Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Vehabije najdosljednije slijede Islam, bukvalno ih zbog toga i ne vole ljudi.
Let's talk about SIX baby!
**** ti to, Iranci su intelektualci i gospoda za ostatak muslimana.Fowl95 je napisao/la:
Nakon ove rasprave postao sam ex-shia.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Znači prvi put kad sam od ovog lika koji je ex-muslim i na zayebanciju shvatio zašto su se podijelili muslimani. I da zapravo ima smisla i jedno i drugo, a ljudi se pobiše ko je u pravu. Debili.Heller je napisao/la:**** ti to, Iranci su intelektualci i gospoda za ostatak muslimana.Fowl95 je napisao/la:
Nakon ove rasprave postao sam ex-shia.
43:38 - 43:56
Jedan od najpriznatijih sufijskih sejhova bi rado stuk'o koji vinjak s papom.
To su nasa braca sufijanderi, sekta koja je najbliza zabludjelim sijama. Oni se kod turbeta i kaburova mole svojim umrlim sejhovima i ubijedjeni su da im oni kod Allaha preko stele mogu pribaviti korist i otkloniti stetu. Da Uzviseni sacuva muslimane u ovoj zemlji i sto dalje ih udalji od tekijasa i sufijandera, jer su oni, nakon sacice sija, najveci neprijatelji islama u njoj!
Jedan od najpriznatijih sufijskih sejhova bi rado stuk'o koji vinjak s papom.
Imaš pp, tek sam vidio postove.Captain4 je napisao/la: Hvala drug.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ne razumijem stvarno zbog čega tolika mržnja prema Sandžaklijama općenito ? Vjerovatno ljubomora i zavist, od tradicije, sloge, bratstva, zajedništva pa do uspjeha.Federer17 je napisao/la:
Kod muslimana je to drugacija stvar. Nas prvo povezuje vjera, pa tek onda nacija.
Ne govorim to za tebe, već za dotičnog kojeg si ti citirao ( i za svakoga sa tim stavom ), ne da mi se istog citirati.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Kako kad su Srbi branili Bosnu ? Čuj Srbi ne vole SrbeHeller je napisao/la:Pa ne vole ljudi Srbe ****.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Vjerovatno vas ljudi ne vole jer ste ko čopor, vučete jedan drugog i getoizirate se te istiskujuete domoroce. Još ste konzervativni, neću reć zaostali, s Bosnom nemate ama baš ništa, ni jezik ni običaje, ni kulturu, više ste Bošnjakizirani Albanci.Derdiyok je napisao/la:Kako kad su Srbi branili Bosnu ? Čuj Srbi ne vole SrbeHeller je napisao/la:Pa ne vole ljudi Srbe ****.
Nullius in verba
Mah, ne znam ni ja. Meni su (steDerdiyok je napisao/la: Ne razumijem stvarno zbog čega tolika mržnja prema Sandžaklijama općenito ? Vjerovatno ljubomora i zavist, od tradicije, sloge, bratstva, zajedništva pa do uspjeha.
Ne govorim to za tebe, već za dotičnog kojeg si ti citirao ( i za svakoga sa tim stavom ), ne da mi se istog citirati.
Pa fino objašnjavam, vidiš da ništa nisam osovo. Odo se podaprat pa u ćivot.Kulesza je napisao/la:Helćo uzmi tablete za smirenje, pjeni ti iz usta ovih par danaHeller je napisao/la:Vjerovatno vas ljudi ne vole jer ste ko čopor, vučete jedan drugog i getoizirate se te istiskujuete domoroce. Još ste konzervativni, neću reć zaostali, s Bosnom nemate ama baš ništa, ni jezik ni običaje, ni kulturu, više ste Bošnjakizirani Albanci.
Prvo Kurdi, onda reis, sad ćeš zbog Sandžaklija bezveze dizat tlak, a potreban si ovom forumu
Nullius in verba
nazivas nekog zaostalim ako je iz sandzaka tu jedino ti mozes biti zaostao ako tako dijelis je li neko zaostao ili nije
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas
Nisam mislio zaostali ko ti u razvoju, već u vremenu.ItsRamiz je napisao/la:nazivas nekog zaostalim ako je iz sandzaka tu jedino ti mozes biti zaostao ako tako dijelis je li neko zaostao ili nije
Nullius in verba
- Nail for Real
- Kontakt:
Kavazovic je dobar covjek, samo mislim da je u toksicnoj sredini
. Mislim, nema sta, neka mu je po hajru, ljudi su glasali i to je to.
Licno, smatram da je Muftija i vise nego sposoban i kvalifikovan da vodi ovakvu zajednicu i da je covjek sa pravim idejama, ali ocito politicki trenutak je bio protiv njega ovoga puta.
