ok razumjem, al ako nije sta vam je , pa normalno je kritikovati kad idemo silaznom putanjom vertikalno od Borusije . pa raja je bila jako strpljiva ja mislim , al ovo ne lici ninasta vise .
Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 7 gostiju.