A momci, on pripada IZ u BiH, zato je i bila cijela frka 2007.godine kada je SANU orkestrirala ono cijepanje dijela IZ u Srbiji, tako da, imao je puno pravo da se kandiduje. To sto vi ne podnosite Sandzaklije, to je vasa stvar koja ocito nema veze sa islamom.
Licno, smatram da je Muftija i vise nego sposoban i kvalifikovan da vodi ovakvu zajednicu i da je covjek sa pravim idejama, ali ocito politicki trenutak je bio protiv njega ovoga puta.
A momci, on pripada IZ u BiH, zato je i bila cijela frka 2007.godine kada je SANU orkestrirala ono cijepanje dijela IZ u Srbiji, tako da, imao je puno pravo da se kandiduje. To sto vi ne podnosite Sandzaklije, to je vasa stvar koja ocito nema veze sa islamom.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
a jest kad te neko spusti ili uzmes vrijedjati ili nestanesHeller je napisao/la:Nisam mislio zaostali ko ti u razvoju, već u vremenu.ItsRamiz je napisao/la:nazivas nekog zaostalim ako je iz sandzaka tu jedino ti mozes biti zaostao ako tako dijelis je li neko zaostao ili nije
fino helco fino
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
- IlProfessore
- Kontakt:
Ja ipak mislim da ih ne vole zbog raznošenja po koncertima, ulijetanju među ljude sa kamionima, furanjem džeka trbosjeka, rezanjem glava nevinih ljudi, tekfirenja i ubijanja drugih muslimana, te zbog njihovih terorističkih organizacija poput isila, al-kaide, boko harama, nusre itd.Fowl95 je napisao/la:Vehabije najdosljednije slijede Islam, bukvalno ih zbog toga i ne vole ljudi.
Ne vole ih također zbog pljuvanja mevluda, ilahija, zikrova, Ajvatovice, vjerskih autoriteta, unošenju razdora među džematlije i sl. a potpunom tišinom i povlačenjem u mišje rupe kada saudijska arabija čini zulum Kataru, Turskoj, kasapi narod Jemena, podržava diktatore u Egiptu, kiti trampa milijardama dolara zlata i nagradama ili kada lgbt populacija paradira gradom i još xy drugih primjera.
Ali opet, na kraju krajeva, oni su moja/naša braća, pa je red da se držimo istog užeta i jedan sam od zagovornika te ideje, samo im se ne treba popuštati previše jer uzmu fursata a ne kontaju ustvari da su marionete u rukama cionista.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Zukorlic je u svom programu napisao da IZ treba da krene u autonomnost u političkom smislu, odnosno vezama sa politikom. Gledano ovog izbora tu je on sebi pucao u noge. Program mu je previše reformatorski da bi uspio. Neke ideje su mu vjerovatno progresivne ali ne mogu upjeti, ne znam kako to nije shvatio ili jeste ali je imao druge planove. S druge strane Kavazovic je imao prednosi u pol poziciji da ide u izbore sa pozicije reisa, da nije talaso u svom programu i da je dobro uvezan sa vladajućim elitama.
Kakve ima veze puštanje brade, skraćivanje nogavice i ostale bedastoće sa raznošenjem. Ovi naši se ne raznose, pa ih raja mrzi, a mrzi ih baš zato što ljudi slijede ono što Islam zapravo i predstavlja. On će svoje dijete tjerat da klanja od malih nogu, jer je tako poslanik govorio da treba, a ljudima u Bosni to nije normalno - zato što ljudi ovdje nisu nikad prihvatili Islam u potpunosti i hvala bogu pa nisu, inače bi i mi imali svoj boko haram.IlProfessore je napisao/la:Ja ipak mislim da ih ne vole zbog raznošenja po koncertima, ulijetanju među ljude sa kamionima, furanjem džeka trbosjeka, rezanjem glava nevinih ljudi, tekfirenja i ubijanja drugih muslimana, te zbog njihovih terorističkih organizacija poput isila, al-kaide, boko harama, nusre itd.Fowl95 je napisao/la:Vehabije najdosljednije slijede Islam, bukvalno ih zbog toga i ne vole ljudi.
Ne vole ih također zbog pljuvanja mevluda, ilahija, zikrova, Ajvatovice, vjerskih autoriteta, unošenju razdora među džematlije i sl. a potpunom tišinom i povlačenjem u mišje rupe kada saudijska arabija čini zulum Kataru, Turskoj, kasapi narod Jemena, podržava diktatore u Egiptu, kiti trampa milijardama dolara zlata i nagradama ili kada lgbt populacija paradira gradom i još xy drugih primjera.
Ali opet, na kraju krajeva, oni su moja/naša braća, pa je red da se držimo istog užeta i jedan sam od zagovornika te ideje, samo im se ne treba popuštati previše jer uzmu fursata a ne kontaju ustvari da su marionete u rukama cionista.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.